Şimdi Ara

Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
787
Cevap
13
Favori
39.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Steam Linki:http://store.steampowered.com/app/17080/
    ______________________________________________________________




    Tribes Ascend ilk olarak 1998 yılında başlayan, Halo'dan tut unreal tournament 2004 ve battlefield gibi oyunlara ilham kaynağı olan devrimsel Starsiege Tribes serisinin son oyunudur. Önceki oyunlar efsane Sierra tarafından dağıtılmıştı ama sonraları oyunun haklarını Hi-Rez satın aldı ve free to play olarak bu evrene kendi yorumlarını getirdiler. Oyun temel olarak Ski ile jetpack mekanikleri üzerine kuruludur ve ana oynanış bayrak kaçırma modunu temel alır.

    Bu seri yüksek derecede takım çalışması, strateji-taktiksellik, iletişim ve koordinasyon gerektirir ki piyasadaki diğer fps oyunlarına göre öğrenme süreci yeni başlayacaklar için daha uzundur ancak öğrendiğiniz zaman tadına doyamayacağınızı garanti ederim.. Ben kapalı betadan beridir yaklaşık 1 yıldır oyunu oynuyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ömrümde oynadığım en iyi fps'lerden birisi ve ücretsiz olmasına rağmen ücretli AAA kalitedeki son model fps'lerden gözümde gömlek gömlek üstün (tabi bu benim kanaatim, cod var bf3 var demeyin shazbot derim) Bir kaç siteden 10 üzerinden 10 tam puan aldı ve bunların yanı sıra IGN ile bir kaç siteden yine editörün seçimi ödülleri aldı. 400 saate dayandım oyunda ve giderek sıkılacağıma giderek daha da çok sevdim hatta bu rehberi sizlere hazırlamaya karar verdim.

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Tribes maalesef ülkemizde pek bilinmiyor ve ben de elimden geldiğince donanımhaber forumları fps bölümüne bu oyunu tanıtıp hazırladığım rehberi paylaşacağım. Free to play çoklu online fps bölümünde paylaşmakla kalmak istemedim keza normal olarak fps bölümünde bu tarzı daha çok seven oyuncu var.. Bir de sağolsun yerli inceleme siteleri de oyunun incelemesini veya rehberini hazırlamadı, belki de beceremediler bilemiyorum artık

    Oyunumuz Cod, Bf, cs vb oyunlar gibi hitscan temelli değil yani şöyle ki hitscan oyunlarda merminin gidişi yoktur, süresi yoktur; nişan alırsın ve vurursun olay bundan ibarettir, sen tıkladığın anda hedef hit alır, öte yandan tribesta sadece bir kaç tane hitscan silah vardır (pistol ile btx sniper rifle gibi) geri kalan silahlar disk ve projectile tabanlıdır. Otomatik tüfekleri öğrenebilirseniz ortalığın anasını ağlatabilirsiniz ki bu başlarda hiç kolay olmayacak..
    Disk ve patlayıcı tabanlı silahlar çoğunlukta olup sıktığınız merminin hedefe ulaşma süresi vardır bu yüzden odaklanma duel esnasında mecburidir, hedefi takip edersin, hızını görürsün ve elindeki silahın projectilelarını ona göre ineceği-gideceği yere yollarsın. Bu tür silahlar doğrudan vuruşta maximum hasarı verirken hedefin yanında patlatınca asgari hasar verir. Hedefi havada vurmak çok zordur ki ustalaşmadıkça zorlamayın kendinizi derim keza karşıdaki Raider vb otomatik silah kullanan biriyse size zor anlar yaşatabilir.. Havada vurursanız blue plate special alırsınız ki bunun keyfini hiçbir oyunda hiçbir şeye değişmem..

    Oyunda Capture The Flag modunun yanında Capture and Hold, Team Deathmatch, Arena ve Custom serverlarda bulunan Rabbit modları bulunmaktadır.

    Oynanış mekaniğine bakacak olursak saatte 300km hız üzerinde bayrak kapabildiğimiz bir oyundur Tribes Ascend ki 500km hızları bulanlar da var, haritalar hız yapmaya uygun bir şekilde yapılmıştır ve bir haritada bayrağa gitmek için yüzlerce yol bulabilirsiniz.. İlk defa maça girdiğinizde ilk dikkatinizi çekecek ilk şey haritalarda tonla girinti ve çıkıntılar olacak, bunlar oyunun mekaniği için can alıcı derecede önemli detaylar. Oyun momentum kazanma, enerjiyi düzgün kullanarak zamanında jetpack veya zamanında ski yapabilmeye bağlıdır.. Mantık çok basit, mouse'un sağ tuşu jetpack çalıştırıp sizi yükseltir iken klavyenin space tuşu ski yapmanıza (bildiğimiz kayma) yarar.. Sağlık barının altında enerji barınız olur ve jetpack kullandığınız sürece enerjiniz biter, ekonomik kullanmak hayati derecede önemlidir hız için ki oyunun sloganı "gotta go fast"dir.. Yapacağınız şey tırmanırken jetpack ile yükselmek ve inerken momentum kazanmak için space basıp kayarak hızlanmaktır, sağlığımız bir süre sonra dolacağı için elimizdeki patlayıcı-disk tabanlı silahları da dönüp arkamıza sıkarak ekstra itme sayesinde fazladan hız kazanırız.. Space tuşu ile ski yaparken ekranın sağ ve solunda hız göstergemiz belirir ve hızınızı bunlardan takip edebilirsiniz.. Oyuna girmeden trainingde roam map seçeneğinden biraz pratik yapmanızı, nasıl hız kazanacağınızı öğrenmenizi tavsiye ederim..

    Şu vereceğim video ski olayında başlangıç için fazlaca yardımcı olacaktır. Yine haritaların 2 ucunda iki takımın üsleri bulunur. Üslerin etrafında radar sensor, Base turretler, bayrak standı ve üslerin içinde radar ve turretlerin çalışmasını sağlayan jeneratör odaları bulunur..



    Oyunda betadayken 20 üzerinde sınıf vardı ve bunlar tam sürüme geçilmeden bir süre önce 9'a indirildi. Yine gerekli ekipman ve perkleri kuşanarak betadaki gibi fazlaca sınıf sahibi olabilirsiniz (custom loadout seçeneği sağolsun) Bu sayede sınıf altı sınıflar oluşturup varyasyonun dibine vurabilirsiniz ki bu gibi detaylar oynanabilirlik süresini muazzam artırmakta ve farklı tecrübeler sunmakta.
    Sınıflarımız kelle başı primary ve secondary olmak üzere 2'şer tane silah taşımaktalar. beş kuruş harcamadıysanız oyun size stok silahları verecektir, maç başına kazandığınız xp ile bu silahları upgrade edebilir, yeni perkler, belt itemlar, packler açabilirsiniz biraz uzun sürse de sınıflar için yeni silahlar açabilirsiniz. Diğer f2p oyunlarda olan paralı silahların çok güçlü olması durumu bu oyunda yok keza oyun tamamen competitive seviye için e-sports temelli hazırlandı hatta şu anda devam eden turnuvalar mevcut..
    Oyuna başladığımızda size 3 sınıfı açık olarak verdiğini göreceksiniz ki bu sınıflar Pathfinder, Soldier ve Juggernaut. Yani bir zayıf, bir orta bir de şişko sınıf verecek.. Yine biriktirdiğiniz xp ile diğer tüm sınıfları 12 level gibi olunca açabilirsiniz.

    Oyun esnasında sesli komutlar çok önemli, öyle hepsini ezberlemeye gerek yok ama önemli bir kaç tanesini yazayım. V tuşu ile sesli komut penceresi ufak bir şekilde sağ altta açılır ve sırayla yönlendirerek dilediğiniz şeyi söyleyebilirsiniz (tonla komut var iletişim harika boyutta)
    VG ile başlayanlar genele söylenenlerdir ki rakip takım da duyar bunları.

    VGS'e basarsaız shazbot der ki oyunda işler kötü gittiğinde ettiğimiz küfürdür bu, diğer oyunlarda bile farkında olmadan VGS yapıyorum.
    VGTG ise "i am the greatest"
    VGTW "when will you learn?" bunu birini öldürdükten sonra söyleyebilirsiniz iyi sinir eder karşıdakini
    VGQ "quiet" eğer biri ses spamı yapacak olursa sus lan demiş olursunuz.
    VG ile başlayanlar bu şekilde genele söylenen ve çoğunlukla alaycı olan tauntlardır VGO var mesela oops..

    Önemli komutlar ise takımınıza söyleyip koordinasyonu kurduğunuz komutlardır. En önemlileri şunlar.

    VAD- "distrupt the enemy defense" bunu bayrak kapıcı pathfinderımız söyler ki havyani bir savunma varsa onların dikkatinin başka yöne çekilmesini ister sizden, yalvarır yoksa hoşaf olacaktır. Bunu duyarsanız bayrak savunmasına oyalanmadan saldırın, kill almanız önemsiz sadece meşgul edin yeter.
    VFF- "i have the flag" eğer pathfinderımız rotasında son sürat geliyor ve düşman bayrak standının temiz olduğunu görürse bunu söyler, der ki bayrak bende hızlıyım sakın gelip llama şeklinde yürüyerek almayın (llama yapmayın çok küfür yersiniz, takımınıza da zarar verirsiniz)
    VAA- "attack" saldırı emri yani, VAR ise "reinforce the offence" kahveden adam toplamanın gavurcası
    VVH- "help" üssü savunurken düşman tecavüze mi yeltendi yardım iste, bayrağı kaptın üsse getirirken ölmek üzere misin hemen yardım iste, bunlar çok önemli
    VFT- "take the flag from me" bayrağı benden al beni kertecekler dersin, arkadaşın gelir sen de z tuşuna basıp bayrağı verirsin.
    VFG- "give me the flag" benim sağlığım iyi bayrağı bana ver
    VDC- "defend the flag carrier" bizim eleman düşman bayrağını getirirken onların eleman da bizimkini kapmışsa bizim bayrağı taşıyan elemanı koruyun diyoruz böyle durumlarda.
    VAC- "chase the enemy flag carrier" bizim bayrağı hacılayan elemanı govalatma emri, valilikten alınıyor
    VAF- "get the enemy flag" çok hayatidir. düşman bayrağını alın dersiniz çünkü düşman sizinkini kapmış kendi üssüne götürüp skor yapmak üzeredir, o götürmeden önce vaf dersiniz ve artık yürüyerek llama veya son sürat ne şekilde olursa acil kapma emri verirsiniz.

    Gördüğünüz gibi V voice, ikinci harf A ise atak ile alakalı komutlar, G ise genele yönelik dalga geçen laflar, F ise flag yani bayrak ile ilgili komutlar, D ise defans ile ilgili mesela VDB demek defend our base demek vs.
    Daha tonla komut var oynadıkça öğrenirsiniz ve efektif kullanırsınız.

    Şimdi sınıfları ve rollerini inceleyelim ki hepsinin görevi farklı olur, eğer görevinizden sapıp haritanın ortasında çarpışayım kill alayım derseniz takımınız 1 kişi eksik gibi oynar ve oyunu kaybedebilirsiniz
    Light, medium ve heavy sınıflarımızın altında 3'er tane farklı farklı görevleri olan sınıflarımız mevcut, onların da kendi içinde çeşitliliği derken varyasyon artıyor. Neyse açıklamaya geçelim.

    ---------------------------------SINIFLAR----------------------------------


    LIGHT SINIFLAR:

    PATHFINDER


     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber



    Adı üstünde yol bulucu, hafif ve hızlı bayrak kapan sınıftır. Oyunda bayrak kapma işi için açık ara en ideal sınıftır. Normalde sağlığı 700 civarı gelirken zırh upgrade'i ile 900'u bulur. Oyuna ilk başladığınızda otomatik olarak açıktır.

    Silahları: Primary olarak light spinfusor (770 civaro doğrudan hit ile vurur) disk tabanlıdır. Bolt launcher bildiğimiz arballet crossbow gibin bir şeydir ve doğrudan 900 civarı vurur ki bu sonradan açılır ama diğerine göre reload süresi uzun ve mermisi
    düşüşe geçerek gittiği için çok da önemli değildir. İkisi de düştüğü yerde patlayacağı için yardırıp giderken sıkın arkanıza bir tane 200 ile giderken 250'li hızlara tık diye çıkıverin. Shift ile spinfusor silahımız zoom yapar, bununla uzaktan disk sniperlığı yapabilirsiniz ama tabi diskin bir gidiş süresi var.
    secondary silahları ise shotgun ve ligt assault rifledır(LAR). shotgun yakın mesafede doğrultup yamultmak için LAR ise orta-uzak mesafede bayrak kapanları kovalamak için idealdir ve otomatik tüfektir burst halinde sıkar.

    Belt item: Impact nitron yine bayrağa giderken hızlanmanız için (disk sıkıp jump yapıyoruz ya hani) hayati derece önemlidir, default olarak açık gelir upgrade ile 1 fazladan alıp etki alanını artırabilirsiniz. 300 civarı vurur ama amacı öldürmek değil bayrak düşürtmektir. Düşman bayrak taşıyıcıyı kovalarken hızlanıp yanına yaklaşıp önüne bırakın bir tane F tuşuna basarak, bayrağı düşürüp mal gibi kalacaktır öyle.
    ondan sonra VFR deyip (retrieve our flag) takım arkadaşlarınızdan bayrağınızı üsse döndürmesini isteyin. Impact nitron'u bayrağı kaptığınız anda kendinizi hızlandırmak için kullanmayın yoksa düşürürsünüz mazallah.
    İkinci belt item'ımız explosive nitron ama bu xp ile açılıyor Light assault rifle gibi. Explosive nitron bayrak düşürtmez, daha çok hasar verir ve daha iyi itiş gücü olduğu için sizi daha da hızlandırır arkanıza salladığınız anda..

    Pack: Energy Recharge ile Thrust pack mevcut. Thrust xp ile açılıyor. Energy recharge jetpack yaparken boşalan enerjinizin daha hızlı dolmasını sağlıyor ki yüksek uçuşlar ve dueller için iyi bir şey. Thrust pack ise aniden yavaşken tek tuşla hızlanmanızı sağlıyor ( C tuşuna basıyoruz packleri çalıştırmak için ) 100 ile gidiyorsunuz mesela, enerjiniz dolu ve C tuşuna bir basıyorsunuz disksiz nitronsuz felan bir bakıyorsunuz 200 olmuşsunuz ama işte enerjiyi tüketir yokuşa denk gelirseniz jetpack yapacak enerji bulamaz ve belinizi tuta tuta yürüyerek tırmanırsınız
    o yokuşu, thrust kullanacaksanız çok ekonomik kullanmaya dikkat edin.

    Armor: Light armorumuz var ve 700 sağlık ile geliyor. Upgrade ede ede (artık son yama ile her şey kendini maç yaptıkça otomatik upgrade ediyor ona da değineceğim) ekstra yürüme hızı, 200 civarı sağlık felan artırabilirsiniz.

    Perkler: oyunda tek sınıfta 2 perk kuşanabiliyoruz. Başta default olarak ultra capacitor (enerji havuzunu 20 artırır) ve determination (bayrağa dokunmadan veya kimseyi öldürmeden öldüysen dirilince 100 sağlık ekler)
    benim tavsiye perklerim bayrak kapışı için reach ve egocentric kombosu, kovalamaca için rage ile egocentric ki perklerin de ne işe yaradığını teker teker açıklayacağım daha sonra.

    Görevler:

    --Bayrak Kapma-- ski mekaniğini öğrendiğinizde zaten son sürat yardırırsınız, düşman bayrağını alıp kendi bayrağımızın üzerine götürüyoruz. 5 tane kaçıran takım kazanır. Bayrağa giderken rotanızda iken VAD ile takım arkadaşlarınızdan mutlaka düşman savunmasını oyalamalarını isteyin ki dikkatleri dağılsın siz de geldim gittim yapıp VGW ile wohoo deyin..

    --Kovalamaca ile Light Defense-- Impact nitron bombası sizin dostunuz. Hem hızlanmada hem bayrak düşürtmede oyundaki en kullanışlı belt item belki de. Hızlanıp bayrak taşıyıcısına yetişin, ya ona spinfusor silahınız ile disk yedirin ya da impact nitron ile bayrağı düşürtün.. Oyuna başlarken rolünüzü seçin, hem kapma hem kovalama aynı oyunda gitmez, hedefi seçin ona göre oynayın derim.
    Ayrıca Thrust pack de chase olayı için harikadır, hızlanıp yetişirsiniz düşman bayrak taşıyıcılarına.

    --Dikkat dağıtma-- Takımdaki diğer PTH arkadaşımız VAD dediyse (distrupt the enemy defense) gidip dikkat dağıtabilirsiniz. Oyundaki en kolay iş. Ya son sürat düşman bayrak savunmasının üzerinden uçarken bir spinfusor disk sıkın ya da bayrak savunmasını gören bir tepeden zoom yapıp uzaktan disk sniperlık yapın. Yine düşman sensor ve turretlerini spinfusorunuz ile uzaktan temizleyebilirsiniz. Yapacağınız iş zor değil ama takımınız için çok yararlı, Kazanmak için yapın veya VAD'ye basıp yapmalarını isteyin.

    Özetle Pathfinderlar düşük sağlıklı, zayıflıklarını hayvani hızla kapatan, takımınızın kredisi sınıflardır. Onları sevin ve istediklerini yapın. Tab'a basıp bakın eğer takımınızda pathfinder yok ve karşıda 2 tane bile varsa o maçı kaybedersiniz ne kadar direnirseniz direnin, bu yüzden takımınızda hücum iyi ama bayrak kapan yoksa pathfinder olun, bayrağı kapın ve kapar kapmaz o çalan harika müziğin gazı ile takımınızı sırtlamanızın gururunu yaşayın.

    SENTINEL

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Bildiğimiz sniper, aslında bilmediğimiz diyecektim keza Tribes'ta sniperlık yapmak öyle call of duty'de 360 derece kendi etrafında dönüp adam vurarak skillshot yapan zihinsel engellilerin keskin nişancılığına benzemez. Ortalama bir bayrak kapıcı kaptığı gibi 250km hızla gider ve XXx_360quickscopeSMOKEW^33DerrydayX_CPT-Price420_XxX nicknameli ergenler anca kendi cebini vurur..
    Sentinel da light sınıftır ama bayrak kapamaz, daha çok koruyucudur. Kapamaz çünkü disk gibi patlayıcılı silahları yok ve kendini ittiremez silahlarıyla, sonuç olarak hafif olmasına rağmen yavaş kalma mecburiyetindedir.

    Silahları: Primary olarak BXT1 Rifle ile Phase rifle'dır. BXT1 şarjla çalışır TF2'dekiler gibi ama phase rifle enerji ile çalışır. Full şarj veya enerjide full vururlar ki bu da 500-600 arası bir değere tekabül eder.
    secondary silahları ise nova blaster ile falcondur. Nova dediğimiz yerden, duvardan felan yansır devam eder. Düşmanın ayağının dibine sıkarsın o oradan yansır kafasına girer felan. Falcon ise inanılmaz derecede ateşleme oranı olan full otomatik bir pistoldür. Otomatik kullanmak oyunda öğrendikten sonra kolaydır ve falcon da belki de oyundaki en iyi otomatiktir. Nerf geldi ama hala güçlü namıssız.
    Bu silahlardan BXT1 ile nova blaster default olarak sentinel'ı açtığınızda gelir, diğer ikisi xp ile açılır. Eğer nova blaster ile ustalaşırsanız (ustalaşan aşırı ölümcül manyaklar var) falcon'a ihtiyacınız yok. Sniperlardan BXT işinizi görecektir, Phase rifle enerji yer ve uçup kaçamazsınız sabit kalırsınız arkanızdan bir spy gelir sticky yapıştırır ölür kalırsınız. Phase rifle'ın farklı yanı kucaklama ateş edebilmesi yani zoom yapmadan da sıkabilir bu zamazingo.

    Belt Item: Drop Jammer pack default olarak gelir ve diğer pack ise Energy packtir ki bunu phase rifle kullanacaksanız açın, ben tavsiye etmem çünkü boşa xp harcamış olursunuz. Jammer pack dediğimiz düşman infiltratorlerin görünmez olduğunda size yaklaşmasını engeller ki kabak gibi ortaya çıkarlar bunu açtığınızda. C tuşu ile jammer'ınızı keskin nişancılık yaptığınız noktaya kurabilirsiniz ayrıca bu pack sayesinde düşman sensörler sizi işaretleyemez ve ofansta da kullanabilirsiniz. Generator odasında da jammer iyidir, sızan infiltratorler yine kabak görünümüne geçip panik olacaktır.

    Perkler: Pek önemli değil bu herifçide aslında. Close combat infiltratorların arkadan bıçakladığında geriye itilmesini ve az hasar vermesini sağlar (sniper olduğunuz için arkanıza çok yanaşan olacak) eğer sınıfı oynamayı becerirseniz bounty hunter öldürdüğünüz kelle başına ekstra kredi verir bunlarla da araç alabilir veya düşmanın tepesine orbital strike yağmuru indirebilirsiniz.

    Armor: Light armor ve başta 700 sağlıkla başlar, upgrade ile 900'e gelir.

    Görevleri:
    --Pozisyon bilgilendirme-- oyunda alt tuşu ile battlefield'daki gibi düşmanları işaretleyebiliyoruz ve bu olay bayrak savunmasında aşırı önemli. Eğer sensörlerinizi patlattılarsa düşmanları siz spot etmek zorundasınız ki sensorler bu yüzden çok önemlidir. Hayvani zoom'u olan tüfeğiniz var, basın shift tuşuna durun bayrak savunmasının tepesinde, öldürmeseniz bile alt tuşu ile geleni gideni haber verin (özellikle düşman pathfinder'ı) ana görevimiz savunma olduğu için işaretleme büyük önem taşır.

    --Bayrak savunma-- İyi bir pozisyonda gelip giden tüm pathfinderların fişini çekebilirsiniz. İyi sentinel'lar takımlarını sırtlarlar ki çok dandiklerini de gördüm isyan ettirip çıktıracak kadar iyilerini de. Bu oyunda sniper olmak zordur, mouse hassasiyetini oyun menüsünden düşürün (normalde 30 civarı siz 20'lere çekin sentinel oynarken) grafik ayarlarını düşürün (bloom görüşünüzü engeller sunstar gibi haritalarda) hatta çözünürlüğü düşürüp FOV'u 70'in altına çekin modeller büyük görünsün. Hedefi takip edin ve tıklayın, pinginize göre 1 piksel gideceği yere doğru da tıklayabilirsiniz, tüfekleriniz hitscan
    olduğu için lag farkını hesaplamak gerekebilir.

    --Düşman dikkati dağıtma ve ofans-- Eğer bizim babayiğitler düşmana saldırıp üslerinde parti veriyorsa o üssü görecek bir tepeye konuşlanıp tıkır tıkır indirin milleti. Düşmanın panik kalması, sürekli savunmaya tıkılması her daim iyidir takımınız için. Ama sizin yine de öncelikli rolünü bayrağı savunup geleni gideni birazdan değineceğim bayrak üstündeki şişman abimize bildirmek.

    INFILTRATOR

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Bildiğimiz spy'ın hızlı ve daha ölümcül versiyonu. Görünmez olur, light sınıftır çabuk ölür ama doğru ellerde hedefine kabus gibi çöker.

    Silahları: Rhino smg (susturuculu uzi varyasyonu otomatik) stealth spinfusor (pathfinderın spinfusoru'nun kırmızı ama sıkar sıkmaz geri görünmez oluyorsun) ve Sonraları eklenen Jackal (tık tık tık şeklinde üç patlayıcı bomba atar ve sen istemediğin sürece o yapışkan bombalar patlamaz) ana primary silahlarıdır. Rhino otomatik silah olduğu için dış alan çatışmasında iyidir,iç çatışmada da fena değildir. Stealth spinfusor başlarda kilitlidir xp ile açılır, disk silahı olduğu için hızlı gitmek için birebirdir.
    Jackal yapışan ve her biri 500 civarı hasar veren 3 bomba atar, patlatmayı siz tıklayarak yaparsınız onun için tuzak kurmada ve iç mekanda harikadır. ikincil silahları ise sn7 susturuculu tabanca ile fırlatılabilen bıçaklardır (bi sürü bıçak var az felan değil). Sn7 daha hızlı ateş eder ama daha az
    hasar verirken bıçaklar daha çok hasara karşılık azcık daha yavaş gider, bu da biraz odaklanma gerektirir.

    Belt item: Sticky grenade otomatik olarak gelir, düşmana sessizce yanaşıp yapıştırırsınız F tuşu ile ve oyundaki en hasar veren bomba olduğu için 1200 canı tık diye alır. Şişkolara 2 tane felan yapıştırmak gerekiyor maalesef. Prism mayını ise savunma ve tuzak için iyidir, xp ile açılır, sticky'den az hasar verir. Ama sticky gibi bir şaheser varken kasıp prism mine açmayın derim ben.

    Pack: stealth pack var sadece otomatik olarak gelen, bunu upgrade edip görünmezlik için kullandığımız enerjimizi artırabiliyoruz bu sayede daha uzun süre gözden ırak kalabiliyoruz.

    Perkler: Perk seçimi inf classı için çok önemli. survivalist ile close combat tavsiye ederim. Close combat full upgrade halinde arkadan bıçaklama zararını iyice artırıyor, survivalist ise düşmanları öldürdüğünüzde düşen ammo dropları aldığınızda sağlık ve enerjinizi artırıyor bu sayede daha çok gizlilik ile daha çok hayatta kalıyorsunuz. Sonic punch son upgrade aşamasında bayrak düşürtür melee attak ile ama onu tavsiye etmem. Looter extra 1 tane belt item verir düşmanların düşürdüğü droplardan. safety third extra 1 el bombası ile başlatır ayrıca el bombası (infteki sticky) hasar alanını artırır.

    Armor: 700 sağlık ile başlarsınız light olduğunuz için ve 1000'e kadar upgrade ile çıkarsınız bu yüzden başlarda biraz sıkıntı çekersiniz ama alıştıkça ortalığı yersiniz.


    Görevleri:
    --Light offense-- Amaç düşman mallarına ve düşmana hasar vermek. Generatorlerini indirmek, sensörlerini indirmek, Technician'ların bi tarafından şırınga ile kan çekmek, bizim pathfinderları vuran sniperların arkasına sızıp sticky yapıştırıp dünyalarını kızartmak, bayrak üstündeki çikoları ve kurdukları defans aparatlarını yok etmek.
    Çok kişi öldürmüşün öldürmemişin hiç önemli değil, düşman generator odasında peşine 3 kişi taktıysan görevini tamamlamışındır, onların 3 adamını oyalıyorsun ve başarılı bir infiltrator olmuşun demektir. Ama siz siz olun tek kaldığınızda 3 kişiye saldırmayın kapalı mekanlarda yoksa hemen indirirler.

    --Light deffense-- Kendi generator odanızı savunabilirsiniz, düşman infiltratorları perişan edebilirsiniz. Bayrağınızın yanında görünmez bir şekilde bekleyip gelen pathfinder'ı havada indirebilirsiniz. Bayrak savunmasına etraftan bombardıman yapan juggernautları, raiderları indirebilirsiniz (biraz zor gerçi burası)

    --Bayrak Kapma ve Kovalama-- Stealth spinfusor açarsanız pathfinder kadar olmasa da gayet hızlı gidebilir işinizi görebilirsiniz.

    Inf için son söz olarak şunları söyleyeyim. Siz light sınıfsınız ama oyundaki en ölümcül sınıf da sizsiniz. Silahlarınız harika ama kullanmayı becerirseniz. Enerjinizi çok düzgün kullanın keza jetpack ile uçmak enerji yerken görünmezlik de enerji yer ve kalakalırsınız. Ayrıca 170 üzeri hıza çıkarsanız görünür hale gelirsiniz. Düşman generatöründe kamp yapmayın, evet oyalayın onlardan 3-4 kişiyi ama genellikle düşman bayrak standının orada kamp yapın ki onların pathfinder bayrağınızı kaptığı zaman skor yapmaması için tam geleceği sıra siz de onlarınkini gizlice alıp uzaklaşmaya bakın. Dediklerimi yaparsanız takımınıza faydalı bir infiltrator olursunuz.
    Ha bir de şerefsiz olun, turret tamir eden teknisyene gidip sticky yapıştırın, beklenmeyeni yapmaya hazır olur, iç mekanda görünmez bir şekilde saklanırken kenarlarda değil ortalarda durun. Daima değişik ve beklenmeyen şekilde, görevinizi sabırla yapın.

    MEDIUM SINIFLAR

    SOLDIER:

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Asker oğlu asker. Oyunu ilk yüklediğinizde otomatik olarak gelir. Benim favori sınıfımdır, hiç ses etmez her işi yapar. Oyundaki en dengeli ve en varyasyonlu sınıftır. Milletin infiltratordan, sentineldan, brute'tan ve raider'dan şikayet ettiğini görebilirsiniz çok güçlü deyip ağladıklarını görebilirsiniz ama delikanlı soldier kardeşimizde böyle bir durum yoktur.

    Silahlar: Assault Rifle ile Soldier Spinfusor birincil silahlarıdır. Soldier spinfusor xp ile açılır hatta nette kodları vardı promo onunla açmıştım, çabuk açılır zaten pahalı bir silah değildir. SF bildiğimiz disk silahı olup doğrudan vuruşta 900 hasarı tak diye yapıştırır, havada vurmanın keyfi ise hiçbir oyunda yoktur bundaki kadar ama ciddi yetenek ister tabi. Assault rifle ise otomatik tüfek olup mesafeli duellerde çok etkilidir. İkincil silahlar Thumper Dx ile Eagle pistoldür. Thumper temas halinde patlayıcılı ama diskler gibi doğrudan gitmek yerine inişe geçen bir projectile sahibidir. Pistol ise hitscan olup yaralı düşmanları indirmek için birebirdir.

    Belt item: frag grenade default olarak gelir ve etkilidir. Proximity grenade geç patlar ama düşman yanındaysa tık diye patlar, tutturabilirseniz düşmana yapışır ve bayrak savunmasında canavar gibidir. Anti personal bombası ise düşmana hasar verirken zırhlı turret, araç, generator gibi şeylere pek zarar vermez o yüzden duel için iyidir sadece.

    Pack: Energy pack beleş gelir hayvani olan enerjisini daha da artırır. Utility ise xp ile açılır 200 sağlık, ekstra bir tane belt item ve ekstra enerji verir leziz bi packtir.

    Perkler: Rage kovalamaca için birebir ve bu perk enerjinizi çok hızlı doldurur. Egocentric kendinizi disk ile felan hızlandıracağınız zaman alacağınız hasarı düşürür ki hız isteyenler için en önemli perktir. Safety third, duruma göre survivalist ile reach diğer tavsiye perklerdir. Ayrıca super heavy perki ile bayrak üstünde bekleyip size son sürat çarpan pathfinderların parçalanıp ölüşünü zevkle izleyebilirsiniz.

    Görevler: Oyunun en dengeli ve çeşitlilik vaadeden sınıfı olduğu için görevleri de boldur. INF ve SEN harici herkesin işini yapabilir. Hayvani enerjisi yükseklerden uçmasını ve hızlanmasını sağlar.
    Bayrak kapabilir, bayrak taşıyanı kovalayabilir, bizim pathfinder'a eskortluk edebilir, düşman dikkatini dağıtır, düşman üssüne saldırır, kendi üssünü savunur, bayrak üstündeki şişkonun görevini en az onun kadar iyi yapar, sabit duran noob'ları disk sniperlığıyla indirebilir.

    Sözün özü oyundaki en keyifli sınıftır ve raider'dan sonra en iyi duel sınıfıdır gerçi soldier'ın iyisi raider'ın iyisini maymuna çevirir ama neyse. Soldier abimizi seviniz, soldier ile ne yapsanız takımınıza faydanız dokunur o yüzden en sevilen sınıfların başında gelir.


    TECHNICIAN:

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber



    Oynaması en kolay sınıf olup noob'ların tercihi olarak nam salmıştır. Turret kurar ve onlardan beleş kill alır, tamir yapar, tüm maç boyunca cins cins jeneratör odasında bekler durur..


    Silahlar: TCN4 SMG full otomatiktir ve dış mekan için harikadır, iç mekan için ise xp ile açılan thumper 900 civarı vurup patlayıcı tabanlıdır ve mekanına göre harikadır, infiltratorların kabusudur. İkincil silahları ise tırttır, bir tane tamir cihazı ki her şeyi çalışır durumda tutmak için, ve xp ile açılan shotgun'a ilaveten tabanca vardır ki ikisi de yaramaz alan boşuna almış olur.

    Belt item: TCNG el bombası ile hareket sensörleri vardır. Sensörleri generator içine kurarız ve inf dahil biri girdiğinde öter, ötmekle kalmayıp onların enerjilerini de tamamen bitirir bu sayede infiltratorler generator odasında anadan üryan kafaya thumper yemeyi bekler.

    Pack: Mini turret. Bundan iki tane kurabiliyoruz ve bedava kill makinası, kolayca yok edilebiliyor ama kimse uğraşmak istemediği için ölüyorlar. Noob technician da ne kadar kill aldım öyle diye beleş killere seviniyor. Bu gibi deployable zamazingolar tabi çalışmak için generatore ihtiyaç duyuyor ki generatorü düşman indirince bizim noob technician generatorümüzü savunun diye voice spam yapıp sinir bozuyor, takım felan umrunda değil tabi tüm istediği turretinin çalışması ve bu sayede beleş kill almaya devam edebilmesi.

    Perk: Close combat sizi sırttan bıçaklamadan (çok infiltrator dadanacak çünkü) koruyacak. Çok beleş kill alacağınız için bounty hunter ile krediyi katlayıp strikler yağdırabilirsiniz, wheel deal ile tank, shrike gibi araçları daha ucuza alabilirsiniz (zaten techsiniz ve rahatça tamir de edersiniz)

    Görevler: Bu camper ve cins sınıfın etraftaki zamazingoları tamir etmekten ve üssü korumaktan başka bir görevi yok. Bazen bakıyorum düşman takım 4-5 TCN sahibi, turretler her yerde, hemen seçiyorum brute'u bunları bir güzel o generator odalarında fractallarımla öhm neyse şimdi söylemeyim. Ayrıca bayrak standı etrafına 2 turret çakarak bayrağınızı da koruyabilirsiniz.


    RAIDER:

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Oyundaki en haşin atak sınıflarından birisi. Soldier gibi disk silahları yerine doğrudan bomba atan silahları vardır ve kimilerince en iyi duel sınıfıdır, iyi bir raider çok kan alır öyle böyle değil.

    Silahlar: Arx Buster başta gelir ve infiltrator'un jackal'ına benzer ancak bu onun aksine kendiliğinden patlar, menzili iyidir ve yine 3 yapışkan bomba atar. Grenade launcher xp ile açılır ve pek pahalı değildir, iç ortam ve bayrak üstü kaos yaratmak için oyundaki tartışmasız en harika silahtır. Plasma gun sonraları eklendi ama raider'ın görevlerine pek uymadığı için capture the flag modunda tercih edilmez genelde, disk yerine plasma topu atar, havada plasma ile vurması spinfusorların aksine bununla çocuk oyuncağıdır.
    İkincil silahları nj4 ile nj5b'dir, ikisi de otomatiktir ki duello esnasında raider'ın üstünlük kurması bu silahlara bağlıdır, birinin ateş oranı yüksek diğerinin düşük olup daha çok hasarlıdır.

    Belt item: EMP el bombası çok hasarın yanı sıra düşmanın enerjisini de yer bitirir, bunu yiyen tavşan gibi seke seke kaçar. Sonradan xp ile açılan whiteout ile cluster grenade vardır. Whiteout bildiğimiz flaş bombasıdır ve iç mekanlarda grenade launcher silahıyla kullandığınızda düşmanı maymuna çevirir. Cluster ise patlar ardına etrafa 2 tur daha yayılarak patlar ki yine kaos ve bayrak standı temizliği için şahanedir.

    Pack: Shield pack otomatik gelir, C tuşuna basarsanız kalkanı açar ve biri size başarılı bir vuruş indirdiyse sağlığınızdan hiçbir şey gitmez sadece enerjiniz azalır, enerji bittikten sonra sağlığınız gitmeye başlar ki bu kalkan paketi raider'ı medium görünümlü heavy gibi bir şey yapar. Jammer pack ise yine C tuşu ile çalışır, açınca grileşirsiniz turretler, sensorler sizi göremez bu sayede düşmanın dibine sokulmanız rahatlaşır, tespit edilmeniz zorlaşır.

    Perkler: Potential energy patlayıcılı hasar aldığınızda enerjinizi artırır (yine sağlığa hasar alırsınız) shield pack için harikadır. Patlayıcıları çok kullanacağınız için egocentric kendinizi patlatmamanız için harika bir seçimdir. Survivalist, safety third, looter, quick draw yine raider için harika perklerdir.

    Armor: 1200 civarı sağlığı upgrade ile 1300 civarı olur ve yine zırh upgrade'i ile enerji de artar bu sayede shield ve jammer pack daha verimli kullanılır.

    Görevler: Bayrak standı temizler, generator odasını basıp kaos yaratır bu sayede baya kalabalık bir grubu ciddi anlamda oyalar. Kendi üssünü savunur, Arx buster ile turretleri ve sensörleri temizler.

    HEAVY SINIFLAR

    JUGGERNAUT:

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Oyunu ilk yüklediğimizde beleş gelen sınıflardandır. Şişkoların ilk üyesidir.. Uzun menzilli bombardımanlar yapar.

    Silahlar: Fusion Mortar ve Mirv launcher birincil silahlarıdır ve ikisi de harika menzilli bombardıman silahlarıdır, havan usulü çalışırlar. İkisi de aynı hasarı verirken fusion mortar tek bir noktaya düşer ve belirli bir çevreyi etkiler, mirv ise düşerken bir kaç parçaya ayrılıp daha geniş bir alanı etkiler. Nokta bombardımanı için Fusion, geniş alan süpürücülüğü için mirv idealdir.
    ikincil silahlar ise spinfusor mkd başta gelir, soldier spinfusor'un bir varyasyonudur ve iç mekan için iyidir. X1-lmg ise full otomatik olup juggy abimize kendini daha iyi koruma imkanı tanıyan hayvani clip size'ı olan bir silahtır.

    Belt item: Heavy AP grenade ile Spinfusor disks bulunmaktadır. Spinfusor disks silahı gibi değil de elle atılır ve juggernaut için olmazsa olmazlardandır (x1 lmg kullanırken diskler inanılmaz bir şekilde duel yeteneği verir)

    Pack: Juggernautların sağlık yenileme pack'leri vardır ve sağlıklarını diğer sınıflardan çok daha hızlı yenilerler, o yüzden duel esnasında kaçıp yenilenip geri gelin ve düşmanın canına öyle okuyun derim..

    Perkler: Quick draw hızlı silah değiştirmeye ve şarjör yenilemeye yarar, ayrıca belt itemı olan diskleri de hızlı atar bu yüzden juggy için iyidir. Safety third, survivalist diğer tavsiye perklerdir.

    Armor: 2400-2600 arası yapılan upgrade ile zırhınız sağlığınızı artırır. Yine enerji artışı da upgrade'ler ile yapılır.

    Görevler:

    --Uzaktan Bombardıman-- Fusion mortar veya mirv launcher ile haritadaki düşman üssüne bakan tepeler sizin dostunuz, nişanı alıp verebildiğiniz kadar hasar verin, üç beş kişi peşinize düşecektir ki umursamayın bombalamaya devam edin. Ölünce 4sn sonra dirilip tekrar gidip başka bir tepeden bombalayın. Düşman turret ve sensörleri inmişse hedef daimi olarak düşman bayrak standı olsun..

    --Üs saldırısı ve savunması-- mortar ve diskleri ile iç mekanlarda çok etkili bir sınıftır juggernaut ama öncelik her daim uzaktan düşman bombardımanı olmalı.

    DOOMBRINGER:

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Şişko bayrak savunmacıları olup eyyüp sabrına sahip insan evlatlarıdır. Tek bir işi olan bayrak savunmasını yapana kadar tepesine raiderlar, infler, juggernaut mortarları yağar. Takımınız iyiyse oynaması çok zevklidir, her daim VNS (i need support) ve VVH (help) deyin ki size sataşanları sizin savunmacılarınız kovalasın.

    Silahlar: Oyundaki en ağır otomatik olan chain gun ile pathfinder sınıfının bolt launcher adlı silahının ağır ve şimşek atan versiyonu heavy bolt launcher doombringer'ın birincil silahlarıdır. Chain gun varken heavy bolt launcher çok yavaş ve keyifsiz-etkisizdir o yüzden heavy bolt launcher ile xp'lerinizi araya vermeyin derim.
    İkincil silah olarak ise oyundaki tek anti vehicle-anti air görevi gören silaha sahiptir fatbringer, bu silahın adı saber launcher'dır ve havadaki hedefe 3 saniyede kilitlenip güdümlü roketi fırlatır.. Özellikle uçaklar (shrike) maç sonlarına doğru bizim bayrak kapıcılarını telef edeceği için hedef olarak onları seçin.

    Belt item: el bombası ile mayınları vardır. El bombası çok tırt ve heavy on flag oynayacaksanız (başka rolü yok zaten doombringer'ın) mayınları mutlaka açın.

    Pack: Force shield dediğimiz güç kalkanı vardır, sağlı sollu 2 tane kurulur ve bayrak kapmaya gelen ergen pathfinder oracıkta telef olur.

    Armor: Yine upgrade'ler ile 2400-2600 arası sağlık değişir.

    Perkler: Safety Third ekstra 1 mayın kurmanızı sağlar ki çok önemlidir, survivalist bayrak savunmasında hayatta kalmanız için etkilidir..En önemli doombringer perki ise super heavydir, bu size temas edenin ölmesini sağlayacaktır.

    Görevler:

    --Bayrak savunması-- Buna HOF diyorlar yani heavy on flag. DMB sınıfımız bayrağın üstünde tüm maç boyu bekler, gelen pathfinderlar arkadaşlarınızca işaret edilir ve siz de ölene kadar chain gun'ınızla tararsınız. Eğer gelenler işaret edilmese bile bayrak başında beklediğiniz için size çarpıp telef olurlar.
    Mayınları asla birbirine yakın yerleştirmeyin keza zincirleme reaksiyonla biri patlarken diğerleri de gider. Bayrak standına muhtemel geliş yönlerine göre birbirlerine olabildiğince uzak bir şekilde yerleştirin mayınları.. Bu görev esnasında maçta en çok saldırılan kişi olacaksınız, ne olursa olsun bayrak standın'dan sakın ayrılmayın, ölünce hemen respawn olup geri gelirsiniz zaten.
    --Üs savunması-- Doombringerlar bayrakla birlikte iyi generator odası da savunabilirler. Generator odası giriş kapılarına birer tane kalkan itina ile yerleştirilir, mayınlar döşenir ve güzelce kekliklerin gelmesi beklenir sonra gelenin gırtlağına kabus gibi çökülür. Yine de takımınızda Doombringer yoksa generator değil bayrağı savunmanız öncelikli rolünüz olmalıdır.


    BRUTE:

     Tribes Ascend (2012) [ANA KONU] + Rehber


    Basit silahlarla hayvani gücün karışımı, diskoların vazgeçilmez şişmanı, oyundaki en haşin sınıflardan biri. Tamamen iç mekan canavarı

    Silahlar: Heavy spinfusor default olarak gelir ve diğer spinfusorlerden çok daha fazla hasar verir, ağırlığını gerçek anlamda hissettirir. Gladiator xp ile açılır, tek sıkar 3 katman patlar ve doğrudan vuruşta öldürmeyeceği hedef yoktur ama yine de heavy spinfusor üzerine pek tercih edilesi bir harcama değildir.
    İkincil silahlar ise otomatik shotgun ki pek kullanılmaz zaten, hitscan nova colt pistol ki dış mekanda savunma için fena değildir ve plasma cannon raider'ın plasma gun'ının daha hasarlı ama hedefi vurması daha zor olan versiyonudur.

    Belt item: Bir oyunda görüp görebileceğiniz kullanışı en keyifli bombaya sahiptir brute. Fractal grenade denilen bu merete disco nade de denilmektedir ki brute'un adı bu yüzden diskocuya çıkmıştır. Bu fractal bombalarını bıraktıktan 1-2 saniye sonra disko topu gibi kalkar ve etrafa yeşil yeşil ışıklar salar bir süre, tabi yakalananlar telef olur ve zerre kaçışı yoktur, etki alanı büyüktür..
    light sticky grenade ise infiltrator'ın sticky'lerinin birazcık hafifi olup disco nade varken kimse tarafından kullanılmaz da açılmaz da.

    Pack: Energy pack başta gelir çünkü normal enerji seviyesi çok kötüdür bu sınıfta. Heavy shield pack raider sınıfının kalkanı gibi aktif edildiğinde yenilen hasarı enerjiden keser normal sağlık barından değil.. Son gelen yama ile eklenen survival pack ise 200 sağlık, ekstra bomba ve %25'lere varan yürüme hız verip brute'a adeta can vermiştir.

    Armor: Sağlığı 200 kadar upgrade ile artırılır, survival pack de varsa sağlık 2800 olur ki bu değer oyundaki en yüksek değerdir.

    Perkler:Safety Third ile survivalist uzun süreli partiler için harikadır. Ultra capacitor 1 ve ultra capacitor 2 enerjiyi artırdığından kombinasyonu heavy shield pack kullanırken çok faydalıdır ayrıca brute'un daha yüksekten uçmasını sağlar..

    Görevler: Brute basitliği temel aldığı için sadece atak veya savunma yapabilir, bayrak üstünde doombringer gibi bekleyebilir super heavy perki ile ama onun kadar efektif yapamaz bayrak savunmasını. İç mekan işgali üzerine tasarlanmıştır ve silahları da ona göredir. Dışarıda hayatta kalmak zordur ama heavy spinfusor ile uzaktan düşman turretleri vs temizleyebilir..


    UPGRADE SİSTEMİ: Oyunda kuşandığımız her şey (silah, belt item, pack, perkler, armor vs) upgrade edilebiliyor. Önceleri sistem yalın işliyordu, maç başı kazandığımız xp'leri teker teker yatırıyorduk istediğimiz item'ın üstüne ama geçen hafta yayınlanan "hızlandırma" adlı patch sağolsun artık silah unlockları da upgrade'ler de hızlandı, eskiden işkenceydi. Upgrade olayı sanki rpg oyunuymuş gibi işlemekte, şöyle ki dilersek bir silahın tüm upgrade'lerini 15000xp karşılığında yapabiliyoruz ama harcamam diyorsak da sadece o silahı seçip oynuyoruz, her maç sonrası silahın seviyesi yükseliyor (perkler ve diğer itemların da aynı şekilde) bu şekilde olması için yoğun baskı vardı forumlarda ve sağolsunlar yama ile hallettiler sorunları.

    OTOMATİK SUİSTİMALCİLERİ İLE BAŞA ÇIKMA: autoabusers deniyor bu elemanlara, deli ederler adamı ve tarama olayının suyunu çıkarırlar.. Eğer siz de sinir olursanız yapacağınız şey yere inip "adadadadaddada" dansı. Sakın havada jetpack halinde durmayın keza otomatik silahlılar havadakileri daha rahat vurur keza havadakilerin nereye gideceği rahat bir şekilde kestirilir. Yerde sağa sola kestirilemez hareketlerle sürekli gidin, arada da zigzag çizin imkanı yok vuramazlar. Ben geç keşfetmiştim bu metodu, duello esnasında çok yardımı dokunuyor zaten otomatik silah taşımayan genellikle duel olayına girmiyor..

    Konuyu çoklu fps oyunları bölümüne de açabilrdim ama orada pek ilgi görmeyeceği için vazgeçtim, burada ise daha çok oyuncunun bilgilenmesi için konuyu açmayı uygun gördüm keza ghost recon f2p rehberi de bu bölümde olup gayet yararlı oldu oyunculara. Rehberi hazırlamak biraz zamanımı aldı, hatalarım veya belirtmediğim noktalar olmuş olabilir onları zamanla ekleyip-düzeltirim ama umarım oyuna yeni başlayacak olana veya başlayıp kafası karışmış olana yardımcı olabilirim keza bu oyun hakkında bırakın Türkçe rehberi, haber bile bulmak imkansıza yakın.. İyi eğlenceler

    son update videosu

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Bu güzelim rehbere yorum gelmemiş daha goren olmadı sanırım.Eline saglık hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Bu güzelim rehbere yorum gelmemiş daha goren olmadı sanırım.Eline saglık hocam
    Sınıflara bakınca bana biraz TF2'yi andırdı. Sıkı bir TF2 hayranı olarak oyunu deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rampage

    Sınıflara bakınca bana biraz TF2'yi andırdı. Sıkı bir TF2 hayranı olarak oyunu deneyeceğim.

    Alıntıları Göster
    Eline sağlık konu çok yardımcı oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuickSniper06

    Eline sağlık konu çok yardımcı oldu.

    Alıntıları Göster
    Emeğine sağlık , oyunu denemeyen veya hakkında fazla bilgi sahibi olmayanlar için gayet açıklayıcı ve keyifli bir rehber olmuş.

    Ayrıca şu güzelim oyunun bu kadar az ilgi görmesi üzücü açıkçası.Umarım bu rehberle oyunu bilen/oynayan sayısı biraz daha artar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Bu güzelim rehbere yorum gelmemiş daha goren olmadı sanırım.Eline saglık hocam

    sen rehberi hazırla diye ısrar etmesen daha gecikirdi, iyi ki ısrar ettin valla rehber hazırlarken bile keyif aldım öyle bi oyun bu namıssız
  • Yarin deneyecegim emegine saglik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vadu

    Yarin deneyecegim emegine saglik.
    3-4 güne denerim rehber güzel olmuş eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Two Stroke

    3-4 güne denerim rehber güzel olmuş eline sağlık

    Alıntıları Göster
    Oyunda nedense kimseyi vuramıyorum hepsi aşırı hareketli Ama onlar beni tıkır tıkır vuruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Oyunda nedense kimseyi vuramıyorum hepsi aşırı hareketli Ama onlar beni tıkır tıkır vuruyor

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler çok güzel bir rehber olmuş, ellerine sağlık. Bir UT hayranı olarak en kısa zamanda deneyeceğim bu oyunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Oyunda nedense kimseyi vuramıyorum hepsi aşırı hareketli Ama onlar beni tıkır tıkır vuruyor

    kimseyi vuramıyorsan otomatik silahları dene, brute harici tüm sınıfların otomatik silahı var ama brute'un yok çünkü halis mulis iç mekan çocuğu.. daha olmazsa vurulmamaya bak, sen de hareketli ol..
    disk silahlarda ciddi odaklanma ve takip gerekir, ölçüp biçip indikleri yere veya şimdiki vereceğim videodaki hayvan gibi yetenekliysek havada vurup mid-air'in keyfini yaşıyoruz.. mesela şu neogenetix denen eleman oyundaki en kral kovalayıcı olarak nam salmıştır ve produr. iyi ki bizim eu serverlarında değil avustralya'da takılıyor yoksa deli ederdi beni




    gotta go fast




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 2 Temmuz 2012; 9:24:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildlove

    quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Oyunda nedense kimseyi vuramıyorum hepsi aşırı hareketli Ama onlar beni tıkır tıkır vuruyor

    kimseyi vuramıyorsan otomatik silahları dene, brute harici tüm sınıfların otomatik silahı var ama brute'un yok çünkü halis mulis iç mekan çocuğu.. daha olmazsa vurulmamaya bak, sen de hareketli ol..
    disk silahlarda ciddi odaklanma ve takip gerekir, ölçüp biçip indikleri yere veya şimdiki vereceğim videodaki hayvan gibi yetenekliysek havada vurup mid-air'in keyfini yaşıyoruz.. mesela şu neogenetix denen eleman oyundaki en kral kovalayıcı olarak nam salmıştır ve produr. iyi ki bizim eu serverlarında değil avustralya'da takılıyor yoksa deli ederdi beni




    gotta go fast



    Alıntıları Göster
    deneyim diyecektim iamburakı görünce vaz geçtim ben atış yaparken direk vuramıyorum bekleyip vuruyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildlove

    quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Bu güzelim rehbere yorum gelmemiş daha goren olmadı sanırım.Eline saglık hocam

    sen rehberi hazırla diye ısrar etmesen daha gecikirdi, iyi ki ısrar ettin valla rehber hazırlarken bile keyif aldım öyle bi oyun bu namıssız

    abi şunu okudum oyun indi girmeye korktum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildlove

    quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Oyunda nedense kimseyi vuramıyorum hepsi aşırı hareketli Ama onlar beni tıkır tıkır vuruyor

    kimseyi vuramıyorsan otomatik silahları dene, brute harici tüm sınıfların otomatik silahı var ama brute'un yok çünkü halis mulis iç mekan çocuğu.. daha olmazsa vurulmamaya bak, sen de hareketli ol..
    disk silahlarda ciddi odaklanma ve takip gerekir, ölçüp biçip indikleri yere veya şimdiki vereceğim videodaki hayvan gibi yetenekliysek havada vurup mid-air'in keyfini yaşıyoruz.. mesela şu neogenetix denen eleman oyundaki en kral kovalayıcı olarak nam salmıştır ve produr. iyi ki bizim eu serverlarında değil avustralya'da takılıyor yoksa deli ederdi beni




    Oha o nasıl bi oynayıştır Üzerinde çok çalışırsam belki beceririrm zaten daha amatörüm. Zamanla gelişicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: wildlove

    quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Oyunda nedense kimseyi vuramıyorum hepsi aşırı hareketli Ama onlar beni tıkır tıkır vuruyor

    kimseyi vuramıyorsan otomatik silahları dene, brute harici tüm sınıfların otomatik silahı var ama brute'un yok çünkü halis mulis iç mekan çocuğu.. daha olmazsa vurulmamaya bak, sen de hareketli ol..
    disk silahlarda ciddi odaklanma ve takip gerekir, ölçüp biçip indikleri yere veya şimdiki vereceğim videodaki hayvan gibi yetenekliysek havada vurup mid-air'in keyfini yaşıyoruz.. mesela şu neogenetix denen eleman oyundaki en kral kovalayıcı olarak nam salmıştır ve produr. iyi ki bizim eu serverlarında değil avustralya'da takılıyor yoksa deli ederdi beni




    Oha o nasıl bi oynayıştır Üzerinde çok çalışırsam belki beceririrm zaten daha amatörüm. Zamanla gelişicem

    Alıntıları Göster
    1 ay önce falan indirmeye çalışmıştım %2 de falan kalıyordu pek üstelememiştim, steam e gelmiş sanırım birde ordan deneyeyim..
    Paylaşım için sağol bu arada, büyük emek var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GwynBlade

    1 ay önce falan indirmeye çalışmıştım %2 de falan kalıyordu pek üstelememiştim, steam e gelmiş sanırım birde ordan deneyeyim..
    Paylaşım için sağol bu arada, büyük emek var

    Alıntıları Göster
    Oyunu kurup oynadım kurulum süreci zorlu gecti indirmeside baya zor oldu cok sorunlu şeyler var nasıl yukledim ben bile bilmiom Oyun hosuma gitti mapler cok buyuk geldi vurmak gercekten zor

    Oyunda rank sistemine göre oynama yok sanırım yani 6aydır oynayan adamla yeni giren aynı mac icinde oluyor aslında ayrım olsa daha guzel olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 2 Temmuz 2012; 15:26:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Oyunu kurup oynadım kurulum süreci zorlu gecti indirmeside baya zor oldu cok sorunlu şeyler var nasıl yukledim ben bile bilmiom Oyun hosuma gitti mapler cok buyuk geldi vurmak gercekten zor

    Oyunda rank sistemine göre oynama yok sanırım yani 6aydır oynayan adamla yeni giren aynı mac icinde oluyor aslında ayrım olsa daha guzel olur

    evet rank sisteminin Public maçlarda olmaması çok kötü. Beni de ilk başta yüksek levellıların arasına atmışlardı ama o dönemler oyun betadaydı 1 yıl önce felan ve gold rank pek yoktu. şu an 34 rank'ım ben ve 45 rank fusor immortalları gördüm artık yemişler oyunu dışkılama aşamasındalar

    custom serverlarda, pug maçlarda rank sınırlaması oluyor genelde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildlove

    quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Oyunu kurup oynadım kurulum süreci zorlu gecti indirmeside baya zor oldu cok sorunlu şeyler var nasıl yukledim ben bile bilmiom Oyun hosuma gitti mapler cok buyuk geldi vurmak gercekten zor

    Oyunda rank sistemine göre oynama yok sanırım yani 6aydır oynayan adamla yeni giren aynı mac icinde oluyor aslında ayrım olsa daha guzel olur

    evet rank sisteminin Public maçlarda olmaması çok kötü. Beni de ilk başta yüksek levellıların arasına atmışlardı ama o dönemler oyun betadaydı 1 yıl önce felan ve gold rank pek yoktu. şu an 34 rank'ım ben ve 45 rank fusor immortalları gördüm artık yemişler oyunu dışkılama aşamasındalar

    custom serverlarda, pug maçlarda rank sınırlaması oluyor genelde.

    Alıntıları Göster
    Bugün indirdim ve çok eğlendim. Kayma çok eğlenceli olmuş, haritalar da güzel. Pathfinder oynuyorum, bayrakları kaçırıp duruyorum, çok eğleniyorum. Herkese tavsiye ederim, çok eğlenceli bir oyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdasdaszaxd

    Bugün indirdim ve çok eğlendim. Kayma çok eğlenceli olmuş, haritalar da güzel. Pathfinder oynuyorum, bayrakları kaçırıp duruyorum, çok eğleniyorum. Herkese tavsiye ederim, çok eğlenceli bir oyun.

    Alıntıları Göster
    Beyler oyun güzelmiş daha 5 levelim . Nickim RandyMarshReyiz arkadaş eklemek isteyen varsa eklesin. En rahat soldier oynuyorum o bonbalı silahı çok güzel onunla çatır çatır indiriyorum milleti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LannTheClever

    Beyler oyun güzelmiş daha 5 levelim . Nickim RandyMarshReyiz arkadaş eklemek isteyen varsa eklesin. En rahat soldier oynuyorum o bonbalı silahı çok güzel onunla çatır çatır indiriyorum milleti

    Alıntıları Göster
    Güzel rehber olmuş eline sağlık. Ben de bi ara kovalama işine sardım ama çok zor. Yukardaki videoda adam aşmış gerçekten.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.