Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (517. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.693
Cevap
224
Favori
1.587.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    macera seviyorsanız deneyin ...
  • cevabı ilk sayfada ...
  • Arnica tostit maxi siparişi geçtim, ilk sayfada da öneriliyordu. Bazı yorumlarda granit kaplama değil granit döküm olduğu söyleniyor, doğru mu bilmiyorum, biraz büyük gibi ama iyi bir şeye benziyor. İnox olanı amazon'da 229 liraya düşmüş, düşünen varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: boardmarker

Arnica tostit maxi siparişi geçtim, ilk sayfada da öneriliyordu. Bazı yorumlarda granit kaplama değil granit döküm olduğu söyleniyor, doğru mu bilmiyorum, biraz büyük gibi ama iyi bir şeye benziyor. İnox olanı amazon'da 229 liraya düşmüş, düşünen varsahttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B07BNT9BF6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    +1 bende marka ve modelini çok beğenmesem de çok iyi fiyat inox alacağım.

• BoCexxx kullanıcısına yanıt
    Benim de tasarımıyla ilgili şüphem var, hatta eşim çok büyük makineye benziyor iptal et diyor, ama performansı fiyatına göre iyi diye düşünüyorum. Videolarda çekimden mi bilmiyorum ama bayağı büyük gözüküyor

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boardmarker

Benim de tasarımıyla ilgili şüphem var, hatta eşim çok büyük makineye benziyor iptal et diyor, ama performansı fiyatına göre iyi diye düşünüyorum. Videolarda çekimden mi bilmiyorum ama bayağı büyük gözüküyor

resimdeki makine tostit maxi değil ...

• Dökümix aldım n11 den ilk kullanımdan önce temizlemeye çalıştım ama toz bırakmayan bi bez bulamadım baya zorlandım o konuda hediye tel fırça da çok fazla çiziuyor ama sorun olmaz herhalde başka yapmamız gereken ne var yanlış bişi yapmak istemiyor? 6ayarlı bi de galiba ama o düğme bende yanlış takılmış 4 e kadar geliyor max 5-6 olmuyor yani muhtemelen 4 gösterdiği yer 6 oluyor çok zorlamadım ama o düğme çıkıyor değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

resimdeki makine tostit maxi değil ...

Alıntıları Göster
    Bu ne la 37 ekran tv gibi bende vazgeçtim çok tipsiz ya.
    Ben ARZUM AR2027 vb. Deluxe serisi alıcam fiyatı düşsün diye bekliyorum.

Syg.
  • Korkmaz A324 Gusto Tost Makinesi 350 tl değer mi arkadaşlar?

• 1-2 aydır lava döküm ocak üstü tost makinesi kullanıyorum ama hiç temizlemedim. soğuk haldeyken üzerine bulaşık deterjanı dökün ve fırça ile ovalayın yazıyor. bunu deneyen var mı hiç? en sağlıklı yöntem bu mu?
  • Arkadaşlar Merhaba ,

Konudaki yorumlarınızı takip ediyorum tost makinesi arayışım var, Tefal GC470 Grill Gourmet Minute tost makinesini gözüme kestirdim fakat yorumlarda ısınmasıyla ilgili aşağıdaki gibi şikayetler okudum aramızda kullanana var mı?
    Tefal marka başka inox bir tost makinesi önerirmisiniz yada?

''Kesinlikle plakalar dokum değil. Tefalin markasına aldandım resmen. Bırakın tost yapmayı ekmegi bile kızartmıyor. Isınması en az 25 Dk. Kasar erimiyor bile içinde. Paranıza yazık etmeyin. Çok üzgünüm yazık oldu direk çöpe atmalik''

Teşekkür ederim.
  • Üzgünüm yazmak zorundayım ne isim koyarlarsa koysunlar bütün kaplamalar kanserojendir sevdiklerinizi zehirlemeyin

Teflon bir markadır,ürün adı değildir.Kağıt mendile herkesin Selpak demesi gibi oturmuş bir kavram olmuştur.Teflonun ticari adı “Floropolimer”dir.En sık kullanılan çeşidi de herkesin bildiği “P.T.F.E (Polytetrafloretilen)” türüdür.Tamamen sentetiktir yani doğal olmayan,insan yapımı kimyasal bir bileşen.Flor gazı ve karbon atomlarının birleşimiyle oluşan bir polimerdir.Kolay anlaşılması açısından Teflon kelimesi üzerinden konuyu anlatmak gerekir ise,yapımında kullanılan PFOA(Perflorooktanoik Asit) insan sağlığına zararlıdır.Şu sıralar bu tehlikeden dolayı PFOA-Free ürünler çıkmaya başladı ancak teflonun uygulandığı alüminyum da sağlığımıza zararlı,iş sadece teflon kaplama ile bitmiyor.

Teflon 250derecelerde bozulmaya,350derecelerde ise çözünmeye başlar.Bu sebeple günümüzde “YAPIŞMAZ DÖKÜM TAVA/TENCERE” kullanılarak yapılan –özellikle mühürleme işlemleri ve tost makinesi - kesinlikle çok tehlikelidir.Kullanıcılar etiket yazılarına ve uygun fiyat olmasına aldanarak “SERAMİK,GRANİT,TEFLON” kaplı “ALÜMİNYUM DÖKÜM” ürünleri “DÖKME DEMİR” zannetmekte ve bu tavaları ocak üzerinde aşırı derecede ısıtıp mühürleme yapmaktadır.Teflon kaplı ürünler kesinlikle boş olarak ocak üzerinde veya tost makinasında kızdırılmamalıdır, yemek pişirilmemelidir. Ortaya çıkan gazın solunması bile kanserojendir. Grip benzeri akıntı ile kendini gösterir yorgunluk halsizlik belirtileri verir.
    Emaye ise inorganik maden tozlarının,Nikel kaplı (Nickel Flashing) alüminyum,çelik,demir vs. yüzeylere püskürtülmesi ile oluştur.İnorganik ve non-toxic olduğundan insan sağlığına zararlı değildir,en azından şu ana dek kanıtlanmış bir etki görülmemiştir.Bu sebeple sağlık açısından güvenle kullanabilir.Uzun ömürlülük konusunda ham döküm ömürlüktür. Paslansa bile temizlenip kullanılabilir.
    Sağlık konusunda tabiki emaye kaplama için kötü konuşulmuyor,güvenle kullanın.Ancak ham dökme demir ürünlerinin artısı,pişen yemeğe az da olsa demir geçişi sağlaması.Bu bilimsel olarak kanıtlanmış ve hatta pişen yemeğin içine atılabilen demir külçeler bile satılmaktadır.
    UZUN LAFIN KISASI MUTFAKLARIMIZDAN KAPLAMA MALZEMESİ OLAN BÜTÜN ÜRÜNLERİ ÇIKARMALIYIZ.
    Tost Makinesi olarak dökümix kullanıyorum 200 TL bir çok üründen ucuz yukarda çizilmesi sorulmuş hiç önemli değil inanın çoğu markayı kullanmış sağlıklı seramik kaplama diye bir makinaya 7 yıl önce 450 TL vermiş biri olarak söylüyorum dökümix in yaptığı tostları hiçbirinde yiyemedim

• Granit döküm alsak sağlıksız mı olacak şimdi hocam :( temizleme olayı çok önemli 2 çocuk var okula yetiştir bilmemne zor işler.
    Zamanla yarışıyoruz.

ARZUM AR2027 vs. Deluxe serisi düşünüyorum ama fiyat düşmedi.

Syg.
  • Hocam bu dökümix tost makinesinde antikrot mühürleme işlemi yapabilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemoliz75

Üzgünüm yazmak zorundayım ne isim koyarlarsa koysunlar bütün kaplamalar kanserojendir sevdiklerinizi zehirlemeyin

Teflon bir markadır,ürün adı değildir.Kağıt mendile herkesin Selpak demesi gibi oturmuş bir kavram olmuştur.Teflonun ticari adı “Floropolimer”dir.En sık kullanılan çeşidi de herkesin bildiği “P.T.F.E (Polytetrafloretilen)” türüdür.Tamamen sentetiktir yani doğal olmayan,insan yapımı kimyasal bir bileşen.Flor gazı ve karbon atomlarının birleşimiyle oluşan bir polimerdir.Kolay anlaşılması açısından Teflon kelimesi üzerinden konuyu anlatmak gerekir ise,yapımında kullanılan PFOA(Perflorooktanoik Asit) insan sağlığına zararlıdır.Şu sıralar bu tehlikeden dolayı PFOA-Free ürünler çıkmaya başladı ancak teflonun uygulandığı alüminyum da sağlığımıza zararlı,iş sadece teflon kaplama ile bitmiyor.

Teflon 250derecelerde bozulmaya,350derecelerde ise çözünmeye başlar.Bu sebeple günümüzde “YAPIŞMAZ DÖKÜM TAVA/TENCERE” kullanılarak yapılan –özellikle mühürleme işlemleri ve tost makinesi - kesinlikle çok tehlikelidir.Kullanıcılar etiket yazılarına ve uygun fiyat olmasına aldanarak “SERAMİK,GRANİT,TEFLON” kaplı “ALÜMİNYUM DÖKÜM” ürünleri “DÖKME DEMİR” zannetmekte ve bu tavaları ocak üzerinde aşırı derecede ısıtıp mühürleme yapmaktadır.Teflon kaplı ürünler kesinlikle boş olarak ocak üzerinde veya tost makinasında kızdırılmamalıdır, yemek pişirilmemelidir. Ortaya çıkan gazın solunması bile kanserojendir. Grip benzeri akıntı ile kendini gösterir yorgunluk halsizlik belirtileri verir.
    Emaye ise inorganik maden tozlarının,Nikel kaplı (Nickel Flashing) alüminyum,çelik,demir vs. yüzeylere püskürtülmesi ile oluştur.İnorganik ve non-toxic olduğundan insan sağlığına zararlı değildir,en azından şu ana dek kanıtlanmış bir etki görülmemiştir.Bu sebeple sağlık açısından güvenle kullanabilir.Uzun ömürlülük konusunda ham döküm ömürlüktür. Paslansa bile temizlenip kullanılabilir.
    Sağlık konusunda tabiki emaye kaplama için kötü konuşulmuyor,güvenle kullanın.Ancak ham dökme demir ürünlerinin artısı,pişen yemeğe az da olsa demir geçişi sağlaması.Bu bilimsel olarak kanıtlanmış ve hatta pişen yemeğin içine atılabilen demir külçeler bile satılmaktadır.
    UZUN LAFIN KISASI MUTFAKLARIMIZDAN KAPLAMA MALZEMESİ OLAN BÜTÜN ÜRÜNLERİ ÇIKARMALIYIZ.
    Tost Makinesi olarak dökümix kullanıyorum 200 TL bir çok üründen ucuz yukarda çizilmesi sorulmuş hiç önemli değil inanın çoğu markayı kullanmış sağlıklı seramik kaplama diye bir makinaya 7 yıl önce 450 TL vermiş biri olarak söylüyorum dökümix in yaptığı tostları hiçbirinde yiyemedim
    +

İnsan özellikle çoluk çocuğa karışınca sağlıklı ürün kullanmanın önemini daha çok farkediyor. Ben de sevgili @Bayberty sayesinde döküm ürünlerle tanıştım. Yaklaşık 2 yıl kadar önce bu konu sayesinde dökümix tost makinesi aldım ve halen %100 memnuniyet ile kullanmaktayım. Her kim yaptığım tostları yediyse lezzetine ve çıtırlığına bayılıyor.

Evde kızartma da çok sık yapılıyordu ve defalarca emaye kızartma tenceresi aldıysamda bir türlü memnun kalmadık, ya yakıyordu ya yapışıyordu. Bu sene onu da Lava döküm kızartma tenceresi alarak hallettim. Çok güzel kızartması oluyor.

Evdeki yemek pişirilen kaplamalı tencere ve tavaları da güzel, kaliteli bir çelik yemek takımıyla değiştireceğim.

• LithuM kullanıcısına yanıt
    tefal'in en iyi modeli Tefal Comfort xl-800'dür, diğeri Tefal Gourmet Grill Comfort modelidir ancak ikisinin de fiyatları ikiye katlanmış ... ayrıca bu modellerin de bazı sorunları var ...
  • BoCexxx kullanıcısına yanıt
    "granit döküm plaka" hiç olmadı ve olmaz ... döküm diye bahsedilenler alüminyumdur gerçek demir-döküm değil ... ar-2027'nin plakaları da alüminyumdur, tek artısı çift taraflı kullanılabiliyor olması ...
  • ririii kullanıcısına yanıt
    en üst kademeye getirip tam ısınana kadar beklerseniz belki olur ancak ocak üstü döküm tava kadar iyi olmayabilir ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

tefal'in en iyi modeli Tefal Comfort xl-800'dür, diğeri Tefal Gourmet Grill Comfort modelidir ancak ikisinin de fiyatları ikiye katlanmış ... ayrıca bu modellerin de bazı sorunları var ...
    Hocam peki tasarımsal olarak şık inox 700 tl civari öneriniz var mıdır ?
  • Yazarken belirtmemişim emaye yani cam kaplama yalnız ham demir üzerine yapılanlar için geçerli sağlıklı diye ... alüminyum kaplama da çizilmesi sonucu yediklerimize alüminyum geçebilir alüminyum zehirlidir vücutta birikir ve Hafıza bozukluğundan Alzheimer’e kadar problemlere neden olabilir.

• 
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.