Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.694
Cevap
224
Favori
1.588.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar epeydir takip ediyorum yorum ve tavsiyeleri. Bende kararsız kalanlardanım. Aklıma takılan plakaların granit yada seramik olması tostu kurutması açısından farkedermi? bir diğer konu da mesela king p625 'e meyilliyim fakat ileride plaka değşimi mümkün olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zuzu_aslı Z kullanıcısına yanıt
    Seramik yada granit maplama diye bir şey yok ,topu da teflon kaplama,mal satılsın diye mıçlarından uydurdukları bir kaplama maalesef,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman eyvah, tefalin tost makinesinde takır takır olan tostu yedikten sonra teflon tost makinelerine hiçte iyi bakmıyorum. Dökümix önermişler arkadaşlar da onun da yağlanması yıkanması sıkıntı. Napsak ki yahu

Kurutma sorunu makinenin gücü ile alakalı olabilir,
    Homend mantıklı bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

ince alüminyum plakalar tostu kurutur,
    yavaş ısınanlar tostu kurutur,
    üst kapağı yeterince bastıramayan makineler tostu kurutur ...

makine seçerken plakaları etli-dolgun-kalın olanlarından, hızlı ısınanlarından, üst kapağı ağır olanlarından tercih etmek gerekir ...
    breville 250-ex / 200-ex,
    korkmaz a-328 / a-329-16
    delonghi cgh-900 / cgh-900-c,
    homend 1304,
    simton 8 dilim,
    fayrinoks dökümix dt-30,
    kenwood hg-400,
    arzum ar-254,
    hotpoint ariston cg-200,
    karaca bio granit tost ... bu modeller yukarıdaki kriterleri genelde karşılıyor ...

king p-625 ise plakasının biraz ince olması dışında onlarla aynı sınıfa girebilir ...

plaka türüne hiç takılmayın, levent beyin dediği gibi bir satış taktiği meselesidir, birara teflon modaydı sonra seramik moda oldu şimdilerde granit ...
    kısa zaman sonra sıra titanyum kaplamaya gelecektir bekleyin ...
    güncel ürünlerden breville plakaları belki farklı olabilir, titanyum kaplama olduğu iddia ediliyor tabii doğruysa ...

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler gerçekten güzel ürünmüş.

• sizi de yoruyorum ama aklıma takılan bir konu var, bu tost makinelerinin plakaları deforme olduğunda komple makineyi değiştirmeden plakaların değişmesi söz konusu olabilir mi? Özellikle önerdiğiniz bu firmaların içerisinde bu kolaylığı sağlayan var mı? Bu arada önerileriniz içerisinde karşılaştırma yapıyorum ve homend 1304,arzum ar 254,kenwood hg400 arasında kaldım

üçü arasında homend en iyi seçenek ...
    plaka konusunda korkmaz iyidir, yedek plakaları servislerden 60 liraya almak mümkün ...
    a-328 en beğendiğim ve tavsiye ettiğim korkmaz modelidir ...
  • 300 lira civarına öneri yapabilir misiniz?
    Delonghi cgh900lerden kalmadı heralde
  • Reppu kullanıcısına yanıt
    benim tahmininm üretimi biten ürünlerin fiyatları yapay olarak artıyor, delonghi popülerken iyi sattı şimdi stoklar azaldığından fiyatı arttı ...
    homend 1304 veya korkmaz a-328 modellerini düşünebilirsiniz, şimdilik alınabilir fiyatlarda seyrediyor ...
  • birde sunu belirtmeden gecemeyecegim arkadaşlar tost yaparken makine üzerinde asla ve asla ekmek veya sandvici ikiye bölmek için kesmeye kalkmayın zira alt tabakayı kesik biçimde bırakıp çizik içinde kalıyor
  • leventsr L kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum. Teflonu beyaza boya seramik. Benekli boya granit. Griye boya titanyum vs vs.

• En iyi tost makinesi büfe tipi döküm makinelerdir. Tek kusurları temizliğinin zor olmasıdır. Diğer yandan iyi ısındıktan sonra uzunca bir süre sıcak kalır elektrik gitse dahi tost yapmanıza imkan verir . Ben 7 senedir kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım . Sırf tost yemeye misafir çok gelmiştir halende gelirler. Cüsseli ve ağır olduğu için mutfağınızda özel bir yer ayırmanız gerekir. Bayanların kaldırıp temizleyebileceği bir makine değil . Tost haricende bir çok şeyde yapabilirsiniz waffle süper yapar. et kızartır biber közler yumurta kızartır vs. Hiç bir granit , teflon , seramik vs bu makinelerin yaptığı tostu yapamaz verdiği tadıda veremez. İmkanınız yeriniz varsa döküm büfe tipi alın. Elektrik sarfiyatı yönünden teflon cihazlarla aynıdır. Dayanıklılık olarak onlardan çok ama çok dayanıklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtmmustafa

En iyi tost makinesi büfe tipi döküm makinelerdir. Tek kusurları temizliğinin zor olmasıdır. Diğer yandan iyi ısındıktan sonra uzunca bir süre sıcak kalır elektrik gitse dahi tost yapmanıza imkan verir . Ben 7 senedir kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım . Sırf tost yemeye misafir çok gelmiştir halende gelirler. Cüsseli ve ağır olduğu için mutfağınızda özel bir yer ayırmanız gerekir. Bayanların kaldırıp temizleyebileceği bir makine değil . Tost haricende bir çok şeyde yapabilirsiniz waffle süper yapar. et kızartır biber közler yumurta kızartır vs. Hiç bir granit , teflon , seramik vs bu makinelerin yaptığı tostu yapamaz verdiği tadıda veremez. İmkanınız yeriniz varsa döküm büfe tipi alın. Elektrik sarfiyatı yönünden teflon cihazlarla aynıdır. Dayanıklılık olarak onlardan çok ama çok dayanıklıdır.

...

• Malesef piyasada ev kullanımı için adam gibi alet yok. O çok övdüğünüz, yok kolu sağlam, ayağı söyle diye övdüğünüz onlarca model teflon işinde olmayan markalar, plakalarına kim, nasıl, hangi tip teflon kaplama yapıyorlar bilmiyorsunuz.

Tefalin eski makineleri incecik kollu teneke gibi denmiş daha önce de yazmıştım neredeyse 20 yıldır kullandığımız model var ne gövdede, ne kolda sıfır sıkıntı. Ama tabi plakalarda teflon diye birşey kalmadı nerdeyse.

Teflonda işin piri tefaldir. Bir tek tefal teflon ürün alırsam için rahat ediyor. Piyasadaki yok homendmiş, cucinoxmuş, arzummuş hiçbir markanın teflon işçiliğine güvenemiyorum. Aldıktan 2 sene sonra teflonunun ne olacağı, estetik görünümünden ya da tostu kalın ince basmasından çok daha önemli. İş makinesi almıyorsunuz, gıda makinesi alıyorsunuz ve sağlıklı olması önemli.

Yine bu konuda büyük bir hata eski tip üstten basmalı makinelerde yok kafa öne gelir tost için akrobasi yaparsınız minvalinde şeylerle abartılmış. Alıyorsunuz bezi üstten biraz bastırıyorsunuz, biryerleriniz dökülmez arkadaşlar gayet de güzel tost yapıyorlar. Ayrıca tostun kağıt gibi olması yanlıştır. Tost dediğiniz bastırılmaz kendi ağırlığıyla hafif kalın kalıcak. İçi eriyecek, ekmeği dışı kıtır içi yumuşak olacak. Yoksa öyle a4 kağıt gibi inceltip yemenin manası yok, hele ağır kapaklı aldım, tostu incecik yapıyor diye bunla övünenlere gülüyorum resmen satış sitelerinde.

Neyse konuyu dağıtmayalım, şimdi teflon sıkıntı dedik. Seramik desek piyasadaki moneta haric seramik ürün üreten üreticilerin kaplamaları çok vasat kalitede. Kısa süre deçizliyor. Çoğu teflon üzeri boyadan ibaret. Gerçek sağlıklı kalın sermik kaplama bulabilmek oldukça zor. Onu da neye göre bileceksiniz? Korkmaz övülmüş de övülmüş korkmaz seramik tava alan oldu mu görün bakalım 6 ayda sermaik tavası ne hale geliyor. Bunun tost makinesine mi güveneceğim ben? Piyasada korkmazın seramik kaplamasıyla ilgili şikayetleri okuyabilirsiniz. Ki korkmaz gibi eli yüzü düzgün firmada bu sıkıntılar oluyorsa diğer markalarde neler olur?

Granit deniyor, bu granit kaplamanın ne idüğü belirsiz. Teflon üstü granit kaya kaplama tamam ama nasıl teflon, nasıl granit. Ne kadar sağlıklı? Tel bildiğim teflon ve seramikten çizilmeye çok daha dayanıklı olduğu. Ama sağlık konusu tam muamma.

Geriye kalıyor döküm demir. Sağlık konusunda en güzeli ama piyasada adam gibi ev tipi döküm makine yok. Sanayi tiplerini geçiyorum baştan evde hiçbir kullanırlığı yok. Kalıyor mu size bir dökümix. Onda da kabullenilemez bir falso; plakalar çıkmıyor. Daha önce plakası çıkmayan makine kullanmış olan bilir. Kirlendikten sonra makine üstünde temizliği tam bir eziyet. Plakanın kesinlikle çıkabilmesi lazım. Yani bu dökümixi üreten fayrinoks firmasına aklım ermiyor. Sen tam herkesin isteyebileceği tipte sağlıklı döküm demir ızgaralı makine yap, ama plakasını sabit yap. Ya kardeşim niye sabit yapıyorsun onu? Manası nedir? Çok mu zor plakayı tutacak 4 tane kıskaç koymak oraya?

Breville falan hikaye, hiçbir manası yok sabit plaka olduktan sonra.

Geriye iki seçenek kalıyor, ya teflona razı olup, en azından teflon kalitesine güvenilebilecek tefal gourmet grill almak, ya da teflona güvenemiyorsak seramik ızgaralı eli yüzü düzgün bir model almak. Onu da kısa vadeli olarak kabul etmek.

Izgarası 6 tostu rahat yapacak geniş ızgaralı, kalın kaplamalı, güven veren plakalı ürün bulamadım gibi. Bütün suç fayrinoks;'un. Yap şunu çıkarılabilir plakalı bitsin şu çile.

Malum seramik ızgaralı tost makineleri uzun zamandır piyasade değiller. Bayadır kullanıpda ızgaraları iyi durumda olan, kaplaması güzel, kalın, ısıtması da iyi memnunum dediğiniz seramik model var mı? Şu arzum ar292 dikkatimi çekti, granit ama 5 katman falan diyor, yorumlar da iyi, kullananlar ne der?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    ... Şu arzum ar292 dikkatimi çekti, granit ama 5 katman falan diyor, yorumlar da iyi ...

uzun ve detaylı bir analizin ardından arzum ar-292'nin dikkatinizi çekmiş olması çok enteresan hatta şaka gibi ...

bu makineyi hiç yakından gördünüz mü bilemem ama yukarıda yazdıklarınıza ve beklentilerinize en uzak makinelerden biridir ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

quote:

... Şu arzum ar292 dikkatimi çekti, granit ama 5 katman falan diyor, yorumlar da iyi ...

uzun ve detaylı bir analizin ardından arzum ar-292'nin dikkatinizi çekmiş olması çok enteresan hatta şaka gibi ...

bu makineyi hiç yakından gördünüz mü bilemem ama yukarıda yazdıklarınıza ve beklentilerinize en uzak makinelerden biridir ...

Uzun ve detaylı bir analizin ardından buldum demedim, dikkatimi çekti dedim o da 10 dakika önce hepsi buradada baktığım modeller üzerinden. 5kat kaplaması ile yorumlarının olumlu özelliğinden dolayı merak ettim.

Neredeyse bir yıldır tost makinesi bakıyorum zaten ama ev tipi çıkarılabilir plakalı döküm demir yok. O yüzden kararsız kalıyorum, teflon mu seramik mi, granit mi diye. Kaplama işi o kadar basit bir olay değil, bunun şakası yok, kolon kanseri denen bir olay var sonuçta. Kanser olmuş grip gibi, yaşlarımız da artıyor dikkatli olmak lazım. Firmalara göre kaplama kalitesi çok değişiyor. 6 ayda aşınacak ürün de var 2 ayda da ya da belki daha uzun da. O yüzden plakası adam gibi ürün almak istiyorum. Bir de benim zaten üçgen tost yapan hakiki tost makinem var alman. Bu tip ızgara tost makinelerinin yaptığı tostu beğenmiyorum, bunu biz ekmek kızartmak için kullanıyoruz düzenli. O yüzden 6 tostluk büyük ızgara şart. Tostu naidr yaparız, et vs işe hiç yapmayız. Hem büyük, hem çıkan ızgaralı olup da sağlık konusunda plakası beni endişe ettirmeyecek ürün bulamıyorum.

• Bu bimeks turbomeks nasıl birşey kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 9 Ekim 2016; 17:41:19 >
  • quote:

... Hem büyük, hem çıkan ızgaralı olup da sağlık konusunda plakası beni endişe ettirmeyecek ürün bulamıyorum...

şeklini beğeneceğinizi düşünmüyorum çünkü ev tip değil ancak beklentilerinize en uygun seçenek fayrinoks elk-12 olabilir ...
    büyük boy, hem çıkarılabilir hem de sağlıklı çünkü plakalar demir-döküm ...
  • 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.