Şimdi Ara

Trafikte yokuş çıkarken bulduğum yöntem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baskı balata uzun dayanması için bulduğum yöntemi paylaşıyorum. Tabi bu yöntem yokuş kalkış desteği olan arabalar için gerekmez. Şimdi dik yokuştasın trafik gıdım gıdım gidiyor. . Beklerken direksiyon sola doğru 20 derece kadar çevrilmiş bekliyoruz. Önündeki araç yürüdü.. Hemen gazı yüklerken ve debriyajdan çekerken yine seri şekilde direksiyonuda aynı anda topluyoruz. Araç sakın sola falan gitmeyecek. Araç askıdayken oluyor bu işlem yani henüz gitmiyorken( debriyajdan çekip gazı doldururken). Araç hiç geri gitmediği gibi kolay çıkıyor. Fizik kurallark gereği Yokuşun dikliği hissedilmiyor ve motor daha az zorluyor. Tabi bu taktiği geliştirmem kolay olmadı. Her ay şehir içinde 10 bin keme yapınca insan hergün birşey öğreniyor. El freniyle kalkış bana çok sağlıklı gelmiyor. Tabi her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 21 Mart 2021; 17:14:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Hidrolik pompası motordan fazladan çalıyor buna gereksiz yük bindiriyorsun. Belki elfreni çeksen daha sağlıklı olur.

Olabilir. Hidrolik pompası kolay bozulur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 21 Mart 2021; 17:19:6 >

Orijinalden alıntı: ravrav

Alıntıları Göster

Direksiyonu çevirken tekerleklerdeki sürtünmeyi hissetmeye başladım çünkü

Alıntıları Göster

Hayır tasarlandığı işe aykırı bir kullanım yapmıyorsun ama yakıt tüketimin dahi artar bu şekilde

• E hocam bu aks başlarına da zarar verir zannımca. Yokuşta en mantıklısı 1. vitese taktıktan sonra ağır ağır yürüyüp ani hızlanma yapmamak, trafik iyice durduğunda da vitesi boşa alarak frenlemektir. Sadece kalkış anında da biraz baskıyı yalatarak kaldırırsan oldu da bitti. Sarf malzeme ömrüne bu kadar takılmamak lazım bence...

O kadar kasmaniza gerek yok, baski balatadan o şekilde 4-5 bin km kar elde ederken akslardan da bir o kadar goturursunuz.

• baktınız yokuş var. yokus daha başlamadan düzlükte durun. bekleyin. araçlar yokusun tepesinde gozden kaybolunca hızla durmadan tek seferde yokusu cıkın. boylece durmanıza ihtiyaç kalmaz. bu da benım yontemim.

Sonra arkada biriken trafikte kornalar, küfürler gelsin

Alıntıları Göster

Arrkadaş, güleyim mi, ağlayayım mı şaşırdım yeminle  Demek, Debriyaj Baskı Balatayı bu yöntemle koruyacaksın ha??? Peki Aks, ve Aks başlarına verdiğin, hatta Hidrolik veya Elektrikli Direksiyona verdiğin zarar ne olacak??? Yani 3 Kuruştan kaçarken, 33 kuruş zarar gerçekten çok mantıklı 

• Yokusta araba kaldiramayan ehliyetini yaksin acik ve net

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

El frenini çekiyorsun, debriyaj ve gazi ayarlayip kalkışa geçtiğin an el frenini indiriyorsun ve uçuşa geçiyorsun.
    O kadar kasmaniza gerek yok, baski balatadan o şekilde 4-5 bin km kar elde ederken akslardan da bir o kadar goturursunuz.

Klasik ve en mantıklı yöntem  

İşlemci : İntel Core i7 4790 \\ Anakart : Msi Z97 Pc Mate \\ Ekran Kartı : XFX AMD RX 5700 XT 8 Gb \\ Ram : Corsair Vengeance 16 Gb \\ Hdd : 2.5 TB Sata 3.0 \\ Ssd : Sandisk ssd plus 120gb+480gb \\ Monitör : Lenovo ThinkVision 22” \\ Ses Sistemi : Creative x-fi xtreme gamer sound card -- Creative T6160 5+1 \\
  • Yokuş kalkışlı otomatik alıyorsun derdin bitiyor misler gibi :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam arabayı park ederkende,şayet yokuşta isek,direksiyonu düz tutmak en sağlıklısı sanırım?

Bu şekilde direksiyon pompası, akslara, lastiklere fazla aşınma yaptırıyorsunuz. Ayrıca kendinizi de ekstra yoruyorsunuz..

el freni tesisatı daha ucuz

hidrolik pompaya yüklenip eline almak hiç hesap edemeyeceğin kadar pahalı inan.

bu yöntemi unut el freni üzerinde çalış bence.

Orijinalden alıntı: Kaygerya

baktınız yokuş var. yokus daha başlamadan düzlükte durun. bekleyin. araçlar yokusun tepesinde gozden kaybolunca hızla durmadan tek seferde yokusu cıkın. boylece durmanıza ihtiyaç kalmaz. bu da benım yontemim.

bu şekilde kullanmanız için yolda sizin arkanızda kimsenin olmaması lazım.

siz rahat çıkacaksınız diye arkanızdakileri tutma hakkınız yok malesef

• Benim arabada bir zamanlar gazdan ayağını çektiğin zaman stop etme sorunu vardı. Acemiliğimi bu şekilde attığım için 2 ayağım ile 3 pedala aynı anda basabiliyorum. Yokuslarda alışkanlık oldu hem frene hem gaz pedalına basabiliyorum. Araç 1mm bile geriye kaçmıyor   Aslında en güzeli el freni ile kalkmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 22 Mart 2021; 22:16:45 >

El freni metodunu kullanarak bedavaya iki masraftan da kurtulursunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.