Şimdi Ara

Trafikte sinyal vermek neden bu kadar zor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SİNYAL vermek isteğe bağlı değil zorunludur. Eğer bi kavşaktan döneceksen sinyal verecen ki millet senn döneceğini anlayıp düz gideck adam arkana durmasın, şerit değiştireceğini herkes anlasın. Bu lanet sinyali vermek çokmu zor anlamıyom yakıta etkisi mi var yada sinyal vermeyince çokmu havalı oluyo veya şeklin oluyo ? Sinyal vermeyenn arkasından.........bilmiyolar mı? TARLADA GİTMİYON SİNYAL VER.
    (Alıntıdır)

• Dağ başında babamla beraber araba kullanmayı öğreniyorum. 9-10 yaslarindayim. Yani çalıştığımız yerde en ufak hayat belirtisi yok.

Don dedi döndüm. Çaattttt! Diye ağzıma tokadı yedim.

Dünyadaki tek araba bu olsa da sinyal vereceksin dedi.

Şuan da motor olarak sinyal kolunu kullanıyorum farkında değilim. Eğitim önemli.
    Bunun sinyal kolunu kullanmanın zorluğuyla alakası yok.

Bunun cahil insan davranışıyla alakası var. Cahil insan başkasına saygısı olmayan insandır. Koca dünyada bir tek kendi varmış, kendinin hakları varmış gibi yaşayan insandır.

O sinyali vermeyi aşağılanma, küçük düşürülme, sinyalle haberdar ettiği kişiye karşı küçük düşme olarak algılar barzo.

Sen kimsin, sana ne haber verecem bilinç altının yansımasıdır.

Barzo kötüdür. Barzoluk kötüdür. Bataklıktaki sineklerle mücadele edilir gibi mücadele edilmelidir.
  • trafikte a yar olduğum tek konu budur
  •  Trafikte sinyal vermek neden bu kadar zor !
  • Kullanmayan agır cahiller cok fazla trafikte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyaluslar sinyal kolu bir yerlerine kaçtığı için sinyal veremezler.Onların bu yeteneği doğuştan geldiği düşünülmektedir.Son olarak sinyaluslar amip gibi sayıları gittikçe artmakta ve gelişen dünya şartları altında evrimlerini tamamlamaktadırlar.

• Yaya olduğum zaman bu durumla çok karşılaşıyorum. Trafik lambasız 3'lü yol ağzında karşıdan karşıya geçmek istediğimde, diğer yoldan gelen sinyal yakmadan devam ediyor. Sonradan birden benim olduğum tarafa dönüyor ve resmen 'ezerim seni' gibi bir sürüşle yakınımdan geçip gidiyorlar.

Merak ediyorum, neden böyle yapma ihtiyacı duyar bir insan? Başkalarını tehlikeye atarak araç kullanmak ne kadar kolay?

Bu tür durumlardan sonra en içten dileklerimi ve aynı durumu kendisi ile sevdiklerinin yaşaması temennilerimi sunarak devam ediyorum.
  • Direksiyon dönmeden parmağım sinyal koluna gidiyor elalem neyin kafasında merak ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Yaya olduğum zaman bu durumla çok karşılaşıyorum. Trafik lambasız 3'lü yol ağzında karşıdan karşıya geçmek istediğimde, diğer yoldan gelen sinyal yakmadan devam ediyor. Sonradan birden benim olduğum tarafa dönüyor ve resmen 'ezerim seni' gibi bir sürüşle yakınımdan geçip gidiyorlar.

Merak ediyorum, neden böyle yapma ihtiyacı duyar bir insan? Başkalarını tehlikeye atarak araç kullanmak ne kadar kolay?

Bu tür durumlardan sonra en içten dileklerimi ve aynı durumu kendisi ile sevdiklerinin yaşaması temennilerimi sunarak devam ediyorum.

Ben ne zaman bahsettiğiniz gibi bir sürücü görsem. Görgüsüz olduğunu düşünürüm bir arabaya sahip olmuş benim arabam var diye hava attığını düşünüyorum. Bazen şirkette ki arkadaşların aracına biniyorum. Adam 50 tane kaza atlatıyo. Ne sinyal ne de başka bir kurala uyuyor. Bazıları 2 3 tane kaza yaptığı halde hala arabaya sahip bu adamlara hangi akla hizmet araba veriyorlar anlamıyorum.

• saygısızlıktan başka birşey değil..

topluma saygısı olmayanın kendisine de saygısı yoktur. özellikle ticari araç sürücülerinin alayı trafikte kuralsız yaşamayı adet edinmiş.

tamam bu adamlar bu kafayla yaşamayı tercih ediyor olabilir, peki trafik polisleri neden bunlarla uğraşmıyor bu daha ilginç. daha bu akşam bisiklet turunda denk geldim. izmir-göztepe sahildeki 3 şeritli yolun kenarına herkes araçlarını parketmiş. tamam gece için normal kabul edilebilir.

ancak araçlardan bi tanesi çok dar bi alana tam girememiş. aracın burnu 3 şeritli yolun bir şeridinin ortasına kadar dışarıda. yani yolu daraltmış 2.5 şeritli yol sözkonusu.

ben bisikletimle geçerken şok oldum. önümden giden trafik polisi aracı hiç oralı bile olmadı basıp geçtiler. adamlar çevirme emri gelmedikçe hiç umursamıyor.

yani sistemin temelleri öyle çürük ki, bütün günü trafikte geçiren ticariler iyice kuralsızlığı benimsiyor. haliyle sinyal vermeye de gerek duymuyorlar. bu da diğer sürücüleri etkiliyor onlar da sinyal vermez kuralları umursamaz oluyorlar.

mesela fethiye ilçesinde, trafikte heryeri kameralarla takip eden bir sistem kurmuşlar. taksi ve minibüs sürücüleri kuzu kuzu kırmızıda bekliyor, durak harici indi bindi yapmıyorlar. belli ki cezaları yemişler akıllanmışlar.

kamudaki memurlar adam gibi işini yapsa zincirleme olarak herkes yola girecek de, yapmıyorlar işte. akşam olsa da eve gitsek kafası ele geçirmiş ülkeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: antique
    aracın burnu 3 şeritli yolun bir şeridinin ortasına kadar dışarıda. yani yolu daraltmış 2.5 şeritli yol sözkonusu.

ben bisikletimle geçerken şok oldum. önümden giden trafik polisi aracı hiç oralı bile olmadı basıp geçtiler. adamlar çevirme emri gelmedikçe hiç umursamıyor.

Asıl mesele de burada bence. Yetki, özdenetim ve insiyatif.

Bizde çocuk müsameresi gibi. Bu ay alkollü sürücüleri, ertesi sene emniyet kemerlerini, bir dahaki aya aksesuarları, bayramlarda da hızları denetliyorlar. Hep berbaer. Halbuki bir sürücünün hepsini aynı anda doğru düzgün yapması gerekiyor. Bölünmüş yolların seyrek olduğu Avrupa'da kazalar bizden az.

Aşağıdaki haber geldi aklıma. ABD'de polis nasıl insiyatif kullanabiliyor... Eyalette hayvan kontrol merkezi de varmış aslında. Bizde bir polis basit bir olaya tek başına ekip otosuyla gidip böyle midahale edebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Yaya olduğum zaman bu durumla çok karşılaşıyorum. Trafik lambasız 3'lü yol ağzında karşıdan karşıya geçmek istediğimde, diğer yoldan gelen sinyal yakmadan devam ediyor. Sonradan birden benim olduğum tarafa dönüyor ve resmen 'ezerim seni' gibi bir sürüşle yakınımdan geçip gidiyorlar.

Ben ne zaman bahsettiğiniz gibi bir sürücü görsem. Görgüsüz olduğunu düşünürüm bir arabaya sahip olmuş benim arabam var diye hava attığını düşünüyorum. Bazen şirkette ki arkadaşların aracına biniyorum. Adam 50 tane kaza atlatıyo. Ne sinyal ne de başka bir kurala uyuyor. Bazıları 2 3 tane kaza yaptığı halde hala arabaya sahip bu adamlara hangi akla hizmet araba veriyorlar anlamıyorum.

İşin garip tarafı şu; lüks sayılabilecek bir model araca sahip ve orta yaşlarda tahminen modern bir insanın bile karşısında gördüğü yayayı umursamayarak aracını o kişinin üzerine doğru sürdüğünü defalarca gördüm ve aynı durumu bizzat yaşadım.

Araç kullanma psikolojisi sanırım çok farklı bir durum yaratıyor insan üzerinde. Yani sanki bir sıralama var, en pahalı ve büyük aracı kullanan en üst düzey insan, normal bir araç kullanan daha alt sıralarda, yayalar ise en alt sırada ve yok sayılıyor. Bununla ilgili aslında araştırma yapılsa çok değişik saptamalar olacağını düşünüyorum.

• Sinyal verince yol vermemek için daha çok basanları da unutmamak gerekir

• Sinyal verene ve emniyet kemeri takana acemi gözüyle bakan dingiller var bu ülkede O yüzden kendileri sinyal vermiyo. kemerde takmıyolar ve kaza anında genelde araba içinde ayran gibi çalkalanıp son nefeslerini veriyolar

• 7 yıllık şoförlük hayatım boyunca bir kez bile sinyalsiz donus çıkış yapmadım yapmamda
    Bu 7 yılin bana kazandirdigi şey emniyet kemerini takacaksin hız yapmayacaksin sabırlı hosgorulu olacaksin sinyalini vereceksin bunları yapamayan varsa araç kullanmasin!

• Dağ başında babamla beraber araba kullanmayı öğreniyorum. 9-10 yaslarindayim. Yani çalıştığımız yerde en ufak hayat belirtisi yok.

Don dedi döndüm. Çaattttt! Diye ağzıma tokadı yedim.

Dünyadaki tek araba bu olsa da sinyal vereceksin dedi.

Şuan da motor olarak sinyal kolunu kullanıyorum farkında değilim. Eğitim önemli.

• Bazı öküzlere insan olmak ne kadar zor geliyorsa, sinyal vermek de o kadar zor geliyor işte, kadını erkeği fark etmiyor, öküz insan çok.
  • istanbul için söylüyorum, e-5 veya tem de orta şeritte orta yoğunlukta bir trafikte gidin, sola işaret verin ve müsait boşluk bekleyin, arada bir insana denk gelirseniz girersiniz hiçbir hayvan yol vermez, sinyali görünce gaza asılır, önüne araba almak erkekliğine sürülecek kara bir lekedir

bir de sinyal vermeden sola hamle yapmaya hazırlanın, sinyal vermediğinizden dolayı soldaki ayılar nasılsa en hızlı benim en büyük benim diye gaza yüklenme ihtiyacı duymayacak müsait anda rahatlıkla girebileceksiniz

ben çok kez test ettim, sinyal verince müsait boşluk bırakmamak için çırpınan ayılar sinyal vermediğimde o sıkıntıya düşmüyor ve 6-7 araç önce rahatlıkla şerit değiştirebiliyorum

bu yüzden dönüşler, kavşaklar vs dışı ben de sinyal vermem, vermeyene de hiçbir şey demem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Orijinalden alıntı: antique
    aracın burnu 3 şeritli yolun bir şeridinin ortasına kadar dışarıda. yani yolu daraltmış 2.5 şeritli yol sözkonusu.

Asıl mesele de burada bence. Yetki, özdenetim ve insiyatif.

Bizde çocuk müsameresi gibi. Bu ay alkollü sürücüleri, ertesi sene emniyet kemerlerini, bir dahaki aya aksesuarları, bayramlarda da hızları denetliyorlar. Hep berbaer. Halbuki bir sürücünün hepsini aynı anda doğru düzgün yapması gerekiyor. Bölünmüş yolların seyrek olduğu Avrupa'da kazalar bizden az.

Aşağıdaki haber geldi aklıma. ABD'de polis nasıl insiyatif kullanabiliyor... Eyalette hayvan kontrol merkezi de varmış aslında. Bizde bir polis basit bir olaya tek başına ekip otosuyla gidip böyle midahale edebilir mi?

Bildiğim kadarıyla polis, hırsızlık da dahil olmak üzere ölümlü olay olmadıktan sonra gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

istanbul için söylüyorum, e-5 veya tem de orta şeritte orta yoğunlukta bir trafikte gidin, sola işaret verin ve müsait boşluk bekleyin, arada bir insana denk gelirseniz girersiniz hiçbir hayvan yol vermez, sinyali görünce gaza asılır, önüne araba almak erkekliğine sürülecek kara bir lekedir

bir de sinyal vermeden sola hamle yapmaya hazırlanın, sinyal vermediğinizden dolayı soldaki ayılar nasılsa en hızlı benim en büyük benim diye gaza yüklenme ihtiyacı duymayacak müsait anda rahatlıkla girebileceksiniz

ben çok kez test ettim, sinyal verince müsait boşluk bırakmamak için çırpınan ayılar sinyal vermediğimde o sıkıntıya düşmüyor ve 6-7 araç önce rahatlıkla şerit değiştirebiliyorum

bu yüzden dönüşler, kavşaklar vs dışı ben de sinyal vermem, vermeyene de hiçbir şey demem

Hocam e-5'te kendi şeridinizde giderken şayet dönüş yapılmayacaksa şerit değiştirme ihtiyacı nereden doğuyor?

• Sinyal kullanmayan tipler, genelde kendini usta şoför sanan duyarsız trafik canavarlarından başka bir şey değildir.

Birde bunların orta şeritten sinyalsiz sağ yada sola dönenleri var, adeta beynim saygı duruşuna geçiyor.

Arkadaş gerekirse trafikte ajan gibi seyreden polisler olsun ve bu vatandaşlara gerekli ceza yada uyarı yapılsın, kimin canı yanacaksa böyle yansın ki milletin aklı başına gelsin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.