Öncelikle insanları yanlış yönlendirmemek adına biraz detaya inmek istiyorum.
Modem gördüğünüz gibi masanın hemen kenarında duruyor. Bir yanında duvar, diğer yanında televizyon, arkasında da cam var. Ben evde yokken laptop ya kapalı duruyor ya da laptopu yanımda götürüyorum.
Burada da laptop açıkken ki hâli. Görebileceğiniz üzere; laptopu açtığımda modemin önünü kapamış oluyorum.
Anladığım kadarıyla sorun ben eve gelip, bilgisayarı açtığım an da başlıyor. Ben evde yokken kablosuz bağlantı bir şekilde salondan 2/5 çekiyor ve istenilen sayfalar açılıyor.
Şöyle kısa bir giriş yaptıktan sonra ürün hakkında bilgi vereyim. Dün eve geldim, ben eve geldikten birkaç dakika sonra da kargo geldi. Ürünün kendi anteni yerine, kendisinden yaklaşık 1.5 kat daha büyük yeni anteni ürüne taktım. İnsanlar Windows 7 otomatik algılıyor, driver yüklemeye gerek yok dese de, ben beceremedim. Ürünü CD'sinden yükledikten sonra, tıpkı kablosuz bağlantının durumunu simgeleyen, simge benzeri yeni bir program yüklendi. O program aracılığıyla bağlanacağım kablosuz adını tanıtıp, activate ettikten sonra: Kablosuz bağlantının ana simgesinin sinyali 2'den 4'e yükseldi. Bu yeni programın simgesinin de kablosuz bağlantı simgesine benzediğini söylemiştim, o simge de sinyal gücüne bağlı olarak renk değiştiriyor. Bazen hepsi dolu olup yeşil gösteriyor, bazen de sadece 2 tane gösterip sarı renk veriyor.
Fakat dediğim gibi kablosuz bağlantının ana simgesi hep 4'te kalıyor. Bu biraz bana fake mi denir bilemiyorum ama pek doğruyu göstermiyormuş gibime geldi. İnternet hızım 20 mbit, bu aleti takmadan önceki salondan hız testi aşağı yukarı 1.5 - 2 mbit arasındayken, taktıktan sonra 4 - 4.5 mbit arasında değişti. Yani hızı bir şekilde gerçekten artırdı. Ayrıca ürünü bağlamadan önce etrafta yaklaşık 10 tane kablosuz ağ bulurken şimdi bu sayı 25-30'a kadar çıktı. Ürün gerçekten kapasiteyi bir şekilde artırıyor.
Peki benim sorunumu çözdü mü?
İlk kurulumu yaptıktan sonra babamı çağırdım, nasıl baba hızlı mı dedim, çok iyi dedi. Neyse gece oldu, ben yine kendi laptopumu taktım, yukarıda resimdeki konumdaki gibi. Bir saat sonra babam geldi yine. "Oğlum sen ne yapıyorsun burada, hiçbir şeye girmiyor, kablosuzun simgesi 4 gösteriyor, ama diğer simge sürekli renk değiştiriyor." dedi. Öyle de bir şey yapmıyordum arkadaşlar, Galatasaray - Real Madrid Şampiyonlar Ligi Promo videolarını izliyordum, onlarında birçoğu 360pdi zaten. Neyse öyle deyince ben bir daha kablosuz bağlantımı kapayıp, kabloyla girmeye başladım. Laptopu da hafif öne çektim.
Sabah sordum bir daha: "Çok mu yavaş çalışıyordu, yoksa bağlantın mı koptu?" diye. Bana ne dese beğenirsiniz? Aleti çıkardım, 2/5 çekiyordu o şekilde girdim dedi. Onu dedi zaten cinnet geçiriyordum. Ama böyle bir şey tabii ki mümkün değil, ürün kesinlikle sinyal gücünü artırıyor. Belki benim laptopun kablosuzunu kapatıp, kablo takmam ve bilgisayarı öne çekmem etkilemiş olabilir veya ben bilgisayarı kapatıp, yattıktan sonra da girmiş olabilir, bilemiyorum.
Modemi raflardan birini koyup, biraz yukarıya almak istiyorum ama Tivibu bağlı olduğundan hareket de ettiremiyorum. Ayrıca önceden söylediğim gibi salonla aramda bir oda var, keza ablamla aramda da banyo var. Ablam internete bilgisayardan girmeyi pek tercih etmese de, kaçırdığı birkaç diziyi hep bilgisayarından izler ve bugüne kadar sadece bir kere şikayet ettiğini duydum, onda da yanlış hatırlamıyorsam ben de Torrent açıktı, belki santimetrelerle de ölçülse ablam babamdan biraz daha uzak bir nokta da giriyor. Demek istediğim babamın laptopunun da bir kusuru olabilir bu sorun.
Yaşadığım sıkıntıların hepsini insanları yanlış yönlendirmek istemediğimden yazdım. Biraz gereksiz konulara da girmiş olabilirim, kusura bakmayın. Kısa bir şekilde özetlemek gerekirse;
Benim bilgisayarım takılı değilken:
Ürün takılı olmadan ki babamın laptopunun durumu:
Kablosuz bağlantı simgesi: 2/5
Bulunan kablosuz ağ sayısı: 10 civarı
Ürün takıldıktan sonra babamın laptopunun durumu:
Kablosuz bağlantı simgesi: 4/5
Ürünün kendi programının kablosuz simgesi: Sık sık değişmese de bir yeşil, bir sarı oluyor.
Bulunan kablosuz ağ sayısı: 25 - 30 civarı.
Ben kendi bilgisayarımı taktıktan sonra:
Babamın laptopunun durumu:
Kablosuz bağlantı simgesi: 4/5
Ürünün kendi programının kablosuz simgesi: Renk sık sık değişiyor.
Ürünün bir etkisi olduğu aşikâr, fakat anlatmak istediğim; istediğimiz verimi maalesef alamadığımız. Salonda bu sefer bağlantı kopmasa da, bayağı yavaş bir internet var. Bu gece sadece kabloyla bağlanıp, bilgisayarı hafif öne çekip deneteceğim, modemi de raflardan birine koyabilirsem, koyacağım. Sonucu yine yazarım buraya.
Hocam Gayet İyiymiş...
quote:
Orijinalden alıntı: emo5313
quote:
Orijinalden alıntı: GnChKn
Merhaba arkadaşlar. Huawei HG655d vdsl modem kullanıyorum. TTnet ten vermişlerdi. BU modeme Airties AP-301 erişim noktası 2 adet takıp kabloludan kablosuza çevirip katlarda kullanıyorum. ancak son 1-2 gündür bu ap lerden bağlanılan pc lerde sınırlı erişim internet bağlantısı uyarısı veriyor. modem ayarlarına daha önce huawei müşteri hizmetlerini arayıp destek alarak girip sorunu çözmüştüm. ancak modem ayarları bana o kadar karışık geliyor ki aynı düzeltmeyi yapmak zulüm gerçekten. Modem ayarlarında ap bağlantısı için yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
Baya bir olmuş yazalı ama a.p. sabit ıp vermeyi denedinmi bende eski modemimi a.p olarak kullanıyorum modemime masa üstü pc ye ve ps3 ayrı ayrı ıp atadım kafam rahat böylece senin sorununda ıp çakışması gibi duruyor.
Sorunu çözdüm müşteri hizmetlerini aradığımda ip adreslerinin aynı ayarda olması gerektiğini söylediler. şöyle ki 192.168.2... ise 192.168.2... olmalıymış. bendeki sorun ise ap lerin 192.168.1.... de olmasıydı aynı yapınca düzeldi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: emo5313
quote:
Merhaba arkadaşlar. Huawei HG655d vdsl modem kullanıyorum. TTnet ten vermişlerdi. BU modeme Airties AP-301 erişim noktası 2 adet takıp kabloludan kablosuza çevirip katlarda kullanıyorum. ancak son 1-2 gündür bu ap lerden bağlanılan pc lerde sınırlı erişim internet bağlantısı uyarısı veriyor. modem ayarlarına daha önce huawei müşteri hizmetlerini arayıp destek alarak girip sorunu çözmüştüm. ancak modem ayarları bana o kadar karışık geliyor ki aynı düzeltmeyi yapmak zulüm gerçekten. Modem ayarlarında ap bağlantısı için yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
Baya bir olmuş yazalı ama a.p. sabit ıp vermeyi denedinmi bende eski modemimi a.p olarak kullanıyorum modemime masa üstü pc ye ve ps3 ayrı ayrı ıp atadım kafam rahat böylece senin sorununda ıp çakışması gibi duruyor.
Sorunu çözdüm müşteri hizmetlerini aradığımda ip adreslerinin aynı ayarda olması gerektiğini söylediler. şöyle ki 192.168.2... ise 192.168.2... olmalıymış. bendeki sorun ise ap lerin 192.168.1.... de olmasıydı aynı yapınca düzeldi
Ok kolay gelsin anlattığın şekilde zaten başka çıkar yol yoktu bu a.p. muhabbetinde en çok karşılaşılan sıkıntı ıp oluyor.
Arkadaşlar bu modemi xbox 360 ta kullanıp moderate nat hatası almayan var mı,natlarım bir türlü open olmuyor?
Portları açtım,dmz i etkinleştirdim,firewall u kaldırdım tümden,genede natlar kapalı,başka yapcağım ne var anlamadım?
Acaba portları mı yanlış açıyorum,arabirim olarak WAN 4 seçmeyecek miyiz,wan1 le de denedim wan 4 lede denedim olmadı.
Port açmayı detaylı anlatabilir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: kelli felli
Arkadaşlar bu modemi xbox 360 ta kullanıp moderate nat hatası almayan var mı,natlarım bir türlü open olmuyor?
Portları açtım,dmz i etkinleştirdim,firewall u kaldırdım tümden,genede natlar kapalı,başka yapcağım ne var anlamadım?
Acaba portları mı yanlış açıyorum,arabirim olarak WAN 4 seçmeyecek miyiz,wan1 le de denedim wan 4 lede denedim olmadı.
Port açmayı detaylı anlatabilir misiniz?
GG' den Bu modemi alan ve xBox sahibi olan biri olan biri olarak bende bunu merak ettim..
ADSL modemden sonra bu modem bana aşırı karışık geldi. Yinede ADSL deki şifremi kullanarak internete çıkabildim. Fakat WiFi den bağlı olanları göstermemesi çok ilgincime gitti ilk Birde buna MAC filtreleme koymuşlar. Ben nereden bilecem yabancı bağlananları da bunun mac adresini bloklayacağım. WiFi si normal modeme göre biraz zayıf gibi.. Daha port yönlendirme vs öğrenmem gerekecek..
mesajım bulunsun
GG den aldığım modem ile BiRi servisine bağlantı yaptım. İşime yaramayana tüm ayarları kaldırdım (Tek WAN) ayarlı)
WiFi çekiş gücü sıkıntısı çekmedim (en azında bende böyle oldu).
DNS leri ayarladım ama Statüs de 8.8.8.8 olarak görünmüyor. Ayar işe yarıyormu bilmiyorum.
Wlan dan bağlı olanları göremiyorum KÖTÜÜÜ DHCP nin hangi MAC a ne IP verdi göremiyorum KÖTÜÜÜ DYNDNS yok KÖTÜÜÜ
Port yönlendirmede sıkıntı yaşamadım sistemde ip camera var. Bunu dışarıdan ulaşabiliyorum. (Bu iyi )
HAT Zayıflama değeri Airties e göre 1 birim düştü bu iyi Fakat SNR değerimde 1-2 birim kadar düştü :( Bağlantı hızım 8190 dan 8091 e çıktı
Bu modem de DLS değerlerim.. VDSL geçtiğimde alabileceğim değern hakkında bilgi verebilirmisiniz? 32Mbit de sıkıntı yaratırmı? Fixnet VDSL ye internet taşımak için girişimde bulundum..
Bende aynı modemden var
Temel > wan dns 'e geldiğimde altta mtu girişi var otomatik duruyor
AKK'yi çözebildiniz mi arkadaşlar ?
Bu modemde bir çok kombinasyon denedim mtu olarak ama hiç biri işe yaramadı bulan varsada paylaşmıyor.
Fixnet den 32Mbit lik VDLS paket seçtim... Fakat Santrala olan mesafemden dolayı sanırım 32Mbit veremiyorlar...
Değerlerim bunlar.. sizce normalde 32MBit alırmı yoksa başka bir olaymı var?
Snr değerlerin baya düşük dslam kutuya mesafen baya var anlaşılan ama bir çakallıkta yok değil hadi 32mbps'yi veremedin upload neden 1022 onun 2048 olması lazım firmayı aradınmı ne diyorlar bu upload için.
Firma teklif etti ama 1 Mbit upload için 30 tl fazla vermek hesaplı değil gibi o yüzden 32Mbit lik hizmet yerine 16 mbitlik hizmet e geçmek daha mantıklı geldi..
Arkadaşlar ben bu modemi yeni aldım, Kablolu olarak internete rahatca giriyorum. Ama kablosuz olarak bilgisayarım başka modemleri görmesine rağmen benim modemimi görmüyor. Ayrıca başka bir laptopla ve cep telefonun ile denedim sonuç yine aynı. Modemin üzerinde wifi ışığı yanıyor. Arayüzündeki ayarlarda da wife etkin ve görünür durumda. Yardımlarınızı bekliyorum. Özel bir ayarı falan mı var acaba yoksa modem de mi bir sorun var
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_alp
Firma teklif etti ama 1 Mbit upload için 30 tl fazla vermek hesaplı değil gibi o yüzden 32Mbit lik hizmet yerine 16 mbitlik hizmet e geçmek daha mantıklı geldi..
siz hangi paketi istediniz ki ? 49 Tlye 2 mb upload 20 mb download hızınız oluyor
FixNet icin HG655d modemi almayi dusunuyorum. Yalniz modemin bir tek sinyali almak icin kullanacagim. HG655d modemini kendi Cisco Linksys WAG320N modemime baglayacagim ve tum interneti kablolu/kablosur ordan dagitacagim.
WAG320N modemim bunu destekliyor yani Ethernet'in 1. portunu WAN olarak ayarlayip Bridged Only Mode'da calistirabiliyorum. Bunun için HG655d'nin desteklemesine gerek var mi?
quote:
Orijinalden alıntı: KURSAD.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_alp
siz hangi paketi istediniz ki ? 49 Tlye 2 mb upload 20 mb download hızınız oluyor
Mevzu hattımım 16 Mbit desteklemesi.. 32 Mbit paket alınca 16/2 mbit VDSL 159 TL olacaktı (Mecburen hat desteği bu kadar) yada 16 Mbit paket alınca 16/1 Mbit ADSL 129 TL olacaktı. Fark 1 Mbit upload için 30 TL fark değmez demiştim.
Arkadaşla bu modemde ethernet ve wifi ile bağlanan cihazları nerede listeliyoruz.. bir türlü bulamadım
Sanırım TTNET tarafından bloklanmış. Göstermiyor malesef :(
Cihazın ayar yedek dosyasını indirdiğinizde vu bu dosyayaı notepad+++ ile açtığımızda, Cihaz resetlene kadar bu modeme hangi MAC adresli cihazlar bağlanmış listesini bulabiliyorsunuz.
Belki bu config dosyası içine Voip ayarları filan da yüklenebiliniyordur..