Şimdi Ara

toyota prius test sürüşü izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce defalarca konu açılmıştır belki ama ben bu hafta "ENERJİ VERİMLİLİĞİ" haftası olması açısından değinmek istedim,

geçtiğimiz Cuma İstanbul da düzenlenen 3. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı kapsamında Toyota Prius u test etmek imkanım oldu, 1.8 litre hacminde 99 hp lik benzinli motorunun yanında, 82 hp gücünde elektrik motorlu versiyonuyla test sürüşüne çıktık (başka bir motor seçeneği var mı bilmiyorum),

kullandığım araç şarj edilebilir versiyon değildi, ancak fuarda sergilenen araç şehir şebekesinden da şarj edilebiliyordu, bataryalar tam doluyken 20 km gidebiliyor.

otomobil gayet dinamik ve sessiz, bataryalar doluysa harekete elektrik motoruyla başlıyorsunuz eğer hızınız 25 km/sa ı geçerse benzinli motor çalışıyor(tabi eko,sport modlarında bu durum farklı şartlarda oluşuyormuş) ama inanın ekrana bakmazsanız bunu anlamanız çok zor, arabanın benzinli motoru da çok sessiz ve motor geçişleri hiç fark edilmiyor.

test aracı 18.000 km deydi ve ortalama yakıt tüketimi 4.2 lt/100 km, inanılır gibi değil fakat fiyatlar da inanılır gibi değil test aracının sıfırı 50.000 avro civarındaydı, şarj edilebilir yeni versiyonu da 65.000 avro, Toyota Genel Müdürü Bakanlardan fiyat konusunda destek istedi fuarda, umarım fiyatlar makul seviyelere düşer, eğer bu araç alınabilir fiyat çizgisine inerse ilk almayı düşüneceğim araçlardan birisi olur, geçen yıl ülkemizde 60 adet satmış bu araç

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmb -- 15 Ocak 2012; 20:09:24 >

• Hybrid
  • Şanslı adam!! Prius'a binmiş
     toyota prius test sürüşü izlenimlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 15 Ocak 2012; 20:03:40 >
  • Bende dün çevreyolunda denk gelmiştim çok değişik bir duruşu var ve tüketimi dediğine göre çerez parası resmen.....
  • bu otomobil az para çok yol yapmanıza yönelik bir araç değil, az yakıt tüketimini hedefleyen bir tasarım; vergilendirme yüzünden de yurt dışında fiyatı makulmüş

bu arada arabanın aerodinamiğinin neden farklı olduğunu sorduğumda bana sürtünme katsayısını düşürmek için bu tasarımın ortaya çıktığını söylediler

ayrıca bataryalar 8 yıl garantiliymiş aylık da batarya aidatı almıyorlarmış
  • Hmm 184hp'lik 320dizel mi TOYOTA Prius mu.... zor soru...
  • Aralık ayında yeni zelanda da prius taksi ile 350 km seyahat ettik
    Gercekten sessiz ve güzel
    Normal Toyota konforunda
    Arka bagaj alanı arka koltuk ile birleşik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEST: Toyota Prius
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • priusun performansıda gayet yeterli diyorlar öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

priusun performansıda gayet yeterli diyorlar öyle mi ?

şöyle izah etmeye çalışayım "araba kompedanı" değilim ancak bu güne kadar geneli dizel olmak üzere 5 şahsi arabam oldu, uzun süre corolla ve civic kullanmışlığım da var bu bilgiler ışığında Prius un performansı vasat değil güncel kasa 1.6 corolladan daha atak geldi bana bir arkadaşım da kullandı aracı onda da nissan almera var o da arabasına kıyasla kullanabildiğimiz parkur çerçevesinde tatmin oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmb -- 15 Ocak 2012; 21:06:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.