Şimdi Ara

TRAFİKTEKİ GİZLİ TEHLİKE ARAÇLARIN %40 I LPG Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafiğe kayıtlı araç sayısı Haziran ayı sonu itibarıyla 19 milyon 407 bin 326 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; Haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıtın yüzde 52,7’sini otomobil, yüzde 16,3’ünü kamyonet, yüzde 14,9'unu motosiklet, yüzde 8,5’ini traktör, yüzde 4,1’ini kamyon, yüzde 2,2’sini minibüs, yüzde 1,1’ini otobüs, yüzde 0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 10 milyon 218 bin 338 adet otomobilin yakıt türleri ise şöyle oldu: Yüzde 40,9’u LPG, yüzde 30,4’ü dizel, yüzde 28,3’ü benzin yakıtlı. Yakıt türü bilinmeyen otomobillerin oranı ise yüzde 0,4.

OTOMOBİLLERİN YÜZDE 40,9’U LPG’Lİ

Haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 10 milyon 218 bin 338 adet otomobilin yüzde 40,9’u LPG, yüzde 30,4’ü dizel, yüzde 28,3’ü benzin yakıtlı. Yakıt türü bilinmeyen otomobillerin oranı ise yüzde 0,4.

Haziran ayında trafiğe kaydı yapılan 48 bin 410 adet otomobilin yüzde 15,8'inin Volkswagen, yüzde 10,9'unun Renault, yüzde 7,9’unun Ford, yüzde 7,1’inin Fiat, yüzde 6,9’unun Hyundai, yüzde 6,2’sinin Toyota, yüzde 5,1’inin Mercedes-Benz, yüzde 5,1’inin BMW, yüzde 5,1’inin Opel, yüzde 4,3’ünün Dacia olduğu, yüzde 25,7’sinin ise diğer markalardan oluştuğu görüldü.

Ocak-Haziran döneminde trafiğe kaydı yapılan 366 bin 756 adet otomobilin yüzde 40,1'i 1501-1600, yüzde 21,6’sı 1401-1500, yüzde 18,5’i 1300 ve altı, yüzde 14,5’i 1301-1400, yüzde 3,7’si 1601-2000, yüzde 1,6’sı 2001 ve üstü motor silindir hacmine sahip. Motor silindir hacmi bilinmeyen otomobillerin oranı ise yüzde 0,1.

Ocak-Haziran döneminde trafiğe kaydı yapılan 366 bin 756 adet otomobilin yüzde 62,8’i beyaz, yüzde 15,6’sı gri, yüzde 9,2’si siyah ve yüzde 5,3’ü kırmızı iken yüzde 7,1’i diğer renklerde oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkanadam -- 14 Ağustos 2015; 20:20:45 >

• Gizli tehlike olayini anlamadim ben?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O %40 LPG olanlarının %80 i dandik sistemdir. Asıl tehlike o bence.

Not:LPG ile bilgim yok ve kullanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin lpg'den daha tehlikeli Hacıt, onu ne yapacağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Benzin lpg'den daha tehlikeli Hacıt, onu ne yapacağız?

ateşle yaklaşmıyacaksın veteriner efendi
  • Tehlikeli olduğunu düşündüğünüz ortamlarda bulunmayiniz. Trafiğe girmemekle başlayabilirsiniz.

• Geçen Amerika dan geldiler GİZLİ TEHLİKE adlı bi film çekeceklermiş benim araba tüplü diye rica ettiler verdim gitti. Bende patlıcağına orda patlasın dedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vatandaşı mecbur edenler düşünsün sanki benzinin litresi 2 lira da ona rağmen LPG kullanılıyor.

• Bi bitmediniz.

Bu LPG düşmanlığı tamamen kıskançlıktan geliyor. Adam gitmiş dizel araç almış 10 bin lira fark ödeyerek, 2 bin liraya LPG taktıran birisi ondan az yakınca kuduruyor, vay efendim LPG patlar tehlikeli diye işkembeden sallamaya başlıyor.

60 lira LPG ile şehir içi şehir dışı karışık 300-350 km yol yapıyorum. Şimdi istediğiniz kadar LPG patlar deyin.
  • benzin 2-3 lira olduda bizmi kullanmadık

• Sakın lpg taktırmayın, patlar felan havaya uçarsınız.

• Eskiden Şahin zamanında mahalle aralarında takılan Lpg'let patlıyprdu uygun dönüşüm yapılmadığı için. Şimdi Lpg'den sonra muayenesi her sene "Sızdırmazlık Raporu" isteniyor boşuna mı? Kimse kusura bakmasın bugün bile Lpgli araçlar kapalı otoparklara girebiliyorsa "Lpg patlar" demek cahilliktir. 5-6 senede kaç araba Lpg yüzünden patladı. Hadi toplasan 50'yi geçmez

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Gizli tehlike olayini anlamadim ben?

Sollama yaparken infilak edebilir diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Bi bitmediniz.

Bu LPG düşmanlığı tamamen kıskançlıktan geliyor. Adam gitmiş dizel araç almış 10 bin lira fark ödeyerek, 2 bin liraya LPG taktıran birisi ondan az yakınca kuduruyor, vay efendim LPG patlar tehlikeli diye işkembeden sallamaya başlıyor.

60 lira LPG ile şehir içi şehir dışı karışık 300-350 km yol yapıyorum. Şimdi istediğiniz kadar LPG patlar deyin.

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

şimdi dizel ve benzinciler gelir. Benim benzin paramı karşılayın lpgmi sökeyim. 4.5 liradan benzin almak biraz enayilik oluyor kusura bakmayın.

Dizel kullanıcısıyım, LPG kullanımını sonuna kadar destekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Gizli tehlike olayini anlamadim ben?

Sollama yaparken infilak edebilir diyor

Bak bu uyari iyi oldu. Sollama yapmayayim o zaman. Sagdan sagdan sakin gideyim. Ne olur ne olmaz

• Saçma.

• Kapıda dizel hdi motorlu aracım ve LPG'li ecotec motor Astra aracım var.sürekli LPG'li aracı kullanıyorum.şehiriçi 9 lt LPG yaksam 2 liradan 18 Kuruş yapıyor.ama mazot yaktığım zaman 5-6 lt yaksam 20-24 arası Değişiyor.

• Bak şimdi sen söyleyince aracıma baktım. Benimki de lpgliymiş. Yarın hemen elimden çıkarıyorum.
  • Gizli tehlikeden kasıtla ülke ekonomisine olan zarardan bahsetmek istemiş herhalde. Geçen hesapladım 40 liraya şehiriçi 260 km yapmışım. Yüzde 50 tasarruf olduğunu varsayarsak ki daha fazla, en az 40 lira devlete kaptırmamış oluyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.