Şimdi Ara

Tramer Hasar Kaydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Sıfır araç alıyorum. Plakasını trafik tescile gidip isim ve soy ismimle geçen bir plakanın boşta olduğunu kontrol ettirerek sıfır aracımın şasi ve motor numarasına tahsis ettim. Trafik tescil bürosu plaka tahsis belgesini verdi.

    Aracım bayide, henüz ruhsat çıkmadı, plaka da takılmadı.

    Dün akşam seçtiğim özel plakamın 5664 sms tramer sorgulamasını yaptığımda, bir önceki araçtan kalma 7 kazası olduğunu gördüm.

    Sıfır aracımın ruhsatını çıkarttığımda, plakanın trameri sıfırlanır mı? yoksa sıfır aracımda tramer hasar kaydı çıkarmı?

    Bu aşamada ne yapmalıyım? Ruhsat çıkmadığı için, yapılan plaka tahsis işlemini iptal edip rastgele sıfır plaka mı istesem?

    Fikirlerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajinton -- 25 Ocak 2020; 23:20:38 >



  • Bence sıfırlanır. Aksi halde cok mantıksız olurdu ve daha once kullanılan plakaların büyük çoğunluğunda benzer problem ortaya çıkardı. Böyle bir şikayet peknduyulmadigina göre sorun yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaaslan62

    Bence sıfırlanır. Aksi halde cok mantıksız olurdu ve daha once kullanılan plakaların büyük çoğunluğunda benzer problem ortaya çıkardı. Böyle bir şikayet peknduyulmadigina göre sorun yok gibi
    Aşağıdaki haberde bu durum benim başıma gelmesi muhtemel bir olay.
    https://www.haberler.com/30-yillik-birikimiyle-aldigi-aractan-yuzu-gulmedi-6678257-haberi/

    Aracın ruhsatı çıkmadı, plakada basılmadı. Trafik tescile gidip tahsis edilen plakanın iptalini isteyeceğim. Şansıma sıfır bir plaka çıksın. En azından kafam rahat olacak.




  • Kazanın tarihi bellidir sizin aracın tescili belli.Yeni arabanızın tadını çıkaracağınıza önceki arabanın tramerine bakıyorsunuz.Allah akıl fikir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Kazanın tarihi bellidir sizin aracın tescili belli.Yeni arabanızın tadını çıkaracağınıza önceki arabanın tramerine bakıyorsunuz.Allah akıl fikir versin.
    Söylediğinizde haklısınız lakin, bir önceki aracımı sattığımda er arayan tramer kaydı varmı vesaire soruyor.

    Malesef otomobil sektörü dolandırıcılıkta bir numaraya geldi. İnsanların birbirine güveni yok.

    Mantık olarak model yılından eski tramer kaydı manasız fakat, yarın öbürgün satışta mide bulandıran bir detay bu.

  • zaten hasar sorgulamayı şase üzerinden yapın demelerinin sebebi budur. Plaka üzerinde bu şekilde görünebildiği için. Akıl var mantık var araç 2020 kayıtlı, ama kaza 2005 yılına ait. Araç fabrikadan çıkmadan kaza yapamayacağına göre plakanın takılı olduğu araçtan olduğunu herkes anlar. Bunu anlamıyorsa birisi ona satma zaten. Tekeri patlarsa seni arar bu aracın tekeri patladı bile derler 😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle daha önce kullanılmış özel plaka alıyorsanız birde geçmiş hgs/ogs otoban ve köprü geçişlerini plakadan sorgulatın hocam, bazen plakanın önceki dönemden borcu çıkıyor. bi tanıdığımın 2017 yılında sıfır aldığı aracı bursada kullanmasına rağmen 2015 yılından ist.daki geçişlerden borcu çıktı plakasına. Allah'tan 40-50 lira gibi ufak bişeydi ödedi geçti.

    @Konu Sahibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Ocak 2020; 11:26:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Kazanın tarihi bellidir sizin aracın tescili belli.Yeni arabanızın tadını çıkaracağınıza önceki arabanın tramerine bakıyorsunuz.Allah akıl fikir versin.
    bakmakta çok haklı. 50 tl'lik (evet bildiğimiz 50 tl) tramer kaydına bile bir sürü laf yapan, fiyat kırmaya çalışan boş beleş adamlarla dolu piyasa...
  • Zaten aracı satarken plakası özel plaka olacağından plaka ile satmayacaksanız çok endişelenmeye gerek yok, bir şey çıkacağını da zannetmem kapı gibi şasi numaranız var, ayrıca plaka değiştiğinde tramer sıfıtlanıyor 2 hafta kadar ondan sonra trameriniz varsa o olan tramer işleniyor diye biliyorum. Hatta bazı uyanıklar bu yöntemle şasi değil yeni değiştirdikleri plakalarını veriyorlar ki trameri karşı tarafa görünmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.