Şimdi Ara

TT Fiber Modem HUAWEI HG655d(İnceleme-Sorunlar)(50 Mbit Test Eklendi ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
11
Favori
121.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Sanırım TTNET tarafından bloklanmış. Göstermiyor malesef :(

Cihazın ayar yedek dosyasını indirdiğinizde vu bu dosyayaı notepad+++ ile açtığımızda, Cihaz resetlene kadar bu modeme hangi MAC adresli cihazlar bağlanmış listesini bulabiliyorsunuz.

Belki bu config dosyası içine Voip ayarları filan da yüklenebiliniyordur..

ttnet kullanmıyorum ben ama modem TTNet modemi

acaba modemin yazılımını değiştirsem gelir mi ? modemin yazılımında bulamıyorum ki arkadaş

• Bende Fixnet VDSL geçişi için ikinci el olarak TTnet 655d modemden aldım. Wifi den bağlananları ve DYNDNS olmasını isterdim.. Zaten Bağlantı yaptıktan sonra Hattımın 32Mbit desteklemediğini servis sağlayıcı ile birlikte öğrenmiş olduk. Eski modemde WiFi den bağlananları gösterdiği ve DYNDNS olduğu için eski modemi kullanmaya devam ediyorum..

HG655D için bir yazılım varsa bende yüklemek isterim.. Boşta modem yatacağına bu sebep ile kullanıma sokarım..
  • bende dsmartnet kullanıyorum ve memnunum baya.. birkaç gündür wifi den biri bağlanıyor sanırım. şifreyi daha önceden değiştirmiştim bu şifreyi de bulmuş galiba. kim olduğunu bulup mac ve ip yi bağlandığı gün ve saatleri savcılığa verip suç duyurusunda bulunacağım. şuan için şifreyi değiştirmek istemiyorum. ne kadar aradıysam modem içinde bulamadım bunları. kafayı yedim dün gece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteer -- 10 Mayıs 2013; 11:48:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

bende dsmartnet kullanıyorum ve memnunum baya.. birkaç gündür wifi den biri bağlanıyor sanırım. şifreyi daha önceden değiştirmiştim bu şifreyi de bulmuş galiba. kim olduğunu bulup mac ve ip yi bağlandığı gün ve saatleri savcılığa verip suç duyurusunda bulunacağım. şuan için şifreyi değiştirmek istemiyorum. ne kadar aradıysam modem içinde bulamadım bunları. kafayı yedim dün gece

modem arayüzü sifrenizi değiştirin.
  • modemin ayar dosyasını indirin. İçini notepad +++ ile açın. Modeminize bağlalan cihazların MAC no Host ları ve ip burada listeleniyor.... Hatta modemi kapatım açsanız bile liste burada kalıyor. Sanırım Temizlemenin tek yolu Modemi fabrika ayarlarına almaktan geçiyor.
  • quote:

modemin ayar dosyasını indirin. İçini notepad +++ ile açın. Modeminize bağlalan cihazların MAC no Host ları ve ip burada listeleniyor.... Hatta modemi kapatım açsanız bile liste burada kalıyor. Sanırım Temizlemenin tek yolu Modemi fabrika ayarlarına almaktan geçiyor.

eyvallah akşam bir bakayım o duruma.
  • Arkadaşlar modemde bissürü ayar var,ping imi düşürmek için bunların hangilerini aktif edebilirim?Mesela ALG bölümünde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

bende dsmartnet kullanıyorum ve memnunum baya.. birkaç gündür wifi den biri bağlanıyor sanırım. şifreyi daha önceden değiştirmiştim bu şifreyi de bulmuş galiba. kim olduğunu bulup mac ve ip yi bağlandığı gün ve saatleri savcılığa verip suç duyurusunda bulunacağım. şuan için şifreyi değiştirmek istemiyorum. ne kadar aradıysam modem içinde bulamadım bunları. kafayı yedim dün gece

modem arayüzü sifrenizi değiştirin.

+1 En mantıklısı bu o şifreler biri vermiyorsa en baba pcde bile saatler hatta günler sürer kırması ama modem arayüz şifrenizi biliyorsa değişen şifreyi öğrenmesi 10 saniye en akıllıcası hem modem arayüzü sifrenizi değiştirin hemde wifi şifresini.

•  TT Fiber Modem HUAWEI HG655d(İnceleme-Sorunlar)(50 Mbit Test Eklendi )

Bende 20mbit kullanıyorum ama testte 23mbit cıkıyor ve 1.88 upload benim şansım sanırım saha dolabına cok yakın olmam yaklasık 50 metre ılerımde dolap var sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mickcasey -- 11 Mayıs 2013; 1:25:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mickcasey

TT Fiber Modem HUAWEI HG655d(İnceleme-Sorunlar)(50 Mbit Test Eklendi )

Bende 20mbit kullanıyorum ama testte 23mbit cıkıyor ve 1.88 upload benim şansım sanırım saha dolabına cok yakın olmam yaklasık 50 metre ılerımde dolap var sanırım

Benim hızımda 27 mb

• HUAWEI HG655d bu modemin 5 Ghz desteği varmı bilen varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mickcasey -- 11 Mayıs 2013; 19:21:31 >
  • Bildiğim kadarı ile yok..
  • 20 mb hipernet aldım... modemle aldığım sonuç boyle

http://www.speedtest.net/result/2705690930.png

ne yapmam gerek arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 13 Mayıs 2013; 21:54:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helluri

20 mb hipernet aldım... modemle aldığım sonuç boyle

http://www.speedtest.net/result/2705690930.png

ne yapmam gerek arkadaşlar

modemi airties 5650 ile değiştirdim.kesinlikle çok farketti. hauwei yi kesinlikle tavsiye etmiyorum
  • Bilgi için teşekkürler..

Acaba Huawei elinizde mevcut ise her iki modemin hat değerlerini (SNR, Hat zayıflama) resimlerini eklemeniz mümkünmü? Aynı hat üzerinde ne değerler alıyor görmüş oluruz..
  • quote:

Bilgi için teşekkürler..

Acaba Huawei elinizde mevcut ise her iki modemin hat değerlerini (SNR, Hat zayıflama) resimlerini eklemeniz mümkünmü? Aynı hat üzerinde ne değerler alıyor görmüş oluruz..

hat değeri resmi önceki modem için mevcut değil
    yaşadığım sıkıntıyı ve elimdeki verileri paylaşıyım.
    huawei modemde 3-4 metreden uzağa gidince speed test yaptığımda hızım 10 mbit çıkıyordu.modemin hemen yanından 22 mbit alıyordum.arka odalara geçince 1 mbit bile gördüm....yani modemin ilk problemi çekim alanıydı.
    Öte yandan modemin hemen yanında(huawei) 33 ping aldığım şehirden şuanki airties modemle arka odalardan 17 ping alıyorum.buda demek oluyor ki sorun sadece çekim alanı değil,sinyal kalite farkı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 15 Mayıs 2013; 11:07:28 >

• Arkadaşlar Sanırım modemin AYAR YEDEKLEME dosyasından SIP telefon ayarlarını falan müdahale edebiliyoruz..
    Acaba TTNET servis (Yada Voip özelliğini kullanan) bir arkadaş Ayar dosyasını yedekleyip paylaşabilir mi? Bizde Buradaki ayarlara bakarak kendi Betamax ayarlarımızı yazabiliriz..

Hala ttnet kısıtlamalarından kurtaracak firmware vs yok sanırım..
  • Bugün modemin içini güzelce açtım. İçinde sanırım harici anten takmak için konnector bağlantı uçları var.. Yani istenirse harici anten takımı kolay olabilir..

Kart üstünde birde kablo var sanırım bu tek kablo ise dahili anten oluyor..

• quote:

Arkadaşlar Sanırım modemin AYAR YEDEKLEME dosyasından SIP telefon ayarlarını falan müdahale edebiliyoruz..
    Acaba TTNET servis (Yada Voip özelliğini kullanan) bir arkadaş Ayar dosyasını yedekleyip paylaşabilir mi? Bizde Buradaki ayarlara bakarak kendi Betamax ayarlarımızı yazabiliriz..

Hala ttnet kısıtlamalarından kurtaracak firmware vs yok sanırım..

maalesef yapabileceğinizi düşünmüyorum ttnet yazılımlarında backup dosyaları bile şifrelenmiş vaziyette yani doyaları açıp kullanamıyoruz ve düzenleme yapıp geri yazılıma gönderemiyoruz izin vermiyor.

Superonline da mümkün ama yeni yazılımda (pirellilerde .251- huawei de zaten yok) bu açığı kapatmışlar.
  • Gittigidiyor dan aldığım Huaewei 655D modem de yedek alınıyor ve geri yüklenebiliniyor.. Acaba firmware sürümü mü farklı ki?

Mesafe bakımından ADSL ile VDSL arasında (Max 16Mbit alabiliyorum) farklı hız alamadığım için, mehallemize fiber dolabı gelene kadar modemimi kenara koydum. ara sıra kurcukluyorum..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.