Şimdi Ara

TÜBİTAK'ın Beğenmediği İlayda, Bu Sefer de NASA'nın Mars Projesine Seçildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye İlayda’yı, hazırladığı fizik projesi ile TÜBİTAK yarışmasına katılan, ancak dereceye giremeyen lise öğrencisi olarak tanıdı. İlayda, katıldığı alanda dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilen “First Step to Nobel Prize in Physics” (Nobel Fizik Ödülü’ne Doğru İlk Adım) adlı yarışmada, jüriden tam puan almıştı.

İlayda, liseden sonra üniversite eğitimi için ABD’nin Cornell Üniversitesini tercih etmiş. (Cornell, Ivy Ligi üniversitelerinden birisi.)

Üniversitede mühendislik eğitimi alan İlayda’dan, ülkemizi gururlandıracak bir güzel haber daha geldi.
    İlayda, önümüzdeki seneden itibaren NASA’nın Mars’a giden roketlerle ilgili bir projesinde yer alacak. Bu tip seçkin projelerde görev alabilmek için en az 2. sınıf öğrencisi olmak gerekirken, İlayda henüz ilk senesinde bu önemli projede yer alma hakkı elde etti.

Mezun olduktan sonra bir süre Amerika’da çalışacağını, en azından bir çalışma deneyimi edinmeyi düşündüğünü özellikle vurguluyor.

http://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/tubitak-magduru-ilayda-nasa-proje-ekibine-secildi-1037921/
    http://onedio.com/haber/bir-gurur-daha-tubitak-in-umursamadigi-ilayda-samilgil-nasa-nin-mars-projesine-secildi--657082

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 11 Ocak 2016; 22:09:17 >

• Tubitak bir bilim kurumu degildir. Evrim ile ilgili kitaplari kaldirtan kurumda bilim olmaz cehalet olur. Nokta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayet okunmuş fasulyeye ödül veren kurumun zihniyetini tartışmaya değmez.

• Bence Tübitak'ı bu konuda tebrik etmek gerekiyor. Böyle parlak bir beyin, bu kurum sayesinde gerçek değerini görebileceği yerlerde değerlenecek.

Dalga bir yana, esas tebrik edilmesi gereken Tübitak'ın bu gerizekalılığından (gerçi akıllıca yaptığı kaç iş varsa) sonra hayallerinden vazgeçmeyen, cesur İlayda Şamilgil'dir. Helal olsun.
  • TÜBİTAK bilim kurumu değildir.
    Odtü üniversite değildir.
    Sanatçılarımız gerçek sanatçı değildir.
    Yazarlarımız ve medyamız şarlatanlık üzerine kuruludur ve sahtedir.
    Eğitim görevlisi ve akademisyen diye bilinenler aslında salatalık satacak çaptadır.
    Son 100 yıllık Tarihimiz bile net değildir.
    Siyasilerimiz gerçekten hakkaniyetli değildir.
    Eğitim sistemi tam bir kaos neredeyse bir asırdır.
    Gençleri destekleyici ve eğitici sıfır aktiviteyi barındırıyor ülkemiz.
    Acun yeteneksizsiniz diye bir program yaptı da çocuklar oraya attı kendini. O derece vahim durumdayız yani.
    Kütüphaneler gece açık değil saçmalık gibi memurlar çalışıyor gündüzleri.
    Engelliye verilen değer bile son üç dört senedir azıcık arttı.
    Sorgulamadan, kıyaslamadan, karakteri bozuk nesil yetişiyor neredeyse 80 yıldır ülkede.
    Sürekli batının kendisinin bile temizlemeye çalıştığı pisliğini empoze ettiler bizlere.
    Hem inançlı hem bilim yolunda çalışan bilim adamı olmaz dediler.
    Hem inançlısı hem dürüst çalışan siyasetçi olmaz dediler.
    Hep filmlerde din adamlarını sahtekar gösterdiler.
    Değerlerin içini boşalttıklar ve içerisine bir halta yaramaz malzemeler koyarak her yönden zayıf bir ülke oluşturmayı amaçladılar.

Evet TÜBİTAK bir bilim kurumu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 11 Ocak 2016; 22:22:32 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_112973930/f_//tm.htm

Örnekteki gibi tübit-AK ın beğenip destek verdiği "proje"lere bakarsak bu kızın tübitak tarafından reddedilmesi kendisi için onurdur, ödüldür.
  • Geçenlerde konu vardı adamın biri arabanın yanına led takmış park ederken rahat olsun diye (veya buna benzer bir şeydi) tubitak bütçe ayırmıştı ona.Uzayada ledle çıkarız.

Şaka bi yana bunu nasıl savunucanız amerikaya gidiceği için paralel mi oldu vatan haini mi?

Edit:Bu arada öğrenci için çok güzel bir haber umarım bilim hayatı dahada gelişir aziz sancar misali bizi gururlandırır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En iyisini yapmış baba bu ülkede bilim sadece mühendislik ve silah teknolojisi olarak görülüyor bilimin temelinde beynini kullanmak gözlem yapmak vardır.Yolu açık olsun bilimin milleti olmaz insanlığa faydalı olcağından şüphem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

En iyisini yapmış baba bu ülkede bilim sadece mühendislik ve silah teknolojisi olarak görülüyor bilimin temelinde beynini kullanmak gözlem yapmak vardır.Yolu açık olsun bilimin milleti olmaz insanlığa faydalı olcağından şüphem yok.

Mühendislik silah teknolojiside yok onlar olsa bari la Sananda nükleer bombayı keşfetmişiz
  • "Bu ülkeden bir bok olmaz." önermesi aslında bir aşağılık kompleksi veya çaresizlik göstergesi değildir, bir durum tespitidir. Tarafsız ve de bağımsız olması gereken bir bilim kurumunu siyasî meze yaparsan olacağı budur.

• Akp %10 un altina inmedikce boyle gidecek hersey durmak yok yola devam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilimci tubitak oldu hurafeci tubitak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • POWER64 kullanıcısına yanıt
    ODTÜ gerçek ve önemli bir üniversitedir.
    80 yıldır yetiştiği nefretini kustuğunuz nesil konusunda biraz haddinizi bilmenizi isterim. Utanmasanız cumhuriyet ilanıyla insanlarımız bozuldu diyeceksiniz (hoş diyenleriniz de yok değil).
    Engelliye verilen değerin arttığı safsatasına gülünmez bile.

Diğerlerine üç aşağı beş yukarı katılıyorum. Bunun sebeplerinden biri de iktidarların (özellikle AKP'nin) hayat kadını bohçasına çevirdiği eğitim sistemidir.
  • Helal olsun Tubitak a böyle onemli projeyi dunyaya kazandirdi .

İlayda ya da sonsuz tesekkurler büyük basari umarim daha cok basarisini gorecegiz .

Boyle boyle tum bilim insanlarini kaciriyorlar ulkeden sonra Aziz Sancar a yaptiklari gibi ama amerika da kazandi biz niye ovunelim ki derler la destek ciksaydin zamaninda

• Tübitak seni niye sallasın ki.....ayetel kürsi okuyan girit kabağı mı yetiştirdin....
  • 1881 kullanıcısına yanıt
    Haddini bilmesi gereken üniversitesini böyle olaylara alet eden yönetim ve adım öğretim görevlisi aslı ne olduğu belli olmayan şahsiyetlerdir.
    Herkes işini layıkıyla yaparsa sorun kalmaz ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

Haddini bilmesi gereken üniversitesini böyle olaylara alet eden yönetim ve adım öğretim görevlisi aslı ne olduğu belli olmayan şahsiyetlerdir.
    Herkes işini layıkıyla yaparsa sorun kalmaz ama.

Had bilmesi gerekenleri yanlış yerde arıyorsunuz.
    ODTÜ'deki mescit sayısı hakkında fikriniz ya da bilginiz var mı?
  • 1881 kullanıcısına yanıt
    Yok ben dini yönden bakmıyorum burada olaya. Ödtü'nün solcu, din düşmanı, saplantılı, gereksiz bir Üniversitesi olarak anılması üzüyor beni. Maalesef devletine karşı haince söylemler geliştiren insanların bu üniversitenin adıyla gündeme gelmemesi lazım.
    Ama ne hikmetse yönetimi de basın da bu yönde çaba göstermiyor ve sanki destekliyor gibi bir görüntü var.
    Yazık...

• Tübitak tam bir yobaz kurumu oldu. Hadron çarpıştırmak Allah'a şirk koşmak diyorlardı bi arada.

Okuyan kesim arttıkça bunların oyu düşer. Cahil insan istiyorlar bunun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: cok yakinda

Tubitak bir bilim kurumu degildir. Evrim ile ilgili kitaplari kaldirtan kurumda bilim olmaz cehalet olur. Nokta.

Nasa'da şu an evrim üzerine araştırma yapıyor değil mi ? Demek ki evrim teorisini bilmeyenler bilim adamı olamıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.