Şimdi Ara

TORRENT,EMULE ve USENET ile ilgili paylaşımların YASAK olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 seneyi geçti sanırım bu tür paylaşımlar yasaklanalı, ve bu konularda herhangi bir soru sorulduğunda dahi konular kilitleniyor, siliniyor.
    Sormak istediğim soru şu (bunu sorarken lüten ilgilenecek yönetici arkadaş konuyu silmeden soruma cevap verme nezaketini gösterip kilitleyebilirse minnettar olurum)

Torrent, emule ve usenet üzerinden illegal paylaşımların yapıldığı doğru (bu ağlar üzerinden legal olan dosyalar da paylaşılabilir vs. saçmalıklarıyla yormayacam sizi hepimiz biliyoruz ne için kullanıldığını.)
    Rapid, hotfile, sharingmatrix, netload vs. üzerinden yapılan paylaşım, bunların kullanım alanı çok mu farklı peki?
    torrent, emule ve usenet ile ilgili her türlü paylaşım yasaklanırken bunların serbest olmasının sebebi nedir acaba?

• up?
  • Konuşulmasının yasak olması biraz yasağın abartılması sanırım.
    Yasak içeriklere ulaşım linkleri verilmediği sürece konuşulsa fena olmaz diye düşünüyorum.
  • Bencede İllegal İçerikli Link'ler paylaşılmadığı sürece Yasak olmamalı Forumda konuşmak.
  • eMule konuşmak yasakken rapid gibi konuların serbest olması biraz tezat bir durum bence de...
  • onu da gec paylasilmasi yasak olan bazi videolar youtube da gosteriliyor ve youtube linki burada da gayet guzel paylasiliyor

tezat ustune tezat bir durum
  • Mantıklı tek bir bakış açısı yok mu yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up?
  • Bence yapılan biraz işin kolayına kaçmak. Bahsi geçen p2p uygulamalarının anlatımları olmaya başladığında elbet araya paylaşım linkleri sıkıştıracak üyeler vardır gözüyle bakılıyor olabilir.
    bunu sıkı bir denetim ile engellemek yerine toplu yasaklamak böyle bir mantığa işaret ediyor.
  • Rapid, hotfile, sharingmatrix, netload vs. sitelerin
    para kazandırıyor olması etkili galiba
  • Hosting sitelerinde şikayet halinde dosyalar silebilimekte + blocklanmaktadadır.

Torrent, emule ve usenet de böyle bir denetim yapma imkanı sözkonusu değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 333

Bence yapılan biraz işin kolayına kaçmak. Bahsi geçen p2p uygulamalarının anlatımları olmaya başladığında elbet araya paylaşım linkleri sıkıştıracak üyeler vardır gözüyle bakılıyor olabilir.
    bunu sıkı bir denetim ile engellemek yerine toplu yasaklamak böyle bir mantığa işaret ediyor.

Torrent'i ele alırsak dosya linki paylaşılması söz konusu değil diye düşünüyorum. En fazla site adı paylaşımı söz konusu olabilir. Bu durumda da o siteler yasa dışı değil zaten, sitelerde paylaşılan dosyalar yasa dışı (aynı hosting firmalarında olduğu gibi)

quote:

Orijinalden alıntı: nihatnet

Rapid, hotfile, sharingmatrix, netload vs. sitelerin
    para kazandırıyor olması etkili galiba

Illegal paylaşım maddi kazanç sağladığı sürece mübahtır mantığı mı çıkıyor buradan? (lafım size değil sadece bakış açılarını değerlendirip Donanımhaber' in nasıl düşündüğünü anlamaya çalışıyorum.)

quote:

Orijinalden alıntı: NetworkXXX

Hosting sitelerinde şikayet halinde dosyalar silebilimekte + blocklanmaktadadır.

Torrent, emule ve usenet de böyle bir denetim yapma imkanı sözkonusu değil...

Yani gerçekten bunu yapacaksınız? İkimizin de bildiği bir şey konusunda kendimizi kandırarak bir sonuca varmaya çalışacağız öyle mi?
    Rapid, HF, SM ve diğer konularda paylaşım yapıp bunlardan para kazanan arkadaşların paylaşımlarının legal olduğunu mu savunuyorsunuz? Olmadığını kendileri de inkar etmeyecektir diye düşünüyorum. (Yaptıklarının yanlış bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Tekrar söylüyorum konudaki tek amacım Donanımhaber' in bu yasağı koyarkenki mantığını anlamaya çalışmak.)

Rapidshare daha yeni bir davayı atlattı bildiğiniz üzere. Ve davayı da kazandı. Kazanma sebebini okudunuz mu bilmiyorum? Illegal dosyaları kendilerinin değil üyelerin paylaşmış olması. Bu sistem tamamen torrent, emule ve usenet sistemiyle aynı. Tek fark sizin de dediğiniz gibi şikayet edilebilmesi ve sonucunda bu dosyaların silinmesi.

quote:

The Usenet has the legal status of a global communication system and not a legal personality. Therefore, "it" (the communication itself) is a human right.

In other words: Yes. The Usenet is 100% legal.

When asked whether the Usenet is legal or illegal, has certainly none of the text newsgroups in mind. It's much more to alt.binaries newsgroup in the file attachments of any kind are allowed. Even that's not the problem, because this is when most of the published data, to use graphics, sound files or scripts. The only parameter of the illegal posting does appear, is a user behaving illegally.

This is not the Usenet access provider or the relevant criminal, but only the user acting criminally if he vervielfälltigt proprietary data without the necessary license and disseminated.

Even the download of such content is punishable, even if you feel led to this crime.

The District Court Dusseldorf, 23 May 2007 to a spoken sentence (Az: 12 O 151/07): The provider of Usenet are encouraged to block illegal content as soon as they get acquainted with them. It is the supplier of technically and legally possible, and by the economic and reasonable profit, they said. Is that really possible? In response to a daily amount of more than 2000MB to individual Copyright Infringement? This ruling has, moreover, only for Germany-based Usenet provider validity.

The ruling by the Düsseldorf district court was then on 15 January 2008 by the Higher Regional Court Düsseldorf, lifted (Az: I-20 U 95/07).

Usenet' te de durum farklı değil gördüğünüz gibi.

Torrent konusunda ise

quote:

Disclaimer: None of the files shown here are actually hosted on this server. The links are provided solely by this site\'s users. The administrator of this site (www.torrentleech.org) cannot be held responsible for what its users post, or any other actions of its users. You may notuse this site to distribute or download any material when you do not have the legal rights to do so. It is your own responsibility to adhere to these terms

Bu da torrent sitelerini illegal olmaktan çıkarmakta.

Emule konusunda ise yine emule veya benzeri programı kullanan kişilerin bilgisayarlarında barınıyor ve bunları paylaşanlardan aktarım sağlanıyor (O kapatılan büyük server' ları dışarıda bırakıyorum.)

Evet Donanımhaber' in bu kararı almasındaki amacı bulmakta yardımcı olmak isteyen başka arkadaş varsa lütfen buyursunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahi anlamındaki de -- 14 Mayıs 2010; 13:50:06 >

• up?
  • Üst düzey bir yetkili (Bu karar alındığı zaman da yetkili olan birisi tercihen.) bir ilgilenebilecek mi acaba?
  • RapidShare diye bahsettiğimiz site tek bir site. Bu aynen diğer siteler için de geçerli. Yani üye olmak için veya sistemi kullanmak için birinden davetiye almanız gerekmiyor. Torrent'in yasak olmasının sebebi bir tane Torrent sitesi yok. Evet, bazı Torrent siteleri legal içerik dağıtımı yapabilir ama bunların hepsini kontrol edemeyiz çünkü tonla illegal site var. Bu Emule ve Usenet için de geçerli. RapidShare konusunda hiçbir zaman link paylaşımına izin verilmiyor ve bunun kontrolü de kolay. Çünkü site bir tane, konu bir tane ve illegal paylaşımda anında yaptırım uygulanabiliyor. Ama Torrent gibi uygulamaların konuşulmasına dahi izin verilirse ipin ucu kaçar, bunu kontrol edemeyiz. Bir yardım konusu açılır, birisi gelir davetiye ister, birisi üye alımı açık der vs. Bunun sonu yok. Her sitenin içeriğinide legal/illegal diye kontrol edemeyiz. Üstelik şu anda bütün forumda bu paylaşımlar yasak olduğu halde sürüyle konu açılıyor. Varın siz düşünün eğer serbest bırakılırsa ne olur?

Hâlâ sorularınız varsa Forumla İlgili Önerileriniz, Sorunlarınız bölümüne konu açabilirsiniz.

Bu da daha önce açılmış ve cevaplanmış bir konu:http://forum.donanimhaber.com/m_38357067/tm.htm

Şu anda bu kuralın değişmesi söz konusu değil, anlayışınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.