Şimdi Ara

TRAFİK DİLİ - 2 DÜT TEŞEKKÜR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Korna:(taner abinin güzel anlatımıyla)
    "- Önünde giden adam şeridine tecavüz ederse KISA TEK KORNA ("dit") = "ayıp oluyor ama" demek, tek korna cevap da "kusura bakma" demek
    - Önünde giden adam şeridinde sağa/sola sapmak için durup önünü kapatırsa UZUN TEK KORNA ("diiiiit") = "çek arabanı arkadaş" demek
    - Tali yoldan ana yola soluna bakmadan aniden çıkanlara ÇOK UZUN TEK KORNA ("diiiiiiiiiiiiiiiiiit") = "ulan çarpıyordun, öldürüyordun be" demek
    - Yeşil yanmış ama önündeki adam elini vites topuzunda tutacağına kız arkadaşının dizinde tutuyorsa İKİ KISA KORNA ("dit dit") = "haydi" demek
    - Kendisine kırmızı yandığı halde yeşil yanıyormuş gibi kavşağa girenlere ÜÇ/DÖRT KISA KORNA ("dit dit dit/dit") = "haddini bil" demek
    - AVM'nin tıka basa dolu otoparkında çıkacak bir araç çıkmakta gecikirse İKİ UZUN KORNA ("diiiit diiiiit") = "sallanma" demek "

2- Baş parmakla diğer dört parmağı birleştirip açma --> Uzunları kapa
    3- Sellektör --> uyarı(ayık ol gerekirse yol ver, gerekirse yola çıkma, uzunların açıksa kapat,radar var vs)
    4- Sinyalleri açıp kapama --> bazen teşekkür, bazen çek ulan sağ tarafa,bazen acil durum
    5-Kıs tek düt ve sağ el içini baş hizasına getirip gösterme --> Selamünaleyküm
    6-Arka tampona yapışan biri olduğunda kısa süreli ve hafif baskılı fren --> frene asılırsam seni de yakarım kendimi de

Katkılarınızı bekliyorum bu kaymak üstü dilimize :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -s-laughter -- 23 Şubat 2012; 12:25:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

1- İki düt --> Teşekkürler
    2- Up uzun düütler --> senin bilmemneni, bilmemneni .............. bilmemne yapayım

Ben teşekkür için tek ve kısa "dat" kullanıyorum. (kornam düt değil dat olduğu için )

İkinci seçenek içinse "da-daaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttttt" tercih ederim (eğer gece ise sellektör eşliğinde).

Uyarı içinse kısa kısa "dat-dat-dat" yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Şubat 2012; 11:53:42 >
  • genelde korna kullanmam sellektör yetiyor kimseninde anasına avradına sövmeye gerek yok

düzeltme:harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çoksakatvar -- 23 Şubat 2012; 11:52:47 >
  • Kıs tek düt ve sağ el içini baş hizasına getirip gösterme: Selamünaleyküm (en azından bizim köyde) ;)
  • çok kızdığımda sonuna kadar basıyorum kornaya. geçen valide "niye öyle çalıyorsun deli gibi" dedi. "7 ceddine sövüyorum" dedim. "onun manası o mu!" diye epey şaşırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

çok kızdığımda sonuna kadar basıyorum kornaya. geçen valide "niye öyle çalıyorsun deli gibi" dedi. "7 ceddine sövüyorum" dedim. "onun manası o mu!" diye epey şaşırdı

:))))))))))
  • iki kısa düt: minibüslerin yanından sıkışık yolda geçerken dikkat manasında kkullanıyorum
    tek kısa düt: buyur geç, teşekkür
    eli düz şekilde kaldırma: teşekkür
    bir kısa-ardından uzun dı-dıııııııııııııt korna: yürüsene lan!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • - Arkadan tampona yapışık takip eden araca dörtlüler vasıtasıyla "Sağım müsait değil SABRET"
    - Dörtlü mesajına rağmen takip etmekte ısrarcı olana fren lambasının kısa süreli yakılması suretiyle "frene basmak zorunda kalırsam, ikimizinde durumu iyi değil, AKILLI OL"
    - Yok hala uslanmadıysa yol müsait olduğunda sağ şeride geçip psikolojik duruma göre muhtelif el hareketleri

NOT: Tüm yöntemler tarafımca uygulanmış olup, son yöntem hariç tavsiyemdir. Zira son yöntemin sonucu pek iç açıcı olmayabiliyor.

- Karşıdan uzunları yanık gelene selektör yaparak "Uzunlarını Kapat" mesajı verilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küfür edilecek yerde 2-3 kısa korna sonra upuzuuun bir korna. Çalmaya başladıktan sonra da kolay kolay bırakmam. İçimi rahatlatıyor, o anki sinirimi geçiriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 23 Şubat 2012; 12:20:38 >
  • korna ile selamlaşmayalım. gereksiz yere kornaya basmayalım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44484512/tm.htm

ve ayrıca...

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Tabi Adana'da 25 yıldır direksiyon sallamaktan "trafiğin dili" denilen iletişim kanalını da öğrenmiş oldum. Bu iletişim kanalından gidenler birbirini çok iyi anlıyorlar. Anlamayanlar da zaten araç kullanmaktan hiç anlamıyorlar.

- Önünde giden adam şeridine tecavüz ederse KISA TEK KORNA ("dit") = "ayıp oluyor ama" demek, tek korna cevap da "kusura bakma" demek
    - Önünde giden adam şeridinde sağa/sola sapmak için durup önünü kapatırsa UZUN TEK KORNA ("diiiiit") = "çek arabanı arkadaş" demek
    - Tali yoldan ana yola soluna bakmadan aniden çıkanlara ÇOK UZUN TEK KORNA ("diiiiiiiiiiiiiiiiiit") = "ulan çarpıyordun, öldürüyordun be" demek
    - Yeşil yanmış ama önündeki adam elini vites topuzunda tutacağına kız arkadaşının dizinde tutuyorsa İKİ KISA KORNA ("dit dit") = "haydi" demek
    - Kendisine kırmızı yandığı halde yeşil yanıyormuş gibi kavşağa girenlere ÜÇ/DÖRT KISA KORNA ("dit dit dit/dit") = "haddini bil" demek
    - AVM'nin tıka basa dolu otoparkında çıkacak bir araç çıkmakta gecikirse İKİ UZUN KORNA ("diiiit diiiiit") = "sallanma" demek

• Bırkere yazlıga gıderken arkamdan adamın bırı sureklı yanı yaklasık 10 dakıka sellektor yapıp durdu bana delırdım susurluk ulusoy tesıslerını bıleb bılır ordakı kırmızı ısıklarda yanıma yaklastı ne var ya dedım gec gıt sana yolda verdım derdın ne dedım Adam ne dedi biliyormusunuz

Yolda radar var karsıdakılerı uyarıyorum dedı

Tabıkı ıcımden deım bak bunu hıc dusunmedım
  • Ben korna kullanmıyorum teşekkür ederim. Evet Sigara kullanmıyorum demek gibi oldu. Çoğu kere gerçek tehlike durumunda "la bu arabanın kornası nerdeydi la?" Durumuna düşmüşümdür. Bir o arabaya, bir bu arabaya binip, hiçbirinde kornaya basmamaktan kaynaklı anlık beyin idrak gecikmesi durumu...

Karşımdaki beni görerek bir magandalık yaptı ise ve çok sinirlenirsem "Da daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........." duyabilirsiniz. Sonu olmaz. Kornayı yakmayacak şekilde mümkün olduğunca aralıksız 2 dakika ve üzeri korna çalabilirim. Onun dışında mümkün olduğunca korna kullanmıyor, minimum selektör kullanımıyla işimi görüyorum.

Sayaçlı ışıklar kafayı yedirtiyor bana. 3 saniye kalınca dıt yapan taksici amcaya sesleniyorum: "Yemin et! Sen olmasan ilerlemeyecektim!" Veya 7-8 araba önündeki birinin yavaşlığına serzenişte bulunan amca bu da sana: "Valla kornaya basmasan adam toparlanamayacaktı, teşekkür ederiz toplucana". Trafik tıkalı iken yeşil yanıyor diye geçip, kavşağı tıkayan oküze neden çok az kişi selektör ve korna yapar da ışıkta zaten kalkacak olana dıt yapar? Zeka işte...

• Peki minibüsçüler nasıl anlaşıyor her şeye ritimsiz korna çalıyorlar enteresan bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Peki minibüsçüler nasıl anlaşıyor her şeye ritimsiz korna çalıyorlar enteresan bir durum

onlarınkinde role var di di di di di ....
  • Normal insanlar normal kornalarla tepki gösteriyor vs, ama neden minibüsler havalı korna çalıyor neden bu tepkiyi çekmek istiyolar. Bir de enteresan kornalar var kornası godfather ritmiyle çalanlar onlar ayrı garip zaten
  • onlar hayal aleminde yaşıyor. yolları kendi malları zannediyorlar ne yazık ki...
  • quote:

korna ile selamlaşmayalım. gereksiz yere kornaya basmayalım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44484512/tm.htm

ve ayrıca...

quote:

Tabi Adana'da 25 yıldır direksiyon sallamaktan "trafiğin dili" denilen iletişim kanalını da öğrenmiş oldum. Bu iletişim kanalından gidenler birbirini çok iyi anlıyorlar. Anlamayanlar da zaten araç kullanmaktan hiç anlamıyorlar.

- Önünde giden adam şeridine tecavüz ederse KISA TEK KORNA ("dit") = "ayıp oluyor ama" demek, tek korna cevap da "kusura bakma" demek
    - AVM'nin tıka basa dolu otoparkında çıkacak bir araç çıkmakta gecikirse İKİ UZUN KORNA ("diiiit diiiiit") = "sallanma" demek

10 sene sonra konuyu hortlatmayı düşünüyordum.
    10 yıldan bu yana değişen olmuş mu olmamış mı diye?
    sağolsun taner bey gündeme getirmiş benim açtığım konuyu.
    konuyu açtığım 2010 kasımda beklediğimden fazla muhalif olan olmuştu.
    "--sen önce minibüsçülere söyle, taksicilere söyle...vs" diye tepkiler almıştım.
    türkiyede yaşadığımı hatırlamam istenmişti...vs
    yani minibüsçü hareketini düzeltmeden bizim düzelmemizi beyhude görmek ne tuhaf durum.
    yada bu ülkenin böyle berbat olmasından, bu ülkede yaşayan biz sorumluysak, neden önce kendimizi düzeltmeye çalışmayızki.
    zamanla anlayacağız korna ile selamlaşmanın ne kadar yanlış olduğunu.
    9 sene sonra tekrar görüşürüz.
    saygılarımla. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

1-Korna:(taner abinin güzel anlatımıyla)
    "- Önünde giden adam şeridine tecavüz ederse KISA TEK KORNA ("dit") = "ayıp oluyor ama" demek, tek korna cevap da "kusura bakma" demek
    - AVM'nin tıka basa dolu otoparkında çıkacak bir araç çıkmakta gecikirse İKİ UZUN KORNA ("diiiit diiiiit") = "sallanma" demek "

2- Baş parmakla diğer dört parmağı birleştirip açma --> Uzunları kapa
    3- Sellektör --> uyarı(ayık ol gerekirse yol ver, gerekirse yola çıkma, uzunların açıksa kapat,radar var vs)
    4- Sinyalleri açıp kapama --> bazen teşekkür, bazen çek ulan sağ tarafa,bazen acil durum
    5-Kıs tek düt ve sağ el içini baş hizasına getirip gösterme --> Selamünaleyküm
    6-Arka tampona yapışan biri olduğunda kısa süreli ve hafif baskılı fren --> frene asılırsam seni de yakarım kendimi de

Katkılarınızı bekliyorum bu kaymak üstü dilimize :)

Evet bende görüşümü yazayım.
    Kamyon yada çarpıldığında önemsenmeyecek araç olucak 6.maddeyi uygulayacaksın bak bakalım bir daha yapıyormu ....
    Türkiyede en çok 6.maddeden çekiyor insan......nedir bu yaavv
    araçla gidiyorum bir baktım arkama transit arka tampona ya bir karış var ya da yok aracın kıçına yapışlmış öyle gidiyor ulaaa açsana mesafeyi ...aracın kıçına niye yapışırsın be adam
    açılsana biraz o kadar tabakhaneye gidiyorsan yayla gibi geniş yol yak sol sinyali solla tutanmı var
    Birde gene lambalardayım kırmızı yanıyor daha sarıda kornaya basıyorlar arkadaki ulan daha sarıda yeşil yanmadı tabi arkadaki saygıyla anıyorum ayrıca ışıklarda öyle bir yanaşıyorki arkadaki araçlar neredeyse abiiii aç bagajıda benim arabayı içeri alalım diyecek heyy Allahım yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -REVOLUTİON- -- 23 Şubat 2012; 17:16:51 >

• Sinyal bir sola bir sağa: Ne tarafa döneceksin, ben de ona göre yol vereyim demek.. Genelde dar bir yolun ağzında girmek için bekleyen kişi o yoldan gelmekte olana sorar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.