Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.694
Cevap
224
Favori
1.588.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sencerbice

hem waffle hem tost makineleri hakkinda ne dusunuyosunuz? onerebileceginiz marka var mi?

fazla seçenek yok, olanlar da iş görür diye düşünüyorum...breville marka waffle makinesi var ama ateş pahası...
    tost makineleri arasında arçelik k-8381-tg veya arnica tostika 4000 en iyi modeller...
    ayrı almak isterseniz cloer marka düşünebilirsiniz, fiyatları uygun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karagozmk

Merhaba. Bir süredir tost makinesi araştırıyorum. Tamamen sağlıklı diyebileceğimiz bir tost makinesi yok sanırım. Muhtemelen en sağlıklı demir dökümler ama onunda kullanışsız yanları var. Daha sonra seramikler, son sırada teflonlar geliyor. Granit için teflonun çok katmanlısı olduğu, kolay çizilmediği söyleniyor. Sağlık açısından kolay çizilmediği için seramikten iyi diye mi yoksa teflon gibi mi düşünmeli?

granit ve seramik hakkında henüz bilimsel bir test yapıldığını görmedim, tüm hikaye markaların kendi ürün tanıtımlarındaki "sağlıklı" yazısından ibaret...
    aralarında belirgin bir fark olduğunu düşünmüyorum, sonuçta hepsi kimyasal boya katmanı...en sağlıklısı demir döküm, fayrinoks dökümix modeli için "plakada kaplama maddesi yok" diye belirtilmiş onu almayı düşünebilirsiniz sanırım en sağlıklı "saf, yalın, doğal" ürün o...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayberti

quote:

Orijinalden alıntı: jang_bogo

Hocalarım merhaba. İki sene önce bu topigi okumaya başladım daha almak kısmet olmadı. Aradığım özellikleri yazayım.
    1. Öncelik tutma kulpu sağlam olsun. Önceki bastirmaktan kırıldı.
    2. Plakalar seramik kaplama olsun yahut alüminyum değil demir döküm.
    3. İzgara özelliği olsun diyorum ama tost modunda pişirmek daha mantıklı değil mi? İlle açılmasına gerek var midir?
    4. Temizliği kolay çıkarılabilir olsun
    5. Bunlar olmazsa olmazlar. Bir de üstüne waffle plakası da olsa tadından yenmez ☺
    Delonghi cgh 900c ve korkmaz 329 lar vardı aklımda. Homend e baktım 1304 çok şık ama seramigi var mıdır ki?

hepsi birarada ürün yok...
    1. tutma kolu sağlam; delonghi cgh-900, cgh-900-c, arzum ar-254, king p-625, homend 1304...
    2. seramik veya döküm plaka; plakaların hepsi alüminyumdur, bazıları kalın bazıları incedir...kalın seramik olarak delonghi cgh-900-c ...
    3. ızgara; tost modunda da ızgara yapabileceğiniz en uygun model homend 1304 çünkü kademe ayarı var...delonghi cgh-900-c'nin kademesi yok ama ızgaraya uygun...
    4. plaka; ar-254 dışındakiler değişebiliyor...
    5. waffle plakası olup da bu özellikleri taşıyan yok...arçelik k-8381-tg veya arnica tostika 4000 waffle plakalıdır...

sonuç; homend 1304 veya delonghi cgh-900-c...

Hepsinin bir arada olmasını beklemiyordum lakin okumayali 6 ay oldu. Belki değişiklik vardır demiştim yokmuş ☺ bana delonghi yolları göründü. Teşekkür ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi günler
    bende bi tost makinası almaya karar verdim almadan bi nette yorumları inceleyeyim dedim
    demez olaydım bu kadar detay mı olurmuş valla kafam karıştı
    tost olayı da ayrı bi dünya imiş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mucizevi

Arzum'un AR277 ve AR254 ürünleri arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

ar-254 daha sağlam ama plakalar sabit...
    ar-277 daha zayıf ama plakalar çıkıyor...
    sonuç; bence ar-254...

Arzum'dan %35 indirimim var. Tost makinası almak istiyorum. Almışken de iyi bir ürün almak istiyorum. İndirimli fiyatıyla birlikte ürün 250 liraya falan geliyor. Bu fiyata alayım mı yoksa 250 liraya daha kaliteli bir ürün alabilir miyim? Bir tost makinasından çok da beklentim yok bu arada ama almışken iyisini almak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Arzum'un AR277 ve AR254 ürünleri arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

ar-254 daha sağlam ama plakalar sabit...
    ar-277 daha zayıf ama plakalar çıkıyor...
    sonuç; bence ar-254...

Arzum'dan %35 indirimim var. Tost makinası almak istiyorum. Almışken de iyi bir ürün almak istiyorum. İndirimli fiyatıyla birlikte ürün 250 liraya falan geliyor. Bu fiyata alayım mı yoksa 250 liraya daha kaliteli bir ürün alabilir miyim? Bir tost makinasından çok da beklentim yok bu arada ama almışken iyisini almak istiyorum.

arzum'da 250 lira edecek makine yok, en pahalı modeli ar-278 serato ama o bile 250 etmez...

• Arkadaslar,

Homend 1311 tavsiye edermisiniz? King-p625 veya Korkmaz a329 icin indirim kolluyorum fakat Homend 1311 ' in cikarilabilir seramik plaka olmasi ve fiyat acisindan bugun mediamarkta gozume caprti. Ne dersiniz? Deger mi yoksa digerleri icinkampanya beklemeye devam mi?
  • Hocam bu fayrinoks alıp memnuniyet bildiren oldumu hiç, konunun çoğu sayfalarını okudum ama gözüme carpmadi. Lakin bende bu ürünü almak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: resneli

Hocam bu fayrinoks alıp memnuniyet bildiren oldumu hiç, konunun çoğu sayfalarını okudum ama gözüme carpmadi. Lakin bende bu ürünü almak istiyorum

alanlar memnun olduğunu yazdı, memnuniyetsizlik bildiren hatırlamıyorum, sadece plaka temizlik konusunun dikkat istediği belirtildi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue2761

Arkadaslar,

Homend 1311 tavsiye edermisiniz? King-p625 veya Korkmaz a329 icin indirim kolluyorum fakat Homend 1311 ' in cikarilabilir seramik plaka olmasi ve fiyat acisindan bugun mediamarkta gozume caprti. Ne dersiniz? Deger mi yoksa digerleri icinkampanya beklemeye devam mi?

1311 tavsiye etmem, gövde yapısı eski tip ve plakalar ince...1304 daha iyi onu öneririm...
  • Hızlı Resim
    Hızlı Resim - P 20151119 003022
    http://hizliresim.com/Agpqzq

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - P 20151119 003030
    http://hizliresim.com/485kzq

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - P 20151119 003118
    http://hizliresim.com/J6v4Dn

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - P 20151119 003222
    http://hizliresim.com/G5lkD3

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - P 20151119 003322
    http://hizliresim.com/yRXlqN

HOMEND-GRİLLİANT 1304
    Arkadaşlar 2 gün önce ürün kargosu geldi ve 4-5 tane tost yapma imkanım oldu gerçekten çok çok memnun kaldım,ancak tostun iyi olması tost makinesi ile beraber sizin nasıl yaptığınız ile çok alakalı ben farklı formuller deneyerek doğrusunu bulmaya çalışıyorum mesela margarini ne zaman ve ne miktarda sürdüğünüz önemli.kızarmış isterseniz 5 e getirerek yapabilirsiniz anca 4.seviyede yeterli size kalmış bir şey aynı anda 4 tost yapabiliyorum.yükseklik ayarı sayesinde tostu ne kadar basabileceğinizide ayarlayabilirsiniz.Teflon plakalarıda çok kaliteli hiç yapışma olmuyor yağlansa bile kağıt havlu ile sildiğinizde temizleniyor.Makine üzerinde waffle,krep,yumurta yapmak mümkün.Arkasındaki yağ toplama kabı sayesinde yaülar pek dökülmüyor (üst kapak hareketli olduğu için bazen dışarı akıtabiliyor ama ayarlayabilirsiniz).Kısacası ben çok memnun kaldım arkadaşlar tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepren -- 20 Kasım 2015; 22:52:31 >

• hayırlı olsun...

@EdoM4n
  • beyler arzum ar 273 aldım 100 liraya 1800 W'lık fakat son ayarda bi sucuğu bile 10 dakkada zor pişirebildim bi sıkıntı mı var aceba ? Sucuktan akan yağ fokurdamıyodu mesela bi tavuğu eti felan nası pişircek bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

beyler arzum ar 273 aldım 100 liraya 1800 W'lık fakat son ayarda bi sucuğu bile 10 dakkada zor pişirebildim bi sıkıntı mı var aceba ? Sucuktan akan yağ fokurdamıyodu mesela bi tavuğu eti felan nası pişircek bu ?

tost yapması nasıl, onda da süre uzun mu?..uzun sürüyorsa sorun vardır...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

beyler arzum ar 273 aldım 100 liraya 1800 W'lık fakat son ayarda bi sucuğu bile 10 dakkada zor pişirebildim bi sıkıntı mı var aceba ? Sucuktan akan yağ fokurdamıyodu mesela bi tavuğu eti felan nası pişircek bu ?

tost yapması nasıl, onda da süre uzun mu?..uzun sürüyorsa sorun vardır...

tostu denemedim daha çünkü somun ekmek bulamadım kara fırın var heryerde onla olmaz tost. tost ekmeğinide ben sevmiyorum bulunca denicem
  • hocam delonghi cgh-900-c açıklamalarında seramik diyor ama siyah renkli, xpsiburada yorumlarda biri seramik falan değil ve hemen çizildi yazmış. Ürün açıklamalarının yanlış olması ve plakaların seramik olmama ihtimali olabilir mi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeHoroz

hocam delonghi cgh-900-c açıklamalarında seramik diyor ama siyah renkli, xpsiburada yorumlarda biri seramik falan değil ve hemen çizildi yazmış. Ürün açıklamalarının yanlış olması ve plakaların seramik olmama ihtimali olabilir mi sizce?

900-c modelinin plakaları koyu kiremit rengindedir, dikkatli bakınca siyah olmadığı anlaşılır, ilk gördüğümde plakalarını pek beğenmediğimi çok kez yazdım...
    piyasaya çıktığında diğer modelden pahalıydı, sonradan fiyat indi ve daha düşük fiyata satılmaya başlandı, hatta teflon sipariş edenlere seramik plakalı gönderen firmalar oldu...

kullananlardan ciddi bir şikayet gelmedi, ben de olumsuz yazmayı bıraktım...
    zaten son zamanlarda piyasada granit furyası var, üretim maliyeti daha düşük olmalı çünkü ilk çıktığında bile fiyatları daha ucuzdu...
    seramiklerde bir ilerleme yok, yeni model çıkmıyor...

hangisiyle kaplama olursa olsun hepsinin bir süre sonra çizileceğini ilk sayfadaki açıklama bölümünde belirtmiştim, piyasa değişmedikçe bunların dışında tavsiye edebilecek ürün bulamıyorum...
    sektörde çok fazla birbirinin tekrarı gereksiz model var, belki de hepsi aynı yerde üretiliyor...
    model sayısı azaltılsa ve belli modellere karar verilip kaliteli üretilse daha sağlıklı olur ama piyasa çin malı mantığıyla yürüyor...
    yine de delonghi'nin bu iki modeli piyasanın en iyilerinden sayılır...

• Öncelikle tek işlevi ekmeği ısıtıp incelten bir makine için 2013 yılında açarak 2015 lere kadar getirdiğin bu kadar detaylı kapsamlı ve güncel konu için seni tebrik etmek istiyorum.Harbiden helal olsun.

Alt tarafı tost makinesi ya internetten açıp bir model sipariş veririm diyodum ama bu konuya denk gelince durup düşünmeye başladım.Geçenlerde tost yapayım dedim aldım makineyi ısıttım beşiktaşın renklerine sahip olmuş teflon bir yüzeye sahip makineye ekmeği içinede malzemeyi koyup kapağı kapattım.Kaldırınca o renklerin ekmeğin üzerinde olduğunu farkettim ve artık yenisini alma zamanı gelmiştir dedim.

Teflon kaplamalı ekmeği yedim ve hayret zehirlenmedim :D

Alırken yazdığın açıklamalara uygun özelliklere sahip olup olmadığına dikkat edeceğim.Ki bir tost için ölmeyelim :D

Bu arada malum asgari ücretle çalışan kesimden olduğum için ortalama bir makineye maaşımın 3de1 ini vermek de istemiyorum.Senin bana önerebileceğin bir model var mı ?

Neyse sonuç olarak en başdada söylediğim için sadece bir tost makinesi hakkında bu kadar detaylı bir konu açtığın için tekrardan helal olsun...

@Bayberti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 25 Kasım 2015; 13:01:05 >

• Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    selam ve teşekkür...
    özelliklerinden dolayı önerebileceğim ekonomik fiyat kategorisindeki en iyi f/p makine, 1 yıldan beri 149 liraya satılan homend 1304 idi, ancak bu ay fiyatı aniden yükseldi...
    onu takiben arzum ar-254 veya kenwood hg-400 var ama bu ikisi sabit plaka...kenwood'un fiyatı 150'nin altında bulunabiliyor...
    daha ucuz tavsiye istersen elektrikli almak yerine ocak üstü taşhan veya emsan düşünebilirsin, hepsinden daha ekonomik ve uzun ömürlüdür...
    ama illa elektrikli olsun, eski tip de olsa farketmez diyeceksen onu da yazarım...
    @Kuralsiz111

• Ocak üstü pek tercihim değil son olarak o bahsettiğin elektrikli eski tip modellerden yazar mısın ?

Bütün yazdıklarını açtım birde senin söyleyeceğini yazıp karşılaştırma yapacağım hangisini beğenirsem onu alırım artık...
  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.