W

Teğmen
19 Aralık 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 51 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar selamlar. Macbook Pro m2 ürün almaya niyetlendik ve bir arkadaşım Pozitif Teknoloji'yi önerdi. İşin doğrusu ilk etapta şirketi tanımadığım için kararsız kalmıştım.

61.999 TL'ye salı günü sipariş geçtim. Çarşamba günü akşamında ürün fiyatı 57.999 TL'ye düştü. Durumu arayıp bilgi verdim. Sağolsunlar indirip yansıtıp yeni faturayı düzenlediler ve Perşembe günü ücret iadesini yaptılar. Aynı gün ürün de elime geçti. Hatasız ve güzel kargolanmıştı.

Hep eleştiri görüyorum, işini düzgün yapan insanları da görünce mutlu oldum ve yazmak istedim. Kendilerine teşekkür ederim.
Merhaba,

Severek topladığım masaüstü bilgisayarımı ihtiyacım olmadığı için satmak istiyorum. Piyasasında bir fiyat belirlemek istiyorum. Parçalarım şöyle:

13th Gen i7-13700
MSI B760 TOMAHAWK WIFI-BLUETOOTH
Kingston 2x16gb DDR5 Ram
Gigabyte AMD Radeon 6650XT 8GB
240 GB Samsung EVO SSD
240 GB Kingston SSD
Artic liquid freezer2- 240 işlemci soğutucu
Corsair 850W Gold Power Supply
MidATX Corsair kasa
4xNoctua 120mm 4pin fan

İşlemci, anakart, ekran kartı, ram ve işlemci soğutucu yeni sayılır. Garantileri devam ediyor. Hepsini tek seferde satmak istiyorum, yaklaşık ne kadara ilan vermeliyim?

Teşekkürler.
Selamlar,

8 yıl önce asus rog vııı gene almıştım, hiç bir sorun yaşamadan kullandım. O zaman baya para vermiştim.

Şimdi 13600K için anakart bakıyorum. Ddr5 alacağım. Yine yıllarca soeunsuz kullanabileceğim bir anakart tavsiyeniz olur mu? Asus yerine MSI tercih etmek istiyorum bu sefer.

OC ile işim olmaz. Dijital ses çıkışı olmasını istiyorum.

Teşekkürler

Selamlar,

Elimde bir adet soundBar var. Bunun HDMI-IN girişi mevcut.

Soundbar'ı kullanabilmek için ekran kartının HDMI çıkışından soundbar'a bağlantı yaptım(Normalde DP çıkışından görüntü alıyorum). Windows SoundBar'ı 2.ekran ekran gibi görmeye başladı. Oysaki soundBar'dan çıkan HDMI kablosunu laptop'a taktığımda otomatik olarak ses sistemi olarak görüp çalıştırıyor.

Ekran kartım AMD 6650XT.

Anakart'ın HDMI girişine takayım dedim, bu sefer komple görüntü gitti :)

Ne yapmalıyım ?

Teşekkürler.

Selamlar,

Dün Son-HT-X8500 Soundbar aldım. Elimde LG 27GN880 monitör ve Asus ROG Z170 VIII Gene anakart var.

Öncelikle anakart'ın dijital çıkışına optik kabloyu taktım. Resim 1

Ardından diğer ucunu da soundbar'ın dijital çıkışına taktım. Resim 2

Sonra gidip ses aygıtlarından dijital olanı geçiyorum. Soundbar'ı da TV kısmını seçiyorum. Fakat bir türlü ses gelmiyor, aleti ses çıkışı olarak görmüyor bilgisayar. Anakart'tan açmam gereken bir ayar mı var acaba? Ya da driver vs mi yüklemem gerekiyor, kafayı yedim artık. Win 10 kullanıyorum bu arada.

Gerekirse uzaktan müdahale edip yapabilecek arkadaşı da görürüm :)

Teşekkürler.

Selamlar,

7 yıl önce i7 6700K almıştım. Hala da kullanıyorum, maşallah diyim hiç sıkıntı olmadı. Sıvı soğutma almıştım ama bırakın OC'yi undervolt yaptım o şekilde kullandım hep.

Şimdi değiştirsem mi diye bakıyorum. İ5 13500-13400 işlemciler benimkilerden 1.5-2 kata yakın performanslı görünüyor. 10 çekirdek, 16 sanal izlek filan var. Güç tüketimleri de 105'den 65'e düşmüş.

Gerçekten bu kadarlık bir performans artışı oldu mu ya 7 yılda? 6700K bile her işime yeterken, i9'lar filan çıkmış. İnsanlar bu işlemcilerle ne yapıyor ? Ki ben baya baya development yapıyorum, 3-4 proje çalışıyorum, data regresyon işlerinde kullanıyorum.

Neyse 6700K yerine 13500 almaya gerek var mı? Gerçekren günlük işlerde vs farkına varabilir miyiz?

Teşekkürler.

Selamlar,

6700k ve z1700 viii gene anakartım var. Gayet güzel çalışıyorlar, değiştirmeyi düşünmüyorum.

Mevcut ekran kartım EVGA 960 2 GB, bunun yerine bir kart almak istiyorum. Çünkü 1080P, 144 hz monitör aldım, bunu kullanmak istiyorum. Oynadığım 3 oyun fıfa, flight simulator ve dota.

Öneriniz hangi kart olur ?

1660 S al diyenler var. Eski model kart gibi düşünüyorum, çok anlamıyorum.

RTX 3050 al diyen var ama bu sefer de pcie 3.0 var sende, gereksiz diyorlar.

6600 alayım dedim aynı şeyi söylediler. Ayrıca driver sıkıntısı mı ne varmış.

Evga 2060 KO var ama bunun fiyatı da 9.500 civarında. Değer mi bilemedim.

Teşekkürler.

Selamlar,

Kaç sıralama ile kapattı bilginiz var mıdır?

Teşekkürler
Merhaba,

Corolla araç almıştım. Aracın yedek lastiği yok, tamir kiti koymuşlar. Jantlarım 16 ınc, lastik 205/55/16.

16 inc bir jant ve sıfır bir lastik alıp, tamir kitinin yerine koymak istiyorum. Olası bir durumda kitle filan uğraşmamak için. Fakat lastik tamie kitinin yerine sığar, mı sığmaz mı bilmiyorum. İnternetten alacağım için sormak istedim.

Bilgi sahibi olan var mıdır?

Teşekkürler.
1-Yakıt Tüketimi: Kışın en sert geçtiği dönemde aldım ve motor rodajını da kışın geçirmiş oldum yaptım. Kış lastiği olarak michelin alpin 6 varken 2 hafta önce de michelin primacy 4'e geçiş yaptım.

Aracı alalı 8.000 km oldu ve yakıt ortalaması o zamandan bu zamana kadar 7.3 lt/100km. Arabayı kesinlikle sakin kullanmam. Şehirdışında ortalama 130-150 arası giderim. Şehir içinde de genelde sol şeritteyimdir.

Yakıt tüketimi bu açıdan benim için beklentilerimi karşıladı diyebilirim.

2-Motor Performans:
Daha önce clio 1.5 dci, passat 1.6 tdi ve focus 1.5 tdci kullandım. Kıyaslamayı buna göre düşünebiliriz. Aracın ilk hızlanması bunlara kıyasla kesinlikle geride. İlk kalkışı yavaş ve yüksek devir istiyor. Bu sırada motor sesi hissediliyor. Çünkü hızlı kalkışlarda 5 bin devire kadar çıkıyorsunuz. Bununla beraber araba 130-140 km/h'ten sonra bile devrini almış oluyor ve kesinlikle performansta düşüş yok. Şöyle kıyas yapın; araba tam dolu vaziyette 150 km/h hız sabitleyici ile istanbul-ankara arası rahat bir şekilde geldim. Boğulma, tıkanma vs. olmuyor. Fakat yokuşta önünüze bir araç 110 ile çıkarsa, o yokuşta tekrar hızlanmak dizel araçlara göre uzun sürüyor. Özetle 1.5 motor uzun yolda kesinlikle beni üzmedi, beklentimi karşıladı. Ek olarak durduğum zamanlarda 3 silindirli motor titremesi filan kesinlikle yok, bu konuda içiniz rahat olsun.

3-Vites geçişleri: Arabayı ilk aldığımda dsg'den geçtiğim için gerçekten pişman olmuştum. Fakat 3 bin km'ye geldiğimde artık bu vites tipini kavramaya başladım diye düşündüm. Olay şu: hızlanırken gaza bir anda yüklenmeniz gereken çok acil bir durum olmadıkça devri sabit tutarak yumuşak yumuşak hızlanın. Böylece hem devir sabit kalacak ve güzel tork alacaksınız, hem de vites geçişi filan hissetmeyeceksiniz. Ani hızlanmalarda ise suni bir vites geçiş hissiyatı oluyor ama bu dsg'den sonra beni rahatsız etmedi kesinlikle.

4- Yol tutuşu:
Beni en çok şaşırtan husus bu oldu diyebilirim. Bu konuda focustan, passattan kesinlike geride değil. Sınırları görmek adına zorladığım zamanlarda esp açmadı. Üstünde michelin primacy 4 95V mevcut.

5 - Genel kullanım:

- Aracın ses yalıtımı çok kötü diye yorumlar okudum almadan önce. Ben de bayağı kötüye hazırlamıştım kendimi. Renault megane ile aynı kefeye koyabilirsiniz. Fakat yüksek devirde ekstra motor sesi mevcut.
- Ön konsol kalitesi güzel. Multimedya ile çok aram yoktur ama benim ihtiyaçlarımı gayet iyi karşıladı. Telefonuma hemen bağlanıyor rahat bir şekilde görüşme yapabiliyorum.
- Bagaj kapasitesi güzel. Fakat bagaja tam yükleme yaptığınız zaman bagaj kapanma demirleri yüzünden kapanmayabiliyor. Bu durumu hiç sevmedim. Bunun için ekstra uğraşmanız lazım.
- Arka tarafta hava çıkışı olmasını özellikle hanım istemişti. Gerçekten arkada olanlar için hem yaz hem kış için çok büyük rahatlık.
- Boyum 1.86. Dizlerim ön konsola değmeden sürüş yaptığımda arkadaki rahat oturabiliyor. Bu anlamda da ideal mesafeler mevcut. Hakeza ben koltuk dipte sürüş yaparım ve bu şekilde tavan mesafesi de iyi. Ön tarafta bunalmıyorum. Arka tarafta ise dik oturuşta kafam tavana değdi değecek şekilde gidiyorum.
- Ön sağ yolcu koltuğu konsolun şeklinden dolayı bi miktar arkaya itilmeli. Bizim arka sağ tarafta çocuk koltuğu var fakat sıkıntı oluşturmadı.
- Yedek lastik yok, lastik tamir kiti ile geliyor. Fakat yedek lastik yeri mevcut, ben çıkma bir 16 inc jant ve yedek lastik alıp koymayı planlıyorum.
- Elektronik park freni güzel ve kullanışlı. Hold seçeneği uzun süre trafikte kaldığınızda rahatlatıyor.
- Arabada düz yolda trim sesi yok. Fakat bu küçük taşlı yollarda özellikle sağ kapı tarafından ve anahtarlığın olduğu yerden trim sesi alıyorum. Olmamasını beklerdim.
- Klima performansı hem yaz hem kış iyi. Araç hemen ısınıyor sıcak veriyor. Benzer şekilde yoğun trafikte dahi klima performansında düşüş yaşamadım. Bazı araçlar rölantide sıcak üflemeye başlıyordu.
- Uzun-kısa far ayarını sevdim. Led değil, üzerindeki sarı farı kullanıyorum. Aydınlatması özellikle hoşuma gitti.
- Her zaman kumaş koltukları deri koltuğa tercih etmişimdir. Bu anlamda koltuklarından da gayet memnunum. Uzun kullanımda ne hale gelir bilemem tabi.

Genel özet: 219 bine sıfır aldım. Muadil modeller ile kıyasladığımda iyi ki almışım diyorum. Daha fazla para ödeyerek bu araçtan megane, octavia, jetta, civic'e geçiş yapmak için sebep göremiyorum. Ancak daha fazla konfor ve daha az yakıt tüketimş için passat, superb, talisman'a geçiş düşünülebilir ki bunların fiyatları da 100-150 bin daha fazla olduğu için şimdilik düşünmüyorum.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 343
İkinci El Bölümü Mesajları: 30
Konularının görüntülenme sayısı: 26.461 (Bu ay: 906)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 206 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.