Şimdi Ara

Tulpar T7 V1.2 AMD Radeon R9 m290x nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar geçen Monster'ın sitesinde gördüm tasarım olarak hoşuma gitti.Ama aklıma takılan soru şu bu bilgisayarda AMD Radeon R9 m290x kullanılıyor.Çoğu testte Nvidia GTX870M'i geçmiş peki sizce AMD'nin mantle desteğiyle falan geleceği var mı bana ileride mantle destekli oyunlarda GTX870M'i geçicektir gibi geliyor.Siz ne düşünüyorsunuz.AMD'nin geleceği var mı? Son dönemde iyi gidiyorlar.Yanıtlar için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andarkhan -- 13 Temmuz 2014; 21:26:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.2 yi alan biri varsa ilk izlenimlerini paylaşırsa iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykus45

1.2 yi alan biri varsa ilk izlenimlerini paylaşırsa iyi olurdu.

• Yanıt yok mu ya

• quote:

Orijinalden alıntı: andarkhan

quote:

Orijinalden alıntı: baykus45

1.2 yi alan biri varsa ilk izlenimlerini paylaşırsa iyi olurdu.

++
  • up
  • nvidia her zaman daha sağlamdır. amd driver sıkıntısı, ısınma, hemen arıza yapmasıyla meşhurdur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teknoseyir'deki incelemelerde şunu söylüyorlar. AMD tarafından desteklenen oyunlar oynuyorsanız Radeon kartlar size uygun olabilir. Ancak Oyunların geneli Nvidia ağırlıklı olduğu için Nvidia tercih edin.
    Zaten AMD hem işlemci de hemde grafik işlemci de hep bir adım geride. Nvidia iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

nvidia her zaman daha sağlamdır. amd driver sıkıntısı, ısınma, hemen arıza yapmasıyla meşhurdur.

Yav he he

• quote:

Orijinalden alıntı: byeblade

quote:

nvidia her zaman daha sağlamdır. amd driver sıkıntısı, ısınma, hemen arıza yapmasıyla meşhurdur.

Yav he he
  • quote:

quote:

Yav he he

Doğruya doğru bilader...
  • quote:

quote:

quote:

Yav he he

Doğruya doğru bilader...

Hicde dogru degil.amd hala eski adiyla izgara.ve nvidia daha saglam.bunu nvidia ya gecince anladim.

• İkiside iyi ama nvidia oyun optimizasyonu ile bir adım önde

• Öncelikle şöyle ifade edeyim; R9 M290X, 8970M'in yeniden adlandırılmış halidir. Oyunlarda yalnızca %1 performans farkı var. Ayrıca 8970M ise; 7970M'in çok ufak farklarla piyasaya sürülmüş halidir. AMD son 3 seridir performans adına fazla bir gelişim kaydedemedi ne yazık ki. Ancak şöyle ki bu GPU'lar yine de gayet güçlüler. Karşılaştırma yapılacak olursa R9 M290X, GTX 870M'den çok az daha iyi. %2-3 kadar. Bazı oyunlarda ise GTX 870M geçmiş.

Benim tavsiyem ise driver kalitesi ve yazılım desteği ile GTX 870M'li bir model almanız. Nedeni ise AMD tarafında yabancı forumlarda birçok kullanıcının sorun yaşaması. Oyunların durdurulma hataları, siyah ekran hataları, GPU'yu aktif edememe sorunu, performans düşüklüğü gibi birçok sorun yaşayan kullanıcı mevcut. Bu sorunları illaki yaşayacaksınız diye bir kaide yok. Alırsınız kullanırsınız driver ile ilgili sıkıntı yaşarsanız 15 gün içinde iade edersiniz. Monster'ın sitesinden baktım. R9 M290X bulunan Tulparlar çift fanlı; GTX 870M bulunan Tulparlar ise tek fanlı. Soğutma olarak fark edecektir. Ancak ne kadar fark eder bilmiyorum. Neticede GTX 870M'in kasası da Msi GT70 kasası ve soğutması da başarılı sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamer Apartment -- 22 Temmuz 2014; 21:39:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Öncelikle şöyle ifade edeyim; R9 M290X, 8970M'in yeniden adlandırılmış halidir. Oyunlarda yalnızca %1 performans farkı var. Ayrıca 8970M ise; 7970M'in çok ufak farklarla piyasaya sürülmüş halidir. AMD son 3 seridir performans adına fazla bir gelişim kaydedemedi ne yazık ki. Ancak şöyle ki bu GPU'lar yine de gayet güçlüler. Karşılaştırma yapılacak olursa R9 M290X, GTX 870M'den çok az daha iyi. %2-3 kadar. Bazı oyunlarda ise GTX 870M geçmiş.

Benim tavsiyem ise driver kalitesi ve yazılım desteği ile GTX 870M'li bir model almanız. Nedeni ise AMD tarafında yabancı forumlarda birçok kullanıcının sorun yaşaması. Oyunların durdurulma hataları, siyah ekran hataları, GPU'yu aktif edememe sorunu, performans düşüklüğü gibi birçok sorun yaşayan kullanıcı mevcut. Bu sorunları illaki yaşayacaksınız diye bir kaide yok. Alırsınız kullanırsınız driver ile ilgili sıkıntı yaşarsanız 15 gün içinde iade edersiniz. Monster'ın sitesinden baktım. R9 M290X bulunan Tulparlar çift fanlı; GTX 870M bulunan Tulparlar ise tek fanlı. Soğutma olarak fark edecektir. Ancak ne kadar fark eder bilmiyorum. Neticede GTX 870M'in kasası da Msi GT70 kasası ve soğutması da başarılı sayılır.

Acaba t7 v1.2 yi nvidia ile satarlar mı istesem.v1.2 nin kasası daha iyi gibi alüminyum ve çift fanlı aynı zamanda 7 renkli klavye var.v2.3 msi kasa kullanıyor (sanırım gx70).Bu kasayı hiç görmedim ama ge60 kasası çok kalitesiz gelmişti.Bu da plastikmiş.Yani aslında aklıma takılan kasa kalitesi v2.3 kalitesiz ve kaba gibi

• Bu arada v1.2 de bu kasa var:

http://www.clevo.com.tw/en/products/prodinfo.asp?productid=383

• quote:

Orijinalden alıntı: andarkhan

quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Öncelikle şöyle ifade edeyim; R9 M290X, 8970M'in yeniden adlandırılmış halidir. Oyunlarda yalnızca %1 performans farkı var. Ayrıca 8970M ise; 7970M'in çok ufak farklarla piyasaya sürülmüş halidir. AMD son 3 seridir performans adına fazla bir gelişim kaydedemedi ne yazık ki. Ancak şöyle ki bu GPU'lar yine de gayet güçlüler. Karşılaştırma yapılacak olursa R9 M290X, GTX 870M'den çok az daha iyi. %2-3 kadar. Bazı oyunlarda ise GTX 870M geçmiş.

Acaba t7 v1.2 yi nvidia ile satarlar mı istesem.v1.2 nin kasası daha iyi gibi alüminyum ve çift fanlı aynı zamanda 7 renkli klavye var.v2.3 msi kasa kullanıyor (sanırım gx70).Bu kasayı hiç görmedim ama ge60 kasası çok kalitesiz gelmişti.Bu da plastikmiş.Yani aslında aklıma takılan kasa kalitesi v2.3 kalitesiz ve kaba gibi

Hocam ben de bu aralar almayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi ikilemde kaldım ben de. 2.3'den şüpheniz olmasın gayet kaliteli bir kasa. Msi GT70 kasa ve soğutma iyi. Fakat diğer kasa da hoşuma gitti ve çift fan soğutmada daha iyi olacaktır. Ancak Nvidiadan da vazgeçmek istemiyorum sizin gibi. Belki yaparlar rica etsek. Sorma imkanınız varsa dört gözle bekliyorum.

• Eski bir amdci olarak nvidia daha iyi
  • Merhabalar. Şu an kullanmakta olduğum AMD ekran kartımla bu konuda bahsi geçen sorunları yaşamamaktayım. Önceden herkes gibi bende bazı sorunlar yaşadım ama bu Nvidia kullananlar içinde söylenebilir. Geçişli grafik, sürücü, ısınma konusunda şu anda sorunsuz çalışmakta ki ısınmadığı için üstüne overclock yapmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Merhabalar. Şu an kullanmakta olduğum AMD ekran kartımla bu konuda bahsi geçen sorunları yaşamamaktayım. Önceden herkes gibi bende bazı sorunlar yaşadım ama bu Nvidia kullananlar içinde söylenebilir. Geçişli grafik, sürücü, ısınma konusunda şu anda sorunsuz çalışmakta ki ısınmadığı için üstüne overclock yapmaktayım.

Her zaman sorun olcak diye bir şey yok zaten.Ama AMD'nin driver konusunda başarısız olmasıda bir saçmalık aslında dünyadaki 2 gpu üreticisinden birisin ama yazılım konusunda başarısızsın ilginç

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.