Arkadaşlar Merhaba bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Kardeşim aracı ile 4 arabanın karıştığı bir trafik kazası yaptı. Bizim aracımız 3. araç dolayısı ile hem ön hem arka tarafında hasar mevcut. Araçta kasko bulunmamakta. Sadece sigortası var. Kimi sigortacılar herkes vurduğu arabayı sigortasından yaptırır siz kendi arabanızın önünü yaptırırsınız tarzında bir yorumda bulunmuş. Önünü biz yaptırıcaksak tamir için daha farklı yollar aramamız gerekeceği için aracı ustayada bırakamadık. Süreç nasıl ilerlemeli yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler |
Zincirleme Trafik kazası ve Sigorta Süreçleri Hk.

-
-
Sizin kaskonuz olmadığından ya karşı tarafın trafik sigortasının anlaşmalı olduğu yere gidip yaptıracaksınız ya da kendiniz yaptırıp karşı tarafın trafik sigortasına fatura ve iban bilgisi iletip bekleyeceksiniz.
Benim tavsiyem karşı tarafın anlaşmalı olduğu bi servise götürün yapılsın.(tabi karşı tarafın hatalı oalrak bulunduğu bölge ön ise ön taraf arka ise arka taraf yapılır).
Bu tip durumlarla uğraşmamak için kasko yaptırmak en doğrusu sonrasında bence bi kasko yaptırın. Eğer kaskonuz olsaydı direk kaskonuzun anlaşmalı olduğu servisi raporlar ile gidip bıracaktınız aracınız yapılacak sizde teslim alacaktınız.
Benzer durum ben yaşadım 3 araç karışmıştı olay ise ışıklarda dururken arkadan bi araç geldi benim araca arkadan vurdu bende öndeki araca vurdum ve aracı götürüp servise bıraktım herşeyi kasko yaptırdı ve karşı tarafın sigortasına rücu etti (arkadan vuran araç raporda suçlu olduğunu belirttiğinden hem benim aracın hemde öndeki aracın hasarını karşıladı)
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
başımdan şöyle bir olay geçti daha önce. İş arkadaşım aramıştı kaza yaptım dedi. Arkadaşın araç zincirleme kazada 2. araçtı.
öndeki duruyor bizim arkadaşta duruyor. en arkadan gelen arkadaşın araca vurunca o hızla oda öndekine vuruyor.
Beni çağırmıştı ne yapıcam çocuklar var çabuk gel falan. Arkadaki söför koreli çıktı. Sanırım hyundai de çalışıyordu. Hemen aldım kaza raporunu başladım yazmaya önümdeki araç fren yapınca duramadım vurdum oda vurmanın şiddeti ile önündeki araca vurdu yazdım. Bu kekoya imzalattım. Zaten olayda öyle olmuştu. Neyse Trafik sigortasından aracı yaptırdık.
Hem ön hem arka yapıldı .ancak şöyle bir şerefsizlik var.
Trafik sigortası muadil parça kullanıyor. Araç istediğimiz gibi olmadı. Üzerine bir çokfirmadan teklif alıyorlar en ucuz kimse ona yaptırıyorlar. Yani araç eskisi gibi olmayacak onu söyleyeyim.
Kazayı arkadaki aracın trafik sigortasına bildirin eksper sizi arar....
-
-
Sizin kasko bozuldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski arabalarda kasko çok pahalı iki üç bin istiyorlar 1.6 10 yaşında arabaya, öyle olmasa herkes kaskolu gezerdi zaten malesef çok pahalı. -
quote:
Orijinalden alıntı: sissilbaşımdan şöyle bir olay geçti daha önce. İş arkadaşım aramıştı kaza yaptım dedi. Arkadaşın araç zincirleme kazada 2. araçtı.
öndeki duruyor bizim arkadaşta duruyor. en arkadan gelen arkadaşın araca vurunca o hızla oda öndekine vuruyor.
Beni çağırmıştı ne yapıcam çocuklar var çabuk gel falan. Arkadaki söför koreli çıktı. Sanırım hyundai de çalışıyordu. Hemen aldım kaza raporunu başladım yazmaya önümdeki araç fren yapınca duramadım vurdum oda vurmanın şiddeti ile önündeki araca vurdu yazdım. Bu kekoya imzalattım. Zaten olayda öyle olmuştu. Neyse Trafik sigortasından aracı yaptırdık.
Hem ön hem arka yapıldı .ancak şöyle bir şerefsizlik var.
Trafik sigortası muadil parça kullanıyor. Araç istediğimiz gibi olmadı. Üzerine bir çokfirmadan teklif alıyorlar en ucuz kimse ona yaptırıyorlar. Yani araç eskisi gibi olmayacak onu söyleyeyim.
Kazayı arkadaki aracın trafik sigortasına bildirin eksper sizi arar....
Resmen ihaleye çıkarıyorlar aracı en ucuz teklifi veren yer aracı yapıyor. Bir arkadaşım günlerce aracın yapılmasını bekledi ta beylikdüzünde bir yer almış ihaleyi allaha emanet iş yapıyorlar.
Benzer bir senaryo benim başıma geldi ancak kasko vardı. Aracı honda yetkili servise bıraktım sigortalar kendi aralarında anlaştı her şey sıfır kendi parçalarıyla çok düzgün biçimde onarıldı. Önümdeki aracın arkası
bizim aracın hem arka hemde önü en arkadan vuran aracın trafik sigortasından karşılandı. Hatta değer kaybı olarak 3,500 4 bin civarı bir ücret de almıştım.
-
Öyle bir saçmalık olabilir mi ya sen niye önünü yaptırasın arkadaki sana çarpmasa öndekine çarpacakmıydın?
-
Sen çarpmadan durdun ve bunu tutanağa yazdıysan senin suçun yok. Tüm hasarları sana çarpan aracın sigortası öder.
Ama sen de çarpsaydın
En öndeki aracın arkasındaki hasarı senin sigorta öderdi
Senin arkadaki hasarı arkadaki aracın sigortası öderdi
Sen ön taraftaki hasarı kendin öderdin
Arkadaki ön tarafındaki hasarı kendi öderdi.
-
hayır bozulmadı bende kusur olmadığından
-
hocam SBM'nin sitesinden olası senaryolara bakabilirsiniz. Size en yakın senaryolar şunlar.
bu sitenin linlini verme şansınız var mı bulamadım
-
sizin araç durgun vaziyetteyse suçunuz yok. gerekirse olayı mahkemeye taşırsınız, sonuçta sadece araç onarım parası harcanmıyor. aracın kaybettiği bir değer kaybı da var. bu değer kaybını da alabilirsiniz olay mahkemeye kadar giderse.
inşallah sigorta şirketi iyi bir firmadır başınız ağrımaz. mart ayında ki kazada kaskosuzdum, karşı tarafın sigorta şirketiyle çok sorun yaşamıştım ama hallettik çok şükür.
-
kazanın nasıl olduğunu yazmamışsınız o yüzden biielemyiz ne olur
ama herkes arka arkaya ise
en öndekini arkadakinin trafiği öder
senin aradaysan öndekinin arka hasarının senin trafik senin önü senin kasko öder arkanıda arkanın trafiği öder diye düşünüyorum biraz karışık iş çünkü
başıma gelmişti arada kalmıştım buzda duramadım öndekine çarptım arkadakide bana çarptı
bende aracım pert olmuştu kaskodan aldım parayı oda arkanın sigortasından aldı herhal orasını bilmiyorum
-
20 yaşındaki aracıma 928 tlye kasko yaptırdım hocam başka yerlerden fiyat almayı deneyin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X