Şimdi Ara

Top Gun: Maverick (2022) | Tom Cruise (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk filmi izlemeye gerek varmı ?
  • Top Gun da harika bir geri dönüş 80,lerin en ikonik filmlerinden biri, sadece film değil harika aor hard rock müzikleri ile de tüm dünyayı kasıp kavurmuştur, gözlükler ceketler armalar vs akım yaratmıştır ... Yeni film tüm bunları unutmadan güzelce günümüze uyarlamış ayrıca en önemli özelliği de eskiden çekilen gerçekçi tekniklerle çekmeleri, büyük emek var filmde yeşil perde önünde çekip sunmak yerine adamlar baya jetleri uçurmuş, uçmuşlaralar, terlemişler sonsuz tebrikler umarım uzun süredir şikayetci olduğumuz şu cgi la basitce film çekme akımı da biraz yavaşlar artık filme gelen inanılmaz olumlu yorumlar görülünce




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 1 Haziran 2022; 8:24:48 >
  • evohan kullanıcısına yanıt

    Yukarıdaki arkadaş sormuş ben de sorayım, ilk filmi izlemeye gerek var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Yukarıdaki arkadaş sormuş ben de sorayım, ilk filmi izlemeye gerek var mı?

    ilk filmi izleyin bence, çok atıf ve gönderme var daha etkili olur zaten ilk film de kalite olarak halen izlenebilir filmlerden

  • evohan kullanıcısına yanıt

    Hocam ben bundan yıllar evvel ilk filmini izlemeye çalıştığımda sıkıntıdan patladığımı hatırlıyorum. Diyeceksin ki o zaman bu filmi niye soruyorsun. Filmsizlikten diyelim, belki izleyebilirim ama ilk filme bir daha bulaşmak istemiyorum.

  • İlk filmi izlemen ikincideki göndermeleri vesaire anlamanı yani dolaylı yoldan eğlenceni arttırır. Uğraşamam dersen lüzmu da yok istersen bu şekilde de izleyebilirsin.
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Aynen bende bu yüzden diyorum biraz da şunu. Bu film birbirinin kopyası hollywood formüllü filmlerin nasıl olabileceğini gösteriyor. Uçak sahneleri harbiden sağlamdı.
  • Intruder kullanıcısına yanıt

    Ah bir de ışığını kısmasalar projeksiyonun harbi güzel olacak.

  • Bu film mutlaka IMAX de izlenmeli 9/10 muhteşem olmuş

    Edit: Filmin olayı tamamen sesler bence. O jetlerin motor sesleri IMAX de Dolby Atmos sayesinde insanı orgazm ediyor. Keşke herkesin imkanı olsada bu salonlarda izlese. Bana gören ımax de izlenmeyecekse hiç izlemesenizde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 5 Haziran 2022; 19:22:38 >
  • Imexde izledim efsane uçaklar adeta yaninızdan geçiyor
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Marvel evreninden gına gelmişti, kusacaktım artık derken bu film yetişti.
    Filmin ikinci yarısı neredeyse ilk filmdeki olaylar üzerinden dönüyor. Ben zaten geçen yıl aklıma gelmişti izlemiştim iyi oldu.
    Bu arada fiilmi çok beğendim tekrar gitmeyi düşünüyorum.
    Tavsiye olarak mutlaka ses sitemi çok Sağlam bir sinema tercih edin
  • 4DX izleme niyetim vardı aslında, fakat pandemiden dolayı su, hava ve koltuk hareketi gibi ekstralar kullanılmıyormuş. Bu yüzden IMAX'de izleyebildim. İlk film çıktığında daha dünyaya gelmiş değildim, fakat küçüklükten beri olan Havacılık sevdam sayesinde daha küçük yaşlarımda ilk filmle tanışmış ve o zamandan bu yana belirli aralıklarla ilk filmi izleyip o atmosferi tekrar tekrar yaşamak istemişimdir. Çıktığı gün yani 27 Mayıs'ta koşa koşa sinemaya gitmeme sebep olan filmdir kendisi. Daha ilk sahnesinde o efsanevi "Top Gun Theme" ile girmesi tüylerimi ürpertti. Ve genel olarak kesinlikle beklediğimden çok çok daha iyiydi, filmi güzelleştiren en büyük detay Green Screen kullanmak yerine oyuncuların kokpit içi sahnelerini bizzat içinde bulunarak çekmeleridir. Tom Cruise gibi bir oyuncu yine farkını ortaya koymuştur. Dogfight sahneleri de kesinlikle mükemmeldi ve sanki siz ordaymışsınız hissini çok güzel geçirmeyi başarmışlar. Benim gözümde 10/10'luk bir filmdi.




  • Aşırı güzel olmuş. Uçuş esnasındaki çekimleri ve pilotun yüzündeki G etkilerini bu kadar iyi nasıl çekmişler anlamadım bayıldım gerçekten. Açılışı ayrı bir efsane olmuş filmin. Top gun 1 i uzun zaman önce izlemiştim ilk fırsatta tekrar 1-2 sırayla izleyeceğim.
  • klasik amerikan progagandası yapan, klişelerle dolu vakit geçirmelik bir pop corn film.

  • Çekimler müthiş olmuş. Bugüne kadar yapılanların en iyisi. Klişeler vardı ama yerindeydi. Bazı şeyler biraz zorlama ve fazla mükemmel. İt dalaşı ve manevra kabiliyetinin önemi günümüzde biraz azaldığından ne yapsak da modern stealth uçaklara uygun olmayan ama F18'e uygun görev bulsak diye uğraşılmış biraz. Propaganda var ama böyle bir filmde kim yapmaz ki.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Su57 pilotları tamamen, yüzleri kapalı, kişiliksiz, robot gibi adamlarken, elemanların kaskları renkli, yüzleri görünüyor, lakapları falan var.
    Son olarak: Ulan adamın akranının orda eceli gelmiş gün sayıyor. Bizimki hala liseli gibi pencereden atlayıp kaçma derdinde.



    8/10.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Ağustos 2022; 12:44:0 >
  • bunu önceki sayfalarda söylemişlerdir belki ama captain kara kuvvetlerinde yüzbaşı demek altyazıda yanlış çevirmişler.bu adam donanmada yüzbaşı demek değil bundan sonra admiral serisi başlıyor yani bizim albay gibi bir şey.ondan filmde sen daha admiral olmadın mı diyorlar adam kıyısında çünkü.captain'den önce commander falan var değişik yani donanma binbaşı yarbay albay diye gitmiyor commander muhtemelen yarbay.

  • Ghostbusters Afterlife'dan sonra izlediğim en iyi devam filmlerinden birisi. Koltuğa yapıştırdı. Keşke JP Dominations bunun 10'da 1'i kadar olabilseydi.

  • Hocam o durum şöyle askerliği bitene kadar captain olarak kalabilir. Bizim subay sistemimizdeki gibi otomatik terfi olayı yok Amerika'da. Rütbe atlayabilmek için belirli bir hizmet sonrası sınav olmanız gerekiyor. İsteyen girer rütbe atlar isteyen olduğu yerde kalır. Filmde de sen neden hala captainsın bak biz nerelere geldik şeklinde bir laf sokma durumu var onun sebebi bu.


    Bunu nereden biliyorum 3 ay amerikan donanmasında kurs almıs arkadasım vasıtası ile biliyorum. Aksi varsa doğrudur bildiğimi söylüyorum.

  • Müthiş bir film olmuş, doyumsuz bir tat bırakıyor insanda. Hele ki son yıllarda dört bir yanımızı saran rezil süper kahraman filmlerinden sonra, eşsiz bir yapım.

  • İzle geç. Çerezlik.


    Puanım 10/7.7
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.