Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.023.322
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş

Orijinalden alıntı: LorduSs

quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

quote:

Orijinalden alıntı: sasuta

Amazon.de de TR dil seçeneği iptal oldu bende sizde de öyle mi?

15 dk önce ben de amazon.de'de geziniyordum bir anda Türkçe dil seçeneği kayboldu, VPN açık o yüzden mi anlayamadım.

Bendede gitti tr dil desteği?

Site garip davranmaya başladı, dil tag'ı ekleyince birazı türkçeleşiyor ama başka sayfaya dönünce yine almanca, daha garibi bazı ürünlerde vergi hesaplamıyor veya değişik bir seviyede hatal hesaplıyor.
    Bir şeyi tam test etmeden yayına aldıklarından sorun olmuş olabilir diye umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: VR_27

70 Euro indirim olur hocam. Son tutara göre değil genelde ilk satış fiyatı baz alınır indirim miktarı daha büyük görünsün diye

ben de şöyle düşünüyorum

Şimdi bu ürün

1 ay önce 200 dolardı

15 gün önce 100 dolardı

bugun ise 99 dolar oldu

Alan adam 99 dolara almışsa sanki 101 dolar indirim değil de 1 dolar indirimli almış gibi oluyor :)

Hocam tam olarak nasıl bir uygulama yaptığınızı bilmiyorum ama genelde sabit fiyatı üzerinden olan indirimi gösterirler.

Örnek olarak 200 dolar bir ürüne 50 dolar indirim geldi , eğer bu indirim geçici değil artık ürünün kendi fiyatı ise sizin kastettiğiniz şekilde indirim olmuyor , sizin dediğiniz gibi olması için 200 dolardan belirli bir süre için indirilmiş olması gerekiyor.Bu durumda 200 dolar asıl fiyatı ise , her gün 10 dolar indirip 10 gün sonra 100 dolara düşerse fiyatı , indirim 100 dolar olmuş oluyor , şöyle düşünebilirsiniz 190 tekrar 200 oluyor sonra 180 e düşüyor , 180 de 200 e çıkıyor tekrar 170 e düşüyor vs. çünkü 190 da 180 de ürünün kalıcı fiyatı değil , dolayısıyla geçici fiyatlar üzerinden indirim oranı göstermek çokta doğru değil.

Bilemiyorum yardımcı olabildimmi ama aklıma gelen şekil bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• -Black Dark- kullanıcısına yanıt
    https://web.archive.org/web/20160229171430/http://aws.amazon.com:80/tr/
    O sayfa uzun süredir o halde zaten. Yeni kurulan şirket bunla alakalı olmayabilir. Belki sadece müşteri hizmetlerini Türkiye'ye taşıyacaklar, diğer şeyler şimdiki gibi ilerleyecek. Daha hiçbir şey net değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: VR_27

70 Euro indirim olur hocam. Son tutara göre değil genelde ilk satış fiyatı baz alınır indirim miktarı daha büyük görünsün diye

ben de şöyle düşünüyorum

Şimdi bu ürün

1 ay önce 200 dolardı

15 gün önce 100 dolardı

bugun ise 99 dolar oldu

Alan adam 99 dolara almışsa sanki 101 dolar indirim değil de 1 dolar indirimli almış gibi oluyor :)

Hocam tam olarak nasıl bir uygulama yaptığınızı bilmiyorum ama genelde sabit fiyatı üzerinden olan indirimi gösterirler.

Örnek olarak 200 dolar bir ürüne 50 dolar indirim geldi , eğer bu indirim geçici değil artık ürünün kendi fiyatı ise sizin kastettiğiniz şekilde indirim olmuyor , sizin dediğiniz gibi olması için 200 dolardan belirli bir süre için indirilmiş olması gerekiyor.Bu durumda 200 dolar asıl fiyatı ise , her gün 10 dolar indirip 10 gün sonra 100 dolara düşerse fiyatı , indirim 100 dolar olmuş oluyor , şöyle düşünebilirsiniz 190 tekrar 200 oluyor sonra 180 e düşüyor , 180 de 200 e çıkıyor tekrar 170 e düşüyor vs. çünkü 190 da 180 de ürünün kalıcı fiyatı değil , dolayısıyla geçici fiyatlar üzerinden indirim oranı göstermek çokta doğru değil.

Bilemiyorum yardımcı olabildimmi ama aklıma gelen şekil bu.

Tesekkur ederim

Sizin dediğiniz şekilde daha mantıklı gibi

O sekılde yapacagım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar geceleri kitap okumak için şu kitaplara takılan kitap ışıklarından arıyorum öneri verebilecek var mı ?

Ücret önemli değil kaliteli olursa sevinirim
  • -Black Dark- kullanıcısına yanıt
    Aws ayrı bie şey zaten. 2015 sonu 2016 başı gibi açmışlardı ofisi.
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Uygulamayı çeşitlendir. Şöyle ki;

200 euroluk bir ürünü referans alırsak,

Son 1 güne göre indirim tutarı: 10euro, indirim orani: %5

Son 1 haftaya göre indşrim tutarı: 50 euro, indirim oranı: %25

Son 1 aya göre indirim tutarı: 100 euro, indirim oranı: %50

Gibi. Böylece her seçeneği görümüş oluruz. Hem de fiyat nereye doğru gidiyor onu da anlarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_16

ekstra fiyat kargo icin mi yoksa vergi mi ?

İkisi içinde, üye olup öyle bakın Amazona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Uygulamayı çeşitlendir. Şöyle ki;

200 euroluk bir ürünü referans alırsak,

Son 1 güne göre indirim tutarı: 10euro, indirim orani: %5

Son 1 haftaya göre indşrim tutarı: 50 euro, indirim oranı: %25

Son 1 aya göre indirim tutarı: 100 euro, indirim oranı: %50

Gibi. Böylece her seçeneği görümüş oluruz. Hem de fiyat nereye doğru gidiyor onu da anlarız.

Teşekkürler yorumunuz için .

Dediğiniz şekilde ben de düşünmüştüm fakat kararsızdım

Söyleyapmayı planlıyorum ürün ismi fiyatı ve 1 aydaki indirim dağılımını gösteren ana ekran olacak

İçerisine gidince de son bir aydaki tüm fiyat dağılımı olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Arkadaşlar tekrar selam. Anasayfayı okumam gerek biliyorum ama çok uzun ve gerçekten vakit bulamıyorum. Kusura bakmayın.

En son 30 euro gümrük sınırı olayı gelmişti . Şu ürünü almak istiyorumhttps://www.amazon.de/gp/product/B009RPQA2G/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

amazon.de üstünde
    Creative Sound Blaster Z İç Ses Kartı (PCI-Express, Performansı Güçlü Kulaklık Güçlendirici, Hüzmelemeli Mikrofon) Creative tarafından
    Stokta var
    Ücretsiz Kargo Kapsamında

67,99 euro olarak gözüküyor ancak 30 euro aştığımız için gümrüğe takılıyor mu ürün veya Türkiye için vergisi mi ödeniyor ? Türkiye fiyatına gelecek bir durum söz konuysa hiç sipariş etmeyim boşa.
    @MühendisMurat

Merhaba kardeşim, son ekranda gördüğün ücreti ödedikten sonra kapına gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Amazon De başlığı forumda ayrı bir konu sandım iki saattir arıyorum meğer ana konunun altında ikinci mesajmış.

Amazon tarafından satılan ürünlerde 30 euro geçse de vergisini de hesaplayıp tek fiyat olarak paketliyormuş . Bu bağlamda sıkıntım yok alacagım ürün ile ilgili neyse kendim çözdüm

İlk sayfada F3 veya CTRL + F kombinasyonunu çok sık kullanın direkt aradığınız yerdesiniz.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler biraz bocaladım gece ama sayfaya iyice bakınca buldum. Sayende yine verdiğin bilgilerle epey kara geçtik.

Bu arada bir sorum olacak. Amazon.DE üstünde çoğu klavyenin Türkiye'ye gönderilmediğini görüyorum. US sitesi üstünden mi almamız gerekecek ? Sanırım bir sınırlama var.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef Amazon.de üzerinde son zamanlarda aşırı derecede gönderim kapatması oldu, benim bildiğim tek şey kâr edilmeyen ürünlerin gönderime kapatıldığı bundan fazlasını bende bilmiyorum.

Kaçıncı monitör indirimi oldu gönderim yok diye koyamıyorum mesela bugünde BENQ VZ2770H var kapanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Ağustos 2017; 12:29:41 >
    Belki yaklaşan amazon Türkiye yatırımı ile de ilgili olabilir.. Amerika sitesine bakayım ya da Fransa biraz kurcalayım belki bulurum bir şeyler teşekkürler .
    kâr edilmeyen ürünler olduğunun bilgisinin kaynağı nedir?

• yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Mantıken öyle zaten özellikle monitör, koltuk, büyük hacimli ürünlerin kargo masrafını düşünün bazen gecikmeden dolayı UPS, DHL ile gönderiliyor bunlar hep ekstra masraf birde sorun yaşandı mı hadi bir daha geri gönderimde kargo öde ya da ürünün belli bir miktarını geri öde e hani kârı mı kaldı bu işin :) birde bizim ölücüler malum.

Ayrıca bence indirim olunca falan bizimkiler çöküyor 5'er 10'ar tane alıyor adamın kendi ülkesindeki vatandaşına stok kalmıyor bu da sorun olabilir + distribitör baskısı vs. onlara girmiyorum çok çeşitli sıkıntılar bakalım ne olacak ileride.
  • Erkek kışlık mont fırsatı var mı? F/p olarak hangi marka iyidir? Bir de m beden hangi numaraya denk gelir montta.

• hahahahhahahaha. Amazon tr açılısında bu komedi fiyatları rüyanızda görün artık.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.