Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.693
Cevap
224
Favori
1.587.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beşir hocam, tamam biz de çok normal sayılmayız. Koca koca adamlar tost makinesi konuşup, bol tostlu günler diliyoruz birbirimize ama sen tam manyak çıktın yahu....
    Açıkçası bu şekilde uğraşılmış bir video aklımın ucundan geçmezdi. Eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 25 Eylül 2014; 2:31:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız sunu da hatırlatmak gerekir ki cabuk ısınan cabuk soğur. Ben tost makinesini bir kere isittiktan sonra fisten cekip yemek boyunca hala içinde ekmeklerimi ısitabiliyorum. Yani kalin plakalarin, yapılan ise gore senin teorinden daha az elektrik tuketme ihtimali var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Beşir hocam, tamam biz de çok normal sayılmayız. Koca koca adamlar tost makinesi konuşup, bol tostlu günler diliyoruz birbirimize ama sen tam manyak çıktın yahu....
    Açıkçası bu şekilde uğraşılmış bir video aklımın ucundan geçmezdi. Eline sağlık.

Teşekkürler
    İncelemesini yapacak bir şeyler bulamayınca bari tost makinesi inceleyim dedim

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Yalnız sunu da hatırlatmak gerekir ki cabuk ısınan cabuk soğur. Ben tost makinesini bir kere isittiktan sonra fisten cekip yemek boyunca hala içinde ekmeklerimi ısitabiliyorum. Yani kalin plakalarin, yapılan ise gore senin teorinden daha az elektrik tuketme ihtimali var.

Kalın plakayı ısıtmak için daha çok enerji harcandığından dolayı 4 tost için harcanan enerji bakımından ince plaka daha avantajlı. Yok 4 tosttan daha fazlasını yapacaksan fişten çektiğin için öne geçebilir kalın plakalar. Tabi termodinamiğe pek girmeyim ama plakaları ısıtırken harcanan enerjinin tostu pişirirken ısı olarak geri dönüşü sırasındaki kayıp plaka kalınlaştıkça artar..
    Ben hızlı ısınmasını tercih ederim sabah kalkar kalkmaz hemen tostum hazır olsun diye

Bol tostlu günler

• Arzum AR-277 Metallo
    Delonghi CGH900
    Korkmaz A329

Modelleri arasından hangisini almamı tavsiye edersiniz. Arzum'un görüntüsü hoşuma gitti. Delonghi için birçok olumlu yorum var. Korkmaz da seçenek olsun diye koydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besir99

Evet arkadaşlar uzun zaman sonra incelememi tamamlamış bulunuyorum :)

Karşınızda bir Türk markası olan Homend Grilliant 1304 Tost makinesi/Izgara.

Sorularınızı ve iyi kötü her türlü yorumunuzu bekliyorum.

Bu videomda sizlere çıkarılabilir döküm yüzeyleri ve sağlam yapısıyla ön plana çıkan Homend Grilliant 1304 Tost makinesini inceliyorum.
    Bir Türk markası olan Homend ürünlerini geliştirirken Türkiye koşullarına göre testlerden geçirip tüketiciye sunuyor.

Artıları:
    Sağlam
    Hızlı ısınıyor
    Döküm yüzeyleri kolay çıkartılıp takılabiliyor
    Döküm yüzeyler yapışmıyor
    Izgara modu

Eksileri:
    Parmak izi leke tutuyor

İnceleme konum:http://forum.donanimhaber.com/m_97614054/tm.htm

diğer tost makineleriden pek farkı olmadığını gösterdiğin için teşekkürler hocam. kademe kolu farklı görünse de o tip kola sahip arçelik vs. modelleri mevcut...
    incelemenin reklam işi olduğu çok belli, daha viral tadında çekilebilirmiş. Homend pazarlama dept duyurulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 26 Eylül 2014; 10:06:29 >

• -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Arzum mutfakçıdır, Delonghi ütücü ve kahve makineci, korkmaz ise tencerecidir. korkmaz'ın modeli 2 tık geride diğer ikisine göre ki bunu alacağına Aksu'nun benzer modellerini tavsiye ederim, kızartma-pişirme konusunda daha iyidir.

tasarım açısından delonghi, arzum'dan 1 tık önde ama ikisi arasındaki fiyat farkına göre karar vermeni tavsiye ederim. performans açısından aşırı fark olacağını düşünmüyorum ama delonghi'nin tasarımı sanki daha pahalı bir ürün havası veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

Arzum mutfakçıdır, Delonghi ütücü ve kahve makineci, korkmaz ise tencerecidir. korkmaz'ın modeli 2 tık geride diğer ikisine göre ki bunu alacağına Aksu'nun benzer modellerini tavsiye ederim, kızartma-pişirme konusunda daha iyidir.

tasarım açısından delonghi, arzum'dan 1 tık önde ama ikisi arasındaki fiyat farkına göre karar vermeni tavsiye ederim. performans açısından aşırı fark olacağını düşünmüyorum ama delonghi'nin tasarımı sanki daha pahalı bir ürün havası veriyor.

Delonghinin buhar kazanlı ütüleri nasıldır? Forumda genelde herkes philips övmüş, ama alışveriş sitelerinde delonghinin de yorumları güzel. Ütüde hangi markadan alman lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: besir99

Evet arkadaşlar uzun zaman sonra incelememi tamamlamış bulunuyorum :)

Karşınızda bir Türk markası olan Homend Grilliant 1304 Tost makinesi/Izgara.

Sorularınızı ve iyi kötü her türlü yorumunuzu bekliyorum.

Bu videomda sizlere çıkarılabilir döküm yüzeyleri ve sağlam yapısıyla ön plana çıkan Homend Grilliant 1304 Tost makinesini inceliyorum.
    Bir Türk markası olan Homend ürünlerini geliştirirken Türkiye koşullarına göre testlerden geçirip tüketiciye sunuyor.

Artıları:
    Sağlam
    Hızlı ısınıyor
    Döküm yüzeyleri kolay çıkartılıp takılabiliyor
    Döküm yüzeyler yapışmıyor
    Izgara modu

Eksileri:
    Parmak izi leke tutuyor

İnceleme konum:http://forum.donanimhaber.com/m_97614054/tm.htm

tebrik ederim video gayet başarılı, lakin biraz reklam/tanıtım filmi gibi olmuş...

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    hocam ben delonghi ile gazelle gibi kazanlı ütüler üretenleri beğenirim. kaliteli ürünler yaptılar bugüne kadar.
    ama buhar kazanlı teknolojilerde de ikiye ayrım söz konusu. zira eskiden gelen buhar kilitli ve buhar oluşturması için 15-20 dk beklemeleri sistemlerin yerini anında buhar üreten "buhar jeneratörlü" sistemler aldı. ama her ikis tipten de piyasada bulmak mümkün.
    philips bence de ütü konusunda dünyanın en iyisi, doğru ya doğru. ama fiyatları bazen uçuşa geçebiliyor delonghi'nin eski tip buhar için ön bekleme gerektiren modelini kullandım evimde, sorun yaşamadım ki babamlara verdim ve hala kullanıyorlar.

ütüde philips, delonghi ve tefal arasında seçim yapılmasını tavsiye ederim genelde, bütçeye ve tatmin beklentinize göre. Türkiye'de pek yok ama ariete ve electrolux'un ürünleri de güzeldir.

• Merhaba, ilk kez bir tost makinesi alacağım ve Delonghi cgh900'e kafayı takmış bulunuyorum. Hangisine bakarsam bakayım dönüp dolaşıp delonghi çok güzel yaaa diyip vazgeçiyorum. Benim kafamı karıştıran en önemli soru 1500 watt oluşu. Yani en yeni tost mknleri 2000 watt iken delonghi neden 1500? Bu belki tost yaparken sorun çıkarmaz ama grill olayında nasıl olur? Bir de tost makinesi ile waffle olayına giren olmuş 1500 watt waffle sıcaklığı için yeterli mi? Yardımcı olursanız çok sevirim...
  • selinseldurumlar S kullanıcısına yanıt
    watt a kafanızı hiç takmayın derim, önemli olan tostu layıkıyla yapıyor mu ona bakın
    bende 1400 w lık homendin tost makinesi var gerçekten çok güzel tost yapıyor üstelik seramik plakalı

mesela ütülerde 2000W ile 2400W arasında çok fark yoktur
    2000w ta ütü 1dk da hazır hale geliyorsa 2400W ta 50 saniyede hazır olur
    bence gerek yok yüksek wattlı almaya
    süpürgelerde de watt (giriş gücü) önemli değildir, önemli olan çekiş gücü ne kadardır
    1200 wattlık bir süpürge 350 w çekiş gücüne sahipse kesinlikle alınmalıdır
    devir ekonomi devri :)
  • seckinty kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim İnşallah beklentileri karşılar ...
  • selinseldurumlar S kullanıcısına yanıt
    Şuan alınabilecek en iyi f/p urun bence.

• 29 sayfa olmuş ama üçgen tostun tadını keyfini bilen benden başka pek yok galiba. Normal aslında, ülkemizde hiçbir zaman popüler olmamış bir ürün. Bizim halkımız pasajlarda, çay bahçelerinde oturup içinde iki mm kalınlığında kaşar konmuş ezilip yarım parmak kalınlığına getirilmiş kuru tostları yemeye alışmış. Arkadaşlar düzgün bir üçgen yapan makineden bol malzemeli bir tost yapıp yiyin, bir daha bu başlıktaki düz ızgara plakalı ürünlere bakmazsınız bile. Hele eskilerden kalma döküm plakalı bir breville sandviç maker olacak ki ahh ahh.

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...

• Dün Arçelik Bayisinden K8180TG modelini 180TL ye aldım.Orta büyüklükte bir makine, kaliteli de görünmekte.Kullanan arkadaşlardan yorum almak isterim.Ben henüz denemedim.1800w, 3 ısı kademeli, döküm+ teflon kaplama, çift taraflı çıkabilen plakalar, kilitlenen ve kademeli menteşe...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUCI0

Dün Arçelik Bayisinden K8180TG modelini 180TL ye aldım.Orta büyüklükte bir makine, kaliteli de görünmekte.Kullanan arkadaşlardan yorum almak isterim.Ben henüz denemedim.1800w, 3 ısı kademeli, döküm+ teflon kaplama, çift taraflı çıkabilen plakalar, kilitlenen ve kademeli menteşe...

neden k-2369-tg modelini tercih etmediniz?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: LUCI0

Dün Arçelik Bayisinden K8180TG modelini 180TL ye aldım.Orta büyüklükte bir makine, kaliteli de görünmekte.Kullanan arkadaşlardan yorum almak isterim.Ben henüz denemedim.1800w, 3 ısı kademeli, döküm+ teflon kaplama, çift taraflı çıkabilen plakalar, kilitlenen ve kademeli menteşe...

neden k-2369-tg modelini tercih etmediniz?..

Açıkçası yazdığınız modelde kampanya vardı ve daha ucuza geliyordu bana ancak iki makineyi yanyana getirip karşılaştırınca ben k8180tg yi tercih ettim pahalı olmasına rağmen.Bana göre artıları:

Makine hacmi ile ızgara hacmi arasındaki fark benimkinde daha azdı.Mekan küçük olduğu için buna dikkat etmem gerekti.

Sadece k8180tg nin plakaları döküm

K8180tg nin yağ toplama haznesi var ve plakaları çift taraflı kullanılabiliyor

Bu yüzden tercih ettim ama henüz kullanmadım :) Bir de Fakir Camillayı inceledim ancak o makine de çok büyüktü plakalarına oranla.Siz k2369tg yi tercih ederdiniz sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUCI0 -- 1 Ekim 2014; 15:52:25 >

• Maximum bütçe 200 tl olarak tost ve ızgara için hangi makineyi önerirsiniz ?

Delonghi cgh900 nasıldır tasarımı çok şık ama 1400w diyor tost için neysede ızgara için sıkıntı olmaz mı ? ve bu homend 1304 ü almamı önerir misiniz ? inceleme yapmış arkadaş ama ben yine tatmin olamadım sanki yardımlarınızı bekliyorum :)
  • Dün ilk defa tost yaptım Arçelik K8180TG ile. 4 adet büyük tost ekmeğini alabiliyor biraz sıkışık olsa da.Isı ayarı 3 kademeli ben 3. kademede 1-2 dk beklettikten sonra tost ekmeklerini yerleştirdim.2-3 dk içinde pişirmiş.Bana çok hızlı geldi açıkçası.Sanıyorum bundan sonra 1. kademeyi kullanırım.Çünkü çok kısa sürede dışını pişirmesi bana göre olumsuz bir durum.Bir de ekmekleri yerleştirdikten sonra makinenin üst kapağını indirince içerideki tostlar biraz öne kaymakta.Netice olarak bence ortalamalarda bir makine, plakaların döküm olması ve çıkması iyi bir özellik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLueCLouDs

Maximum bütçe 200 tl olarak tost ve ızgara için hangi makineyi önerirsiniz ?

Delonghi cgh900 nasıldır tasarımı çok şık ama 1400w diyor tost için neysede ızgara için sıkıntı olmaz mı ? ve bu homend 1304 ü almamı önerir misiniz ? inceleme yapmış arkadaş ama ben yine tatmin olamadım sanki yardımlarınızı bekliyorum :)

önemli olan plaka yüzey sıcaklığıdır, bunu 1400 watt ile başarıyorsa 2400 watt makina almaya gerek yok demektir, bence cgh-900 çok iyi makina, ızgara ve waffle için de uygun...

alternatif; korkmaz a328, a329-05, breville 540ex, arzum ar-225, essenso panini grill...
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.