Şimdi Ara

Toyota GT86 fazla dayanamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
15
Favori
15.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota ve Subaru ortak araci olan motor tamamen Subaruya ait sadece Toyotanin D-4 sistemini kullanan sistem 8 enjektörlü bir makine çekici ile servise gelen aracı söktüğümüzde ortaya çıkan görüntüler araç üst devirlere dayanamamış
     Toyota GT86 fazla dayanamadı Toyota GT86 fazla dayanamadı Toyota GT86 fazla dayanamadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @all

Sırf bu post'a cevap vermek için kaydoldum.

Üst not : Başlık sahibi "burakcankose" isimli korkak arkadaş beni engellemiş ve konuyu anonime çekmiş. Erkekliginiz bu kadar işte. Merak etme şu an çalıştığın yeri de buldum oraya da şikayetimi yapacağım. Sen kaçmaya devam et, dikkat et eteklerin açılmasın kaçarken.

Araç sahibi benim. Cevap vermek istedim bazı ithamlara.

1. Araç otomatik vites. 5'ten 2'ye çekmiştir zuahahahha diyen çakma Alonso'ların dikkatine.
    2. Kendi parasıyla alsa böyle kullanmazdı diyen bir başka süper zeka var. Aracı kendim aldım hala da kullanıyorum ilk ve tek sahibiyim.
    3. Araç 160 km hız ve 3000 civarı sabit devirde giderken oldu bütün arıza. Lokasyon Tuzla gişeleri. Saat gece 2.30 - 3.00 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. 12 sene olmuş.
    4. Araca tiner mi koydu diye soran arkadaş, o dönem shell istasyonları 100 oktan satıyordu. Aracın ideal yakıtı da 100 oktan tavsiye diliyor. Onu kullanıyorum. Hatta artık bulamadığım için katalitik sıkıntıları yaşamaya başladım. Bu post'a da yedek parça katalitik ararken rastladım :)
    5. Araç yaklaşık 33.000 km civarında arızayı verdi. Tüm bakımları yetkili serviste yapıldı. Zaten 10-20-30 km toplam 3 bakım olmuştu daha.
    6. Kullanamamıştır o diyen zeki arkadaş ; araç 150.000km oldu hala ilk ve tek sahibi olarak kullanıyorum.
    7. Araç tamamen stok ve her zaman öyleydi.
    8. Garanti kapsamında üretim hatası olduğu kabul edildi ve 1 kuruş ödemedim. Şoförlüğüme laf eden arkadaşlara duyurulur.

Gelelim Toyota bayisinde çalışan başlık sahibi arkadaşa;

Dostum, bu aracı hayatınızda ilk defa gördüğünüzü bizzat bana söylediniz serviste. Burada ahkam kesiyorsun yok motoru söktük böyle çıktı da bilmem ne :). Motora dokunmanıza Toyota izin vermedi, Japonya'dan tekniker ve mühendis ekibi beklediniz 3 hafta boyunca onu da söylesene sanayinin gördüğü en iyi usta seni. Triplere bak, Carl Benz bana.

"Krank milinde yamukluk var kullanım hatası garanti dışı kalabilir" diye beni kandırmaya çalışıp mühendis olduğumu ve aracın mekaniğini iyi bildiğimi fark edince telefonda özür üstüne özür dileyen müdür hanımefendiye selamımı söyle hala iletişim varsa. Aracı yapıp verdiniz sonra tekrar arıza çıktı, 3 numaralı piston ateşlemiyor dedi bana kendisi. Verdiğim cevabı da sor, o pistonu ne yapmasını söylemişim.

Araçta yazılımsal olarak "Rough Idle" problemi var, vuruntulu bir devir düşmesi yaşıyor. Bunun sebebi de Japonya'nın ortalama rakımının bizden yüksek olması ve daha düşük oksijen yoğunluğuna göre ayarlanmış olması. Çok merak eden arkadaşlar "BRZ Japanese Idle" yazabilir arama moturuna. Bir ECU güncellemesi ile geçiyor, 3 sene çözemediniz. Yok yakıt mappingleri yanlış yapılmış diye düşünüyoruz falan yazıyorsun Remapping'den çok anlarmış gibi. İşiniz gücünüz hava civa.

2013'ten bu güne bu araca dünya genelinde 3 kere yazılım güncellemesi geldi, sene 2025 Toyota Türkiye ile konuşuyorum bir tane ECU güncellemesinden haberleri bile yok.

Rough Idle sorununu ilk yaşadığımda da sene 2013'tü ve süper zeka haşmetli ustalarınızdan aldığım cevap neydi biliyor musun ? " Yakıt hortumları ısı farkında büzüşüyor o yüzden yakıt düzgün iletilemiyor" dediler.

Aracın yakıt boruları metalden. Ustalığınız bu kadar işte.

" Yolda giderken olmuştur kesin ekiekieki garantiye sokma çabası xD " diye geveliyorsun, taktınız OBD'yi baktınız aracın sürüş geçmişine, ne gördünüz onu da yazsana ? Bu araç dediğin gibi zorlanmış olsa garantiden mi yapacaktınız ?

Boş yere artistlik yapmanın lüzumu yok. Olayı iyi biliyorsun. Fabrikasyon hata ve ne olduğunu size bile söylemedi Toyota Global :)

Çünkü forumlarda böyle dedikodu kazanı kaynatıyorsunuz işinizi yapmaktan çok.

Bir düşün bakalım, burada dalga geçtiğin benim iş bilmezliğime yıkmaya çalıştığınız arıza 2016 yılında çıkan makyajlı kasada olan değişikliklerin sebeplerinden biri olabilir mi acaba ? Sen daha Japon yetkili gelmeden bir civatasına bile dokunmana izin verilmeyen motorla dalga geç.

Neyse, garanti kapsamındaki bu tamirden sonra 1 sene daha Toyota yetkili servislerine gittim geldim. 2015 ortalarından beri aracımın tüm yazılım ve mekanik işlerini kendim yapıyorum. Beraber çalıştığım ustamın da dükkanına SSM4 kurulumu yapacağım bayramdan sonra. Denso DST-10 cihaz da gümrükte şu an. Tek bildiği şey OBD soketini takıp ezbere 2 tuşa basıp arıza silmek olan iş arkadaşlarına selamlar. Onu da yapamadınız ya hadi neyse. Çünkü aracı okuyacak j2534 destekli yazılımınız bile yoktu ben geldiğimde. ELM327'den hata kodu gösterdiniz bana bir de remapping falan diyorsun şaka gibi bu nasıl bir özgüven. Küfretmemek için zor tutuyorum kendimi. 

Ne araba ne de benim hakkımda 1 gram bilginiz yok ahkam kesiyorsunuz alayınız.

Üretim hatası olduğunu inatla iddia eden bir kaç arkadaş var. Kendilerine yargısız infaz ve popülizm yapmadıkları için teşekkür ederim.

İsteyene aracın sahibi olduğumu da kanıtlayabilirim. Plaka isim vs görünmesi de umrumda değil. Fotoğrafları ekliyorum. Zaten araç Türkiye'de satılan ilk Gt86 ve ilk sahibinde kalan 3-4 araçtan biri. Ömür boyunca bende kalacak. 13 sene günlük kullandım, hala günlük kullanıyorum. Hayırlısıyla 2-3 sene veya 200.000 civarlarında kenara ayırıp 2jz swap yapmayı düşünüyorum.

Hayırlı bayramlar.

Bu posta 12 yıl sonra rastlamak ilginç oldu.

Resimler :

2 hafta mühendis bekleyip dokunamadığın motorun arızadan 3-5 gün önceki resmi. Bak nasıl devir çeviriyor redline'a girmiş bir vites daha atacak :) Bu halde arıza yapsa ölümüme sebep olurdu dalga geçtiğiniz mevzu. Tarihlere bak. 2 hafta uzaktan izledin lan hakkında ahkam kestiğin motoru :) hayatınız hava civa.

Arızadan sonra çekilen ilk fotoğraf. Bana 6 aya yakın f1 şanzımanlı yaris verdiniz kullanayım diye :D

2015 şampiyonluk kutlamalarına bir kaç hafta kala stadyum önü. Beğenmediğiniz motorla lastik yakıyordum bağdat caddesinde kutlamalar sırasında :) Çalıştığın bayii adı da yazıyor orada oku.

Araç sizden alınmadı bu arada. Derindere'den alındı. Kapanmasa size zaten gelmezdim. Siz motora dokunacak bilgiye sahip değilken Derindere, DMO adıyla ilk elektrikli corolla'ların montajını yapıyordu Türkiye'de. Onlara verebilseydim aracı keşke. Berhan Bey'e selamlar olsun. Araç hala ben de abi satmıyorum :)

2017. Yine beğenmediğiniz motorla 1 metre karda drift attım 2 saate yakın. Arabayı sapladım çıkardım ite ite. Yine de bir şey olmadı beğenmediğiniz boxer motora.

2019 - 100.000 km

2022

2024 Eurasia Motorsport Weekend İstanbul Park

Araç hala bende. Bende kalmaya da devam edecek.

Sen de ustayım diye gezmeye devam et.

"Remapping kankiiii yakıt avans değerleriyle oynanmış kesin "

:) neyse...

Bu başlıkla daha dün karsilastim çünkü hocam :D

12 sene önce görsem o zaman yazardım. Araca katalitik ararken denk geldim bu başlığa ve benim aracım olduğunu fark edince cevap vermek için üye oldum. Aracın motorunun resimlerini atan konuyu acan ve bilip bilmeden yorumlar yapan arkadaş servis elemanı.

Adı da Burakcan Köse. Yazdıklarını okuyabilirsin benim ve aracım hakkında. Başlığı anonim yapmış ama nafile. Özel mesajlara da cevap verecek taştaşa sahip değil. Otomatik araç olduğunu bile anlayamamış şanzımandan, 5 ten 2 ye atmış vitesi yazmış, kendine usta diyor bir de.

Yazılanları okuyunca bu arkadaşların havasını söndürmek boynumun borcu oldu. Bir de yalancı damgası vurmuş servis elemanı arkadaş, düz yolda giderken oldu biz de yedik falan yazmış ama sonunda ne olduğunu o da gördü.

Araçta hiç bir sikinti yok şu an anda. 150.000km oldu devam ediyor.

• Mobilden actigim icin konuyu parca parca boyle ekliyorum resimleri.
     Toyota GT86 fazla dayanamadı Toyota GT86 fazla dayanamadı Toyota GT86 fazla dayanamadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Araçta zincir kopuk eksantrik mili yamuk blok patlak piston erimiş bu hale getirmek ustun basari

• Kullanamamıştır o bilmemiştir...

• Yuh... Tiner mi koymuş araca. Full redline yapsan yine dediğiniz olmazdı

Mesajim bulunsun Mobilden cok belli olmuyor pcye gecince tekrar bakayim resimlere

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakcan25

Bizim forumdan birisi olabilir diye dusunuyorum 5 ten 2 ye cekmeler meshurdur bizim buralarda bilirsiniz

Yazık olmuş arabaya cidden. Böyle bir olay olmuş gibime geldi.

Okunması gerek bir şey.http://triton.elk.itu.edu.tr/~azzmi/heelandtoe.html

• Piston kolunu yanında gazetenin üstünde buruşmuş, limon gibi ezik iki parça eskiden neydi acaba?

Orijinalden alıntı: senersongur

Bu aracin kalitesine gore en fazla 70.000TL edecegini aylar önce yazmistim.

diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık

• Doğru düzgün detay olmadan hemen karalamalar başlamış. Motorun nasıl arıza verdiğini, kaç km'de arızalandığını, nasıl kullanıldığını bilmek lazım. Ayrıca motorda güçlendirme, oynama yapılmış mı kimse bilmiyor.

Subaru boxer motor yıllardır kullanılıyor. Sağlamlık olarak kendini kanıtlamış bir motor. Başka bir sıkıntı olmuştur belki.
  • Hor kullanıma benziyor , kullanıcı hatası da olabilir hemen üreticiye saldırmaya başlanmış.

''Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür".
  • bu motor adam edilebilir mi?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.