Edit: En başta @Mert Ali C olmak üzere yardım eden herkese teşekkür ederim. Parçaların hepsini aldım. Mert Ali arkadaşım ne zaman birsey sorsam gece gündüz demeden araştırıp cevap verdi. Kendisini büyük emeği var gerçekten. Sırada montaj işim var. Onu da araştırarak öğreniyorum. Aldığım Parçalar: Msi B550 Carbon Wifi anakart Amd Ryzen 7 5800X işlemci Asus Tuf RTX 3070 Ti ekran kartı Crucial Ballistix 16GB (2x8) DDR4 3600Mhz CL16 Ram Samsung 1TB 970 Evo plus SSD Corsair HX750 80+ Platinium 750W Psu Corsair 5000D Airflow Kasa lian li galahad aio 360 Cpu sıvı soğutma Corsair ml120 pro rgb 3lü paket+1 Fanlar Arkadaşlar selamlar. Yardımlarınıza ihtiyacım var çok uzağım konuya. Oyun amaçlı alıyorum, kartsız bi kasa toplatıp montajı yapılmış yollatıp kartı takıp kullanacağım. Asus tuf 3070ti ve 2k monitör aldım. Sırada kasa ve diğer parçalar kaldı. Youtubeda videolar falan izliyorum araştırma sürecine girdim :) Piyasasını bilmiyorum kartın hakkını verecek ileriye de yönelik bi sistem istiyorum. Bütçe çok aşırıya kaçmasa iyi olur, mesela 16gb ram şimdilik hayli yeterliyse ileride yükseltirim daha pahalısını almayayım, aynı sekilde amd kartlar misal ryzen 5600 gayet yeterli ve daha uygunsa aradaki farka değmeyecekse intel işlemci de almayabilirim. Kapatabilirsem 7-8bine kapatayım diyorum üzerine klavye mouse da alacagım. Edit: 1-2 k da arttırabilirim tabi daha düzgün seyler al derseniz. Bi sorum da işletim sistemi olayını nasıl yapıyoruz genelde bu fiyata kasa toplayanlar onu da orjinal alıp kuruyordur sanırım windows'u? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhtemelen -- 8 Eylül 2021; 17:13:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |