Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12507. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (4 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil
5 sn
260.336
Cevap
2.634
Favori
14.307.649
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş

Orijinalden alıntı: ankaland

quote:

Orijinalden alıntı: xX.3B.Xx

Amazon.com'dan 7 ekimde kulaklık satın aldım, şuanda kredi kartımın cep şubesinde 8 ekimde açık provizyon tutar var, aynı tutar ise 10 ekimde borç olarak yansımış, chat bölümünde söylüyorum ama anlamak istemiyorlar, silinir mi sizce?

rahat ol hocam sıkıntı olmaz bende 1 ay prov. işlem bekleyen sipariş oldu.. öteki taraftan borç yazılmıştı.. işlem şu şekilde işliyor; gönderilen ürünler faturalandırılır.. muhasebe kısmı faturaya göre onay veriyor.. yani bir kez borç yansıydıysa zaten muhabeleşmiştir... ikinci faturanız olmadıktan sonra provisyon borç edilmez.. amazon bankaya ikinci kez borç yazmaz.. sağlam sistemleri var.. geçen yıl bir ürün satın aldım.. ürün kargo beklerken 10 Euro düştü.. bende siparişi iptal edip yeniden sipariş geçtim.. yine karta provizyon düştü.. ürün 3 gün kargo bekledi, ürün kargo beklerken ürün fiyatı 15 Euro daha düştü yine eskisini iptal ettim yenisini sipariş geçtim.. yine provizyon yansıdı.. aynı ürün için kargolanmayan ürün için 3 provizyon oldu.. amazona sormaya utandım.. adamlar diyecek ki işin gücün yok iptal edip satın alıyorsun diye.. neyse ki son ürün iptal etme fırsatı vermeden kargolandı.. 3 provizyon bir hafta boyunca borç olarakta yansımadı.. bir kaç gün sonunda bir fiyat provizyondan borca düştü.. diğer ikisi öylece durdu 20 günden fazla bekledi.. ondan sonra takip etmedim.. daha sonra kendiliğinden silinmiş.. aldığım ürün enermax su soğutmaydı.. bankayla görüşseniz bir çözüm olmaz, sizi amazonla görüşmenizi söyleyecekler..

Hocam Allah kolaylık versin uzun uzun yazmışsın sağol ben okurken kafam karıştı
    Benim anlamadığım garanti bankası sanal kartım -250 gözüküyor

Social Club : xX_3B_Xx - Battlelog/Origin : xX_3B_Xx - Steam : xX_3B_Xx - Uplay : xX_3B_Xx

• quote:

Orijinalden alıntı: karadurak

1070 Ti nin çıkacagı ile ilgili bilgim yoktu hocam. Bilgilendirme için teşekkür ederim. O zaman beklemekte fayda var fakat artık 450-500 dolara 1080 satılmaz diye düşünüyorum. Onun yerine 1070 Ti çıkınca fiyat uygun olursa alabilirim.

Şu an amazonda 500 dolara 1080 modeli mevcut, aktif bir şekilde stokları takip edersen daha iyi modelleri 480-490 dolara filan alabiliyorsun. Yani bu fiyatlara hep satılıyor sadece doğru anı yakalamalısın. Yine aynı şekilde sıkı bir takiple 400 dolar altına 1070 alınabiliyor.

1070 Ti'da 450-500 dolar arası olacak.

Şu durumda 1070'e 490 dolar vermek delilik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Ekim 2017; 0:16:12 >

• Selam Arkadaşlar

Amazon'dan bunu alacağım. https://www.amazon.com/Apple-iPhone-Unlocked-Space-Grey/dp/B075QJSQLT/ref=sr_1_1?s=wireless&ie=UTF8&qid=1507755430&sr=1-1&keywords=iphone+8&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011%2Cp_89%3AApple%2Cp_n_condition-type%3A6503240011

Türkiyeye geliyor. Gümrük ve Kargo + 101 dolar tutuyor.
    Daha öncedende 400 Dolarlık Asus Netbook getirmiştim Hızlı Kargo ile

Satıcıya yazdım ama dönüş yapmadı.
    Telefon gelir mi ? bir sıkıntı yaratırlar mı ? ben gene gift yazdırtacağım satıcıya

Bilgisi olan ?
    500 GB Samsung Evo SSD + 1 TB Sata Disk
    16 TB Raid 5 Storage Server
    Firewall Cyberroam CR-15İNG

• Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Garantisiz değilde Evga da olduğu gibi ürünü yurt dışındaki servise göndermeniz gerek ve tabi ki Evga da olduğu gibi gönderim ücreti ve gümrüğü takılırsa diğer ek işlemler size ait

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BumberShoot

Garantisiz değilde Evga da olduğu gibi ürünü yurt dışındaki servise göndermeniz gerek ve tabi ki Evga da olduğu gibi gönderim ücreti ve gümrüğü takılırsa diğer ek işlemler size ait

Evga hariç uluslararası rma servisi veren yoktu. Bu değişti mi bilmiyorum ama değişmemişse eğer garantisiz sayılır.

Mail atıp sormuştuk tüm firmalara..

provizyonlar 1 ay sonra bankalar tarafından otomatik silinir(ing bank 1 ay) provizyonda olmasının tek dezavantajı sizin limitinizi yer eğer 2 bin limitli bir kartınızla 1000 tl lik bir şey alırsanız 1000 tl ürünün kendi ücreti(dönem içine yansıyan) 1000 tl provizyondaki işlem toplam 2000 tl olur o ay kartı kullanamazsanız, ben bunu bankalara ve amazona anlata anlata bi hal oldum limitim kısıtlı amazondan ürün aldığımda kartıma resmen bloke konuyor kullanamıyorum hem sizin hem benim zararıma dedim, amazon bizlik bir durum yok bankanızın problemi diyip duruyor banka ise biz provizyondaki işleme müdahale edemeyiz 1 ay sonra otomatik silinir 1 ay içinde dönem içine yansırsa bizi arayın kartınızın çalındığına/haksız kullanıldığına dair tutanak oluşturur para iadenizi yaparız diyor.Kısır döngü resmen olan limiti düşük olan kart sahiplerine oluyor.

-250 olması bir şey ifade etmez siz dönem içine yansıyan borcu ödeyin 1 ay -250 durur 1 ay sonunda o provizyon düşer borcunuz sıfırlanır rahat olun o -250yi ödemeyin yani ödeyedebilirsiniz ama öbür ay +250 yansır sanal kartınıza.

Bunun nedeni ne bilmiyorum ama bana sonradan çekilen işlemlerimde oldu hep.Gece çekilen 5den sonra çekilen vs. Bunun önüne geçmek istiyorsanız en garanti yöntemlerden biri gift alıp ürünü öyle almak çünkü gifti aldığınızda direkt çekiyor amazon anında hem kur içinde avantajlı bir olay gift.Ama bunun da dezavantajları yok değil para iadelerinde geri gift olarak veriyorlar para iadeleri zorlaşıyor vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 12 Ekim 2017; 0:59:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jacques1791

drevolar icin chatle konustum 2 gun sonra stoklara girecek dendi bilginize.

Stoklara girecekte bize gönderilecek mi?
    [Asus rog strix X870E-E Gaming Wifi ]-[AMD Ryzen™ 7 9800X3D]-[ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB]-[Palit RTX 5080 GameRock]-[32 GB DDR4 CORSAİR VENGEANCE PRO 6000 MHZ]-[SAMSUNG 970 EVO M2 500 GB]-[SAMSUNG 970 EVO M2 1 TB]-[LANCOOL III]-[CORSAİR RM1000İ]-[ASUS ROG CLAYMORE II ]-[STEELSERİES ARTCİS 7]-[ARTİSAN ZERO XL SOFT MOUSE PAD]-[WLMOUSE Beast X Mini]-[ASUS TUF GAMING VG279QM]-[Asus ROG Swift Pro PG248QP]
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

provizyonlar 1 ay sonra bankalar tarafından otomatik silinir(ing bank 1 ay) provizyonda olmasının tek dezavantajı sizin limitinizi yer eğer 2 bin limitli bir kartınızla 1000 tl lik bir şey alırsanız 1000 tl ürünün kendi ücreti(dönem içine yansıyan) 1000 tl provizyondaki işlem toplam 2000 tl olur o ay kartı kullanamazsanız, ben bunu bankalara ve amazona anlata anlata bi hal oldum limitim kısıtlı amazondan ürün aldığımda kartıma resmen bloke konuyor kullanamıyorum hem sizin hem benim zararıma dedim, amazon bizlik bir durum yok bankanızın problemi diyip duruyor banka ise biz provizyondaki işleme müdahale edemeyiz 1 ay sonra otomatik silinir 1 ay içinde dönem içine yansırsa bizi arayın kartınızın çalındığına/haksız kullanıldığına dair tutanak oluşturur para iadenizi yaparız diyor.Kısır döngü resmen olan limiti düşük olan kart sahiplerine oluyor.

-250 olması bir şey ifade etmez siz dönem içine yansıyan borcu ödeyin 1 ay -250 durur 1 ay sonunda o provizyon düşer borcunuz sıfırlanır rahat olun o -250yi ödemeyin yani ödeyedebilirsiniz ama öbür ay +250 yansır sanal kartınıza.

Bunun nedeni ne bilmiyorum ama bana sonradan çekilen işlemlerimde oldu hep.Gece çekilen 5den sonra çekilen vs. Bunun önüne geçmek istiyorsanız en garanti yöntemlerden biri gift alıp ürünü öyle almak çünkü gifti aldığınızda direkt çekiyor amazon anında hem kur içinde avantajlı bir olay gift.Ama bunun da dezavantajları yok değil para iadelerinde geri gift olarak veriyorlar para iadeleri zorlaşıyor vs.

Hocam detaylı anlatmışsınız siz de teşekkürler, sizin olay benim de başıma geldi, ne banka ne de amazon müdahale edemiyoruz diyorlar.
    İnşallah 1 ay sonra ben unuttuğumda borç olarak yansımaz, 20'sinde ekstrem kesilecek, o zaman mı silinir?
    Aynen para iadeleri açısından gift işine giremiyorum.
    Amazon.de ile daha önce 1420 tl'lik fazladan para çekmeleri yüzünden 1 ay iadesi için uğraşmıştım, o yüzden iyice paranoyak oldum.

Social Club : xX_3B_Xx - Battlelog/Origin : xX_3B_Xx - Steam : xX_3B_Xx - Uplay : xX_3B_Xx

• quote:

Orijinalden alıntı: barano

Selam Arkadaşlar

Amazon'dan bunu alacağım. https://www.amazon.com/Apple-iPhone-Unlocked-Space-Grey/dp/B075QJSQLT/ref=sr_1_1?s=wireless&ie=UTF8&qid=1507755430&sr=1-1&keywords=iphone+8&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011%2Cp_89%3AApple%2Cp_n_condition-type%3A6503240011

Türkiyeye geliyor. Gümrük ve Kargo + 101 dolar tutuyor.
    Daha öncedende 400 Dolarlık Asus Netbook getirmiştim Hızlı Kargo ile

Satıcıya yazdım ama dönüş yapmadı.
    Telefon gelir mi ? bir sıkıntı yaratırlar mı ? ben gene gift yazdırtacağım satıcıya

Bilgisi olan ?

Telefon gelir. Ancak yasaklı ürün olduğu için geri yollanır

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

• quote:

quote:

quote:

Amazon.com'dan 7 ekimde kulaklık satın aldım, şuanda kredi kartımın cep şubesinde 8 ekimde açık provizyon tutar var, aynı tutar ise 10 ekimde borç olarak yansımış, chat bölümünde söylüyorum ama anlamak istemiyorlar, silinir mi sizce?

rahat ol hocam sıkıntı olmaz bende 1 ay prov. işlem bekleyen sipariş oldu.. öteki taraftan borç yazılmıştı.. işlem şu şekilde işliyor; gönderilen ürünler faturalandırılır.. muhasebe kısmı faturaya göre onay veriyor.. yani bir kez borç yansıydıysa zaten muhabeleşmiştir... ikinci faturanız olmadıktan sonra provisyon borç edilmez.. amazon bankaya ikinci kez borç yazmaz.. sağlam sistemleri var.. geçen yıl bir ürün satın aldım.. ürün kargo beklerken 10 Euro düştü.. bende siparişi iptal edip yeniden sipariş geçtim.. yine karta provizyon düştü.. ürün 3 gün kargo bekledi, ürün kargo beklerken ürün fiyatı 15 Euro daha düştü yine eskisini iptal ettim yenisini sipariş geçtim.. yine provizyon yansıdı.. aynı ürün için kargolanmayan ürün için 3 provizyon oldu.. amazona sormaya utandım.. adamlar diyecek ki işin gücün yok iptal edip satın alıyorsun diye.. neyse ki son ürün iptal etme fırsatı vermeden kargolandı.. 3 provizyon bir hafta boyunca borç olarakta yansımadı.. bir kaç gün sonunda bir fiyat provizyondan borca düştü.. diğer ikisi öylece durdu 20 günden fazla bekledi.. ondan sonra takip etmedim.. daha sonra kendiliğinden silinmiş.. aldığım ürün enermax su soğutmaydı.. bankayla görüşseniz bir çözüm olmaz, sizi amazonla görüşmenizi söyleyecekler..

arkadaşta belirtmiş, provizyon limitinizden düşer çünkü satıcı sizin bankaya borçlandığınızı belirtir.. provizyon bir çeşit teminattır hocam banka satıcıya müşterinin hesabını doğrular ve karşılığı olduğunu belirtir.. bazen sistem kaynaklı arka arkaya aynı işlem için birden fazla provizyon alınabilir(sistem otomatik provizyon ister) .. ancak provizyonun borca düşmesi için borca çevrilmesi gerekir.. bankalara bağlı olarak provizyonlar belirli bir süre sonra silinir.. banka teminatı iptal eder yada satıcı provizyon karşılığı borç bildirmez.. limit sorunu yoksa problem olmaz..
    AMD 5600x/ MSI x570 tomahawk / AOC U3277PWQU /Gskill TridentZ 3200 (4*8)Memory/ Phanteks Eclipse P400 Midi Siyah/Logitech G502 Proteus/ SteelSeries QcK Gaming fare pad / Logitech Z333 multimedya hoparlör / Corsair Raptor Gaming Klavye k30 / Samsung 970 EVO M.2 NVMe 1 Tb / Seagate 4TB BarraCuda/EVGA SuperNOVA 750 G3 / KARA BORSAYA, FIRSATÇILARA PRİM VERMEYİN; EKRAN KARTI ALMAYIN-ALDIRMAYIN

• --G930 KULAKLIK DEĞİŞİMİ----G633 ARTEMIS SPECTRUM GELİYOR --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 7 Temmuz 2020; 14:32:11 >

quote:

quote:

quote:

arkadaşta belirtmiş, provizyon limitinizden düşer çünkü satıcı sizin bankaya borçlandığınızı belirtir.. provizyon bir çeşit teminattır hocam banka satıcıya müşterinin hesabını doğrular ve karşılığı olduğunu belirtir.. bazen sistem kaynaklı arka arkaya aynı işlem için birden fazla provizyon alınabilir(sistem otomatik provizyon ister) .. ancak provizyonun borca düşmesi için borca çevrilmesi gerekir.. bankalara bağlı olarak provizyonlar belirli bir süre sonra silinir.. banka teminatı iptal eder yada satıcı provizyon karşılığı borç bildirmez.. limit sorunu yoksa problem olmaz..

Limit sorunum yok hocam zaten ama merak ettiğim, sanal kartımda bile belirlediğim limit 0 bile olsa amazon istediği gibi borç yansıtabiliyor mu?

• merhaba arkadaşlar amazon.de üzerinden amazon kablo siparişi vericem kargo ücretsiz diyor ama satın almaya geldiğinde 10€ kargo parası çıkıyor bu konuda beni aydınlatacak biri varmı kargoyu nasıl free yapıcaz amazon.de üzerinde galiba bazı şeylerin kargosu bedava

Orijinalden alıntı: kumandan hüsamettin

merhaba arkadaşlar amazon.de üzerinden amazon kablo siparişi vericem kargo ücretsiz diyor ama satın almaya geldiğinde 10€ kargo parası çıkıyor bu konuda beni aydınlatacak biri varmı kargoyu nasıl free yapıcaz amazon.de üzerinde galiba bazı şeylerin kargosu bedava

Merhaba,

Aslında ilk sayfadaki rehberde bu konuda bilgi bulabilirsiniz sanırım okumadınız. Amazon.de de kendi sattığı ve/veya gönderdiği ürünlerde Türkiye için 49 Euro üzerine kargo ücretsizdir.

sağlıcakla
  • cevabın için tşk olayı çözdüm dediğin gibi 50€ üstü kargo ücretsizmiş ben 30€ üstü kargo bedava zanediyordum meğersem 50€ üstüymüş şimdi aldığım ürünleri 50€ tamamladım kargo bedava oldu ama bu seferde vergiden kaydırıyolar ne olucak bu halimiz çözemiyorum heryerden vargi alıyolar

• Amazon.de’den Ps4 almıştım. Bugün aşağıdaki mesaj geldi. İlk sayfada vekaletname, form vs var ama bana gelen mesajda iletişim bilgilerini gönderin demiş. Yoksa bana ilk sayfadaki formu mu yollayacaklar. Bilgisi olan akıl verirse sevinirim. Teşekkürler

ONEMLI ! Degerli musterimiz,adiniza gelen XXXXXXXX konsimento numarali gonderi gumruklu islem gormustur.Gumruk bildirimini size iletebilmemiz icin,iletisim bilgilerinizi (faks veya e-mail) konsimento numarasi ile birlikte [email protected] e-mail adresimize bildirmenizi onemle rica ederiz. Calisma saatleri disinda olmamizdan dolayi yarin sabah saat 08:00 ile 17:00 arasinda 444 0040 numarali telefonumuzdan ariyarak Gumruk musteri Hizmetlerimizle irtibata gecmenizi onemle rica ederiz. B002

• quote:

quote:

quote:

quote:

Limitim 0'a yükselmiş ama açık provizyon hala duruyor anlamadım gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: kumandan hüsamettin

cevabın için tşk olayı çözdüm dediğin gibi 50€ üstü kargo ücretsizmiş ben 30€ üstü kargo bedava zanediyordum meğersem 50€ üstüymüş şimdi aldığım ürünleri 50€ tamamladım kargo bedava oldu ama bu seferde vergiden kaydırıyolar ne olucak bu halimiz çözemiyorum heryerden vargi alıyolar

olsun verginin en azından azda olsa geri yatabilme durumu var
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.