Şimdi Ara

Torpido yapış yapış oldu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
41.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 yıldan beri 2004 albea marka aracım var..
    Arabayı aldıgımdan berı torpido kapağının uzerınde sanki bant yapıştırılmış koparılıp onun yapışkanları kalmış gıbı veya bır şey mı dokulmuş leke yapmış ne yaptıysam onu temızleyemedım.arabayı bırkac gun arkadaşa vermıştım bugun aldıgımda torpidonun orası yıne daha fazla leke olmuş sankı elbıse kumaş degmesı vs.. dahada kotu olmuş ne yaptıysam ben onu ordan cıkartamadım,deterjanlı sıcak su ıle temızleyeyım dedım sunger ve bezın parcaları bıle yapıştı dahada bıraz genış alana yayılmış oldu ılk defa bole bırşey basıma gelıyor neyaptıysam cıkmıyor o yapışkan yuzey resmen kaldı bunu cıkarmak ıcın neyapmak gerekır daha onceden bu şekılde bır sıkayetı sorunu olan oldumu bu konuda yardım edersenız sevınırım sımdıden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fadex -- 22 Haziran 2013; 19:28:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Torpido Yapış Yapış Olduğunda Yapılması Gerekenler

Torpidonuz yapış yapış hale geldi ve onu nasıl temizleyeceğinizi mi merak ediyorsunuz? İşte torpidodaki yapışkan lekeyi çıkarmak için adım adım bir kılavuz:

• Yapışkan Türünü Belirle: Yapışkan lekenin türünü belirle. Farklı yapışkanlar farklı temizlik yöntemleri gerektirir.

• Hyundai i20 Torpido Yapış Yapış: Hyundai i20 araçlarında yaygın bir sorun olan torpido yapışkanları, özel bir temizleyici kullanılarak çıkarılabilir.

• Araba Göğsündeki Yapışkan: Araba göğsündeki yapışkanlar, plastik veya vinil yüzeyler için tasarlanmış bir yapışkan temizleyici ile temizlenebilir.

• Torpido Yapışkan Temizleme: Yapışkanı çıkarmadan önce torpidonuzu hafif nemli bir bezle silin.

• Torpidodan Yapışkan Nasıl Çıkarılır: Uygun temizleyiciyi seçtikten sonra, talimatları dikkatlice izleyerek yapışkanı temizlemeye başlayın.

• Araç Torpido Yapışkanı Nasıl Çıkar: Çoğu araç torpido yapışkanı, sert kimyasallara maruz kalmadan çıkarılabilir. Ancak, hassas yüzeyler için özel bir temizleyici kullanmak gerekebilir.

Yapışkan lekeyi başarılı bir şekilde çıkardıktan sonra torpidonuzu temiz bir bezle silerek durulayın. Yapışkan kalıntısı kalırsa, işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek torpidodaki yapışkan lekeyi güvenli ve etkili bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kipalarda otomobil aksesuar bölümünde etiket sökücü siprey var fiyatı 3.5 lira işini görür umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thegreenblack

kipalarda otomobil aksesuar bölümünde etiket sökücü siprey var fiyatı 3.5 lira işini görür umarım
    hocam etıket sokucu derken işe yarar mı bakacam hocam tam olarak adı nedır =
    o etıketın sankı altındakı yapışkan kısmı torpidoda kalmış bole bulaşmış çırkın bır goruntu torpido kağagının ustu yapış yapış olmuş elbise surulse bıle hemen yapıyor orası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fadex

hocam etıket sokucu derken işe yarar mı bakacam hocam tam olarak adı nedır =
    o etıketın sankı altındakı yapışkan kısmı torpidoda kalmış bole bulaşmış çırkın bır goruntu torpido kağagının ustu yapış yapış olmuş elbise surulse bıle hemen yapıyor orası..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar halan daha bır cozum yolu bulamadım ne yaptıysam cıkartamadım torpidoda cok kotu bır goruntu almış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fadex

arkadaşlar halan daha bır cozum yolu bulamadım ne yaptıysam cıkartamadım torpidoda cok kotu bır goruntu almış..

Benim PC kasasını bantla yapıştırmıştım sonra bandı söküp kapağın altını silikonladım fakat o bantın yapışkanı kaldı kapakta ne yaptıysam olmadı pis görüntü vardı dediğim ürün (etiket sökücü) kipada var ismi bu şekil fiyatıda ucuz kullan işine yarar umarım

• Nasi yani

• Maalesef bu bahsettiğiniz sorun, Albea'nın kronik sorunudur. 5 sene bindiğim ve gördüğüm hemen hemen bütün Albea'larda olan bir sorun...

Ben ne yaptıysam geçirememiştim. Bu yüzden artık yeni aldığım aracımı yıkamaya verdiğimde teslim ederken sıktıkları o dandik spreyleri sıktırmamaya özen gösteriyorum. O spreylerinde güneşi gördüklerinde aracın özellikle göğüs kısmı ile pencere kenarlarının yapış yapış olmasına neden olduğuna inanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansay

Maalesef bu bahsettiğiniz sorun, Albea'nın kronik sorunudur. 5 sene bindiğim ve gördüğüm hemen hemen bütün Albea'larda olan bir sorun...

Ben ne yaptıysam geçirememiştim. Bu yüzden artık yeni aldığım aracımı yıkamaya verdiğimde teslim ederken sıktıkları o dandik spreyleri sıktırmamaya özen gösteriyorum. O spreylerinde güneşi gördüklerinde aracın özellikle göğüs kısmı ile pencere kenarlarının yapış yapış olmasına neden olduğuna inanıyorum.
    Ben de paliomun torpidosunda aynı olayı yaşamıştım. Selülozik (sentetik değil) tinere batırılmış bez parçası ile silerek kurtulmuştum bu durumdan.

• bravaman kullanıcısına yanıt
    Hocam selülozik tiner torpidoya zarar varmezmi

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_ozen34

Hocam selülozik tiner torpidoya zarar varmezmi
    Palio multijet imin torpidosu yapış yapıştı. Herhangi bir temizlik malzemesi ile sildikten sonra ıslaklığı geçtiğinde sanki hiçbirşey uygulanmamışcasına tekrar aynı şekilde yapış yapış vaziyetteydi. Rossmann larda satılan "domol" fırın ızgara temizleyicisiyle denedim ve sonuç çok başarılı. Önce herhangi bir temizlik malzemesiyle ıslatın biraz kaba kirini silin. Arkasından domol u kutusunu iyice çalkalayıp püskürtün. Beyaz bir köpük veriyor. Yavaşça püskürtün sağa sola çok geliyor. 5-10 dk bekletin. Sonra mutfak süngerinin o tırtıklı yüzeyi ile bastırarak temizleyin. Sonrada ıslak bezle birkaç kere kuru ıslak şeklinde durulayın. Göreceksiniz ki tertemiz. Haydi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanzimo -- 10 Temmuz 2016; 20:51:03 >

• Arkadaşlar ben uzun uğraşlar sonucunda çözdüm mutfakta kullanılan yağ ve kircözücüyle sertbir süngerile ben sıkoc diye tabiredilen sünger kullandım tırtıktı tarsfı değil düztaragıyla yapışan bölgeleri temizledim gayet iyi sonuç aldım o yapışan tüylenmeleride çıkardı sonra 5 saat iyicene kuramasını bekledim nalburdan şeffaf senk sıprey vernikle boyadım azarazar dağıyarak sıktım yoksa akma oluyor sonuc on numara hem parlak hem yapışmayan yüzey

• SORUN ÇÖZÜLDÜ. 2012 model hyundai i20 aracımın konsol torpido cam altı vinil yüzey yapış yapıştı silmek için üzerinde bez ilerlemiyordu o kadar.Çözüm: Domol marka fırın ızgara temizleci. Bu spreyi bolca sıkın ve en az 1 saat bekleyin ardından durulayıp kuruluyoruz. bulaşık deterjanı nı süngerin yeşil kısmıyla tekrar bolca siliyoruz(biraz eski bir sünger olursa daha iyi olur çizmemesi için) kollar yoruluyor ama sonuca degiyor:D
    Sonra 2-3 defa bezle ıslatıp duruluyoruz. Ardından kaliteli bir deri koruyucuyla üstünden geçiyoruz mikrofiber bezle. Ve bir daha kalitesiz süttür torpido parlatıcısı kimyasal ürün sürmüyoruz yüzey yumuşacık prüzsüz ve tertemiz

• Kimse dememiş.

Başlık sakat

• Ayni sorun bende de var cok amacli temizlik spreyi sıktım arabayi iyice mahvettim. Var mi bunun bir çözümü her yer yapis yapis ve izler var

• Onun aynısını bende palioda yaşadım göğüsü komple boyadım benimki bejdi senin ki siyahsa siyaha boya araç boyası bastır güzelce bantla boya başka türlü geçmez

• Cordelio0811 kullanıcısına yanıt
    Göğüsü söküp komple boyuyorlar. Pianoblack gibi oluyor miss

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kolay o şekildeki kimyasal yapıştırıcıları aseton çıkarır. Saf aseton bulabilirseniz daha iyi olur. Polyester tekne veya kalıp üretim yapan yerlerde bulabilirsiniz. veya boyacılarda. Bulamazsanız oje temizleyici asetonlardan bulun onlar seyreltilmiş oluyor ama iş görür. bi beze bolca sıkın ve silin hemen alır.

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Aseton plastik kaplamayı bozabilir, bence.

Ben olsam önce saç kurutma makinası ile ısıtıp veya sıcak güneşli günde, yapışkan yumuşadığı anda hafif arap sabunu yedirilmiş süngerle ovardım fakat süngerin yeşil (aşındırıcı) yüzeyiyle değil normal sarı sünger ile ve durulardım. Yapışkan tamamen gidinceye kadar işlemi tekrar ederdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aseton sert plastiği bozmaz. Tiner eritir bozar. Aseton mika tarzı plastikleri eritiyor. Daha önce sildim oradan biliyorum. Diğer türlü uygulanacak her türlü temizleme orada bir temizlik izi bırakır daha kötü olur. Çizilme matlaşma gibi.

Sabun felan çıkartmaz onu. Ben teknelerde maskeleme olarak kullanıyorum hertürlü bant ı bazen uzun kalıyor yapışkanı çıkmıyor. su jeti bile denedim çıkarmadı. Aseton anında çıkarıyor. Çok emin olunmazsa beze az dökülüp torpidonun görünmeyecek kısmında ufacık denenebilir.

• Ben asetonla silmeyi denedim. Fayda etmedi. Üstelik düz penye bir bez kullanmama rağmen bezin kalıntıları konsola yapıştı. Bir de fırın temizleyicisi ile deneyip sonucu yazacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.