Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.694
Cevap
224
Favori
1.588.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu çok uzun olduğundan bakamadım ama benim gibi üçgen tost yapan makineleri sevenler varsa atlanmaması gereken bir makine var. Ülkede bitmeden öneririm.

Cloer 6219

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...

Alet alman malı. Fiyatına göre kalitesi, özellikle de plakaları çok kaliteli ve ağırca. Alüminyum döküm, kaplaması çok iyi teflon gibi hiç yapışmıyor. En büyük dezavantajı sabit plaka olduğundan temizliği zor. Bir de sadece iki tostluk olması kötü. Onun dışında çok kısa sürede ısınıp, çok kısa sürede pişiriyor. Piyasadaki tost makinelerinin 2 katı hızında diyebilirm ısınma ve pişirme olarak. Alman yapmış diyorsunuz. Lezzet olarak da oldukça başarılı ama bir demir dökümün tadını vermiyor.

Ben hala eski demir döküm plakalı üçgen tost yapan makine arıyorum. Babaannemin böyle eski demir dökümlü üçgen tost makinası vardı, onda yaptığım tostların tadını bir daha asla bulamadım. Birkaç sene evvel bunların bir seferde 4 tost yapanı vardı, şimdi yok sanırım. Eğer varsa bilen söylesin. Hele demir dökümlü plakalısı olan varsa mutlaka söylesin ama umudum yok.

Bu tip tostu yiyen bir daha normal tost sevmez. Kenarlardan mühürlendiği için bolca koyduğunuz peynir içinde erimiş şekilde hapsoluyor normal tosttaki gibi kenarlardan akıp gitmiyor. O yüzden ciddi tost severlere önerdiğim bir makine.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustizmir

Ailece 2 tane tost makinası eskitmiş birisi olarak artık yeni bir makina alıp avuç dolusu para vermek istememe kararı verdik.

İnternette gezinirken alttaki ürünü gördük. Pratik olması , teferratu omaması ve hesaplı durması dikkat çeken tarafları.

Ögrenmek istediğim ; bu ürünü aranızda kullanan olup olmadığı.

Bu ürün farklı versiyonlarıda mevcut.

Tavsiye edermisiniz ? Ederseniz hangisi olurdu ?

Şimdiden teşekkürler.

Link :

www.tashanmutfak.com.tr
    Ocak Üstü Tost Makinaları - Taşhan Mutfak
    http://www.tashanmutfak.com.tr/ocak-ustu-tost-makinalari

ağır döküm olanın aynısından bende var yıllar oldu alalı...
    elektriklilerden farklı bir tat oluyor bundaki tostların, arasıra çıkarıp nostalji yapıyorum...
    bendekinin sadece bir kolunun tahta parçası yerinden çıkıyor arasıra onu da bant sarıp idare ediyoruz...

kesinlikle evladiyelik, ocak üstü için ideal...

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

"Bendede dökme demir tava iki tane ve ikiside toz emaye ile kaplı."...

aylar önce demir döküm (LAVA) tava aldım sırf et ızgara yapmak için, tavaya 100 lira verdim ancak ziyan ettiğim etlerin parası daha fazla...akla gelebilecek her denemeyi yaptım, her türlüsünden ızgara et aldım, ama hiçbirinde etin pişme kıvamını beğenmedim...resmen parayla rezil olma durumu...

sizde durum nasıl?..bu işin püf noktası var da ben mi çözemedim yoksa "demirdöküm tava ile yapılan etler şahane oluyor" söylentileri şehir efsanesi mi?..

Mesajınız baya eski ama yardımcı olması açısından yazayım. Bende de lava döküm ızgara var ve çok memnunum. Pişirme kıvamından kastınızı anlayamadım. Sizi eti klasik türk halkı gibi tamamen pişmiş kuru, susuz mu seviyorsunuz? Yoksa olması gerektiği gibi içi pembe, yumuşak ve bol sulu şekilde mi? Döküm tavanın olayı önce çok çok çok sıcak hale getirmek, ilk dakikalarda eti mühürlemek sonra iyice kısarak yavaşça pişirmektir. Eğer ateşi kısmazsanız zaten çok sıcak olan tava eti çabuk kurutur, ya da dışı yakar içi tam olmaz. Tam tersi az ısıtrsanız hem yapışır, hem de suyunu dışarı kaçırır, kupkuru yapar.

Ateşe alıp 10 dakika altını yakacaksınız, avucunuzu üzerine yaklaştırınca iyice ısınmış olduğunu anlarsınız sıcağından. Sonra oda sıcaklığındaki etinizi atacaksınız. 1-2 dakika arası iki tarafını da tam harlı atete mühürleyip, ateşi iyice kısacak ve istediğiniz kıvama kadar pişireceksiniz. Köfte ise en başta tava ısısını alınca ateşi kısıp köfteyi öyle ekleyeceksiniz ağır ağır pişecek.

Tavukta lezzet için göğsü biftek kalınlığında ince dilimlemenizi öneririm. Pişirmesi kırmızı et mantığıyla aynı ama daha kısa tutun ki sulu kalsın. Bu tavalarda et yiyen bir daha unutamıyor.

İdeali kemikte dinlenmiş et ki, çok yaş et olmasın. O da ülkede çok zor. O yüzden pişen etiniz, oluklu ahşap tahtaya alıp üstünü folyoyla örtün 5 dakika. O arada sakinleşip fazla suyunu oluklara atar. Ondan sonra sunarsanız et hem daha yumuşak hem de daha lezzetli olur. Eti ağzınıza attığınızda çiğnerken ağzınıza bolca suyu yayılmıyorsa, içi pembe değilse, o et artık mundar olmuştur, kurumuştur. Lezzet ve keyif faktörünün çoğu ızgarada uçup gitmiştir.

Et olarak da döküm tavada sulu et için en güzeli fitilsiz bonfile alın. Her kasap vermez. Tamamen sinirsiz, yağsız, etin en yumuşak kısmıdır. Kuzudaki küşleme denilen yer de bu fitilsiz bonfile kısmıdır. Yani bonfilenin en ballı uç kısmı. Bir danada çıka çıka 1,5-2 kilo anca çıkar. Bir diğer adı madalyon bonfile dir, fileminyon olarak da bilinir. Frnasızların fillet mignon dedikleri de budur. Bunu 1,5-2 parmak kalınlığında kesip asla dövdürmeyin. Zaten böyle isteyince kasap direk restorana mı alıyorsun abi diye soracaktır. Yumuşak ve sulu et yemek isteyecek kişinin alabileceği en iyi yer burasıdır.

İkinci alternatif ise antrikottur. Bonfile kadar yumuşak olmamakla birlikte, biraz sinir de içerebilir ama bolca yağlı parçalar içerir ve bu sayede mangalda ya da döküm ızgarad alezzet olarak bonfileyi geçebilir. Anrikotu da 1 parmak kalınlığında yine asla dövülmemiş olarka tavsiye ederim.

bunun dışında "biftek" diye sattıkları kontrfileyi almayı. Biftek türlerinin en sert türüdür. Lastik gibi olur, marinesiz yenmez. Yani ya antrikot, ya bonfile onu da mümkünse fitilsiz bonfile alın.

Antrikon ve bonfileyi marine etmenize gerek yoktur. Özellikle bonfileyi 1-2 gün dolapta dinlendirmeniz kafi. Antirikotu ise isterseniz zeytinyağı, dağ kekiği ve biraz biberiye ile marine edip, pişirmeden önce kaya tuzu ve taze çekilmiş karabiberle baharatlayıp pişirebilirsiniz daha lezzetli olur.

Bunların yanına binada soslu zengin bir yeşil salata ve tereyağlı patates püresi en güzel yancıdır. Unutmadan etinizi de mutlaka colman's hardalla yiyin. Evet pahalıdır, ama bir kere yedikten sonra bir daha o marketlerde hardal diye satılan sarı sıvılara aklınız gitmez. Afiyet olsun, böyle olmalı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 19 Eylül 2014; 23:28:18 >

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkürler...

ağırlıklı olarak antrikot ve kontrafile alırım ama döküm tavada tüm tavsiyeleri denememe rağmentam istediğim gibi lezzetli et yapamadım, denemesi bedava olsa devam edecektim ama tavaya verdiğim paranın birkaç katı etten sonra ısrar etmeyi düşünmüyorum...
    ben problemin önemli bir kısmının aldığım etlerden kaynaklandığını düşünmeye başladım, sanırım etler eskisi gibi lezzetli değil...

tek beğendiğim kuzu kolu kemikten sıyırıp bütün fileto olarak ızgara yaptığım tavayı aldığım günkü ilk denemeydi, bir de tavuk but pirzola fena olmuyor...
    son yaptığım kuzu pirzolayı da lezzetli bulmadığım için döküm tavaya ara verdim teflon tavada yapmayı düşünüyorum sonrakinde...

@Lord Sparhawk

• Rica ederim, bence döküm tavadan vazgeçmeyin, denemelere devam edin. Et kalitesi gerçekten çok düştü. Mesela benim yaşadığım eskişehirde doğru düzgün lezzetli et bulmak çok zor. Sürekli farklı kasaplardan alıp deniyorum. Halbuki yazın anneme altınoluğa gittiğimde oradaki basit bir süpermarket kasabından alınan et bile muazam lezzette oluyor, gerçekten kekik kokuyor. Bunun sebebi de etin balıkesirden gelmesi ki etiyle meşhur orası. O yüzden tavsiyem sürekli kasabınızı dğeiştirip iyisini bulana kadar devam edin. Et lezzetsizse, pişirirken havada iki takla atsanız da yine lezzetsiz çıkıyor sonuçta.

Son olarak teflon kullanmayın. Teflon yüksek sıcaklıkta pişirmek, kızartmaktan ziyade normal ateşte sotelemek için kullanılmalı en fazla. Yükske ısıya dayanıklı değil ve gıdaya karışma riski artıyor. Onun yerine çelik tava kullanın, temizliği de bulaşık teli ile çok basittir.

• Arkadaslar Breville BSG 540 EX tost makinesi ariyorum. Enplus magazalarinda bulabilir miyim acaba ya da online satis magazalarinda satan var midir? Ben bulamadim hic bi yerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonysparkov

Arkadaslar Breville BSG 540 EX tost makinesi ariyorum. Enplus magazalarinda bulabilir miyim acaba ya da online satis magazalarinda satan var midir? Ben bulamadim hic bi yerde.

İnternete bakmadınız mı?

http://www.turkiyeplaza.com/urun/breville-bsg-540-ex-izgara-/-tost-makinesi_402.aspx
  • ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...

Arzum AR271 Prego Delux Izgara Ve Tost Makinesi
    1800 W
    4 adet tost yapabilme imkanı
    Yiyecek kalınlığına göre ayarlanabilen ve 180º açılabilen üst gövde
    Çift taraflı, çıkarılabilir, bulaşık makinesinde yıkanabilir, yapışmaz ısıtıcı plakalar
    3 kademeli ısı ayar düğmesi
    Termostat ve ikaz ışığı
    Isıya dayanıklı ergonomik tutma sapı
    Dik konumda muhafaza imkanı
    Renk: Paslanmaz çelik

Gözatmakta fayda var

• Bu da fena makineye benzemiyor..

http://www.tacirim.net/beyaz-esya-mutfak/tost-makinesi/arcelik-k-2369-tost-makinesi-beyaz.html#.VELFufmsUQM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arass55 -- 18 Ekim 2014; 22:55:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Rica ederim, bence döküm tavadan vazgeçmeyin, denemelere devam edin. Et kalitesi gerçekten çok düştü. Mesela benim yaşadığım eskişehirde doğru düzgün lezzetli et bulmak çok zor. Sürekli farklı kasaplardan alıp deniyorum. Halbuki yazın anneme altınoluğa gittiğimde oradaki basit bir süpermarket kasabından alınan et bile muazam lezzette oluyor, gerçekten kekik kokuyor. Bunun sebebi de etin balıkesirden gelmesi ki etiyle meşhur orası. O yüzden tavsiyem sürekli kasabınızı dğeiştirip iyisini bulana kadar devam edin. Et lezzetsizse, pişirirken havada iki takla atsanız da yine lezzetsiz çıkıyor sonuçta.

Son olarak teflon kullanmayın. Teflon yüksek sıcaklıkta pişirmek, kızartmaktan ziyade normal ateşte sotelemek için kullanılmalı en fazla. Yükske ısıya dayanıklı değil ve gıdaya karışma riski artıyor. Onun yerine çelik tava kullanın, temizliği de bulaşık teli ile çok basittir.

Balıkesir'li olduğumu daha önce yazmıştım.Arkadaşımıza katılıyorum.Özellikle küçükbaş hayvanın etinde çok fark ediyor.Çocukluğumdan beri her yaz Altınoluğa giderim.Kaz dağlarından dolayı havası ayrıdır.Bir de heryere düşmeyen Çanakkale domatesi de gelir yazın.Neyse yaz yeni bitti.Şimdiden canımız istemesin:)

• quote:

quote:

Arkadaslar Breville BSG 540 EX tost makinesi ariyorum. Enplus magazalarinda bulabilir miyim acaba ya da online satis magazalarinda satan var midir? Ben bulamadim hic bi yerde.

İnternete bakmadınız mı?

http://www.turkiyeplaza.com/urun/breville-bsg-540-ex-izgara-/-tost-makinesi_402.aspx

Link icin tesekkurler hocam ama bu arada bgr200 ex modelini de ogrenmis oldum o daha cok kafama yatti gibi.

• bgr 200 düşünüyorsanız başka sitelerde 320 lira civarı fiyata bulunabiliyor.
  • quote:

bgr 200 düşünüyorsanız başka sitelerde 320 lira civarı fiyata bulunabiliyor.

Enplus magazalarinda 349 tlden satiliyormus. Gidip elden almak daha mantikli geldi bana acikcasi.

• quote:

quote:

bgr 200 düşünüyorsanız başka sitelerde 320 lira civarı fiyata bulunabiliyor.

Enplus magazalarinda 349 tlden satiliyormus. Gidip elden almak daha mantikli geldi bana acikcasi.

Elden alınca ne olacak ki? İnternetten bulduğunuz ucuz fiyatı alın kapınıza gelsin.
  • quote:

quote:

quote:

İnternete bakmadınız mı?

Link icin tesekkurler hocam ama bu arada bgr200 ex modelini de ogrenmis oldum o daha cok kafama yatti gibi.

Plakalar çıkmıyor. Düz olsalar sorun olmaz da boyle kanallı olunca temizlik çok zor olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

quote:

quote:

İnternete bakmadınız mı?

Plakalar çıkmıyor. Düz olsalar sorun olmaz da boyle kanallı olunca temizlik çok zor olacaktır.

Bu arada enplus magazasinda gidip inceledim 200 modelini, dediginiz gibi plakalar cikmiyor. Cok mu zor olur ki temizligi, 540 modeline mi yonelsem tekrardan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorbis -- 22 Eylül 2014; 12:24:35 >

• Hem de ne zor oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

quote:

quote:

İnternete bakmadınız mı?

Bu arada enplus magazasinda gidip inceledim 200 modelini, dediginiz gibi plakalar cikmiyor. Cok mu zor olur ki temizligi, 540 modeline mi yonelsem tekrardan?

temizlik açısından en rahatı 540ex olur, diğeri az biraz uğraştırır...

• Tekrardan nisanlima bi danistim, yok illa yuzeyi tirtikli olsun diyor, ee emir buyuk yerden :)undefined Olsun ama yine de breville sonucta, cok kaliteli bir urun yapmislar gercekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorbis -- 22 Eylül 2014; 14:03:12 >
  • Evet arkadaşlar uzun zaman sonra incelememi tamamlamış bulunuyorum :)

Karşınızda bir Türk markası olan Homend Grilliant 1304 Tost makinesi/Izgara.

Sorularınızı ve iyi kötü her türlü yorumunuzu bekliyorum.

Bu videomda sizlere çıkarılabilir döküm yüzeyleri ve sağlam yapısıyla ön plana çıkan Homend Grilliant 1304 Tost makinesini inceliyorum.
    Bir Türk markası olan Homend ürünlerini geliştirirken Türkiye koşullarına göre testlerden geçirip tüketiciye sunuyor.

Artıları:
    Sağlam
    Hızlı ısınıyor
    Döküm yüzeyleri kolay çıkartılıp takılabiliyor
    Döküm yüzeyler yapışmıyor
    Izgara modu

Eksileri:
    Parmak izi leke tutuyor

İnceleme konum:http://forum.donanimhaber.com/m_97614054/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.