Şimdi Ara

TRAFİK SETLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hepimizin aracında trafik seti adı altında yasal olarak mecburi teçhizat vardır..bu setin içinde de takoz,çekme halatı,seyyar lamba,reflektör ve ilkyardım çantası bulunur..içinizde bu setlerin içinden çıkan malzemeleri kullanmak zorunda kalan var mı bilmiyorum ama acaba kaç forum üyesi bu malzemeleri gerçekten fonksiyonel olan malzemelerle değiştirmiştir?
    örneğin setten çıkan naylon çekme halatını çöpe atıp yerine kaçınız çelik halat yaptırdınız?
    plastik takozun yerine kaçınız tahta takoz koydunuz?
    acaba kaç kişi ilkyardım setinin içinden çıkan hiçbir işe yaramayan malzemeleri çöpe atıp gerçek bir ilkyardım çantası oluşturdu???
    yorumlarınızı bekliyorum..

• Valla türbülans ben bu konuyu sürekli takip ederim kendi işim gereğide bunlardan çıkan hiç bir malzeme kullanılmaz. örndeğin dediğin gibi çekme halatları hemen kopuyor benim aracımda çelik ve özel yapım 2 tonluk bez halat var ve bağlantıları 5 tona kadar kaldırıyor kendim yaptım diğeri ilk yardım çantası..bi galerici arkadaşım wv nin orjinalini getirdi ve çok güzeldi tam takım ve kullanılır tek eksiği suni solunum yolu açacağı,suni tenefüs maskesi ve ceset torbasıydı bunlarıda aldım içinde tebeşirden tut kağıt kalem içerik listesi çengelli iğneye varana kadar her şey var buuda tamamladım şimdi o var reflektör özel demir ağır ayaklılardan çift aldım takoz dükkanda kullandığım özel krom-vanadyum malzemeden olanlardan var çivili buda çift kar zincirim atlı yani en kalitelisi takımlarım tam ve tümü izeltaş ceta-form çünki bunları yolda kalan aracı kurtarak içinde kullanıyorum . yangın söndürücü yarış araçlarından çıkan homolge tarihini doldurmuş sparcolar var doldurttum ve her hafta kontrol edip kullanıyorum alt şöför koltuğuun altında 1 kg lik bagajda ise 2 kg lık var ve özel kelepçelerle sabit yani dediğin kriterlere fazlasıyla uyuyorum.. aracı tüm ampullerinden dahi en az çifter çifter var.

• helal olsun Fiatci
    senin gibi şöförler varmı yaaw

ben bugüne kadar sadece reflektörü kullandım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

Valla türbülans ben bu konuyu sürekli takip ederim kendi işim gereğide bunlardan çıkan hiç bir malzeme kullanılmaz. örndeğin dediğin gibi çekme halatları hemen kopuyor benim aracımda çelik ve özel yapım 2 tonluk bez halat var ve bağlantıları 5 tona kadar kaldırıyor kendim yaptım diğeri ilk yardım çantası..bi galerici arkadaşım wv nin orjinalini getirdi ve çok güzeldi tam takım ve kullanılır tek eksiği suni solunum yolu açacağı,suni tenefüs maskesi ve ceset torbasıydı bunlarıda aldım içinde tebeşirden tut kağıt kalem içerik listesi çengelli iğneye varana kadar her şey var buuda tamamladım şimdi o var reflektör özel demir ağır ayaklılardan çift aldım takoz dükkanda kullandığım özel krom-vanadyum malzemeden olanlardan var çivili buda çift kar zincirim atlı yani en kalitelisi takımlarım tam ve tümü izeltaş ceta-form çünki bunları yolda kalan aracı kurtarak içinde kullanıyorum . yangın söndürücü yarış araçlarından çıkan homolge tarihini doldurmuş sparcolar var doldurttum ve her hafta kontrol edip kullanıyorum alt şöför koltuğuun altında 1 kg lik bagajda ise 2 kg lık var ve özel kelepçelerle sabit yani dediğin kriterlere fazlasıyla uyuyorum.. aracı tüm ampullerinden dahi en az çifter çifter var.

yollarda sizin gibi sürücüler çoğaldıkça trafik canavarları azalacaktır...

• Büyük alışveriş merkezlerinde satılan ilk yardım çantaları hakkında neler düşünüyorsunuz?
    Ben açıkçası nasıl izin veriliyor da sattırılıyor anlayamıyorum.
  • aslında bu olay sadece bir formaliteden ibaret..araçta bir trafik seti olsun da nasıl olursa olsun kimse bakmıyor..yani sadece göstermelik..fakat yasa bunu gerektiriyor..ben bu olay yüzünden trafik cezası yedim..ama mahkemeye verdim ceza iptal edildi..sebep aracımda üzerinde trafik seti yazan bir çanta yoktu..fakat trafik setinde olması gereken(hatta fazlası) herşey bagajda ve aracın iç mekanında bulunmaktaydı..mesleğim gereği eksiksiz bir ilkyardım çantasını zaten saymıyorum bile..ama üzerinde trafik seti yazmadığından işgüzar bir memur ceza yazdı..mahkeme 2 ay sürdü ama ceza iptal oldu...
  • Beyler bu iyi şöförlük göstergesi değil sağolun ama.. ben kendimi asla iyi bir şöför olarak görmedim. ha işim gereği araç nerde ne yapar nerde nasıl durur bilirim kazada soğukkanlıyımdır bi ton ileri sürüş sertifikam vs var ancak ben beş para etmez bir şöförüm nedeni ise en önemli kurala uymuyorum hızlı gidiyorum... ne zamanki buna uyarım o zaman iyi şöförüm derim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet Kursu Fiyatları
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben gemide çalışıyorum ve gemide sağlıktan, gemideki ilaçlardan sorumluyum. Ve tüm personelin sağlığı ile ilgileniyorum. Bu yüzden aynı titizliği araçlarda da gösteriyorum. Zamanı geçmiş malzemelerin yerine yenilerini veya ilave edilecek malzemeleri ilave ediyorum. Mesela yanık kremi gereksiz gibi görünsede gereklidir. O dandik yara bandı yerine bez yarabandı koyulabilir. En azından bir ağrı kesici konulabilir. Ve bunun gibi bir sürü gerekli ve günlük hayatta çoğunlukla kullanılan malzemelr eklenebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

aslında bu olay sadece bir formaliteden ibaret..araçta bir trafik seti olsun da nasıl olursa olsun kimse bakmıyor..yani sadece göstermelik..fakat yasa bunu gerektiriyor..ben bu olay yüzünden trafik cezası yedim..ama mahkemeye verdim ceza iptal edildi..sebep aracımda üzerinde trafik seti yazan bir çanta yoktu..fakat trafik setinde olması gereken(hatta fazlası) herşey bagajda ve aracın iç mekanında bulunmaktaydı..mesleğim gereği eksiksiz bir ilkyardım çantasını zaten saymıyorum bile..ama üzerinde trafik seti yazmadığından işgüzar bir memur ceza yazdı..mahkeme 2 ay sürdü ama ceza iptal oldu...

o konuda haklısın tamam çanta full olurda adam ilkyardımın i sini bilmiyor buda var.. çanta olsa ne uygulamak lazım bence.. ayrıca o çantaların dolu olması bence her zaman gerekli allah korusun belki bir gün bir yakınınıza lazım olabilir ambulanslar malum...

• Merak etmişimdir Polis araçlarında bu önlemler ne düzeydedir?

Haberlerde izlemiyor muyuz? Maalesef Polis aracında da söndürücü tüp bulunmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

Ben gemide çalışıyorum ve gemide sağlıktan, gemideki ilaçlardan sorumluyum. Ve tüm personelin sağlığı ile ilgileniyorum. Bu yüzden aynı titizliği araçlarda da gösteriyorum. Zamanı geçmiş malzemelerin yerine yenilerini veya ilave edilecek malzemeleri ilave ediyorum. Mesela yanık kremi gereksiz gibi görünsede gereklidir. O dandik yara bandı yerine bez yarabandı koyulabilir. En azından bir ağrı kesici konulabilir. Ve bunun gibi bir sürü gerekli ve günlük hayatta çoğunlukla kullanılan malzemelr eklenebilir.

burada bir ince kriter var..araçlardaki ilkyardım ekipmanları sadece ilkyardıma yönelik olmalıdır..ve ilkyardımın tanımında ilkyardımın ilaçsız girişimler olduğu belirtilir..

http://forum.donanimhaber.com/m_11043563/mpage_1/key_%25DDLKYARDIM//tm.htm#11043563 <br>

bunun sebebi tıbbi personel olmayan kişileri ilaç kullanımından doğabilecek herhangi bir komplikasyona maruz bırakmamaktır..o yüzden ağrı kesici bile olsa(buna trafik setinin içinden çıkan batticon veya mersol adlı antiseptik solüsyonlar da dahildir) ilkyardım setinde ilaç bulunmamalıdır..

• Genelde konuya hakim olduğum ve ilkyardım bilgi ve tecrübem olduğu için ben bunda bir sakınca görmüyorum. Verdiklerim sadece birkaç örnekti ve araçta herhangi bir tehlikede kullanılabilecek tüm malzemeleri ilk yardım açısından her zaman taşırım.İlaçlar ilkyardım açısından değil kendim açısından bulunuyor. İlkyardımın ilaçsız olduğunun bilincindeyim ve bununla ilgili ekipmanım sağlam zaten
  • koltuğun altında trafik seti var içinde vize ve polis kontrolünden geçmek için gerekli herşey var ancak bu malzemelerden belki 1 kg lik yangın söndürme tüpü işe yarar oda çok küçük bir yangında, büyük marketlerde oto reyonlarına bakarken hep ayrı bir ilk yardım çantası almak aklımdan geçer ancak bu çantaların içindeki malzemenin ne kadar uyduruk olduğunu görünce sürekli vazgeçerim ve ilk fırsatta bir eczaneden set oluşturmayı düşünürüm, şu an arabada ne yazık ki böyle bir set yok.
  • maalesef ülkemizdeki çoğu araçta trafik ve ilkyardım çantası bulunmamakla birlikte bulunanların da çoğu öle göstermelik muayenede veya polis çevirdiğinde göstermek için beş para etmez ama bagajda var diye kimse bişi demiyo
  • quote:

Genelde konuya hakim olduğum ve ilkyardım bilgi ve tecrübem olduğu için ben bunda bir sakınca görmüyorum. Verdiklerim sadece birkaç örnekti ve araçta herhangi bir tehlikede kullanılabilecek tüm malzemeleri ilk yardım açısından her zaman taşırım.İlaçlar ilkyardım açısından değil kendim açısından bulunuyor. İlkyardımın ilaçsız olduğunun bilincindeyim ve bununla ilgili ekipmanım sağlam zaten

Hepimiz senin gibi olabilsek.mesela ben tentirdiodun yaranın üstüne boşaltılmayacağını kursta öğrendim ama bizamanlar zorunluydu... doktorların her tür ilaçla gezmesi lazım mesela bende tamirciyim takım çantamda yolda motor ve aktarma organı hariç herşeyi sökebilecek takım var ancak bu yapabildiğimden böyle mesela normal bu işi bilmeyen bi vatandaşında butakımları taşıması gerekli değil bu kadar donanımla...

• quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

Genelde konuya hakim olduğum ve ilkyardım bilgi ve tecrübem olduğu için ben bunda bir sakınca görmüyorum. Verdiklerim sadece birkaç örnekti ve araçta herhangi bir tehlikede kullanılabilecek tüm malzemeleri ilk yardım açısından her zaman taşırım.İlaçlar ilkyardım açısından değil kendim açısından bulunuyor. İlkyardımın ilaçsız olduğunun bilincindeyim ve bununla ilgili ekipmanım sağlam zaten

Hepimiz senin gibi olabilsek.mesela ben tentirdiodun yaranın üstüne boşaltılmayacağını kursta öğrendim ama bizamanlar zorunluydu... doktorların her tür ilaçla gezmesi lazım mesela bende tamirciyim takım çantamda yolda motor ve aktarma organı hariç herşeyi sökebilecek takım var ancak bu yapabildiğimden böyle mesela normal bu işi bilmeyen bi vatandaşında butakımları taşıması gerekli değil bu kadar donanımla...

İşte herkes bilinçli olduğu bir konuda bişiler yapmaya çalışırsa daha iyi olucaktır.

Belki (ALLAH KORUSUN) senin yapmış olduğun kazada BİLİNÇLİ ilkyardımı ben yaparak veya
    birgün (yine ALLAH KORUSUN) hiç tahmin edemeyeceğim bir yerde yolda kaldığım bir zaman yardımıma sen koşabilirsin...

• En çok önem verdiğim yangın tüpü,
    bir iki yıl önce komşumun yepyeni meganı gece durup dururken cayır cayır yandı,
    o gün tüpün önemini anladık...
  • Tüpü her sene bakıma göndermek lazım. Dolu bile olsa bakıma verin, değiştirsinler içini

edit :

İçini değiştirmeseler bile basıncını vb. kontrol ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 8 Nisan 2007; 21:59:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.