Şimdi Ara

Triger kayış değişimi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
121.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaslar yenı pegeout 206 rolant carlos aldım 131000 de ve aldıgım kısı 100000 de tırıger kayısını degıstırdım dedı daha degıstırmeme gerek varmı sızcee ne kadardaha benı goturur en uygun degısım km sı bu km ye gore kacta degıstırsemmm acele yardımm nolurrr...:):)
  • Aracınızın modeli, model yılı, motoru triger değişimi anlamında önemlidir.

Son dönem 206larda HDI motorlarda Triger değişimi 180,000 kmdir. Bunda herhangi bir yanlışlık yok. Kayış sistemleri yenilendi. Eğer belirli yıl süresince km yi aşamıyorsanız yılı baz alarak triger setini değiştirmelisiniz.

Ayrıca,
    206 1.4 HDI
    207 1.4 HDI
    207 1.6 HDI
    Bipper 1.4 HDI
    307 1.6 HDI
    308 1.6 HDI
    407 1.6 HDI
    Partner 1.6 HDI

Araçlarda Triger Seti 180,000 km de değişir. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerG -- 10 Şubat 2009; 12:05:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: isaa34

selam arkadaslar yenı pegeout 206 rolant carlos aldım 131000 de ve aldıgım kısı 100000 de tırıger kayısını degıstırdım dedı daha degıstırmeme gerek varmı sızcee ne kadardaha benı goturur en uygun degısım km sı bu km ye gore kacta degıstırsemmm acele yardımm nolurrr...:):)

206'nın 1.6 benzinli motorlarında 5 yıl veya 80.000 km.de değişmesi gerekiyor, triger değiştikten sonra 31.000 km geçmiş eğer bu km.yi 5 yılda yapmadıysa yani değiştikten sonra 5 yıl geçmediyse değiştirmeye gerek yok. 180.000 km.de değiştirirsin daha güvenli olsun dersen (belki orjinal kayış takılmamış olabilir) 170.000 km.de değiştirirsin.

Tabi aracı aldığın kişi güvenilir biri mi, gerçekten 100.000 km.de triger değişmiş mi bu da önemli, bir ustaya göster aracı üzerindeki kapağı sökerek triger kayışını görebiliyorlar, kayışın en azından fiziksel durumuna bir bak çok yıpranmışsa değiştirmekte fayda var.

Birde triger değişimi abartıldığı kadar pahalı birşey değil, orjinal parçanın set fiyatı yetkili servislerde 90-100 tl civarında, parçayı temin edip güvendiğin bir ustada değiştirirsin 200 tl.yi geçmez maliyeti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furai -- 10 Şubat 2009; 14:45:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Unaysondaj

2004 model Peugeot 206 HDİ arabam var. 85000 km.de , Triger değişimi için Peugeot Turkiye'ye mail attım. Cevap olarak arabamın triger kayışının 180.000 km.de değişmesini öneren yanıt geldi. Servislere sorduğumda ise 1. servis 90000 km.de, 2. servis 120000 km.de değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de gelecek yıl arabam 5 yaşında olacağı için kilometreye bakmadan triger kayışını değiştirmeyi düşünüyorum.
    Bence triger kayışı değişimi ile ilgilenenler Peugeot Türkiye'ye mail atarlarsa istedikleri bilgiyi rahatlıkla alabilirler!!!

Arkadaşlar sanırım avrupa şartlarına göre söylemişler. Ülkemiz şartlarında daha aşağıda.
  • Belirtilen araçlarda
    Normal kullanımda Triger değişimi 240,000 km dir.
    Ağır Şartlarda kullanımda 180,000 km'dir.

Bu yeni nesil HDI motorlarda geçerlidir. Üstte modelleri belirtmiştim. Türkiye genelde ağır şartlara göre hareket ediyor bu sebeple 180,000 deniyor.
  • peki sizce 2004 307 1.4 hdi için triger seti degisimi kac kmde olmalıdır? benim araç 83000 de, ustam 10000 km daha gider dedi yalnız motor freni yapma dikkatli kullan diye de uyardı. sanırım 180000 km benim arac için gecerli degil
  • selam arkadaşlar.eger izmir de orjinal servise gitmek isterseniz irde ye ugramadan bir işlem yapmayin derim.ben gayet memnunum.bence bir diger onemli konu da gozle ,elle neyse artik triger kayişinin degişim zamanin geldigini anlamamizin pratik bir yolu varmidir.sayet kayişin ne zaman degiştigini bilmiyorsak ve servis veya tamirciye gitmeye firsatimiz yoksa ya da üseniyorsak bu bilgi işimize yarayabilir.
  • cevaplarız ve yardımlarınız ıcın tesekkurlerr...:):):)...
  • peugeot fabrika verileri 120 000 km dir yalnız türkiyedeki hava ve yol koşullarından dolayı dizeller 90 benzinliler 80 binde değişiyor..
  • Arkadaşlar bilmeyenler için bir uyarıda bulunmak istiyorum...
    Triger değişimi çok önemlidir ve bakma ile değişim zamanının gelip gelmediği anlaşılmaz.Kilometre ve yılla alakalı bir malzeme.2000 ve daha düşük modeller 60.000 km veya 5 yıl 2001 ve üzeri modeller ise 80.000 veya 5 yıldır.www.simgepeugeotankara.com
  • Bende forumdan biraz araştırdm triger konusunda korkmustum ama Ankara Baskent Oto Sanayi sitesinde metin ustam saolsn roland garros aracım için 45 liraya 16valve triger kayısı aldm 50 lira da el emegi verdim. triger set olarak degismesi gerekiyorms ama ilk degistirmede gerek olmadıgını bosa masraf oldugunu soledi . saygılar
  • kazıkçı servisler haricindeki servisler 115,000 km diyor dizel araçlar için. yurtdışında 130,000 km imiş yol şartlarından dolayı.
  • peugeotlar neredeyse 6 yıldır triger değişimi 80000 de bir yapılıyordu ticarisi hafif ticarisi keza citroende öyleydi ama artık her araç için geri çekiliyor veya ileri itiliyor bu tamamen aracın montajında kullanılan gergi rulmanıdan kaynaklanıyor. 80000 yada 3 sene de bir kayışınızı değiştirin kafanız rahat olsun şimdi 115 bine gelen araç triger kayışı koprasa yığdırma ve malzeme yorgunluğundan hiç bir hak iddia edemezsiniz en az iki senelik olmuştur 80000 km kopsa kayış yine hiç bir hak iddia edemezsiniz ama 80000 de kopma olasılığı ile 110 binde kopma olaığı arasında en az yüzde yirmi beş fark vardır.nihayetinde alaşımlı kauçuk ve misketlerde oluşan bir sistem kişisel görüşüm 80000 de değiştirin kafanız rahat etsin
  • Alakasız gelebilir ama, bu kadar kafa patlatacağınıza toyota alsanız nasıl olur?
    Vvti motorlarda triger kayışı yok..
    benzini doldur gez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismail64

Alakasız gelebilir ama, bu kadar kafa patlatacağınıza toyota alsanız nasıl olur?
    Vvti motorlarda triger kayışı yok..
    benzini doldur gez.

gerçekten alakasız olmuş arkadaşım, Toyota severim yanlış anlaşılmasın ama aracını zaten kullanıyorsun en fazla 200 bin kmye kadar bu süre içinde 2 defa değiştirsen çok mu kafan ağrıyacak yani, hiç de kafa patlatmadım yani
  • Servisle yaptığım birebir görüşmede benzinli modeller 80bin dizeller 120bin
  • Bende bugün servisle görüştüm aynı arkadaşın dediği gibi benzinli 80 binde...
    Yalnız peugeot yaş sınırlaması vermiyomuş...
    Yani benim arabam 2002 trafiğe çıkışlı 60.000 de değiştirmeye gerek yok dediler...(Ankara Tek oto)
  • Benim 2008 Peugeot Partner 1.6 HDİ 90hp Kombi Van Aracım Suan 54.000kmde Ne Zaman Deyiştirilmesi LAZIM ??????
  • 2000 model 206 xr BVA 1,4 aracımız var, 18500 km de(on sekiz bin beş yüz) . Triger kayışını ne zaman değiştirmeliyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

2000 model 206 xr BVA 1,4 aracımız var, 18500 km de(on sekiz bin beş yüz) . Triger kayışını ne zaman değiştirmeliyiz.

Berker yıl dolumu tamamlanmış Trigeri değiştirmelisin geciktirmeni de önermem.

Parça sonuçta yıl bazında da eskiyor. Bildiğim kadarıyla 6 yıl kadar ömrü var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.