Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. 500 tl ceza yedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internet üzerinden kastamonu da bir haramiden (ismi Olcay KAPICI) anakart satın aldım.
    O gün yola çıkması gerekirdi. Bende acele ziraat bankası kastamonu nasrullah şubeye eft yaptım.
    Ama 10 dk sonra anladım ki şube kodunu ve alıcı ismini hatalı yazmışım.

alıcı Gaziantep Suburcu şube görülüyordu. ben de "nasıl olsa iade gelecek" diye yeniden eft yaptım.

Ama ziraat hatayı düzeltmiş ve bana haber vermeden kastamonuya göndermiş.
    Bu sebeple 2 kere eft gitmiş oldu ki bu sadece ziraaat e özgü bir durum. diğer bankalar iade ediyor.

satıcı da şerefsiz çıkınca parayı iade etmeyip yedi..

Ben de tüketici hakem heyetine başvurdum. İlçe benim lehime karar verdi. Banka da itiraz edip beni mahkemeye verdi.
    hakim bilirkişiden rapor istedi. Bilirkişi de lehime görüş bildirdi.İptal edilmeli dedi.

Ama son duruşma da (ki karar önceden verilmiş, göstermelik bir mahkeme, davacı tarafı işini halletmiş olmalı ki stajyer bir avukat koymuşlar. hakim de duruşmadan önce kararını verip yazdırmış. ekrandan gördüm) hakim aleyhime karar verip bilirkişi ücretini de bana yükledi..

1 ay sonra gerekçeli karar elime ulaştı. Bu karardan hakimin daha konuyu anlamadığı belli oluyor. OKUMAMIŞ bile durumu.
    hakim benim yanlış kişiye eft yaptığımı ve bu nedenle sonucuna katlanmam gerektiğine karar vermiş.
    Yanlış kişiye para gitse 2 şey olur. alıcı başka kişidir.Giden gider. Alıcıya dava açılmalıdır.ikinci ihtimal eft geri döner. Bankanın yapması gereken budur ve haklıdır böyle olsa.. Ama Ziraat bankası operasyon merkezi yanlış eft yi gönderene sormadan düzeltip ulaştırıyor.

yanlış kişiye para göndermedim. Ve bankanın eft şube ve adında değişiklik yaptığı için mağdur oldum...

Türkiye de adaletsizlik MAHKEMELERDEN BAŞLIYOR. Hakim önce bilirkişiye soruyor. Bilirkişi benim aklı olduğumu söylüyor. Sonra hakim bilirkişiyi de takmayıp bilirkişi parasını benden alıyor... Madem takmayacaksın neden soruyorsun.? Hadi sordun ve aleyhte karar verdin parasını niye benden alıyorsun? Cebinden versene..Bilirkişi konu mankeni mi?

TEMYİZ edebilir miyim? ne yapmam gerekir ? Bilenlerden yardım istiyorum

Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. 500 tl ceza yedim.Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. 500 tl ceza yedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 1 Haziran 2018; 12:6:55 >

• Üstüne bir soğuk su içmenizi öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden hemen bankayı arayıp eft yi iptal ettirmedin ?
  • Gecmis olsun buyuk meblag degil dert etme paraya ihtiyacin varsa soyle ben vereyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    daha önce aynısı bir kaç defa başka bankalarda başıma geldi. Eft 1-2 gün sonra geri geldi hesabıma..

tüm bankalar neredeyse aynısını yapıyor. iade ediyor.
    Çünkü şubeye gelen para o şubede öyle birisi yoksa iade gelir..

ziraat te bu şekil mağdur olan tek ben değilim. geçen başka biri de bana bu şekil 2 defa eft yaptı.
    namussuz biri olsaydım para bana kalacaktı veya mahkeme mahkeme uğraşacaktı ki Türkiye de adaletin ne olduğu da bellidir.
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun. Gerek yok...
    İşsiz olduğumdan dolayı o para bana astronomik bir fiyat..

Burda Hakimin bilgisizliği ve ilgisizliği insanın zoruna gidiyor. Daha konuyu bilmiyor..
    Üstelik bir de her duruşmada aynı şeyleri anlatıyorsunuz. Gerekçeli kararı okuyunca hakimin seviyeyi anlıyorsunuz..
    Ha bir de bazen duruşmayı erteliyorlar sizin haberiniz olnuyor. Karşı taraf dilekçe vermiş. Hakim izne çıkmış siz hıyar gibi adliyede geziyorsunuz.. Haber vermek çok mu zor? HAKSIZLIK MAHKEMELERDE BAŞLIYOR.
    Türk milleti doktorlara saldırmayı biliyor.Çünkü silahı yok. Aynısını hakimlere yapmaya g.tü yemiyor. Hakimler işini çok güzel yaptığı içindir belki..

Ben zaten adam akıllı bir hakim görmedim maalesef. Duruşma daha başlamadan sen ne kararı veriyorsun? Usule uyar mı bu..?
    Yine geçen sene yine bir mağduriyet için dava açtım. İşsiz olduğumu belgeledim. Ama hakim para yatırmadan dava açamayız diye reddetti usulen.. Yani mahkemeler, mağdurlar ve parasızlara göre değil. Paranız varsa ve güçlüyseniz kazanıyorsunuz.Tabi bir de siyasi arkanız olacak. Dayınız olacak.. Aksini iddia edenin alnını karışlarım.

Misal bisikletimi çalan kişiyi buldum. Bisikletimi kullanırken hemde..
    Ama hakim 4 yıldır daha kimin çaldığı bulamadı.Kullanan kişi bisikleti nerden bulduğunu 4 yıldır açıklayamadı.
    Hakim beraat ettirdi. itiraz ettim hala sürüyor dava..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 1 Haziran 2018; 0:18:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

daha önce aynısı bir kaç defa başka bankalarda başıma geldi. Eft 1-2 gün sonra geri geldi hesabıma..

tüm bankalar neredeyse aynısını yapıyor. iade ediyor.
    Çünkü şubeye gelen para o şubede öyle birisi yoksa iade gelir..

ziraat te bu şekil mağdur olan tek ben değilim. geçen başka biri de bana bu şekil 2 defa eft yaptı.
    namussuz biri olsaydım para bana kalacaktı veya mahkeme mahkeme uğraşacaktı ki Türkiye de adaletin ne olduğu da bellidir.
    Otomatik iadeden bahsetmiyorum kendin farkedince arayıp iptal niye ettirmedin geçmi farkettin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O parayı kime yollasan yese suçlu değil. Bireylerin şahsi hesaplarına giren çıkan paralara elini bırak mahkeme kralı gelse süremez. Yapmışsın bir hata. Ayrıca çok büyük sorumsuzluk gibi geldi. İşte attimda yanlış atmışım, sonea emin olmamissin işte ikinci kez attimda bilmemne

• Mianfei kullanıcısına yanıt
    Yanlış gittiyse sebebsiz zenginleşmeden paranı geri alabilirsin. öyle sallamakla olmuyor.

ikincisi; yanlış giden eft yi bana sormadan düzeltip gönderen bankadır. ben değilim..
    bankanın bilgiyi düzeltmek gibi bir görevi yok. Ve müşteri bankaların farklı uygulamalarını bilmek zorunda değil.

sorun işbanktan ziraate gitmesi idi paranın.
    tersten olsaydı yani ziraatten iş bankasına yollasaydım para kesinlikle geri gelirdi.
  • Temyiz imkanı yokmuş.. Adalete bak. Gerekçeli kararda hakimin durumu anlamadığı belli olurken

https://www.kararara.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=31330
  • tanıdık aracılıgıyla bi avukat bulmaya calıs iyice bilgilen

istinafa gitmesi lazım ama

• Tesadüf müdür bilmem fakat yıllar önce (2012) Sahibinden de sahte Apple Mac ilanı vererek bugünün parasıyla 1250TL gibi bir rakam beni dolandıran kişiye havaleyi Ziraat ATM üzerinden yapmıştım. Dolandırdığı diger kişilerle iletişime gecip savcılıga toplu basvurumuz sonucu dolandırıcı mahkemeye cıkarıldı ve avukatı arayıp 'paranızı geri ödersek şikayetinizden vaz geçer misiniz' dedi, geçerim dedim neyse geri ödediler ben de vazgeçtim sonra adresime karar kağıdı geldi kağıtta 'alıcı satıcı ile ürün konusunda anlaştı, parayı gönderdi fakat sonradan vazgeçti' şeklinde beni 'dönek' olarak afişe eden ifadeleri görünce şok oldum.

• Bana bir BANKA yanlışlıkla 100 dolar göndermişti. Sonra kendi bankam benden parayi geri göndermemi RİCA etti. Bende gönderdim para geri geldi. Sonra telefondan bir arayıp gönderttim para geri gene geldi. Sonra aradım çok istiyorlarsa gelsin alsınlar yerim Yurdum belli dedim :DD 2 yıldır gelen giden yok parayi da çoktan yedim

• Resim ekledim konu başlığına. Altı çizili yeri okursanız hakimin konuyu yanlış anladığı anlaşılıyor.
    Hakim benim parayı yanlış kişiye yolladığımı bu nedenle o yanlış kişiden paramı alma gerektiğini söylüyor.Girilen bilgilere göre eft yapılmış diyor. Girilen bilgiye göre eft yapılmış olsa idi para kesinlikle geri dönmeliydi.
    Bankanın bir kusuru olmadığını yazmış..

Ama konu kesinlikle bu değil. Ziraat bank yanlış giden eft yi göndericiye sormadan düzeltmiş ve bunun üzerine 2 kere eft yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 1 Haziran 2018; 12:14:59 >
  • Bilirkişi raporu yanlış veya hatalı hazırlamışsa itiraz etme hakkınız var diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

Yanlış gittiyse sebebsiz zenginleşmeden paranı geri alabilirsin. öyle sallamakla olmuyor.

ikincisi; yanlış giden eft yi bana sormadan düzeltip gönderen bankadır. ben değilim..
    bankanın bilgiyi düzeltmek gibi bir görevi yok. Ve müşteri bankaların farklı uygulamalarını bilmek zorunda değil.

sorun işbanktan ziraate gitmesi idi paranın.
    tersten olsaydı yani ziraatten iş bankasına yollasaydım para kesinlikle geri gelirdi.
    Yav alamazsın arkadaşım. Sen benim hesabıma para yolla bankaya gidip ay yanlışlıkla attım şundan bundan diyip alamazsın o parayı. Sen sallama asıl. Oraya yanlış girdiysen gidip fazladan girdiysen o gider gittimi de o hesaptadır. Birinci yaptığın eft yanlış mı delaylı gitmiş sadece o . Hesap numarasının 0larına takılmışsın, düzeltmemişler sistemsel bir şey. o parayı alamazsın git 1000 tane yalan kılıf bul kendine hadi blok

• 45₺ için 450₺ masraf mı ödeyeceksiniz yanlış mı anladım? Hepsine ek olarak ele geçen bir şey de yok. Olmayan kişinin bilgilerini düzeltme olayının doğruluğu ise tartışılır. Geçmiş olsun ancak burada sizi suçlayanları pek de anlayamadım, eft yanlış kişiye iletilmemiş çünkü anladığım kadarıyla o bilgilerde bir hesap yok dolayısıyla para geri dönmeliydi, tüm sorun buradan başlıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.