Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (253. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.694
Cevap
224
Favori
1.588.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bayberty

quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Korkmaz a 328 var bende de.Yalnız kademesini 2 ye aldığım zaman ekmeği çok yumuşak yapıyor.Kızarmış ekmek yapamadım bir türlü.

2. kademede tost yapılmaz, sonuna kadar açmak lazım ...

Mecbur öyle yapıyorum, onda da ekmeği kızartması 5-7 dakika sürüyor.Ya bende sıkıntı var ya da ekmeklerde.

neden mecbur anlamadım, 2. kademe tost için değil ısıtmak içindir, tost en az 4. kademede yapılır hatta en sona kadar açılır ...

Bundan önceki tost makinesinin ısıtma ayarsızdı.2.kademede ekmeğin yandığını bilirim.Ondan öyle yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayberty kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam 328 modelini alıyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırıp kimseyi rahatsız etmeden alayım diyordum ama konuya baktıkça kafam karıştı.

İhtiyaçlarım herkesten bir miktar farklı olabilir, diğer türlü sanırım işim daha kolaydı.

Mutfağımızda ciddi anlamda yer sıkıntısı var, dolayısıyla tost makinesinin büyüklüğü ya da daha doğrusu küçüklüğü önemli. Ancak yıllar önce kullandığımız dandik premier bir tost makinesi bizi evde tost keyfinden soğutmuştu.

Plakaların çıkarılabilir olması şart, ama incecik aluminyumlar sıkıntı. Izgara özelliğine ise hiç ihtiyacım yok.

Özetle kalabalık bir aile değiliz, kaliteli, dikey saklanabilen, plakaları çıkan ama yine de bizi evde tost keyfinden mahrum bırakmayacak bir tavsiye rica etsem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozleran -- 31 Ağustos 2016; 17:02:35 >
  • küçük ve kaliteli model bulmak zor, yazdığınız özelliklerde en mantıklı seçenek homend 1304 ...
  • @Bayberty hocam sayenizde Korkmaz a328 modelini sipariş verdim, gelince izlenimlerimi konuda aktaracağım. İlginiz için çok teşekkür ederim Allah Razı Olsun
    Bayberty hocam, Homend 1301'e ne dersin? Tip olarak yeni tip, döküm plaka diyor, 1304'teki döküm plakalardan mıdır bilemedim.
    Tam aradığım gibi boyutu, sadece watt değeri düşük.
  • orislevin kullanıcısına yanıt
    hayırlısı olur inşallah, Allah sizden de razı olsun ...
  • aslında bulabilseniz aynı tipte arzum ar-218 önerirdim 1301'den daha oturaklı sağlam bir makine ama piyasada bulmak zor, kenwood hg-400 modeli de iyidir ama bu ikisi sabit plaka belki istemezsiniz ...
    1301 fena bir model değil, ebat olarak tam istediğiniz gibi ... fiyat uygunsa alınabilir ...
    not: ESSENSO MİDİ PANİNİ modeli de var, arzum ar-218'e benziyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 1 Eylül 2016; 14:35:56 >
    Homend 1301'i 116 TL'ye maledince aldım üstad çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilozler

Homend 1301'i 116 TL'ye maledince aldım üstad çok teşekkürler.

güzel fiyat, hayırlı olsun ...
    (not: internetten sipariş ise gelince kontrol edin, bazen teşhir ürün gönderirler) ...
    Homend'in kendi sitesinde teşhir ürününü 129 TL'ye satıyorlar.

urun.n11.com
    Tost Makinesi - Fiyatları & Modelleri - n11.com
    http://urun.n11.com/tost-makinesi/homend-toastbuster-1301-tost-makinesi-P119054107

Ben bu satıcıdan aldım. Eğer teşhir ise geri gönderirim.

• Merhaba,

Uzun yıllardır kullandığım Tefal tost makinem ısıtmamaya başladı, kablo çıkış noktasında sorun vardı, o noktaya elle müdahale ettiğimizde çalıştığı için sorunun büyük olduğunu düşünmüyordum ama servis "eski model, tamiri pahalı olur" dedi, kestirip attı. Burada özellikle vurgulamak istediğim, bir firma devamlı yeni modeller üreterek piyasada var olurken, eski modellerinin de arkasında durmalı. Tamiri zor olan eski model ürünün yerine yeni bir modeli uygun fiyatla müşterisine teklif edebilmelidir ki bunu yapan firmalar olduğunu biliyorum. Benzer sorunu Tefal ekmek kızartma makinemde de yaşadım; 2 gözlü makinenin bir bölümü çalışırken diğer bölüm kızartma yapmıyordu ve servis bunu tamir edemedi.

Tefal servisle ilgili bu deneyimimi paylaştıktan sonra, asıl konuya geleyim:

Yeni bir tost makinesi arayışına girdim ve Google beni bu sayfaya yönlendirdi. Oldukça fazla paylaşım yapılmış, emek harcanmış, hepsini olamasa da çoğunu okudum, notlar aldım ve sonunda DÖKÜMİX markada karar kıldım.

Ürünü N11'den öğle saatlerinde aldım. Aynı gün kargoya verildi. Etesi gün 30 Ağustos, resmi tatil olduğu için, ürün 3. gün akşam elime geçti. Paketi olması gerektiği gibi; orjinal kutunun üzerine bir kutu daha geçirilmiş halde geldi. Buraya kadar her şey çok güzeldi.

Paketi açtığımda yaşadığım ilk hayal kırıklığı beklediğimden küçük bir makine olmasıydı. "8 Dilim" olarak tanıtımı yapıldığı için, aynı anda rahat 4 tost yapabildiğini düşünmüştüm ama bana biraz zor gibi geldi. Küçük dilimler olursa belki, bilemiyorum, test edemedim çünkü makinenin kablosunu bile açmadan tekrar paketleyip kutusuna geri koydum, bantladım, iade için hazırladım. Çünkü ürün DEFOLUYDU!

Tost makinesinin kapağı açıldığında, üst plakadaki kanalların sol başta olanında kırık bir bölüm vardı. Malzeme döküm olduğu için, bu kırık bölümün insan sağlığı için ciddi tehlike oluşturduğunu düşünüyor, üretici firmanın bu ürünü nasıl "SON KONTROL" noktasında gözden kaçırdığını anlayamıyorum. Yoksa bu basit bir gözden kaçırma değil de, bilakis; "önemsenmezse satılır" mantığı ile mi internet alışverişi için piyasaya sürülmüş? İlk olarak Konya'daki fabrikayı arayıp oradan almak istediğimde 160 Tl fiyat vermişlerdi. N11'de "caddem42"'den 139 TL'ye alıp, 20 TL kâr ettiğimi düşündüm ama yanılmışım. İade prosedürü, yazışmalar, paranın iade edilip edilmediğinin kontrolü gibi sevimsiz bir süreç var önümde.

Ürünün defolu kısmının fotoğrafını da paylaşıp, internetten alışveriş edecek herkese bol şans diliyorum. Çünkü elektronik şans işi evet ama internetten elektrik/elektronik alırken şansa 2 kere ihtiyaç var.

Bu arada ben en başa geri döndüm. İnternetten almayı düşünmüyorum. Sirkeci'de birkaç gün önce araştırma yapmıştım, oradan alacağım inşallah.

Başta yazdığım Tefal servis hakkındaki olumsuzluklara rağmen, acaba;

>>Tefal Comfort XL 800 - 2400W (sirkeci Aktürk Ticaret'de 450 TL) mü,
    >>Breville 200 veya 250 - 2200 W (sirkeci Enplus kampanya her ikisi de 449 TL) mi veya
    >>Breville 800 - 2400 W (sirkeci Enplus 1100) mü?
    (bundan üniversiteye başlayacak oğluma aldım, çok amaçlı kullanır diye... kutusundaydı, evine gidince kendi açar diye açmamıştım ama bu akşam açıp deneyeceğim)
    >>Korkmaz A328 - 1800 W (Sn Bayberty bu markayı da önerdiği için listeye aldım, fiyat bilgim yok)

Önceliğim; kaliteli olsun, kalabalık bir aileyiz, mutfağımda yer sorunum yok, büyük olsun. Amacım tost yapmak ve ekmek kızartmak. Grill için döküm ocaküstü ızgara ve tavam zaten var; yani grill özelliği olsa da olur ama önemli değil fakat Watt gücü önemli. Plakaların çıkması şart değil. Ve fiyat öncelikli değil.

Şubat 2013'de açılan bu başlığa güncel desteğini canlı tutarak bugüne gelmesinde çok önemli payı olan Bayberty başta olmak üzere, tüm katkı verenlere teşekkür ediyorum.

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...

• Remta R72'yi Bayberty tarafından bilgi paylaşımı yapılanhttps://forum.donanimhaber.com/m_71165834/tm.htm konudan öğrenmiştim. Kendisine teşekkür ederim.

Remta R72 döküm tost makinası satın aldım. Çok memnunum. Döküm plakalar sayesinde üst kapak yetirince ağır, yüksek ısılara (300 derece) çıkabildiğinden ekmeği kurutmadan hızlıca incecik tost yapabiliyor.

Mutfaktaki kapladığı yeri görebilmeniz için fotoğraflarını ekledim. Beklediğimden daha az yer kapladı.

• ipek-er İ kullanıcısına yanıt
    selam,
    uzun ve detaylı paylaşım için teşekkürler, bazen detaylara ihtiyaç duyuyoruz ...
    dökümix'teki plaka deformasyonu konusunda haklısınız, bu plakanın montaj öncesi elenmesi geri dönüşüme ayrılması gerekirdi ...
    döküm makinelerin tanıtım bilgileri hususunda bir yanlış yapılıyor ve her nedense "8 dilim" olarak yazılıyor, simton markası da bunu yapıyor, tüketiciyi yanıltmaktan başka bir şey değil yine haklısınız ...

yeni makine konusuna gelirsek ... tefal xl-800 iyi makine ancak bağlantı kolları benim sınavımı geçemiyor, mağazalarda da defalarca bundan bahsettim onlar da bir şey diyemiyor ...
    breville 800-gr benim favori makinem ancak fiyatı tamı tamına %100 artmış durumda, daha önce 550 liraya rahatlıkla bulunurken şimdi aynı makineye 1.100 vermenizi isteyemem ...
    korkmaz a-328 her ne kadar iyi makine olsa da bunlarla aynı klasmanda değil ...
    geriye iki seçenek kalıyor, breville 250-ex veya 200-ex, bu yönde tercihte bulunmanızı öneririm ...
    marmara ve istanbul forumda gördüğüm enplus'ta 250ex 449, 200ex 399 liraydı ... aralarındaki tek fark 250ex'teki alt plakanın düz olması sayılabilir ...

• btioyo4 B kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, beğenmenize sevindim güle güle kullanın ...
  • Merhaba.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Haklısınız; Breville 200-ex ve 250'nin fiyatları Enplus sitesinde 449 TL iken, Sirkeci Enplus'da 200-ex için 399 ve 250 için 449 fiyat vermişlerdi.

Özellikle 250'nin kampanyası bana da cazip geldi. Muhtemelen tercihim o yönde olacaktı fakat eşim dün sürpriz yapıp, daha fazla o mu, bu mu, şu mu diye didiklememem için "tost makinesi sorunsalımı" çözmüş :) Tefal almış; Tefal Comfort XL 800 model - 450 TL.

Makinenin görünüşü çok iyi. Ayakları yere basan "sağlam" bir görüntüsü var. Makine 2400 watt, 3 kademe ısı ayarı var. Pişirme alanı tam istediğim gibi, rahat 6 tost yapar. Yani "dökümcülerin tabiriyle" 12 dilim !!!

Ve fakat; plaka olukları oldukça derin eski makineme göre, bu temizlikte biraz zorluk çıkartır gibi geldi. Her ne kadar plakalar ve yağ toplanan hazne bulaşık makinesinde yıkanabilir dense de, ben tercih etmiyorum, elde yıkıyorum. Dediğiniz gibi bağlantı kolları zayıf ! Ayrıca, başka bir sitedeki yorumlarda rastladığım gibi; üst kapağı önden bastırdığınızda arka taraf için de dışarıdan mutfak eldiveni veya havlusu ile bastırarak bir güç uygulamak gerekli olabilir ince tost için -ki bu esnada da çok fazla güç gösterisi yapmamak, çok bastırmamak lazım, kapağın iç kısmı boş, içe çökebilir!!!-

Henüz tost yapmadım, sadece sabah ekmek kızarttım. Isı ayarını tost için 1 gösteriyor ama benim ekmeğim kendi yaptığım ekşi mayalı çavdar ekmeği için bu ısı yeterli gelmedi; 2 hatta 3 yaptım dereceyi! Az önce deneme için; ikiye bölünmüş tavuk göğsünü, yağlı kağıt içinde (ki kullanma kılavuzunda yağlı kağıt kullanmayın diyor, sebebini bilen var mıdır?!), 3 kademe ısıda, 6 dakika civarında pişirdim.

Şimdilik ilk izlenimlerim bunlar.

Bu başlığa katkı veren herkese tekrar teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipek-er -- 3 Eylül 2016; 13:57:14 >

• ipek-er İ kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun ...
    bu markanın tüm modellerinde aynı kronik sorun var, bağlantı kollarının tasarımı nedeniyle tost yaparken kolu bastırınca arka kısım kalkıyor ve ekmeğin bir kısmını yeterince ezemiyor ...
    bunu telafi etmek için elle üstten bastırmak gerekiyor ... breville'de buna gerek kalmıyor ...
    peki böyle tost yapacak olduktan sonra neden 450 lira verelim ki ?.. sıradan eski nesil 100-120 liralık makinelerle de böyle tost yapabilirsiniz ...
    tefal makinelerin gövdesi de çok oturaklı değil, her tarafında bir oynaklık var ... breville öyle değil ...
    ürünlere daha fazla para vermemizin nedeni "daha kolay yapmak ve daha iyi sonuç almak"tır ...
    henüz tost yapmadınız ama ilk denemenizde bu problemi iyice test etmenizi öneririm ... umarım benim tahminlerim yanlış çıkar ...

ek olarak bir hatırlatma yapmak isterim; bundan yıllar önce breville 800gr 550 lira iken tefal xl-800 650 lira idi ... şimdi tefal 450, breville 1100 lira ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 3 Eylül 2016; 14:32:57 >

Teşekkür ederim :) Tefal servisini şikayet ile başlayan ilk postumdan sonra tekrar bir Tefal sahibi olmam ironi aslında ! Tek avuntum gerçekten bizim aileye uygun pişirma alanı ve Watt gücünün yüksekliği. Daha evvel yazdığım önceliklerime cevap vereceğini düşünüyorum.

Bununla beraber; F/P karşılaştırması yapıldığında çok haklısınız. Mesela az önce oğluma tost yaptım:

1- Söylediğiniz ve benim de daha önce okuduğum gibi, incecik bir tost olmadı çünkü üst kapak ağırlığı bunun için yeterli değil. Gerçi bu "ince tost" meselesi, makinenin performansı kadar ekmeğin yapısıyla da alakalı. Hazır pofuduk tost ekmekleri ile yapılan tostların incelmesi daha kolay iken, benim gibi "köy ekmeği" yapısında yoğun bir ekmek kullanılırsa, ince tost -döküm makineler hariç- hiç mümkün değil; test edilip onaylandı !

2- Tost malzemesi kalınlığı fazla olunca üst kapağı direk kapatamıyorsunuz, aksi takdirde tostun üst ekmeği ve malzemeler kayma yapıyor. Bu yüzden üst kapağı havalandırarak tostun üstüne kapatmak gerekli. Bahsettiğiniz oynaklığın sebeplerinden biri, bu iki yandaki üst kapağı hareketlendirme kolları, diğeri de aşağıda yazdığım aralıklı pişirme için kullanılan manuel ayarlama çubuğu.

3- İki panel arasını açarak, "aralıklı" pişirmek gerektiği durumlarda, kilitlemeyi manuel yapmak gerekiyor. Aralıklı pişirmeyi, makinenin arka bölümündeki metal bir çubuğu destek olarak kullanarak sağlıyorsunuz. Bu detay Breville 800'de çok daha kolay ve zahmetsiz.

Şimdiye kadar yazılanların hepsini doğrular nitelikteki son tespitiniz ise gerçekten çok çarpıcı ! Breville sadece bu başlığın konusu olan tost&grill makinesi ile değil, diğer küçük ev aletlerinde de açık ara önde. Geçen gün oğluma 800 modeli alırken kendime de mutfak robotu ve blendr aldım. Robot, koca bir kavanozu dolduracak miktarda yer fıstığını dakikalar içinde fıstık ezmesine çevirdi. Önceden evdeki emektar ile epey bir uğraşmam gerekiyordu :)

Son bir not; Breville 800'ü Almanya'da okuyan oğlum için de alıp göndersem mi, Almanya'dan mı alsam diye araştırırken, mediamarkt.de sitesinde GASTROBACK 42534 Design Advanced Kontaktgrill buldum, Breville 800 ile birebir aynı diyebilirim ve 239 € ... Sirkeci Enplus'daki yetkili, Breville'nin Avrupa için Gastroback markası ile üretildiğini söyledi, "kalitesi için bir şey diyemem" dedi. Yan sanayi gibi bir şey sanırım.

Sağlıklı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipek-er -- 3 Eylül 2016; 16:58:53 >

• Merhabalar arkadaşlar. Tavsiyeler ve araştırmalar neticesinde 250 tl altı modellerin en sıcak geleni olan Korkmaz A328'i almış bulunuyorum.

İlk izlenim olarak makinenin oldukça şık durduğunu söyleyebilirim. Resmen parlıyor :)

Izgaralar tam olarak oturmamış durumda, hafif bir boşluk var ancak tost yapmaya ya da pişirmeye engel olacağını sanmıyorum.

Ayar düğmesi de biraz zor dönüyor, takılıyor gibi. Bunun dışında ilk tostu da bu gece yapmayı planlıyorum :)

Bayberty hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yardımcı oluyor.
  • keyhusrev K kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun ...
    korkmazların hepsinde plakalar biraz oynaktır, sorun veya arıza değildir ...
    selam ve saygılar ...
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.