Bildirim
***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (507. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Hayırlı olsun çok büyük bir problem değil iyi günlerde kullanın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
300-350 TL bütçeye kadar çıkabilirim. Hala en iyisi Dökümix diyorsanız Dökümix alacağım. Dökümix'e yakın performansı olup daha şık dizayna sahip , temizliği kolay cihaz varsa onu da değerlendirebilirim.
Bir de bilgisi olan varsa Waffle makinası tavsiyesi de alabilir miyim ikisini aynı anda almak istiyorum.
Schafer nostalgie güzel görünüyor ayrıca waffle da yapabiliyor. Dilerseniz bir göz atın. Ben hala araştırıyorum maalesef bir karara veremedim. -
-
Öncelikle hayırli olsun pas lekesi olup olmadığını bir bezle vs. Silince anlaşılır plakalar düzgün bir ihtimal ıslak kalmış olabilir. Pas lekesi silince çıkar. Veya içinize sinmediyse iaede edin. Tabaka demir olduğu için nemli bırakmayın temizleyip yağlayip kullanabilirsiniz. Karar sizin
Bayağı bir sildim ancak çıkmadı acaba dökümün rengi olabilir mi bu iade etmek uzun iş diye vazgeçtim olmadı yağlı kağıt ilr kullanıcam.quote:
Orijinalden alıntı: adres63
Öncelikle hayırli olsun pas lekesi olup olmadığını bir bezle vs. Silince anlaşılır plakalar düzgün bir ihtimal ıslak kalmış olabilir. Pas lekesi silince çıkar. Veya içinize sinmediyse iaede edin. Tabaka demir olduğu için nemli bırakmayın temizleyip yağlayip kullanabilirsiniz. Karar sizin
Bir de az önce bir tost denemesi yapayım dedim, o kadar yağlamama rağmen,tost ekmeğinin üst tarafı üst plakaya öyle bir yapıştı ki onu oradan çıkarmak için uzun süre uğraştım sonuçta üst ekmeğin yarısından çoğu üst plakada kaldı yandı ve iz bıraktı. Şimdi bulaşık teli ile çıkarmaya çalışıyorum ancak o da olmuyor. Anlamadım benim makine mi sorunlu , burada bu kadar iyi yorumlar varken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ukko -- 21 Ağustos 2019; 0:15:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk başlarda ekmeğe yağı fazla sürün. Tablalar yağa doyuncaya kadar yapın. Ben 3-4 aydır hiç yağ sürmeden yapıyorum. Nalburlarda tel fırça satılıyor. Rahat rahat kaziyin temizleyin. Makineyi kullana kullana alışırsınız. Makineyi temizleme işini soğumaya bırakmadan yapın sicakken daha kolay çıkıyor.
İlk sayfada yazan makineyi güzelce yaglayip son ayarda duman cikincaya kadar ısıtma temizleme olayını yapmissinizdir umatim
Evet bunu yaptım, ancak bunu yaptıktan sonra yağ biraz yandı gibi. üst plakada sorun yok ama alt plakada beyaz bir peçete ile silmeye çalışınca yağ siyah bir renk ile geliyor. Acaba dökümün rengi mi yağa geçiyor yoksa yağ mı yandı emin değilim, firmaya mail attım bakalım ne cevap verecekler.quote:
Orijinalden alıntı: adres63
İlk sayfada yazan makineyi güzelce yaglayip son ayarda duman cikincaya kadar ısıtma temizleme olayını yapmissinizdir umatim -
Bahsettiğiniz renk normaldir, döküm tencere ya da tavalarda ilk kullanımlardaki demir geçişidir, normaldir. Aşağıda detayları okuyabilirsiniz.https://www.dokumcubaba.com/ham-demir-dokumde-pisen-yemeklere-gecen-demir-miktari/ -
Evet dostlar.
Bende 2 yıllık konu takibi sonunda dokumix alarak yoluma devam ediyorum.
Evdeki emektar döküm tost makinesi artık emeklilik istiyor
Bu arada tefalin optigrill akıllı izgara ve tost makinesini keşfettim.
Duyan bilen tecrübe eden var mıdır.
Dokumix yanına bir ihtimal alabilirim.
Iyi forumlar...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bir süre önce Dökümcübaba'dan döküm tava aldım ve döküm kullanmanın inanılmaz fark yarattığını anladım. Hatta iki tava arasında tost yaptım, lezzeti inanılmazdı anccak iki tavayı da ısıtmak pek mantıklı olmadığından dayanamadım ben de KIRMIZI bir Dökümix alarak aranıza katıldım. -
Üstat merhabalar. Dökümikste temizlik olayı nasıl? Yapışma oluyor mu? Bu aralar ben de tost makinesini değiştirmem lazım.quote:
Orijinalden alıntı: melodramm
Evet dostlar.
Bende 2 yıllık konu takibi sonunda dokumix alarak yoluma devam ediyorum.
Evdeki emektar döküm tost makinesi artık emeklilik istiyor
Bu arada tefalin optigrill akıllı izgara ve tost makinesini keşfettim.
Duyan bilen tecrübe eden var mıdır.
Dokumix yanına bir ihtimal alabilirim.
Iyi forumlar...
-
Yapışma olmaz kesinlikle.quote:
Orijinalden alıntı: y_kose
Üstat merhabalar. Dökümikste temizlik olayı nasıl? Yapışma oluyor mu? Bu aralar ben de tost makinesini değiştirmem lazım.
Alıntıları Göster
Ancak temizlik konusu çıkarılabilir plakalar kadar kolay değil.
Ancak lezzeti inanılmaz.
Bizim eski emektar döküm plakalı ve muhteşem tost keyfi oluyor.
Etkisinde kaşar peyniri eriyip yapışırdı. Bicak ile hemen çıkıyordu.
Döküm plakanın esprisi demir yağı emiyor ve böylece kesinlikle yapışma olmuyor.
Çizilme derdi zaten yok
Tavsiye ederim.
Iyi forumlar...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dökümix gibi döküm tost makinası alanlar aman ilk mesajdaki şu kısımlara dikkat etsin, ek olarak ilk kullanımlarda makina yağlanana kadar tost ekmeği gibi ince değil de normal ekmek gibi kabuğu kalın ekmekler kullanmaya özen gösterin derim. Ben bu kısımları atlayıp ilk kullanımımda tost ekmeği denedim ve kaşarlar dışarı çıktı ve fena yapışma sorunu yaşadım, kazıyana kadar Ağustos ayında sırtım su içinde kaldı quote:
*ilk kullanım;
-tost makinesini aldıktan sonra hemen tost yapmayın,
-ilk kullanımdan önce plakaları iyice temizleyin (plakalar sabit ise nemli bir bezle yüzeyleri iyice silin, çıkarılabilir plakalı ise yıkayın),
-ardından ıslak plakaları kurulayın,
-makinenin üst kapağını açın, eğer 180" açılıyorsa açın ızgara konumunda dursun bu daha iyi olur,
-makineyi fişe takın ve ısı ayarını en üst kademeye getirin, ısınmaya başlayınca kağıt havluya/peçeteye ayçiçek yağı sürün ve plakaları yağlamaya başlayın,
-bu süreçte duman ve koku olur bu durum normaldir, ara ara plakaları yağlamaya devam edin plakalar yağa doysun, koku ve duman kaybolana ve termostat birkaç kez devreye girene kadar yaklaşık 10-15 dak. çalıştırın, sonra fişi çekin,
-plakaları kağıt havlu ile silin, işlem tamamdır ...
-özellikle ilk hafta tost yaparken ekmeklere hafifçe margarin/tereyağ sürün yoksa yapışabilir ...
-
merhaba arkadaslar ben ogrenciyim bütcem 100 200 tl arası ızgarası iyi olan bir tost makinesi arıyorum kofte yapabilcegim tavuk yapabilceğim cok arastırdım ama 10 yorum varsa 5 i olumlu 5i olumsuz bu fiyatlara çok üst düzey bir şey alamayacağımı biliyorum benim için fiyat performans olsun mutlu etsin yeter ızgarası önemli tavsiyelerinizi yazarsanız cok mutlu olurum -
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X