Şimdi Ara

Toplu Taşıma çok ucuzken hala araba kullanabilen kaldımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 25 yıl oldu arabam var hiç bukadar işletim maliyetleri artmamıştı.

    Araba işletim maliyetleri ve akaryakıt fiyatları otomobil kullanabilmeyi imkansız hale getirdi.

    İstanbul'da Aylık İstanbul kart 600 lira 2 tane alsak 1200 lira 1 depo benzin parasından daha ucuza geliyor.1 ay tüm toplu taşıma araçlarını kulllanıyoruz bakım yok tamir yok muayene yok sigorta kasko vb hiç bişey yok gayet mantıklı bence.

    çocuğunuz varsa aylık kart 110 lira sadece, 2 paket çay parasından bile ucuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam, İstanbul'da izin dolayısıyla bulunuyorum. Sürekli arabayla bir yere giderken trafiği, karmaşası, sıkıntısı falan çok yoruyor diye bir keresinde toplu taşıma kullanalım dedik. Evet, gerçekten birçok yönden avantajlı ama toplu taşıma da aşırı derece kalabalık oluyor. 2 çocukla birlikte de gerçekten çekilmiyor o kalabalık. Yani neresinden tutsak elimizde kalan bir durum var. İnşallah bu günler hızla geçer.
  • Hocam, İstanbul'da izin dolayısıyla bulunuyorum. Sürekli arabayla bir yere giderken trafiği, karmaşası, sıkıntısı falan çok yoruyor diye bir keresinde toplu taşıma kullanalım dedik. Evet, gerçekten birçok yönden avantajlı ama toplu taşıma da aşırı derece kalabalık oluyor. 2 çocukla birlikte de gerçekten çekilmiyor o kalabalık. Yani neresinden tutsak elimizde kalan bir durum var. İnşallah bu günler hızla geçer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstanbuldaki mevcut araç sürücülerinin %25i toplu taşımayı kullanacak olursa, kimse otobüslere binemez. Mevcut hali bile işe giriş çıkış saatlerinde çok yetersiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim sokakta bir ben arabayı adam gibi kullanıyorum herkes almış kapısında yatırıyor :D adam hatta yazdan yaza kullanıyor memlekete gitmek ıcın :D Hazıran yaklasınca kapımın onune arabamı cekebılıyorum yoksa yıllık abonman almıs gıbı adamlar hıc kaldırmıyor arabalarını.


    Bende işe gidip gelirken kullanmıyorum ailenın tek arabası her yere ben kosturuyorum 1 depo mazot gıdıyor aylık garanti.

  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt
    aylık kart var çoğunda bide 65 yaş üstü bedava gazier malulen emekli olanlar öğrenciler bebekli anneler felan derken otobüslerin yarısından fazlası bedava kullanıyor. malesef işte bedava diye keyfi binip gezenleri yüzündende kalabalık oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 24 Mayıs 2022; 7:45:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ElcaseJaws kullanıcısına yanıt
    bende kendi arabamı haftada 1 gün kullanıyorum,şirket arabası olmasa araba yüzü göremicez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlıkcı ücretsiz kartım var aracımı sadece haftasonu ailemle gezmek için kullanıyorum. Toplu taşıma afgan suriyeli dolu tıkış tıkış ailemle binmeyi benzin 100 lira olsa bile düşünmem.

  • toplu taşımanın pek olmadığı ilçe gibi yerlerde araba mutlaka bir ihtiyaç .


    Büyükşehir de ise işe git gelde servis yoksa toplu taşıma kullanmak mantıklı. her ne kadar araba ile işe gidip gelmek rahat olsa da masrafı çok

  • Her ay 2 depo mazot harcıyordum. Aracı sattım. Toplu taşıyama şimdi aylık 700 tl ödüyorum. Önceden toplu taşıma, kişisel araç ile arasında


    fark 200 300 tl di. Şimdi fark üç katına çıktığı için bu seçenek daha mantıklı geldi ailemle dışarı çıktığım da ara sıra taksi kullanıyorum.

  • İstanbulda ulaşım maliyetleri üzerinde beleiyenin ciddi bir sübvansiyonu var. yani bilet 18 tl olması gerek lakin 10 tl den fazlasını simdilik ibb karşılıyor. tabi ne kadar karşılar nereye kadar karşılar, ondan sonra değerlendirmek lazım. winter is coming, boyle yalancı baharlarla mutlu olmak gereksiz.

  • Valla toplu taşıma iyi güzel de, beklemesi, aile ile bir yere gitmesi, tıklım tıklım nefes alınamayacak hale gelmesi insanı soğutuyor. iş için çok kullanırım ama kendi vaktimde kesinlikle kullanmaktan yana değilim. Varsın trafik olsun.

  • Herkes istanbulda yaşamıyor demek ki.

  • bence verdiği hizmet kalitesini de işin içine katarsak toplu taşıma da pahalı. belediyeler de habire zam derdinde, vatandaşı düşünen yok.

  • Metrobüs çok kalabalık otobüs çok kalabalık artı trafiğin içine düşüyorsunuz metro Marmaray Sirkeci felaket yoğun arabam olmadığı için toplu taşıma kullanıyorum arabam olsa sabah erkenden yola çıkar gider iş yerinde uyurdum herhalde ya da kapısının önünde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çok...


    gidip de kokuşuk pilav mıncıklayıcıları ile birlikte et ete balık konservesi gibi yol yapmak istiyorsanız toplu taşıma kullanın elbette.

    beyaz/mavi yakalı köle olmadığım için canımın istediği satte trafiğe çıkabiliyorum. o yüzden yorumum geçersizdir çoğunuz için.


    ayrıca neden toplu taşıma deyince aklınıza sadece metrobüs geliyor.

    bu gün yapacağım kabaca 200km lik şehir içi+ şehir dışı yolu toplu taşıma ile yapsan daha pahalıya gelecek.


    Peki herkes iett (ya da ego, eshot her ne ise) kullanmak durumunda değilse ne yapacak. Aylık kart dolmuşta geçmiyor, kaptıkaçtıda geçmiyor, takside geçmiyor vs vs. Belediye otobüsünün olmadığı ya da çok seyrek olduğu hatları kullananlar ne yapsın.


    Amaaan, siz kullanın... Biz arabalarımızla mutluyuz.

  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Ben son 5-6 yıldır İstanbul'a izinden izine gidiyorum. Hatta bazen hiç gitmiyorum. Gittiğimde ise "bir daha gelenin ....." diyorum ama anne-baba orada olduğu için yine gidiyorum.😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayni sekilde senelerdir kullanmaya devam. Dovlet yuzunden araba zevkimden vazgecmem. Isterse 50 tl olsun mazot.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir'de karşıyaka'da oturuyorum. 2 kişi bornova'ya gidip takılıp gelsem yürümeler bekleşmeler dahil 1 saat yol sürüyor. gidiş 8.5 tl ödüyorum. gidiş geliş 2 kişi 34 tl öderim. mesafe 11 km civarı. evet yanlış duymadınız. izmir'de toplu taşıma ile 11 kilometreyi gidiş 1 saate yakın sürüyor. sebebi aktarma yapmak zorunda olmamız.


    şahsi aracım ile gitsem km de güncel lpg fiyatı ile 90 kr yakıyor. git gel 20 tl maliyeti var. normal saatlerde ulaşımım 15 dk.


    yorum sizin.

  • tabi her ilde ve ilçede toplu tasıma var ya. türkiye sadece 3-5 şehirden ibaret değil. bir de istanbulda özellikle belli saatlerde toplu taşımaya balık istifi binmek eşinle çocugunla ayrı bir şey. merkezi yerlerde metro ile gidilir ama dolmuş ile gidilebilen yer sayısı çok çok daha fazla.

  • Durumum iyiyse tabi işe de arabayla giderim her yere de orta halli şuan durumum arabadan inmiyorum arabanın yakıtından arttırdığım parayı napacağım ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.