Şimdi Ara

TR de ilk ATİ HD 4870 kullanıcı testleri Crysis, Vantage, COD4 , TDU, GRİD, DevilMayCry4, COD4 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
490
Cevap
0
Favori
29.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zman kaybetmeden bu kartı almam lazım Eline sağlık abey.

• COD4 diyordunuz, Millet uyumuş, bende yatim artık.
  • cod4 için teşekkürler
    aman tanrım cod4 ün grafikleri neymiş ya öle fps değerleride çok ii 4870 mükemmel yani başka bişi denmez.
  • cod4 ss leri çok iyi ya

hocam benim ss yi unutma yaw ,eğer crysiste save dosyan varsa karlı bölümden koyabilirmisin ss?birde çatışmalı bir sahneden
  • Kardeş eline kolunu sağlık süper inceleme bi kaç oyun daha ekle bu konu üst konu olur
  • Cod 4'de Full+full neymiş öyle vay anasını sayın seyirciler.
  •  TR de ilk ATİ HD 4870 kullanıcı testleri Crysis, Vantage, COD4 , TDU, GRİD, DevilMayCry4, COD4

Ekran görüntülerine baktım da, bulmacalarda falan çıkan "resimlerdeki eksikleri bulun" gibi bir durum oldu resmen.

Üstteki HD 4870, alttaki 9800GTX;
    1. Çimen yok. (no grass)
    2. Kayalar yok. (no rocks)
    3. Ağaçlar yok. (no trees)

Eğer 9800GTX'te daha uzaktan ss alınmış derseniz, ilk ss'lerde daha uzaktan alınmış 4870 ss'sinde en ilerdeki ağaçlar var ama daha yakından bakmasına rağmen 9800GTX'te yok. Nvidia'nın AA ve AF filtrelemede kötü olduğunu biliyordum ama bu kadar da vasat olduğunu sanmıyordum. Nvidia açıkça birşeyleri kırpmış ve performans arttırmaya çalışmış fakat FPS değerlerine de bakınca, çok komik duruma düştükleri ortada. Acaba aynı yerden GTX280 ile alınmış ekran görüntüleri nasıl olur? Yargısız infaz gibi olmasın ama GTX280'de de bundan farklı bir görüntü olacağını hiç sanmıyorum. ATI'nin 3000 serisindeki görüntü kalitesi ve filtrelemeleri yine harikaydı hiçbir şey kaybetmemiş aksine 4000 serisiyle dramatik ölçüde performans artmış. Nvidia serisinde de görüntüde bir gelişim yapıldığını hiç zannetmiyorum ama yakında bunu da öğreniriz. 6 ay kullandığım 8800GT'mi satıp eski X1950PRO'mu takınca, performans çok düştü fakat görüntüdeki farklılığı hemen farketmiştim. Özellikle GRID oyunundaki AA kalitesi ATI kartlarda inanılmaz ölçüde iyi ve bu çok net farkediliyor. Nvidia'da özellikle o oyunda garip bir buğuluk var görüntüde, çamur gibi oynamışız işte. Ama performansları iyi o konuda gerçekten başarılıydılar. Tabi o da artık geçmişte kaldı. Nvidia'nın tutunacak bir dal bulması lazım, yoksa kullanıcıların gözünde hepten yokolacak.

Bu arada testi yapan arkadaşa teşekkürler, çok başarılı bir çalışma olmuş.

• Belkide nvidia uzak mesafedeki çizimlerden kısıp fps arttırıyordur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx53 -- 2 Temmuz 2008; 5:44:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

TR de ilk ATİ HD 4870 kullanıcı testleri Crysis, Vantage, COD4 , TDU, GRİD, DevilMayCry4, COD4

Ekran görüntülerine baktım da, bulmacalarda falan çıkan "resimlerdeki eksikleri bulun" gibi bir durum oldu resmen.

1. Çimen yok. (no grass)

Eğer 9800GTX'te daha uzaktan ss alınmış derseniz, ilk ss'lerde daha uzaktan alınmış 4870 ss'sinde en ilerdeki ağaçlar var ama daha yakından bakmasına rağmen 9800GTX'te yok. Nvidia'nın AA ve AF filtrelemede kötü olduğunu biliyordum ama bu kadar da vasat olduğunu sanmıyordum. Nvidia açıkça birşeyleri kırpmış ve performans arttırmaya çalışmış fakat FPS değerlerine de bakınca, çok komik duruma düştükleri ortada. Acaba aynı yerden GTX280 ile alınmış ekran görüntüleri nasıl olur? Yargısız infaz gibi olmasın ama GTX280'de de bundan farklı bir görüntü olacağını hiç sanmıyorum. ATI'nin 3000 serisindeki görüntü kalitesi ve filtrelemeleri yine harikaydı hiçbir şey kaybetmemiş aksine 4000 serisiyle dramatik ölçüde performans artmış. Nvidia serisinde de görüntüde bir gelişim yapıldığını hiç zannetmiyorum ama yakında bunu da öğreniriz. 6 ay kullandığım 8800GT'mi satıp eski X1950PRO'mu takınca, performans çok düştü fakat görüntüdeki farklılığı hemen farketmiştim. Özellikle GRID oyunundaki AA kalitesi ATI kartlarda inanılmaz ölçüde iyi ve bu çok net farkediliyor. Nvidia'da özellikle o oyunda garip bir buğuluk var görüntüde, çamur gibi oynamışız işte. Ama performansları iyi o konuda gerçekten başarılıydılar. Tabi o da artık geçmişte kaldı. Nvidia'nın tutunacak bir dal bulması lazım, yoksa kullanıcıların gözünde hepten yokolacak.

kapak

• quote:

TR de ilk ATİ HD 4870 kullanıcı testleri Crysis, Vantage, COD4 , TDU, GRİD, DevilMayCry4, COD4

1. Çimen yok. (no grass)

nvidia ordaki 2 tane kaya ot ve uzaktaki 5-10 tane ağaçlamı performans arttırıyor ss ler tamamen aynı değil zaten otları göremiyoruz bile ayrıca acaba crysis te bi system.cfg vardıda kaldırdımı arkadaş acaba sonradan neyse sırf senin yazdıklarından sonra elimdeki x1950 pro ve 8800gt ile ayrı ayrı grifde aa lı ss aldım ama göze batan bişey bulamadım zaten aynı yerden ss almak oldukça zor

• Bir 8800 GT kullanıcısı olarak Nvidia nın Crysis ta bu tür Fps artırmaya yönelik hareket yapacağına inanıyorum...Nvidia para var huzur var mantığıyla hareket ediyor.Firmanın bu politikası yüzünden sanırsam bir daha nvidia almayacağım...Böyle giderse çok kan kaybeder çook...
  • Şu SS çok hoşuma gitti herif kafamıza sıkıyor.

• 865PE bence kart 10 numara en kısa zamanda bende almayı planlıyorum bu arada testlerinle bizleri aydınlattığın için çok teşekkürler
  • hocam cod4 de sadece 1 resim koymuşsun..şöyle çatışmalı sahnelerden ss alsan daha makbule geçecek..
  • quote:

1. Çimen yok. (no grass)

çok güzel açıklamışsın..Artık şu ati ve nvidia arasındaki görüntü farkını elle tutulur sağlam kanıtlarla ispatlamak lazım..yoksa nvidia fan boyları buna inanmamaya devam edecek..ben mesela ati fanatiği değilim..ama çok sempatik geliyor bana..piyasada acıların çocuğu emrahı hep oynamıştır..fakir ama gururlu genç..

nivida yı ise nuri alçoya benzetirim...şöyle backrounda da ''John Carpenter -The End'' çalsa tam olacak..

• @The Wanted

Oyunlardaki Performansı son derece tatmin edici. bide O/C tool çıksa bekliyoruz ama daha çıkmadı, illa biosu kurcalatacaklar.

@bonser24
    Hocam dün, Gamecopy den save dosyalarını indirdim cod4 içindeki profil ve save klasörüne attım ama olmadı. oyunun ilerleyen bölümlerinden ss alcaktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 2 Temmuz 2008; 11:56:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

@The Wanted

Oyunlardaki Performansı son derece tatmin edici. bide O/C tool çıksa bekliyoruz ama daha çıkmadı, illa biosu kurcalatacaklar.

@bonser24
    Hocam dün, Gamecopy den save dosyalarını indirdim cod4 içindeki profil ve save klasörüne attım ama olmadı. oyunun ilerleyen bölümlerinden ss alcaktım.

ben save dosyamı rapidshare e atıyorum..istersen sana linki veririm..onu kullanırsın..

edit:doğru yaa rafadan yasaklı kelime idi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 2 Temmuz 2008; 12:29:05 >

• COD 4 de mükemmel dikkatli bakarsanız Al-Asad'ın yüzendeki ter damlacıkları gözüküyo.
  • Hmmm... Şimdi dank etti 1 ay kadar önce bir arkadaşımla yanyana rappelz isimli bir mmorpg oynuyorduk belki duymuşsunuzdur oyunu... Oyunun wow dan biraz daha düşük texture kaliteli grafikleri var. Çok ilginç birşey farketmiştim ki bazı ağaç ve kayalar bende gözükmüyordu aynı ortamda gezmemize rağmen ( benim ekran kartım geforce 7600 arkadaşımınki ise ati 2400). Başta mesafe ya da benim durduğum yönle alakalı sandım. Fakat sonra hareket ettiğimde de hiçbir şekilde ortada gözüken kocaman ağaç ve kaya öbeğini göremediğimi fakettim. Grafik ayarlarına girerek oyundaki tüm detayları sonuna dayadım. Sonuç olarak ne yaptıysam yolun tam ortasında dura koca ağaç ve kayaları bi türlü göremedim. Hatta sanırsam arkadaşımın karakteri o kayalara çarparken ben içinden geçiyordum ( bu durumu böyle hatırlıyorum ama yanlış olmasın yalan olmasın yanıltmasın). Benim bu durumun ati - nvidia farkından olabileceği hiç aklıma gelmemişti walla keşke ss alsaydım da o bariz farkı herkes görseydi. nvidia

• quote:

Orjinalden alıntı: KingRoger

COD 4 de mükemmel dikkatli bakarsanız Al-Asad'ın yüzendeki ter damlacıkları gözüküyo.

resmi buraya upload etmem için küçültmem gerekli. bmp formatından jpeg formatına dönüştürüp, çözünürlüğü 1000x800 olarak ayarlayıp upload ettim diğer ss lerde aynı. yoksa her ss 3.75mb tutuyor. oyun içi görüntüsü çok daha farklı

COD4 de Ati resmen şov yapıyor
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.