Bildirim
TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12422. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü,
4 Mobil

Giriş
-
Peki amazon amerikadan alabilir miyim yoksa amazon almanyadan mi almam lazım?
Çünkü malum dolarla almak daha karlı olacak eurodansa 😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar amazon.de ' den ekran kartı almaya çalışıyorum Türkiye' ye gönderim yok diyor. Ben mi beceremiyorum yoksa başka bir sıkıntı mı var. ?
Neden olmuyor ? -
bebek arabası alacağım.tecrübe edip alanlardan yardım bekliyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben amazondan 6 bin tlye yakın bir pc toplamak istiyorum monitör de dahil. Ancak ufak araştırma sonucu doların düşmesine rağmen piyasanın şuan el yaktığını öğrendim sanırım stocklarda sıkıntı varmış en uygun ne zaman olur yılbaşına doğru kara cumayı mı beklesem ?
-
Amerikada iken amazondan alışveriş ederken türkiye telefon numaramızı kullanamıyoruz mu? Amerikan numarsı lazım mı illa?? -
beats ürünleri genelde türkiye ye gönderilmiyor ama aşağıda eklediğim kulaklıgın sadece beyaz rengini gönderiyorlar toplamda da 150 $'a geliyor acaba ilerde düşer mi ki türkiyede 699tl
https://www.amazon.com/BeatsX-Wireless-In-Ear-Headphones-White/dp/B01LWL8VCS?th=1 -
ürün yanında hediye verilen ve kutusu açılmamış halde satanlara bakmanızı tavsiye ederim. çabuk bozulabilecek bir ürün olduğu için garanti konusunda sıkıntı yaşamamış olursunuz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Biliyorum dediniz diye sordum bilmediğiniz konuda yanlış yönlendirme yapmanız forum ruhuna uymaz.
İş dünyasında sizin benimsediğiniz mantık geçerli değil. Sokaktaki market de amazon da aracıdır. Hiçbir aracı hiçbir koşulda zarar etmez. İndirimi de kendi cebinden yapmaz. Mesela marketlerde Fiyat ne olursa olsun kar oranı sabit kalır. %25-30 arası kar oranı vardır. Şampuan 10tl de olsa 15tl de olsa market özel durumlar harici aynı oranda kar eder. İndirimi üretici/distribütör cebinden karşılar. Aracılar bildiğiniz geri fatura keser satarken masraf ettim diye.
Amazon gönderimi kapatıyorsa normal satış işlemi dışında bir sıkıntı vardır. Kurumsal şirketlerde her şey hesaplanır. Türkiye'den iade oranı sorun olsa belli kargo masrafı oranının üzerine çıkan her şey otomatik kapatılır. Öyle bir durum yok (ispatı: bir renk açık bir renk gönderime kapalı?). Dediğiniz gibi distribütör kaynaklı olabilir ama çok düşük bir ihtimal. Ama en önemlisi kendi karlarındaki tırnaklama işinin yoğunluğudur. Tahminim (bilmediğim için tahmin diyorum ama olay %100 böyle) bir dönem türkiye alışverişlerinin neredeyse %30-40'ı affiliate üzerinden yapıldı.(hatta indirimli ürünler anında dediğiniz gibi forum ölücüleri tarafından 3-5 sömürüldü) O nedenle güçlü satış olan ürünler daha karlı pazarda satılsın diye otomatik kapanıyor. Her ürünün bir satış gücü ve her fiyatın beklenen etkisi hesaplıdır. Ürünlerde affiliate satış kotası da olabilir. Genelde zaten "ben baktığımda satışa açıktı" sözü çok geçer buralarda.
Ayrıca şu kargo çılgınlığına bir açıklık getirelim artık: amazon ister ups ister dhl ile göndersin. İster koltuk ister şarj aleti göndersin. Bize yazan kargo masrafının 20'de birini dahi ödemez. İade kargo masrafı diye bir şey belki de standart 50 cent 1 euro gibi bir şeydir. HB istanbul içine de Hakkari'ye de aynı şartlarda kargo gönderiyor hiç dikkatinizi çekmedi herhalde. Amazon yüzlerce milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip bir firma olarak satışlarında kendine ayak bağı olacak bir kargo ücreti ödemek zorunda kalsa yeni bir kargo şirketi kurması 6 ay sürmez. DHL-UpS gerekirse zarar eder ama Amazon kendi müşterileri olsun ister. (Tarihte örneği çoktur)
Neyse arefe arefe çok uzatmayayım benim sözüme güvenebilirsiniz. Amazonun resmi olarak geldiğini de ilk öğrenen-söyleyen kişilerden biriyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 31 Ağustos 2017; 10:50:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
30EURO ne ya, kahretsin bu hükümeti, ölelim daha iyi..... Kendileri zevk içinde yaşıyorlar... Kısıtla kısıtla, 30euro müstehakkk.. -
quote:
Orijinalden alıntı: yigit+
Biliyorum dediniz diye sordum bilmediğiniz konuda yanlış yönlendirme yapmanız forum ruhuna uymaz.
İş dünyasında sizin benimsediğiniz mantık geçerli değil. Sokaktaki market de amazon da aracıdır. Hiçbir aracı hiçbir koşulda zarar etmez. İndirimi de kendi cebinden yapmaz. Mesela marketlerde Fiyat ne olursa olsun kar oranı sabit kalır. %25-30 arası kar oranı vardır. Şampuan 10tl de olsa 15tl de olsa market özel durumlar harici aynı oranda kar eder. İndirimi üretici/distribütör cebinden karşılar. Aracılar bildiğiniz geri fatura keser satarken masraf ettim diye.
Amazon gönderimi kapatıyorsa normal satış işlemi dışında bir sıkıntı vardır. Kurumsal şirketlerde her şey hesaplanır. Türkiye'den iade oranı sorun olsa belli kargo masrafı oranının üzerine çıkan her şey otomatik kapatılır. Öyle bir durum yok (ispatı: bir renk açık bir renk gönderime kapalı?). Dediğiniz gibi distribütör kaynaklı olabilir ama çok düşük bir ihtimal. Ama en önemlisi kendi karlarındaki tırnaklama işinin yoğunluğudur. Tahminim (bilmediğim için tahmin diyorum ama olay %100 böyle) bir dönem türkiye alışverişlerinin neredeyse %30-40'ı affiliate üzerinden yapıldı.(hatta indirimli ürünler anında dediğiniz gibi forum ölücüleri tarafından 3-5 sömürüldü) O nedenle güçlü satış olan ürünler daha karlı pazarda satılsın diye otomatik kapanıyor. Her ürünün bir satış gücü ve her fiyatın beklenen etkisi hesaplıdır. Ürünlerde affiliate satış kotası da olabilir. Genelde zaten "ben baktığımda satışa açıktı" sözü çok geçer buralarda.
Ayrıca şu kargo çılgınlığına bir açıklık getirelim artık: amazon ister ups ister dhl ile göndersin. İster koltuk ister şarj aleti göndersin. Bize yazan kargo masrafının 20'de birini dahi ödemez. İade kargo masrafı diye bir şey belki de standart 50 cent 1 euro gibi bir şeydir. HB istanbul içine de Hakkari'ye de aynı şartlarda kargo gönderiyor hiç dikkatinizi çekmedi herhalde. Amazon yüzlerce milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip bir firma olarak satışlarında kendine ayak bağı olacak bir kargo ücreti ödemek zorunda kalsa yeni bir kargo şirketi kurması 6 ay sürmez. DHL-UpS gerekirse zarar eder ama Amazon kendi müşterileri olsun ister. (Tarihte örneği çoktur)
Neyse arefe arefe çok uzatmayayım benim sözüme güvenebilirsiniz. Amazonun resmi olarak geldiğini de ilk öğrenen-söyleyen kişilerden biriyim.
Bu konuda yazmayayım diyorum o kadar çok kendi yazdıklarınızla çelişiyorsunuz ki...
Sizin deyiminizle 6 ayda dünya çapında kargo şirketi kurabilecek 100 milyarlarca dolarlık Amazonun affiliate ile başedemediği için Türkiye ye gönderimi kapattığını iddia ediyorsunuz öyle mi? Peki şu an satışta olan ürünleri nasıl açıklayacağız öyleyse onlardan affiliate alınamıyor mu?
Türkiye'ye gönderimi kapatılan ürünlerin değişik nedenleri olabilir, ancak affiliate bu nedenlerden kesinlikle birisi olamaz. Doğru olduğunu düşündüğün anda Amazonun Türkiye ye ürün satmaması sonucu çıkıyor öyle bir durum da şu an için yok...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben hem oto koltugu hemde baston bebek arabasini amazon de den aldim sorunsuz geldi hemde kutular baya buyuktu saticinin amazon olmasina dikkat et
Steam link 15 dolar + 9 kargo.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum consignee to pay charges diyor galiba ücret ödemem lazım bi ara istersen yoksa amazon değil miydi satıcı
Arkadaşlar herkese iyi günler. Aşağıdaki linkteki kartı alıcam ama sadece prime üyelerine diyor. Acaba prime deneme üyeliğini aktifleştirip kartı alabilirmiyim? Daha sonra kart elime ulaşınca iptal etsem.
https://www.amazon.de/GeForce-GTX1080-A8G-Grafikkarte-Speicher-Displayport/dp/B01IHEUDWA/ref=sr_1_1?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=computers&ie=UTF8&qid=1504169169&sr=1-1&keywords=GTX+1080#
Bide kartın Destiny 2 promosyonundan biz faydalanabiliyormuyuz?
-
Items (2): $54.98
Shipping & handling: $5.69
Total before tax: $60.67
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $6.82
Order total: $67.49
Ödersen adresine sorunsuz gelir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: majesthion
Arkadaşlar herkese iyi günler. Aşağıdaki linkteki kartı alıcam ama sadece prime üyelerine diyor. Acaba prime deneme üyeliğini aktifleştirip kartı alabilirmiyim? Daha sonra kart elime ulaşınca iptal etsem.
https://www.amazon.de/GeForce-GTX1080-A8G-Grafikkarte-Speicher-Displayport/dp/B01IHEUDWA/ref=sr_1_1?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=computers&ie=UTF8&qid=1504169169&sr=1-1&keywords=GTX+1080#
Bide kartın Destiny 2 promosyonundan biz faydalanabiliyormuyuz?
Bu kartın yeni veriyonu çıktı onu alın.
https://www.amazon.de/GeForce-11Gbps-GDDR5X-Grafikkarte-schwarz/dp/B072LX16GX/ref=dp_ob_title_ce
-
quote:
Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate
Peki amazon amerikadan alabilir miyim yoksa amazon almanyadan mi almam lazım?
Çünkü malum dolarla almak daha karlı olacak eurodansa 😀
O zamanda garanti durumu sıkıntı olabiliyor.
Nereden uygunsa oradan alabilirsin, yeri geliyor amazon.fr'den de alınıyor indirimler çok değişken olabiliyor illa bir yerde daha ucuz olacak diye bir şey yok yani kontrol edeceksin. -
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet2310
Ben amazondan 6 bin tlye yakın bir pc toplamak istiyorum monitör de dahil. Ancak ufak araştırma sonucu doların düşmesine rağmen piyasanın şuan el yaktığını öğrendim sanırım stocklarda sıkıntı varmış en uygun ne zaman olur yılbaşına doğru kara cumayı mı beklesem ?
Kendinizi illa o zamanı bekleyeyim diye şartlamayın indirim gördünüz mü affetmeyin,
Dediğiniz zaman geldiğinde ya istediğiniz ürünlerde indirim olmazsa ? olur da ya gönderim açık olmazsa ? vs. bir sürü ihtimal var eldeki 1 elma daldaki 3 elmadan iyidir demişler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X