Şimdi Ara

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege [PC ANA KONU] (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.477
Cevap
113
Favori
353.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    birde TV modu var 3 mod içinde en dengeli mod diyebilirim. İkisindende az ödün verip duymak isteyenler için ideal ben TV kullanıyorum hem yakın hem uzak sesleri alabiliyorsunuz
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Ses alma hususunda sorun varsa, düşük sesleri alamıyorsanız yukarıda dediğim gibi Night Mode daha isabetli olacaktır. Kulaklığınız iyiyse, yine yukarıda dediğim gibi Hi-Fi kullanmanız gerekiyor.

Bahsettiğim kulaklıkla ses seviyesi %50'de oynuyorum, yakındaki silah sesleri biraz rahatsız edici olsa da alışıyorsunuz. TV modu benim kullananı hiç görmediğim, tavsiye edildiğini hiç duymadığım, -bence- en az ihtiyaç duyulan ses seviyesi. Silah sesini zaten duyuyorsunuz, genel olarak eksiklik ayak sesleri.

Şöyle diyeyim hangisinin kullanılması gerektiğine siz karar verin;

Hi-Fi: Yakındaki sesleri yakında, uzaktaki sesleri uzakta, az ses çıkartan şeyleri az, çok ses çıkartan şeyleri çok alırsınız. Gerçekte sesleri nasıl duyuyorsak öyle. Ayak seslerini duyamama sebebi kulaklık ya da yazılım kaynaklıdır.

TV: Yüksek sesleri törpüler, düşük sesleri artırır. Genel olarak sesler orta seviyede gelir.

Night Mode: Yüksek sesleri ve yakındaki sesleri törpüler, düşük sesleri ve uzaktaki sesleri artırır. Evet, uzaktakileri duymada sorun yaşıyorsanız duyarsınız ama sesler yakından gelir. Rakip ile aranızda kırılabilen duvarlardan varken sesi 5 metre ötede gibi de gelebilir, 5 metre ötedeki rakibin de sesi yanınızda gibi de gelebilir. Ses manyaklarının, örneğin Noted. ya da Beaulo.'nun Night Mode kullandığını hiç sanmıyorum.

Birkaç pro oyuncu ekledim, açıkçası amme hizmeti için değil kendim için. Aynı kulaklığı kullandığımız elemanlara ayarlarını soracağım, ses kartı kullanıp kullanmadıklarını falan. Benim anakart gayet iyiymiş, özelliklerinde 300 ohm'a kadar destekliyor yazıyor (Hiç sanmıyorum, bendeki kulaklık bile 50 ohm, 250 ohm kulaklıkları doyurmak için güzel ses kartı tavsiye ediliyor). Ama bu oyunda ses duymak rakibi görmek kadar, hatta görmekten daha mühim. Çünkü bu oyunu gözü gören insanlar oynuyor ama sesi sadece sese önem veren, kulaklığı kaliteli, discord ya da ts3'te goygoy yapmayan, sesin de nereden geldiğini tam olarak anlayabilecek kadar kulağı iyi ve oyunu yeteri kadar oynamış arkadaşlar alıyor. Bu da diğer oyunculara karşı muazzam avantaj sağlıyor.

Oyunun salt aim üzerine kurulu olmaması, ses ile, harita bilgisi ile, çakallık ile şahane aim alan adama karşı durumu "en azından" eşitleme şansımızın olması bu oyunu diğer FPS'ler yerine tercih etmemin sebebi. Taktik olayı çok hoşuma gidiyor, oyunu çok beğeniyorum ben. Plat II adamı kurnazlıkla öldürmek eğlenceli oluyor. Keza aimi benden çok daha iyi, harita bilgisi çok daha iyi, kullandığı operatör ve silah bilgisi çok daha iyi, benim ikili mücadelede ona karşı şansım çok az.

• Blitz aşkıma süslü kalkan ile şapka aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HankMoodies -- 2 Ocak 2018; 11:9:12 >
  • HankMoodies kullanıcısına yanıt
    Onu indirimde diye ben de aldım, yorumlar da pek babaydı.

106 saatlik PvP geçmişimde Blitz ile oyun sayım: 1
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Blitz gibi defansta da kendime karakter aramaktayım bir türlü bulamıyorum. Atak kısmında normal silahları unuttum hep Blitzleyim. Defansta Lesion, Mira, Doc , Ela , Cavcav arasında gidip geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HankMoodies

Blitz aşkıma süslü kalkan ile şapka aldım

Ben de Montagne için düşünüyordum güzel set. Şu Blitz'i bir beceremedim ya karşıma gelenler takır takır oynuyor ben direk ölüyorum ama Montagne'de fena değilim

Blitz gibi derken, atakta favori operatörünü buldun, defansta da arıyorsun anlamında diyorsun değil mi? Yoksa Blitz'e benzer bir operatör mü?

Mantıken defansta signature operatörünü arıyorsun farz ediyorum; ben rakibe ve takım arkadaşlarıma göre seçiyorum. Caveira ile iyi oynamak için daha ilk saatlerimden beri çabalıyorum ama solo kıstıramayacağım ya da takımımın benden daha iyi olduğu maçlarda Rook, Doc, Lesion, (haritaya göre) Mira, Jager, Bandit, Kapkan, Frost, Echo sıralamasını tercih ediyorum. Haritaya, takımdaki oyuncuların seviyesine ve seçtiği operatörlere, rakibin seviyesine göre değişiyor.

Ofansif oynayacaksan Ela, biraz op seviyede. Silahı çok iyi, mermi kapasitesi çok yüksek, mine ile oyunun kaderi bir anda değişebiliyor. Pulse ve Vigil'ın oyun tarzı hoşuna gidiyorsa roamer olarak oynayabilirsin.

Rook ile tüm takımın kalitesi biraz artmış oluyor. Castle'ı çok nadir durumlar hariç kimseye tavsiye etmiyorum. Hele yeni oyunculara asla. 5 kişi bir odada beklemenin şahane parlak bir fikir olduğunu düşünen elemanları asfalta yatırıp hayallerini yıkıyorlar

Evet sürekli oynayacağım karakter manasına söyledim. Şu aralar farklı adamlar yerine aynı kişileri almayı tercih ediyorum. Tamam Vigil diyorum silahı çok çok iyi gelgelelim özelliği kofti, tamam cav diyorum küçük haritalarda fazla işi olmuyor ve ilk silahı felaket kötü , uzun süre Frost oynadım silahı çok güzel ama belli seviyeden sonra tuzağa düşen olmuyor, Kapkan olsun dedim tuzağına en prosu bile düşüyor ama silahını hiç sevmiyorum , Ela olsun dedim özelliği iyi silahı da iyi? E o zaman Ela alayım ikiside iyiymiş yazarken buldum.

Telefona kilit yapacak karakter aranıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

redditte şöyle bir yazı var tam olarak deneyimim ile aynı

Hi-Fi: Loud sounds are louder, quiet sounds are quieter.

Night Mode: Loud sounds are reduced, quiet sounds are boosted.

TV: Somewhere in the middle.

mantık olarak night mode yakın sesleri çok fazla verdiği için dediğiniz gibi sesleri algılayamayıp feleğiniz şaşabiliyor tribe giriyorsunuz
    TV tam ortasında bu iki modun yüksek sesler ve hafif sesler birazboostlanmış şekilde geliyor.
    Hi-Fi ise yüksek sesler yüksek, hafif sesler hafif geliyor buda tam olarak eğer iyi bi headset ve ses kartınız varsa size baya fayda sağlar. Ben maice jayin chatine yazmıştım oda TV kullanıyordu tabi baya oldu soralı belki değişmiştir olabilir.

Kısacası Night Mode a göre TV veya Hi-Fi kullanmak çok daha mantıklı
    Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Faraday -- 2 Ocak 2018; 12:13:34 >

• quote:

Evet sürekli oynayacağım karakter manasına söyledim. Şu aralar farklı adamlar yerine aynı kişileri almayı tercih ediyorum. Tamam Vigil diyorum silahı çok çok iyi gelgelelim özelliği kofti, tamam cav diyorum küçük haritalarda fazla işi olmuyor ve ilk silahı felaket kötü , uzun süre Frost oynadım silahı çok güzel ama belli seviyeden sonra tuzağa düşen olmuyor, Kapkan olsun dedim tuzağına en prosu bile düşüyor ama silahını hiç sevmiyorum , Ela olsun dedim özelliği iyi silahı da iyi? E o zaman Ela alayım ikiside iyiymiş yazarken buldum.

Telefona kilit yapacak karakter aranıyor :)

Ela roam atarken iyi mayınları stun bombası gibi kullanmak da mümkün ama mayınlar odada pek işlevli değil. Rakip zaten nerede olacağınızı tahmin ettiğinden ekranın bir kısmının beyaz olmasına rağmen -biraz da peek advantage sağolsun- çok zorlanmıyor. Defansta favorim Lesion özellikle tek kalınca fark yaratıyor. Kapkan özelliği baya güzel oldu 2-3 kişiyi sakatlıyor aslında silahı da güzel tepmesi çok az atış hızı güzel, pompalısı da güzel hem seri atış hem hasarı iyi ama silahlarına rağmen pek almıyorum oynaması çok keyifli gelmiyor. Silaha ACOG takılsa pick rate'i fena fırlar

• Bushido setini iade ettim steam den parası da geldi ama hala skin duruyor. Bug mu var acaba :)

bu arada hocam oyunda atıyorum 500 saat oynama sürem var bugün bi skin set aldım beğenmedim iade etmeye kalktım oynama süresi 500 saat gözüküyor nasıl iade edebildin
    Skini dün akşam 11 de aldım 5 e kadar oynadım, 8 de kalkıp iade isteği attım, 10 da parası cüzdana geldi normalde 24 saat sürüyordu. Steam kıyak çekti sanırım :) 402 saat benim de ama bu DLC olduğu için sanırım böyle oldu.

Hi-Fi açıklaması hariç doğru demişler. Diğer ikisi için ben de yukarıda öyle yazdım. Ancak Hi-Fi doğru değil. Sesli olanları daha sesli, sessiz olanları daha sessiz yapmıyor. Böyle düşünülmesinin sebebi diğer iki seçenekte sesli olanların daha sessiz, sessiz olanların da daha sesli olması. Ama normal olan Hi-Fi zaten.

Sizin dediğiniz açıklama ise doğru olan. Bunu ayırt edebiliyorum çünkü dört farklı kulaklık kullandım, sadece ses hususundaki yabancı rehberleri okudum/izledim/dinledim.

Night Mode'un kullanım alanı TV'ye göre daha fazla. Her şeyden biraz yapması, işini iyi yaptığı anlamına gelmiyor. Kaliteli bir kulaklığınız varsa bu farkı çok değil, üçer dakikadan üç lone wolf maçı ile teröristleri dinleyerek anlayabilirsiniz. Kulaklık kalitesiz ise ayak sesini duymak şiddetli seslerin daha çok bastırılmasından daha önemli.

Ama insanların duyuşları da farklı olabilir. Bizim kırmızı dediğimize renk körlerinin de kırmızı demesi ama farklı görmesi gibi.

Peki profesyoneller niye Night Mode kullanıyor? Onlar o modda, o boğuk seste sesin nereden geldiğini bilecek kadar çok oynamış. Night Mode da olsa arada ton farkı var yani. Onlar için sesi duymak, daha önceden haritanın aynı noktasında aynı durumda belki yüzlerce kez bulunduklarından daha önemli. Ben şimdilik armor/speed seviyesine göre gelen sesleri, merdiven çıkma sesini, döşemede yürüme ya da koşma sesini ayırt edebiliyorum. Rakipte Cav ve Rook kaldıysa yürüme sesinden hangisinin yürüdüğünü ayırt etmek mümkün, çok bir şey değil ama bunu bilmek fena da olmuyor, onun silahına ya da hızına göre hareket edebiliyoruz. Night Mode'da da ayırt edersiniz ama adam nerede? Bunun için o modda çok oynamanız gerek. Oyunda ayak sesi çok önemli, rakibin nereden geldiğini bilmek muazzam avantaj sağlıyor. O yüzden ayak sesini alamıyorsam alabileceğim en iyi modu, yani ayak sesini en çok artıranı tercih ederim; o da Night Mode. TV'ye pek değinmeme sebebim bu idi.

Pek iyi anlatamadığımı düşünüyorum. Aslında üçer dakika o modları deneseniz farkı çok net anlayacaksınızdır.

Ekleme: "Peki profesyoneller niye Night Mode kullanıyor? Onlar o modda, o boğuk seste sesin nereden geldiğini bilecek kadar çok oynamış. Night Mode da olsa arada ton farkı var yani." yazmışım ama kimi profesyoneller "Çok fark yok, sadece Night Mode ayak seslerini boostlarken silah sesini düşürüyor. Ben Night Mode'u kullanıyorum." deyip geçiyor. Biraz kişisel tercih de var yani işin içinde. Benim kulağım için, benim kulaklığım için, benim anakartım için en doğrusu Hi-Fi, arada gece ile gündüz kadar fark var.

Ayrıca boost demişsiniz ya, ona da bir şeyler yazayım. Bu oyun stereo bir oyun. Ne surround, ne bass ne de equalizer istemeliyiz. Surround iyi gibi geliyor ilk etapta. Surround ile iyi oynamaya, rakibin yerini doğru tahmin etmeye başladıktan sonra Hi-Fi çok daha iyi geliyor. Bunlar hep giriş seviyesinde iyi olan tavsiyeler, daha iyi ses almak ve bu sesi hile gibi kullanabilmek için Hi-Fi çok daha iyi bir tercih.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Ocak 2018; 15:10:34 >

Seviyenizi bilmiyorum ama Gold II ve üstünde çok iş yapan Smoke'u önerecektim, rehber arıyordum. İki hafta önce karşılaştığım bir rehber ile Smoke önereyim. Gerçekten son dakikada hayatta kalan bir Smoke baş ağrısı sebebi.

Rehber de şu;

• quote:

Bushido setini iade ettim steam den parası da geldi ama hala skin duruyor. Bug mu var acaba :)

Uplay ile Steam arasında tam senkron olmuyor bug var. Season 3 pass alıp iade ediyor millet karakterler geri gitmiyor. Fakat bana göre etik değil yapmam.

jedi39 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yardım için ve sabahtan beri ki sohbet için, seviye gold 4 ve bir üstü arasında gidiyor. Bandit ile oynayacağım bir müddet, sevmezsem smoke geçerim olmadı.

@jedi39 : O amaçla yapmadım hocam zaten merak ettim neden gitmedi diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HankMoodies -- 2 Ocak 2018; 17:21:6 >
    tabi ki de oyun süresiyle de alakalı benim 1000 saati aşmış oyun sürem var. Şuan TV modda baya rahatım çok rahat ayırt edebiliyorum sesleri o yüzden hi-fi ın bir getirisi olmayacaktır bana diye düşünüyorum. yine de bir denerim
    Yok canım yanlış anlaşılmasın ben size ithamda bulunmak için söylemedim :)

• Arkadaşlar bende oyun var uplay hesabında isteyen arkadaşlar olursa uygun fiyatlı verebilirim. Oynayacak pc yok bende ilgilenen varsa bana yazabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adsızdoktor -- 2 Ocak 2018; 17:49:17 >
  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.