Bildirim
TR de ilk ATİ HD 4870 kullanıcı testleri Crysis, Vantage, COD4 , TDU, GRİD, DevilMayCry4, COD4 (22. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: hastrombol
bu bir bu iki az önce leatek 9800+ konusundada yazdım burdada yazıyorum arkadaş bilinçli yapmıyor ama bu forumda ati karşıtı birşey oldumu tanrının gelip demesi bile yetmiyor kanıtlamaya ama nviidia karşıtı birşey oldumu direk kabul görüyor gözlerinizle görmeden direkt olarak test etmeden inanmayın iste ağaç iste kaya isteyene yanıda ot da var
ot da mı var?gece gece yarıldım yadurum acaip komik bir hale gelmeye basladı.acaba nvidia dan nefret edilmesinin sebebi lider firma oldugu icin belirledigi fiyatlandırma politikası olabilir mi?
-
quote:
senin daha ne dediğin belli değil? yazdığını bir okurmusun arap saçı gibi, firmalar arasındaki fiyat/performans anlamında iyi olan kazanır o bakımdan dert etme kafana göre takıl.
yeni karta gecmenin verdigi gazla sacma sapan yorumlar yapmaya devam et sen/>
-
quote:
Orjinalden alıntı: 865pe
quote:
Orjinalden alıntı: Murdoc_21
quote:
ama bu ayarlarda en ufak kasılma yok yağ gibi gidiyor. ama ben FPS anlamında biraz daha iyi değerler bekliyordum açıkçası. yanlız oyun içi görüntü muhteşem 9800gtx ile bu ayarlarda oynamam imkansız. denemiştim.
saka mi bu simdi dirt kim 9800gtx kim yeni kart aldin diye onu uste cikariyosun ama fazla ucmayalim istersen
senin daha ne dediğin belli değil? yazdığını bir okurmusun arap saçı gibi, firmalar arasındaki fiyat/performans anlamında iyi olan kazanır o bakımdan dert etme kafana göre takıl.
@Ziver
kart boşta 2d clok a düşüyor o gpu 60c lerde fan hızı %35 lerde yani sessiz
Catalyst 8.7 de CCC de sorun çıktı hata veriyor. o bakımdan performans değerlendirmesi yapamadım
ama size ufak bir bilgi, bios ile ilgili çalışmalarım devam ediyor. ufak ufak emin adımlarla gidiyoruz.
Çok fazla kurcalıyorsun kartı, sorun cıkmasın
-
v mod nedir arakadaslar?nasıl yapılır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril1252 -- 3 Temmuz 2008; 1:49:27 > -
quote:
Orjinalden alıntı: anduril1252
v mod nedir arakadaslar?nasıl yapılır?
voltaj mod demek gpu ya veya ramlere giden voltajı arttırarak voltaj eksikliğini kapatıp daha fazla oc yapmaya yarar bazen bios tan değişklerle de yapılır bu yol her modelde olmaz ama daha sık olarak ram veya gpu üzerindeki direcç değiştirilerek yapılır bazen kurşun kalemle direncin üzeri karalanabilir bazende devreye bi pot lehimleyerek de yapılabilir -
@hastrombol;
Ben testi yapan arkadaşa güvenip verdiği görüntülere göre bir yorum yaptım. Yoksa ben de 8800GT ile bitirdim oyunu ve ATI kartlara göre garip bir duruma rastlamamıştım. Ben sadece Race Driver Grid'de 16X AA ile arabanın arka kanadındaki tırtıkları bir türlü yokedememiş ve ne biçim 16X AA falan gibi içimden geçiriyordum. Daha sonra kartımı satıp bir süreliğine eski X1950PRO'mu taktım ve kasmasın diye 4X AA'ya düşürdüm ve ne göreyim; arka kanattaki tırtıklardan eser yok. Sonuçta Nvidia ile hiçbir AA seviyesinde yakalayamadığım kaliteye ATI ile 4X AA'da ulaşıverdim. Uzun süre bir kartı kullanınca bu gibi detaylar çok göze çarpıyor ve oynadığım bazı oyunlarda farkettiğim birşey 16X AF'de uzaktaki nesneler X1950'de çok daha belirgin ve tırtıksız gözüküyor. Nvidia kartların kronik rahatsızlığımıdır nedir, uzaktaki nesneler çok tırtıklı gözüküyor. Ben Ati taraftarı olsam gidip Nvidia kart alıp, bana soranlara da Nvidia'yı önermezdim. Ama şu anı konuştuğumuza göre Ati bayrağı kapmış gözüküyor benim gözümde ve bana soranlara rahatlıkla yeni nesil Ati kartları önerebiliyorum. Burada bazı markalar üzerine sempatizanlık yapanlar var bu zaten yazdıklarından hemen anlaşılıyor fakat buraya yazanların çoğunun amacı diğer markayı karalamak falan değil bence. Nvidia gelsin daha kalitelisini yapsın onu da övelim.
-
quote:
Orjinalden alıntı: MaTaDoR
@hastrombol;
Ben testi yapan arkadaşa güvenip verdiği görüntülere göre bir yorum yaptım. Yoksa ben de 8800GT ile bitirdim oyunu ve ATI kartlara göre garip bir duruma rastlamamıştım. Ben sadece Race Driver Grid'de 16X AA ile arabanın arka kanadındaki tırtıkları bir türlü yokedememiş ve ne biçim 16X AA falan gibi içimden geçiriyordum. Daha sonra kartımı satıp bir süreliğine eski X1950PRO'mu taktım ve kasmasın diye 4X AA'ya düşürdüm ve ne göreyim; arka kanattaki tırtıklardan eser yok. Sonuçta Nvidia ile hiçbir AA seviyesinde yakalayamadığım kaliteye ATI ile 4X AA'da ulaşıverdim. Uzun süre bir kartı kullanınca bu gibi detaylar çok göze çarpıyor ve oynadığım bazı oyunlarda farkettiğim birşey 16X AF'de uzaktaki nesneler X1950'de çok daha belirgin ve tırtıksız gözüküyor. Nvidia kartların kronik rahatsızlığımıdır nedir, uzaktaki nesneler çok tırtıklı gözüküyor. Ben Ati taraftarı olsam gidip Nvidia kart alıp, bana soranlara da Nvidia'yı önermezdim. Ama şu anı konuştuğumuza göre Ati bayrağı kapmış gözüküyor benim gözümde ve bana soranlara rahatlıkla yeni nesil Ati kartları önerebiliyorum. Burada bazı markalar üzerine sempatizanlık yapanlar var bu zaten yazdıklarından hemen anlaşılıyor fakat buraya yazanların çoğunun amacı diğer markayı karalamak falan değil bence. Nvidia gelsin daha kalitelisini yapsın onu da övelim.
16aa her oyunda işe yaramıyor yani performans gidiyor ama belli bölgelerde tırtıklar duruyor oyununa göre değşiyor en iyisi standar 4xaa yı kullanmak mesela assasin creed de dün aa ful iken baktım fps 30 larda şehire yukardan bakarken kapadım aa yı fps tavan yaptı hemen ss aldım aa lı ve aa sız olmaz üzere baktım uzaktaki neslnelerdeki açıdan kaynaklanan tırtıklar dışında(oda hiç göze batmıyor nerdeyse) görüntüde fark yok artık aa sız oynuyorum
ayrıca şu görüntü kalitesi olayında çok doluyum aylar öncesindende ne ss ler verdik karşılaştırmalar yaptık o kadar kesin delillerle geldik ama ati taraftarları(ne demekse) tamam ss lerde fark yok ama oynayınca anlaşılıyo nvidia çamur gibi görüntü veriyo dediler vallahi camdan aşağı atacaktım kendimi bu yüzden özellikle de forumda her başlık altında ati süper ati bilmemne mükemmel gibi şeyleri görünce tepem atıyor çünkü arada fark yok olsa amenna yıllar önce 8800gtx alan adamalar hala 4850 performansı alıyorken kartlarından birileri çıkıyor obaaa ati sov yaptı diyorlar tamam ati çok ucuza kart çıkardı ama bi 8800gt den ne kadar iyi(dh incelemesinde bile nvidia seven oyunlarda gt 4850 den dah iyi idi) nerde sov yapmak 8800gt ler kaç aydır piyasada neyse abartmıyalım sonra nvidia fan boy diyecekler
(sakın haa)
-
Call OF Juarez ss leri eklendi sayfa 1 ( resim ekleye ekleye site çökecek)
-
helal olsun cok ugrasmıssın emegine saglık... -
Dün epeyce uğraştım, catalyst 8.7 kesinlikle sorunlu. CCC sürekli hata veriyor, testlerde stabilite yok.
Tekrar, Catalyst 8.6 Hotfix e döndüm.
yanlız şunu diyebilirim. bios la epey uğraştım, GPU/Bellek 830/1200(4800mhz) 156Gb band genişliğinde görevlerini sorunsuzca yerine getiriyorlarCrysis de bu hızlarda 1-1.5 saat oyun kastım, GPU sanırım sınıra dayandı gibi max 850 de biter. ama bellekler gidecem diyor, 1250 denicem, ki bu Quad kanal olduğunundan Efektive 5000mhz ederki inanılmaz bir değer. bunun performansa etkisi nekadar artık onun testlerini ufak ufak yaparım. bunu bios yolu ile yaptığımdan epey uğraştırıyor. Halen OC toll çıkmadı.
4800 serisi kullananlar kesinlikle Catalyst 4.7 yüklemeyin. önemle duyurulur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 3 Temmuz 2008; 10:59:04 >
-
865pe , bundan sonra koyduklarını thumbnail olarak koyarsan daha iyi olur, tıklayarak gidebiliriz, bir sürü resim üst üste eklenince açılması zor oluyor sayfanın, yeni var mı yok mu anlamak için beklemek gerekiyor, resim hostları bazen biliyorsun yoğun, -
quote:
Orjinalden alıntı: saidakkas
865pe , bundan sonra koyduklarını thumbnail olarak koyarsan daha iyi olur, tıklayarak gidebiliriz, bir sürü resim üst üste eklenince açılması zor oluyor sayfanın, yeni var mı yok mu anlamak için beklemek gerekiyor, resim hostları bazen biliyorsun yoğun,
bende resme tıklamadan, direk rahatça görün diye yaptım o şekilde -
Güzel düşünmüşsün, 5-10 tane resim olsa tamam da... Şimdi zaten cache sorunu var, tıklayınca sayfada yeni mesajlar görünmüyor mesela bende, sen bir de mesajını editliyorsun, sayfa yenile yapmam gerekiyor, bu sefer cache de ne varsa sallamadan hepsini yeniden indirmeye kalkıyor, o da uzatıyor işi.
-
ewt ya thumbnail olsa ii olcak. her seferinde yeniden indirio kasıo baya neti :D
ama yinede teşekkürler yani. buldukta bunuyoruz gibi oldu biraz:D
COJ ss leri için saol -
quote:
Orjinalden alıntı: hastrombol
bu bir bu iki az önce leatek 9800+ konusundada yazdım burdada yazıyorum arkadaş bilinçli yapmıyor ama bu forumda ati karşıtı birşey oldumu tanrının gelip demesi bile yetmiyor kanıtlamaya ama nviidia karşıtı birşey oldumu direk kabul görüyor gözlerinizle görmeden direkt olarak test etmeden inanmayın iste ağaç iste kaya isteyene yanıda ot da var
Elimdeki crysis dvd si arızalı olmasa ben ss koyacaktım iyiki sen koymuşsun nvidia görüntüden kısıp fps arttırıyormuş böyle saçma laflara inanıyorlar objelerin eksik görünmesi oyun ile driver arasında uyuşmazlıktan meydana gelebilirki ben hiçbir oyunda böyle birşeye rastlamadım 4870 ve 9800gtx karşılaştırmasındaki eksik denilen görüntüye kıyasla uzaktaki adacıkların üzerindeki palmiyelerde tam görünüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Temmuz 2008; 12:12:50 >
-
ledler arıza olduğu zaman derdini anlatıyor -
850/4000 aşağı yukarı gtx280 kadar başarım gösterir. Bu fiyata daha iyisi Şam'da
-
Kart harika hayırlı olsun.
Ancak testler daha iyi. -
quote:
Orjinalden alıntı: Déaron
Kart harika hayırlı olsun.
Ancak testler daha iyi.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X