Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.5 mi Megane 1.3 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
19.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mart ayı kampanyasında Toyota Corolla 1.5 Vision model 181 bin lira olmuş. Otomatik vitesli modeli 189 bin lira. Bu modelin motoru beğenilmiyor. Hem lpg uyum sıkıntısı olduğu hem de 3 silindirli olduğundan dolayı.

    Renault megane 1.3 joy için bayi 182 bin lira teklif verdi. Görüş paketi ve park sensörleri dahil fiyatı.

    Sizce bu iki arabadan hangisi alınabilir?

    Ayrıca Duster Prestije paket LPG li 182 bin lira. eller serbest ve dijital klimalı model. Aynı bayinin teklifi.


    Corollanın motorundan dolayı problem yaşanır mı?




  • Hocam kusura bakma seninki züğürt tesellisi olmuş....1.3 motor İzmir şehir içi 6.5 litre yakıyor.sadece 1600 devirde 240 tork veriyor.yalitim iç hacim, diz mesafesi bagaj konfor olarak malesef Megane daha iyi bir araç.sirket aracı 100.000 de Megane var takir tükur yollarda ne amortisör sesi ne yol sesi ne trim sesi duyarsın. Viraj dediğin yerlerde atar dediğin meganin rs modelide aynı torsiyon çubuğunu kullanıyor, varmi corollada rs modeli gibi viraj alabilecek versiyon...velhasıl almışsın araba güle güle kullan ama Megane şuan ıslak 7 ileri çift kavramalı aktarması ve Mercedes ile geliştirdiği 1.3 motor ile şuan sınıfında en fiyat performans araçtır. Evet bir D sınıfı değil ama onun hemen altı bir aractir.hele yalıtımı d sınıfı ayarındadır 130-140 tan aşağı ne yol ne Rüzgar ne motor sesi duyarsın.
    Megane ile çağı yakalayacağınız ve modern olacağınızı düşünüyorsanız megane tercih edin. Tabi modern olacağız derken gacır gucur trim sesleriyle uğraşabilirsiniz. Tabi bu sırada güvenlikten biraz da feragat etmiş olacaksınız. Süper 1.3 motorla yokuşlarda 10-12 lt benzin tüketimiyle gidip, ışıklarda 0-100 yaparken 13-14 lt benzin tüketeceksiniz. Virajlara girerken de biraz arka tarafın sağa sola kaçtığını hissedip, memleketimin kaymak gibi yollarında giderken takır tukur amortisör sesleri alacaksınız. Bir de şirket arabası gibi gezmek biraz moral bozabilir.

    Corolla seçerseniz körfez savaşına döneceksiniz. Kafanıza kasket takmanıza gerek yok ama bu sefer. Araç sınıfında en güvenli araçlardan biri zira. Amortisörleri de bağımsız olunca virajlarda öyle arkasını da atmayacak.Arkada oturanlara da konforu cabası. 1.5 motor da 1.000 km'lik kullanım ortalamam(kışlık lastik-ankara soğuğu-günlük 35 km iş git-gel) ortalama 7.5-7.6 arası. Yazın 7.1 civarı olacaktır. Vites zaten sorunsuzluğuyla ünlü. Ben bu sebeple corolla tercih ettim ki fiyatı da gayet makul.
  • Bende aynı kararsızlıktayım. Megane 1.3 icon %50 ye düşer mi acaba ? Corolla flame xpack güvenlik olarak çok dolu bir araç bunun karşısında icon da aynı fiyata verilirse fırsat olur. Megane konfor olarak ve motor şanzıman da daha iyi diye düşünüyorum. Corolla yeni kasa hiç kullanmadım. Megane makyajlı kasa icon donanımlı test ettim ve çok beğendim. Otomatik için ne fiyat aldınız ?
  • Aracım 1.6 hitler motor diye tabir edilen golf 5. Arkadaşlar gözünüzü seveyim almayın 1.6 atmosferik falan. Motor bağırsın ve gitmesin diye üretilmiş resmen. 3 4 litre değilse atmosferik tamamen keyifsizlik.
  • Megane ile çağı yakalayacağınız ve modern olacağınızı düşünüyorsanız megane tercih edin. Tabi modern olacağız derken gacır gucur trim sesleriyle uğraşabilirsiniz. Tabi bu sırada güvenlikten biraz da feragat etmiş olacaksınız. Süper 1.3 motorla yokuşlarda 10-12 lt benzin tüketimiyle gidip, ışıklarda 0-100 yaparken 13-14 lt benzin tüketeceksiniz. Virajlara girerken de biraz arka tarafın sağa sola kaçtığını hissedip, memleketimin kaymak gibi yollarında giderken takır tukur amortisör sesleri alacaksınız. Bir de şirket arabası gibi gezmek biraz moral bozabilir.

    Corolla seçerseniz körfez savaşına döneceksiniz. Kafanıza kasket takmanıza gerek yok ama bu sefer. Araç sınıfında en güvenli araçlardan biri zira. Amortisörleri de bağımsız olunca virajlarda öyle arkasını da atmayacak.Arkada oturanlara da konforu cabası. 1.5 motor da 1.000 km'lik kullanım ortalamam(kışlık lastik-ankara soğuğu-günlük 35 km iş git-gel) ortalama 7.5-7.6 arası. Yazın 7.1 civarı olacaktır. Vites zaten sorunsuzluğuyla ünlü. Ben bu sebeple corolla tercih ettim ki fiyatı da gayet makul.




  • Yakit tuketimi konfor yalitim performans ve goreceli de olsa tip bakimindan megane.

    Kasa yeniligi, japon sorunsuzlugu bakimindan corolla.

    Zaten ikisi de direkt enjeksiyon lpg isi sakat. Megane alir bu vs yi. Edc lisi tadindan yenmez.
  • Ağa yoruma bak ya koptum hahahaha pesmerge motoru
  • Megan net motor iyi gayet bende atmosferik 1.6 var lpg ile sakince kullanıyorum 1.3 düşünüyorum ileride
  • woineer W kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakma seninki züğürt tesellisi olmuş....1.3 motor İzmir şehir içi 6.5 litre yakıyor.sadece 1600 devirde 240 tork veriyor.yalitim iç hacim, diz mesafesi bagaj konfor olarak malesef Megane daha iyi bir araç.sirket aracı 100.000 de Megane var takir tükur yollarda ne amortisör sesi ne yol sesi ne trim sesi duyarsın. Viraj dediğin yerlerde atar dediğin meganin rs modelide aynı torsiyon çubuğunu kullanıyor, varmi corollada rs modeli gibi viraj alabilecek versiyon...velhasıl almışsın araba güle güle kullan ama Megane şuan ıslak 7 ileri çift kavramalı aktarması ve Mercedes ile geliştirdiği 1.3 motor ile şuan sınıfında en fiyat performans araçtır. Evet bir D sınıfı değil ama onun hemen altı bir aractir.hele yalıtımı d sınıfı ayarındadır 130-140 tan aşağı ne yol ne Rüzgar ne motor sesi duyarsın.
  • electrun kullanıcısına yanıt
    7 EDC ıslak yani yağlı kavrama, kaymak gibi sorunsuz hızlı vites geçişleri var.motorla inanılmaz bir uyumu var anında tepki veriyor.
  • Eski teknoloji kötü bir tasarım

    Bilmiyorum ben megane seçerdim.

    1.3 turbo motor güzel bir tasarım diğerinde ne var 3 silindir atmosferik ve sorunsuzluk.

    Kasket gibi, ne bileyim soba altı muşamba gibi. İşlevsel ama severek almazsın işte lazımdır alırsın. İçine sinerek heves ederek almazsın. Mes gibi yaşlanınca ayakların üşür giyersin ama gözüne iğrenç gelir.
  • 1.3 tce EDC nin sinifinda tek rakibi 1.5 TSI DSG dir.oda kuru kavrama olduğu için sorun çıkarma olasılığı EDC 7 ileriye göre yüksektir.
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Yav züürtlükle neden teselli edeyim ablamadımki. Konu açmıştım zaten. Focus 2020 dizel-trend var. Bu da 2.araç. Ford corolladan üstün, açık yani. Ama megane'da kullandık. Kimse o megane corolladan konforlu demesin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: road35

    Aracım 1.6 hitler motor diye tabir edilen golf 5. Arkadaşlar gözünüzü seveyim almayın 1.6 atmosferik falan. Motor bağırsın ve gitmesin diye üretilmiş resmen. 3 4 litre değilse atmosferik tamamen keyifsizlik.
    Hitler motorlu Golf 4 um vardi. O geldi aklima
    Bassan da gitmezdi basmasan da. Lpg de bile aşırı cok yakardi.

    Klimayi acsan zaten yurumez.
    Atmosferikten nefret etmeme sebeptir kendileri.
  • Birbirine karşı üstün tarafları var.

    Megane güçlü, performanslı, sürüş keyfi daha iyi olacaktır. Bagajı daha geniş, iç hacim benzer. Yalıtım olarak da megane daha iyi.

    Corolla daha konforlu, kaliteli bir araç. Yol tutuş daha iyi. 1.5 henüz yeni ama uzun vadede daha dayanıklı olacaktır. Corollanin ses sistemi de daha iyi.

    Bence megane in artıları daha fazla ama önceliğiniz de önemli. Ben sağlam,konforlu olmasını tercih eder,corolla alırım ama f/p olarak megane önde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: road35

    Aracım 1.6 hitler motor diye tabir edilen golf 5. Arkadaşlar gözünüzü seveyim almayın 1.6 atmosferik falan. Motor bağırsın ve gitmesin diye üretilmiş resmen. 3 4 litre değilse atmosferik tamamen keyifsizlik.

    Aynen öyle. Atmosferik dedin mi 8-9 bin rpm çevirebilen Aventador SVJ, Porsche GT3 RS gibi safkan makinalar olacak. İşte o zaman tadından yenmez.







  • inciğine boncuğuna yani donanımına aldanıp sakın Corolla alma. Megane al, dağ tepe dinlemeden gez. Toyota'da biraz akıl olsa, bu gereksiz 1.5 atmosferik motor yerine 1.2 Turbo motorla piyasaya sürerdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 1 Mart 2021; 21:13:6 >
  • Ben megane tercih ederdim turbolu olmasından dolayı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.