Şimdi Ara

Trafikte Minibüs ve Taksi geçiş üstünlüğü(!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da kurallara uyan Taksi ve Minibüs sayısı %1 filandır herhalde, benim anlamadığım bu yaptıkları hareketleri gören hiç mi trafik polisi yada trafik zabıtası yok?! Aslında soru şu olmalı; görüpte müdahale eden neden yok!

Eskişehir'de okuduğum zamanlardan biliyorum; Polislerin işi sıkı tutması nedeniyle; Minibüsler Ana caddelerde kendileri için ayrılmış olan Durak dışı durmaz, yolcu almaz+ayakta yolcu alamazdı! Taksiler gece yarısı bile olsa kırmızı ışıkta beklerdi...

Gel gelelim İstanbul'da herkes yolların hakimi ama özellikle Minibüsler ve taksiler ayrı...
    - Yolun her yerinde durabilirler.
    - Şerit değiştirme için ayna kontrolüne gerek duymazlar.
    - Trafik ışıkları onlar için sadece süs lambasıdır.
    - Ters şerit v.s. farketmez yeri geldiğinde Ambulans'tan bile yol isterler
    - Ne olursa olsun Her zaman haklıdırlar...

Sözlü olarak polise şikayet etmeninde bir faydası olduğunu düşünmüyorum artık, en güzeli bir araç içi kamerası alıp denk gelenleri kayıt altına alıp mail ile şikayet etmek sanırım.

• Halk otobüslerini de ekleyin, onlarında geçiş üstünlüğü var. Eminyet şeridinde polisin gözünün önünde gidiyor, polis de bakıp el sallıyor onlara.

Birde bu taksi ve minibüslerin geçiş özgürlüğü olduğu gibi, durma ve yolu ortalayarak ağır ağır gitme üstünlüğü ve özgürlüğü de vardır. Taksiciler ve özellikle de minibüsçüler eğer boşlarsa yolu ortalayıp ağır ağır gidip, arkada ki arabayı sinir etme hakkına sahipler. Hatta yolun sol şeridinde minibüsler yolcu indirip trafiğin içine etmek hakkına sahipler.

Bu tiplere bir haraket yapacağım. Geçip önlerine zevk için durup bagajımı açıp kapayacağım. Bakalım belki bir daha insanları sinir etmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 17 Kasım 2011; 9:18:27 >
  • Valla ne yalan söylüyeyim taksicilere hiç yol vermem minibüsçüleri hep taciz ederim uygunsuz yerde durmuşsa , gerekirse tartışırım. otobüslerden uzak dururum hele körüklü olanlarını görünce yolumu değiştiririm çünkü çok kaza atlatmışımdır körüklü otobüsle başı ayrı kıçı ayrı gider dikkat etmek gerek böcek gibi yapıştırırır animallah :)
  • Adamlar trafik polisini sallamıyorlar ki kurala uysunlar.
    Eh adam gibi denetim olmazsa onlar da dilediği gibi at koşturabiliyorlar.
    Ankara'da ODTÜ'de bir ara Jandarma kontrol ediyordu ortalığı, şehiriçinde her türlü itliği yapan onun bunun çocukları, kampüs sınırlarında 30km/h'lik hız limitlerine uyuyor, adam gibi yolcu indirip bindiriyor, "insan gibi" kullanıyorlardı. Niye? Çünkü bir hata yaparsa Jandarma bir daha o aracı içeri sokmuyordu. Herifler öğrencilerden deli gibi para kazanıyormuş, yemiyor tabi hiçbiri, it gibi uyuyorlardı kurallara. Şimdi Jandarma bakmıyormuş, aynı uygulama devam ediyor mu bilmiyorum.

Tam tersi örnekler de olmuyor değil, ilginç bi olayı aktarayım;

Geçenlerde Capitol'ün oralardan Üsküdar'a inen mavi minibüslerden birine bindim.
    Adam gayet aklı başında, kibar, feci de düzgün kullanıyordu. Gereksiz kornaya basmıyor, önünde durmuş trafik olmasına rağmen deli gibi gazlayıp sonra dip fren yapmıyordu. Herhalde yolda kaza yaptık, öldük falan diye düşündüm, böyle bi tablo mümkün değil çünkü

En son minibüsten inerken gülümseyerek "üstad senin kadar düzgün bi minibüs şoförü görmedim daha" dedim ve teşekkür ettim. Adam da aynı dertten muzdaripmiş gibi "sorma abi" dercesine bi el ve kafa hareketi yaptı, "teşekkürler beyefendi, diğerleri de böyle olsa keşke" dedi. Vallahi öyle dedim..

Sonra keşke adamın plakayı alsaydım, dernek birlik nesi varsa adamı öven birşeyler yazsaydım dedim, sonradan aklıma geldi...

• Hep söylerim ama neden uygulanmaz anlamam, Ticari amaçla yolcu taşıyan araçlara uygulanan Trafik cezaları normal tutarın 5 katından aşağı olmamak kaydı ile gerekirse o an araçtaki yolcu sayısı ile çarpılmalı ve denetimde artırılırsa bakalım nasıl mum olunuyor.. Basit bir kırmızı ışık ihaline 310 TL ödeme zorunda kalsınlar bakalım nasıl uyuyorlar tüm kurallara...
    bu kadar basit olabilecek bir yıldırma politikası neden işletilmez anlayamam...
    Bu konunun başka bir yönü ise arkadaş belirtmiş neden polis yok diye bende düşündüm bunu sabah ve akşam trafiğinde köprüler hariç İstanbulda Trafik polisi görmeniz çok nadir oldu... Ama nedenini çözdüm trafik polisi olan arkadaşımdan öğrendiğime göre o saatlerde eskort araçlarında görevlendirildikleri kalanalrıda kazalara müdahale için beklettikleri için uygulama yapılamıyormuş..

• Hikaye o da...
    "İsterlerse" herşeyi adam gibi yapıyor polisler de. Ama istemeleri önemli. İyi polis - kötü polis hesabı.

Bazen bazı yerlerde görüyorum, trafik polisi bekliyor, anında oradaki trafik düzene giriyor mis gibi.
    Yahu arkadaş madem öyle o adamı görevlendir, gündüz başka iş yapmasın, akşam gelsin yoğun saatte orada dursun.

Ama yooook, sen bütün gün çekicileri dolaştır, trafiği tıkamayan arabaları çek, o sırada kendin trafiğin içine et, abuk subuk yerlere radar kur, sonra "şehiriçinde 90'la gittin" diye ceza kes.

Sistem "düzeltmeye" endeksli değil ki, yolmaya, gelir elde etmeye endeksli. Yukarıdan bile emir geliyor "bol bol ceza kesin" diye
    Başka zaman hesapta 50 limit olan yerde hiçbir şeye dokunmayarak trafiğin 70'le akmasını seyrederlerken, bir anda 54'le geçene ceza kesmeye kalkıyor.

Yok öyle keyfiyet.

Bu taksici, dolmuşçu, otobüsçü, şirket araçları kullananlar, geri kalan birçok sürücü ne kadar hatalı ise, bunlara ehliyet veren sistem, bunları "sözde" eğiten sistem ve "sözde" denetleyen sistem de 100 kat hatalıdır.
    Sonuçta bu adamların serseri mayın gibi ortalıkta dolaşmasına imkan veren bu faktörlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 18 Kasım 2011; 12:03:33 >

• bu sıkıntı sadece istanbulda değil, başta ankara olmak üzere diğer illerimizde de az-çok var...

herkesin dediği gibi, polis polisliğini yapsa, bakın nasıl ana kuzusu gibi olurlar......

ama onlarla uğraşmak yerine soteye radar kurmak daha kolaylarına geliyor.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özellikle o taksicilerin Allah belasını versin.
  • Ankara da olduğu kadar pervasız taksici dolmuşçu takımı yoktur daha başka şehirlerde.

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 18 Kasım 2011; 12:23:53 >
  • polisler zaten bir şekilde seslerini çıkartmıyor peki kamera sistemlerinin sorunu nedir? özellikle belediye otobüslerini kırmızı ışıkta yer işaretlerini ihlal ederken çok görüyorum ve normal şartlarda arkadaki kameraların bunlara cezayı yapıştırması gerekiyor. bu adamlar ceza alsa bunu sürekli yapmaz, neden ceza almıyorlar?
  • Taksi, Minibüs, Otobüs gibi insan taşıyan ve trafikte sürekli dolaşan araçların sürücülerine verilen Ticari Araç Kullanabilir belgesini almanın eğitim ve sınav şartları çok daha zorlaştırılmalı. Ehliyet ve belge ceza puanı sistemi aktif kullanılmalı, trafikte teröre sebep olan şoförlerin ehliyetleri kısa süre ile ellerinden alınmalı.

Otobüs, minibüs ve taksi kabinlerine ve ön camlarına mobil cctv sistemi koyulup iç kabin ve trafikteki davranışları kayıt altına alınmalı. Bir şikayet veya taspit halinde bu kayıtlar çıkartılıp şoförün suratına çarpılmalı.

Bakın o zaman nasıl işler yoluna giriyor.
  • En ama en tehlikelileri dolmuslardir.Ve hic biri insanliktan nasibini almayi basaramamislardir.
  • Taksicilerin kafa yapısı şu şekilde çünkü

Biz gezmek için çıkıyoruz yola onlar para kazanmak için çıkıyor(!)
  • Mümkün olduğunca uzak durmak gerekli bu tür araçlardan.Bir kaza anında haybeden yattı parası ödememek adına.Trafikteki tutumları,hal ve hareketleri doğru değil, kabul kimseyide savunmuyorum ama adamlar bütün gün direksiyon başındalar,biz trafikte biraz takıldığımızda küplere biniyoruz kendimizi eve - işi yerine atmak için dakika sayıyoruz onlar öyle yada böyle bütün gün o trafik keşmekeşinin içerisindeler.Gün içerisinde türlü türlü insanlarla uğraşıyorlar,haliyle trafikte böyle agresif ve kural tanımaz olabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Mümkün olduğunca uzak durmak gerekli bu tür araçlardan.Bir kaza anında haybeden yattı parası ödememek adına.Trafikteki tutumları,hal ve hareketleri doğru değil, kabul kimseyide savunmuyorum ama adamlar bütün gün direksiyon başındalar,biz trafikte biraz takıldığımızda küplere biniyoruz kendimizi eve - işi yerine atmak için dakika sayıyoruz onlar öyle yada böyle bütün gün o trafik keşmekeşinin içerisindeler.Gün içerisinde türlü türlü insanlarla uğraşıyorlar,haliyle trafikte böyle agresif ve kural tanımaz olabiliyorlar.

Görüşünüze katılmıyorum,
    Asıl kurallara uymadıkları için trafik bu halde zaten! Kurallara uysalar o keşmekeş olmayacağı için herkes mutlu, mesut olacak ama nerde... Tabi trafikte kurallara uymayan sadece bu ticari araç sürücü tayfası değil ama ortalığı en çok karıştıran bence onlar!

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Mümkün olduğunca uzak durmak gerekli bu tür araçlardan.Bir kaza anında haybeden yattı parası ödememek adına.Trafikteki tutumları,hal ve hareketleri doğru değil, kabul kimseyide savunmuyorum ama adamlar bütün gün direksiyon başındalar,biz trafikte biraz takıldığımızda küplere biniyoruz kendimizi eve - işi yerine atmak için dakika sayıyoruz onlar öyle yada böyle bütün gün o trafik keşmekeşinin içerisindeler.Gün içerisinde türlü türlü insanlarla uğraşıyorlar,haliyle trafikte böyle agresif ve kural tanımaz olabiliyorlar.

Her işin ayrı stressi var... Ve kaldıki o adam sadece kendinden sorumlu değil... Yani strese girdim diye trafikte hem kendi hemde yolcuları hemde benim canımı riske atamaz.. Bunun mazereti olmaz...

• bir gün tek şerit bir yerde ışıklardayım ilk arabayım kırmızı yanıyor arkamda minübüs ikinci araba nasıl kornaya basıyor yürüsene yeşil yanmış gibi
    indim ne oldu dedim bu ışık yalandan beklemene gerek yok diyor
    güler misin ağlar mısın
  • @ ankay2
    @ esenlik

Saygı duyuyorum görüşlerinize.

Tabiki bahane değil agresif davranışları,yaptıklarınada doğru demiyorum fakat durum böyle ne yazıkki,böyle gelmiş böyle gider maalesef,yetkililerce birşeyler yapılmadığı sürece bunun değişmeyeceğini düşünüyorum kendi adıma.Kanunlar ortada,yapılan uygulamalarda ortada.

Yukarıda belirttiğim gibi kendi adıma bu araçlar etrafımda olduğunda onlardan imkanlar dahilinde uzaklaşıyorum yada yol verip önüme geçmelerine izin veriyorum.
  • İstanbul E5'te sabahları bazen emniyet şeridi girişlerinde polis olurdu ve minibüstekilerin ayakta yolcu alıp almadığını denetlerdi. Ben de okula gitmek için binmiştim bir sefer (akbil boştu ) durdurdu polis ayakta yolcu var diye. Adam sallamadı bile o kadar para cezası dokunmadı adama bırak da yoluma gideyim vs. diyordu. Koymuyor yani cezalar da. Ama bazıları da ayakta almıyordu.
    Trafikteki davranışlarını zaten yukardaki arkadaşlar özetlemiş gerek yok başka söze.
  • Kardeşims en gelde birde bizim buradaki minübüsçüleri gör
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.