Şimdi Ara

Trabzonlu balıkçılar Ukrayna’ya ait insansız deniz aracı yakaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Trabzonlu balıkçılar Ukrayna’ya ait insansız deniz aracı yakaladı
    Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde gece saatlerinde avlanan balıkçılar, denizde içerisinde bomba yüklü bir insansız deniz aracı (İDA) buldu. Balıkçılar, aracı bağlayarak Yoroz Limanı’na çekti ve durumu hemen Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Limanda güvenlik önlemleri artırılırken olay yerine İstanbul’dan özel uzman ekip çağrıldı.



    İnsansız deniz aracını bulan Bozokoğlu Balıkçılık sahibi Halil İbrahim Bozok, radarlarında kıyıdan yaklaşık 800 metre uzaklıkta fırtına nedeniyle sürüklenmiş küçük bir balıkçı teknesi sandıkları cismin askeri amaçlı bir insansız deniz aracı olduğunu aktardı.



    İçerisinde 300 kg bomba vardı



    Trabzonlu balıkçılar Ukrayna’ya ait insansız deniz aracı yakaladı
    İlk incelemelerde aracın Ukrayna menşeli olabileceği üzerinde duruluyor. Paylaşılan görseller, Ukrayna’nın Magura V5 model İDA’sına benzerlik gösteriyor. Yapılan incelemeler kapsamında İDA'nın içerisinde 300 kilogram patlayıcı madde bulunduğu tespit edildi. Ukrayna, Magura V5 ve benzeri İDA’ları Rus donanmasına karşı kamikaze saldırıları için kullanıyordu.



    Ayrıca Bkz.Çin, hayalet J-35 uçağının radar izinin serçe büyüklüğünde olduğunu açıkladı



    Trabzon Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada, limana getirilen cismin güvenlik tedbirleri alınarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı (SAS) uzman ekiplerce incelenmek üzere muhafaza altına alındığını duyurdu. Açıklamada ayrıca vatandaşların benzer durumlarda müdahale etmeden güvenlik birimlerine haber vermeleri istendi.




    Kaynak:https://www.iha.com.tr/trabzon-haberleri/hamsi-avi-denize-icin-acildilar-300-kg-patlayici-ile-dolu-insansiz-deniz-araci-ile-donduler-308447937
    Kaynak:https://www.iha.com.tr/trabzon-haberleri/mensei-belirsiz-bir-insansiz-deniz-araci-trabzonun-carsibasi-aciklarinda-bulundu-308386454







  • şükür kimse yaralanmamış, tsk için faydalı bir av olmuş :D

  • hey maşallahTrabzonlu balıkçılar Ukrayna’ya ait insansız deniz aracı yakaladı 

    _____________________________
  • Ben bulsam söker incelerdim. Trabzonlu balıkçılar Ukrayna’ya ait insansız deniz aracı yakaladı 

    _____________________________
  • jam yemiştir. böylece gps hatası ile yolu bizim sulara düşmüş. ama Allah'tan patlayıp kimseye zarar vermemiş.

    _____________________________
  • Öyle dokununca oynayınca patlamaz bunlar çok güvenlik önlemleri oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Adamlar modern U-bot yapmışlar. Nazlı bunlar..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Quiet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kerem4 kullanıcısına yanıt

    yapan almanlar. kore more baltık ülkeler dağıtıyorlar. o sayede ukrayna'ya gidiyor.




    patlama muhabbeti öyle dokunma ile değil. belirli güvenlik kapsamında kendini imha prosedürleri devreye girebilir.

    _____________________________
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Doğrudur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Quiet
  • La motor lazım bize, motorunu yürütelim ama lütfen yürütmüşken 1 tane yerli motor yaptık demeyelim, tersine mühendislik diye bir şey var artık çözelim şunu yahu. Azıcık liyakatden zarar çıkmaz. Tamam eş dost akraba, bacanağın kuzeni, onun teyzesinin amcasının oğlunun görümcesi falanda işe girsin ama şu işlerden anlayıp 10-20 katına y. dışına giden bir ton genç beyin var. Arada onlarada bence iş hakkı vermeli. Liyakat olduğunda 85 milyondan şu motor işini çözecek illaki insan çıkar.

    Tamam eğitim sistemini de değiştirip duruyoruz. İlkokul öncesi aman sakın okuma yazma öğrenmesin çocuklar, aman sakın eskiden 1 ayda öğrendikleri gibi BE CE DE denmesin. Özürlü engelli gibi bbbb ccc ddd diye 8 yaşına kadar okumaya yazmaya çalışsın, aman sakın çarpım tablosu artık yasak, öyle eskiden olduğu gibi 6-7 yaşında her türlü çarpımı bilen çocuk olmasın, sokak röportajında 4 işlem sorulan üniversiteli genç cevaplayamasın ben sözelciyim abi desin. Eksi fizik neti ile fizik bölümünü kazanan, sistemin ne kadar dandikleştiğini gösteren profesöre soruşturma açılsın, sistemi bozanı cezalandırmak yerine.

    Ama bunlara rağmen hala beyin var. 100 yıl önce keşfedilen motoru inanın kaynak ayrılsa 1 senede günümüz teknolojisine yakın üretir bizim Türk gençliği. Çok daha verimlisini üretir. Valla bir kaç soruşturmaya takılan ya da soruşturmaya girmesin diye istifası istenen, başka şehirde yönetici olup Ankara'da ihale kovalayan belediye başkanlarının götürdüğü bütçeler gençlere ayrılsın, 1 senede motorun alasını koyar önünüze. Seçim öncesi bir türlü malvarlığı açıklamayan, mülk Allah'ındır deyip laf çeviren, sonra 500 daire beyan eden ama sonra ekstra 500 de villası olduğu ortaya çıkan. Sorulunca hay Allah onları unutmuşum ya diyen adayın 500 villasını 500 tane üst düzey gence versen varya 5. seviyeyi bırak 6. nesil motoru bile üretir.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Bunu anlayacak zekada seçmen bulursan yaparsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Merak ediyorum motor yerli üretilmeye başlayınca bir sonraki papağan gibi tekrar ettiğiniz şey ne olacak. Yada yerli araçta olduğu gibi bu motorunda neresi yerli motorun yağını bile yurtdışından alıyorlar mu diyeceksiniz.
    Merak işte.

  • Tersine mühendislik ile ne öğrenilse kâr.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Twitter'da da yazdım.Şunun kimin olduğunu inceleyin ya da tersine mühendislikle çalışma mantığını çözün.Ama nerede bunu yapacak kafa birileri kızmasın diye üstünü kapatıp geçiyorlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yarın öbürgün yerli insansız deniz aracımız diye ahabr'de yayınlanmaz inşallah.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.