Şimdi Ara

TÜBİTAK'ın Beğenmediği İlayda, Bu Sefer de NASA'nın Mars Projesine Seçildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: cok yakinda

quote:

quote:

quote:

Ben sana evrim bir oyundur diyorum sen bana inanacaksan paylaşayım diyorsun.

Sen suna koyma evrim orneklerini gercek olsa bile kabul edemem demiuoraunda evrim oyindur diyorsun.

Yahu madem oyun niye her yil grip asilari degistirilir niye bir onceki yilin grip asilari bir sonraki yil ki grip virusu uzerinde etkili olmaz bu kucuk soruya bi cevap verebilir misin.

Merak etme ben senin gibi bir şeyi anlamasamda anlamamazlıktan gelmem. Ben sadece evrimin, ilk insan Hz. Adam'in topraktan yaratılması ile çeliştiği için ne olursa olsun red ederim.

Yani aşı falan diyorsun ama benim bunlarla ilgili pek bilgim yoktur. Ben hukukla ilgilendiğim için sayısal bilgilerle aram sıfırdır.

Aga madem bilgin yok neden reddediyorsun. İnsan bilmedigi seyi nasil reddeder bu nasil bir yozlasmadir.

Söylüyorum işte sana sebebini, iyice okusan sormazsın bunları.

"andolsun, biz insani kuru bir çamurdan, sekillendirilmis bir balçiktan yarattik." (hicr, 26)

"hani rabbin meleklere, “ben kuru bir çamurdan, sekillendirilmis balçiktan bir insan yaratacagim onu düzenleyip içine ruhumdan üfledigim zaman, onun için hemen saygi ile egilin” demisti." (hicr, 28-29)

"iblis dedi ki: “ben, kuru bir çamurdan, sekillenmis balçiktan yarattigin insan için saygi ile egilemem." (hicr, 33)

Sizi bir tek candan yarattı, sonra ondan eşini varetti. Sizin için davarlardan sekiz çift indirdi (yarattı). Sizi annelerinizin karınlarında üç karanlık içinde bir yaratışın ardından başka yaratışa geçirerek yaratmaktadır. İşte bu Rabbiniz olan Allah'tır. Mülk O'nundur. O'ndan başka ilah yoktur. Öyleyse nasıl (gerçekten) döndürülüyorsunuz? (zümer, 6.)

"ey insanlar! sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da esini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadin (meydana getirip) yayan rabbinize karsi gelmekten sakinin..."(nisa, 1)

Haci bu zihniyet iste islam dunyasinin gercek yuzunu gosteriyor. Siz boyle olmaya devam edin. Elalem marsa giderken siz hocalarin pesinde kosarsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evrim neden teoriden oteye gidemiyor :) gidemez cunki oyle bisey yokk

• cok yakinda C kullanıcısına yanıt
    Hadi işine yav oradan? Marsa gidip ne yapacan koskoca dünya varken. Gidin çok merak ediyorsanız, bari kurtuluruz sizden.

Dünyanın içine ettiler, tabii başka yerler aramaya kalkarlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emple

quote:

quote:

quote:

Kaldırmışlarsa çok iyi bir şey yapmışlar. Ayrıca benim bu şeyi desteklediğim nereden çıktı anlamadım ? Bir de yüksek üni'lerde evrim okutuluyorsa bu milleti inançsız yapmaktan başka bir şey değildir. Yapılmak istenen şeyin amacı çok belli.

Bunun ayet ile ne alakası var ? Dinin gereğini de yapar ülkesine faydası dokunacak bilimsel teknolojilerde yapar. Yani müslüman olunca bunlar öğrenilmiyor mu ? Bırakın bu işleri. Artık bir şey ezberlemişsiniz, hep aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsunuz.

Biz müslümansak sen müslüman mısın ? Eee o zaman gidin kazanın çok sevdiğiniz NASA'ya gidin. Sizi tutan yok. Merak etmeyin, sizin gibi milletin yaşamına müdahale etmeyiz. Tabii dinimize karşı bir saldırı olmadığı sürece.

Ya size kaç defa hangi üniversitede okuduğunuzu/bitirdiyseniz hangisini bitirdiğinizi sordum hala cevap vermediniz.Yüksek üniversiteleri eleştirdiğinizde göre çok iyi bir yerden mezunsunuz

Niye bir yeri eleştirmek için o seviyeye mi gelmek gerekiyor ? Yukarıdaki kişilerde cumhurbaşkanını eleştiriyorlar. Bunların hepsi cumhurbaşkanı seviyesine mi gelmiş ?

Eleştiri ayrı atıp tutmak ayrı.Eleştirininde bi kıstası var odtu,İTÜ gibi yerlerde okumayip AA burada rezalet eğitim var gibi şeyler demez herhalde kimse.

Tamam işte aynı şeyi söylüyorsun sonra inkar ediyorsun. Cumhurbaşkanının seviyesine gelmemiş o tecrübeyi görmemiş biri nasıl eleştiri yapıyor o zaman ?

Hayır farklı şeyler.C.b saçma bi açıklama yapar onu eleştirirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hadi işine yav oradan? Marsa gidip ne yapacan koskoca dünya varken. Gidin çok merak ediyorsanız, bari kurtuluruz sizden.

Marsa gidip napacan dedi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kaldırmışlarsa çok iyi bir şey yapmışlar. Ayrıca benim bu şeyi desteklediğim nereden çıktı anlamadım ? Bir de yüksek üni'lerde evrim okutuluyorsa bu milleti inançsız yapmaktan başka bir şey değildir. Yapılmak istenen şeyin amacı çok belli.

Bunun ayet ile ne alakası var ? Dinin gereğini de yapar ülkesine faydası dokunacak bilimsel teknolojilerde yapar. Yani müslüman olunca bunlar öğrenilmiyor mu ? Bırakın bu işleri. Artık bir şey ezberlemişsiniz, hep aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsunuz.

Biz müslümansak sen müslüman mısın ? Eee o zaman gidin kazanın çok sevdiğiniz NASA'ya gidin. Sizi tutan yok. Merak etmeyin, sizin gibi milletin yaşamına müdahale etmeyiz. Tabii dinimize karşı bir saldırı olmadığı sürece.

Ya size kaç defa hangi üniversitede okuduğunuzu/bitirdiyseniz hangisini bitirdiğinizi sordum hala cevap vermediniz.Yüksek üniversiteleri eleştirdiğinizde göre çok iyi bir yerden mezunsunuz

Niye bir yeri eleştirmek için o seviyeye mi gelmek gerekiyor ? Yukarıdaki kişilerde cumhurbaşkanını eleştiriyorlar. Bunların hepsi cumhurbaşkanı seviyesine mi gelmiş ?

Eleştiri ayrı atıp tutmak ayrı.Eleştirininde bi kıstası var odtu,İTÜ gibi yerlerde okumayip AA burada rezalet eğitim var gibi şeyler demez herhalde kimse.

Tamam işte aynı şeyi söylüyorsun sonra inkar ediyorsun. Cumhurbaşkanının seviyesine gelmemiş o tecrübeyi görmemiş biri nasıl eleştiri yapıyor o zaman ?

Hayır farklı şeyler.C.b saçma bi açıklama yapar onu eleştirirsin.

Onlarda yanlış yapar ben eleştiririm, bu kadar.

• quote:

quote:

Marsa gidip napacan dedi.

Çok mu komik ? Çok istiyorsanız buradaki adamlarını topla bir gemi yapın gidin. Sizde kurtulun, bizde kurtulalım.

• Sonra diyorlar ki neden bilim adamları yabancı ülkelerden çıkıyor neden onlar uzaya gidebiliyor. Bizim ne eksiğimiz var diyorlar. Bizim bir eksiğimiz yok fazlamız varda fazlalılığı anlayacak kurum yok.
  • En sevmediğim insan tipi. Bir konu hakkında bilgin yoksa ne diye tartışmaya girersin.
  • Tubitakın beğenmediğine çok mutlu oldum
    Denize karışmış lağım suyuna içme suyu kadar temiz raporu veren bi kurumdan ne beklenir ki.

Evrim bir teoridir. Ne kadar kabul etmesenizde bilimsel bir araştırmadır. Kitaplarda da teori olarak geçmektedir. Teoriler %100 doğru veya yanlış olarak değerlendirilmez. O yüzden evrim vardır evrim yoktur demek manasız bir tartışmsdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: beckhir.36

Evrim neden teoriden oteye gidemiyor :) gidemez cunki oyle bisey yokk

Cevap:

Evrim bir doğa yasasıdır (kanun/ilke). Bu doğa yasasının neden ve nasıl çalıştığını açıklayan bilgiler bütününe Evrim Teorisi adı verilir.

Halk arasında yaygın olarak kullanılanın aksine "teori" sözcüğü bilimde "ispatlanmamış veya asılsız düşünce" anlamına gelmez. Tam tersine, uzun süreli, çok açılı, çok disiplinli gözlemler ve incelemeler sonucunda elde edilen verilerin "neden" ve "nasıl" o şekilde olduğunu açıklayabilen bilgi bütünleri anlamına gelir. Bilimde bir "yasa/kanun", doğal bir olguya/fenomene yönelik gözlemdir. Bir şeyin "ne" olduğunu belirlememize yarar: örneğin "bütün cisimler yere düşer", "bütün canlılar farklılaşır" gibi. Bir önceki cümlemizdeki örneklerimizden ilki bilimde "kütleçekim yasası" olarak bildiğimiz konuyu, ikincisi ise basitçe "evrim yasası" olarak bildiğimiz konuyu basitçe izah eder. Bunlar yasalardır ve Evren'imizin yapısı/dokusu değişmediği müddetçe bu şekilde var olurlar.

Ancak kanunlar bilgi vermek konusunda son derece acizdirler, dolayısıyla bilimsel açıdan birer veri olmaları haricinde pek değerli değildirler. Bilimde değer verilen, bu kanunları ve kanunlardan doğan diğer sonuçları birbirine bağlayarak etrafımızda süregelen olay ve olguların "neden" ve "nasıl" o şekilde meydana geldiğini açıklayan bilgi bütünleridir. İşte bunlara "teori" denir. Örneğin kütleçekim yasasını açıklayan Newton'un Yerçekimi Teorisi, Einstein'ın Görelilik Teorisi (bununla ilgili önemli çıkarımları vardır), Kuantum Birleşik Alanlar Teorisi gibi teoriler vardır. Evrim yasasını açıklayan da birçok bilimsel teori vardır (Dawkins'in Bencil Gen Teorisi, Kızıl Kraliçe Teorisi, Gould'un Sıçramalı Evrim Teorisi, Darwin'in Doğal Seçilim Teorisi ve benzeri); bunlara Modern Sentez'den ötürü bir bütün olarak Evrim Teorisi adını veriyoruz. Bu teoriler, doğada gördüğümüz nesiller boyu gözlenebilen biyolojik değişim yasası olan evrim yasasının neden ve nasıl bu şekilde işlediğini izah eder. Bu teorileri inşa etmek için kanunlardan yola çıkarak hipotezler inşa ederiz; etrafımızda gördüğümüz, birbiriyle ilişkili gibi gözüken olay ve olgular arasındaki ilişkileri sorgularız. Bu sorgulama sürecinde ileri sürülen, sınanmayı bekleyen, bilimsel düşünüşe uygun her sav bir "hipotez"dir. Adı üzerinde, "ön-tez" anlamındadır ve teorilerin inşasında, değişmesinde, geliştirilmesinde, yanlışlanmasında kullanılırlar.

Dolayısıyla hiçbir hipotez ispatlanınca teori, teori daha da ispatlanınca kanun olmaz. Önce etrafımızda kendini tekrar eden olaylar ve olgular, yani kanunlar tespit edilir. Bu kanunların birbirleriyle ilişkileri sorgulanarak hipotezler kurulur ve bu hipotezlerden doğrulananlar (veya tekrarlanan testleri her seferinde başarıyla geçenler) arasında bağlantılar kurularak bu kanunları izah eden açıklamalar geliştirilir, bunlar da teoriler olur. Bu teoriler zaman ve bilimin sınavına tutulur ve bu süreçte bu teoriler de evrimleşirler. İlla bir hiyerarşi kurulacaksa, teoriler açıklama gücü, kapsam, içerik, test edilebilirlik gibi birçok açıdan kanunlardan üstündürler. Öyle ki, bazı kaynakalar kanunları, teorilerin "kısa ve dar bir özeti" olarak nitelerler. Ancak modern bilimde böyle bir hiyerarşiden söz etmeyiz; çünkü gerek yoktur.

http://www.evrimagaci.org/soru-cevap/45

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 13 Ocak 2016; 1:34:05 >

• Okunmuş fasulye projesi de güzel beyler destekleyin her eve okuyan fasulye dagitacaklar.

• Bize İlayda lazım değil, bize milli insan lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben herkesten farklı olarak Tübitak'ı tebrik ediyorum.

Ya bu kızı beğenseler ödül verseler ne olacaktı.

Kız hayatını kurtarmış. Kendisine değer verilecek bir yerde çalışmalarını sürdürmesi herkes için daha hayırlı. İnşallah her şey onun için güzel gelişir
  • Anca müslümanlıkla kafa bulandırırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Bize İlayda lazım değil, bize milli insan lazım.

Haklısın İlayda, Aziz Sancar gibileri bu ülkeye fazla gelir. Değil bu ülkenin, dünyanın İlayda ve Aziz gibilerine ihtiyacı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Ocak 2016; 6:01:43 >
  • Utandım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Haklısın İlayda, Aziz Sancar gibileri bu ülkeye fazla gelir. Değil bu ülkenin, dünyanın İlayda ve Aziz gibilerine ihtiyacı var.

Aziz Sancar niye iliştirildin İlaydanın ardına, Einstein'i de kalsaydın ya aralarına. Zira Hitler döneminde Türkiyeye gelmek istemiş ama Milli Şef kabul etmemişti. Ama Einstein'i Amerika kabul etmişti dimi ama! Ne kadar benzer dimi ama!

• quote:

quote:

quote:

Aziz Sancar niye iliştirildin İlaydanın ardına, Einstein'i de kalsaydın ya aralarına. Zira Hitler döneminde Türkiyeye gelmek istemiş ama Milli Şef kabul etmemişti. Ama Einstein'i Amerika kabul etmişti dimi ama! Ne kadar benzer dimi ama!

Kaynak akit

• quote:

quote:

quote:

Çarpıtmanın da bir sınırı olur. Einstein'ın hiçbir zaman Türkiye'ye gelmek gibi bir isteği olmamıştır. Sadece Hitler zulmü altında ezilen Yahudi meslektaşlarının Türkiye'ye alınması için bir mektup yazmıştır. İnönü pimpirikli bir adam olduğundan dolayı, Türkiye'nin bu bilim adamlarının masraflarının altından kalkamayacağını düşünmüştür. Fakat sonradan bizzat Atatürk'ün ve Hasan Ali Yücel'in çabalarıyla yüzlerce bilim adamı ülkeye alınmış ve değer görmüştür.

Yakın tarihte İlayda Şamilgil isminin de yurtdışındaki diğer yüz aklarımız Aziz Sancar, Gökhan Hotamışlıgil, Feryal Özel, Canan Dağdeviren ve burada sayamadığım pek çok değerli isimlerin yanında anılmasının önünde hiçbir engel yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.