Şimdi Ara

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege [PC ANA KONU] (201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.477
Cevap
113
Favori
353.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes ses tartışıyor ben ranked girmezsem veya discord kullanmazsam direk hoparlörle oynuyorum dümdüz
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Aaaaaaaaaa ne ayıp

TH hariç apörlerde oynamam. O da kafam rahat etsin, bünyeye protein girsin diye. Hatta son birkaç gündür ısınmak için TH girerken bile kulaklık takıyorum, seslere de alışayım diye.

Yakıştıramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Aaaaaaaaaa ne ayıp

TH hariç apörlerde oynamam. O da kafam rahat etsin, bünyeye protein girsin diye. Hatta son birkaç gündür ısınmak için TH girerken bile kulaklık takıyorum, seslere de alışayım diye.

Yakıştıramadım.

Ortam sessiz oluyor sesi de baya açıyorum çok ince ses kasmadığımdan yetiyor bana
    Discord şart reyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokmu uygun fiyata bu oyunu isteyen ya. Boş duruyor elimde mis gibi oyun

• Night mode da yakın sesleri yükseltiyor ama derinlik kayboluyor bence.Özellikle üst katta biri yürüdüğü zaman sanki yanımda yürüyor gibi ses geliyor.Adam üst katta koşuyor ben benim arkamda diye geriye bakıyorum.
  • Paşalar söylüyorum ya, sizin ihtiyacınız olan Night Mode değil, iyi bir kulaklık ya da iyi bir ses kartı. Ben de neredeyse 150 saat Night Mode kullandım, toplamda zaten var 280 saatim. Şu an da oyundayım ve Hi-Fi gibisi yok. Bizim adamlara işaret atıyorum orayı kolluyoruz, ez gg deyip motivasyon sağlıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Paşalar söylüyorum ya, sizin ihtiyacınız olan Night Mode değil, iyi bir kulaklık ya da iyi bir ses kartı. Ben de neredeyse 150 saat Night Mode kullandım, toplamda zaten var 280 saatim. Şu an da oyundayım ve Hi-Fi gibisi yok. Bizim adamlara işaret atıyorum orayı kolluyoruz, ez gg deyip motivasyon sağlıyoruz.

Özel bir oyuncu kulaklığım yok ancak sennheiser 598 cs kullanıyorum fazlasıyla yeterli bir kulaklık ses kartı olarak laptop ona bir şey diyemem.Hi-fi ile tv arasında aşırı bir fark hissetmedim ancak night mode çok yanıltıcı olabiliyor özellikle kat sayısı fazla olan haritalarda.
  • Plat1 birisi ile tanıştım çocuk resmen ayaklı info 19yaşında gencecik bir delikanlı. Hi-Fi silah sesleri, night mode ayak sesi, TV her ikisi dedi. Hyper x Cloud II kullanıyormuş. Ben onun yalancısıyım.
  • _Ritter_ kullanıcısına yanıt
    15-23 yaşındakiler oyunları canavar gibi oynuyor. Dota 2'de de böyleydi. Bizden geçti artık, biz de aradaki farkı kaliteli (ve pahalı) bilgisayar, kulaklık, mouse, klavye ile ve tecrübe ile kapatmaya çalışıyoruz.

Ne demek istemiş tam anlayamadım. Konu zaten ikircikli bir konu olduğu için, ne demek istediğimizi net olarak ifade edebilmeliyiz ki yanlış bilgi aktarmayalım. Hi-Fi silah sesleri dedi derken, silah sesleri için mi?

Aslında bu zamana kadar benim denk geldiğim kadarıyla ses ile ilgili okuyabileceğiniz, dinleyebileceğiniz, izleyebileceğiniz bütün kaynakları derleyip anladığım ve anlatabildiğim kadarıyla yukarıda açıklamaya çalıştım. Hi-Fi silah seslerini boost'lamıyor, her şeyi olduğu gibi duyuyorsunuz. Hâliyle uzaktaki ayak seslerini de ya gürültüden/dandik ses kaynağı sebebiyle hiç duymuyorsunuz ya da az duyuyorsunuz. Uzaktaki bir adamın ayak sesini çok az algılar, gözünüze güvenirsiniz, değil mi? Hah öyle işte.

Ama o az gelen ayak sesini illâ duyacam diyorsanız Night Mode açıyorsunuz, silah sesini törpülüyor, ayak sesini boostluyor. TV'de hem törpüleme hem boost'lama işi daha kararında oluyor. Ve bu, onu en kötü mod yapıyor. Çünkü Hi-Fi kullanarak duyamadığınız ayak sesine ihtiyacınız varsa Night Mode kullanmalısınız. Silah sesini zaten duyarsınız, onun törpülenmesi zararınıza olmaz.

Bu farkları zaten ortalama bir kulaklıkla ayırt etmek güç. Ya da alışkanlık kazandıysanız neye alıştıysanız o daha iyi gelecektir. Ben alışkanlık kazanmadım ama ses kasma olayını lise çağlarında çok yapardım, bulunduğum şehirde CS oyununda turnuvalarda hep üst sıralarda olurduk, oradan kalma bir alışkanlığım var. Eğer Night Mode daha iyi olsaydı onu kullanmaya devam ederdim, 150 küsür saat Night Mode kullandım.

Öldükten sonra takım arkadaşımı izliyorum. Hi-Fi da kullansa Night Mode da kullansa ayak seslerini algılayamıyor, ben yönlendiriyorum onu, solundan geliyor, yukarıda biri var, merdivende, camda ipte bekliyor diye. Bunun birçok sebebi olabilir, kötü bir kulaklıkla ayak seslerinin kaynağını belirleyemeyen birini Hi-Fi'a yönlendirirsem en azından duyup da gardını kaldırdığı, ama mesafesini belirleyemediği ayak sesinden de etmiş olurum.

Aslında çok durumsal bir kullanım alanı var ama "Herkes bunu kullansın, en iyisi bu." denilecek bir seçenek yok. Çünkü herkes aynı kulaklığı kullanmıyor. Herkes kaliteli kulaklık kullanıyorsa, 50-250 ohm arası kulaklığı varsa kesinlikle Hi-Fi.

Bunları ve benzerlerini yukarıda hep yazdım.

Hyperx Cloud II şu an bu oyunda en çok kullanılan kulaklık. Ben de iki klan arkadaşına denk gelmiştim, ölünce izlediğim bu elemanlarla aynı sesi alıyordum ama kaynağını onlar mükemmel biliyordu. İkisi de Plat I idi. O zamanlar Night Mode kullandığım başka bir kulaklık vardı, ne kullanıyorsanız onu alacağım, sesi çok iyi duyuyor olmalısınız falan demiştim. Hyperx Cloud II kullanıyorlarmış. 300-350 civarında bir kulaklık alacak olsam kesinlikle onu alırdım, çok başarılı bir kulaklık gibi gözüküyor.

Yalnız yeniden söyleyeyim, bu oyun stereo. Yani 5.1, 7.1, surround, bass, boost istemeyiz. Yine araştırdığım kadarıyla bizim oyuna olumlu etkisi olan iki özellik var. Birincisi Crystal Sound diye bir özellik, ikincisi de Creative'in bazı ses kartlarında olan ayak sesini yükseltme özelliği. Eğer ayak sesinde Night Mode'un aksine derinlik sağlayabilecekse, yani ayak sesini yine net duyabileceksek ama mesafesini ya da boyuna olan yapılarda sesin bulunduğu katı da algılayabileceksek Creative'in ses kartları çok iyi. Yoksa ayak sesini yükseltme olayı zaten Night Mode'da var.

Görünüşte 5.1 ya da 7.1 çok daha iyi gibi geliyor, neticede sesin sadece az ya da çok olması değil, mesafesi daha önemli. Ama bizim oyunda 5.1 ya da 7.1 kafa karıştırıyor, sesler berrak değil.

Yine de her birimizin duyuş seviyesinin farklılık gösterebileceğini göz önünde bulundurmak gerek. Benim Hi-Fi ile duyduğum ayak sesini bir başkası aynı kulaklıkla aynı modda aynı ses seviyesinde duyamayabiliyor

• Beraber oynamak isteyenler eklesin arkadaşlar yaşım 28 lütfen oyun olduğunu unutmayanlar eklesin
    Uplay : ownerplus34
  • Arkadaşlar oyunda yeniyim birşey sormak istiyorum bu oyunda sniper olan bölümde dürbünü hangi tuş ile açıyoruz mouse sağ tıklayınca sadece nişangah çıkıyor ayrıca bir dürbün daha var onu nasıl aktif ediyoruz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 5 Ocak 2018; 14:0:53 >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Kulaklık olayında gerçekten haklısın 2 yıldır cloud 2 kullanıyorum arada 1 ay g633 almıştım ve oyunumu inanılmaz etkiledi sesleri algılayamamaya başladım. Tekrar cloud 2 ye dönünce her şey yerli yerine oturdu.

Geçen günde konuşmuştuk mod olayını ben TV kullanıyordum, Hi-Fi ı denedim 1-2 saat çok bir farklılık göremedim ama yinede Hi-Fi kullanmaya devam edicem TV dönmeyi düşünmüyorum şu anlık. Dediğin gibi iyi bir kulaklığı olmayanlar için Hi-Fi kötü bir seçim gibi gözüküyor, en azından night mode da sesi duyup hazırlanabilir, Hi-Fi o seside alamazsa daha büyük problem olur.

Bu arada bu 7.1 olayı için herkes stereo kullanın diyor ben bir türlü bırakamadım 7.1 i cloud2 de bana daha gerçekçi ve daha net geliyor sesler 7.1 de stereoda bir şeyler eksik gibi hissediyorum psikolojik olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Arkadaşlar oyunda yeniyim birşey sormak istiyorum bu oyunda sniper olan bölümde dürbünü hangi tuş ile açıyoruz mouse sağ tıklayınca sadece nişangah çıkıyor ayrıca bir dürbün daha var onu nasıl aktif ediyoruz ?

Dürbün onun özelliği olduğundan özellik tuşuyla açılıp kapanıyor. Özellik tuşu da mouse3 yani orta buton(fare çarkı) oluyor veya 4 ile de açıp kapanabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim

• Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Sennheiser Game Zero'dan önce kaliteli kulaklıklar kullanmıştım ama dediğiniz gibi seste sıkıntı vardı. Diğer oyunlarda, müziklerde ve filmlerde sorun yok ama bizim oyunda sesler boğuk geliyordu, algılayamıyordum nereden geldiğini. Şu an bildiğiniz görme kadar olmasa da bir tık aşağısında bir duyu kazandım, duvar tarıyorum pencere tarıyorum yatak tarıyorum ve kill alıyorum. Cav ile oynamak muazzam rahatladı, zaten ilk zamanlarımdan hatırlarsınız Cav oynayasım vardı ama harita bilgisi sıfır ve sesler nanay iken imkânsızdı. Şimdi özellikle Cav'a özel dikkatli olunmazsa kesin çaktırmadan birkaç kişiyi avlıyorum. Hele rakipte 100 level altı Gold II ve aşağısı ya da ranked oynamamış eleman varsa. Rekorum bir round'da üç kişiyi sorgulamak.

Eğer arada bir fark göremiyorsanız Hi-Fi'ı kullanmaya devam edin bence. Aslında arada fark vardır ama bu fark çok değildir, kimi durumlarda biraz ses duyuyorsunuz zayıf da olsa. Arada kırılmayan duvar ama kırılabilen cam barikatı oluyor, düşmandan gelen yürüme sesini alıyorsunuz meselâ. Öteki türlü yine alıyorsunuz yürüme sesi boost'landığı için. Ama az almanız gereken sesi çok aldığınız için ses kaynağı aslında olduğu yer ile sizin aranızda herhangi bir yerde olabilir. Umarım anlatabilmişimdir.

5.1 ve 7.1'de denedim, fikir sahibi olacak kadar casual oyunlarda test yaptım. Özellikle 5.1'de çok memnundum, keza sesler de artmıştı. Yüksek bir seviye olsa da ses şiddetini %50'de kullanıyordum. Kesinlikle stereo kullanılmalı tavsiyeleri üzerine stereo'ya geçiş yaptım ve sesi %62'lere getirmek zorunda kaldım. Evet, yakından gelen silah sesleri can sıkıyor ama o yürüme, eğilme, sürünme, gadget çıkarma hatta sağa sola dönme seslerini bile duymaya başlayınca göz ardı ediliyor. Oyun stereo olunca 5.1 ve 7.1 sanal bir gerçeklik sağlamaya çalışıyor. Diğer oyunlarda ve filmlerde pek şukela bir özellik. Bizim oyunda iş yapmıyor çünkü bir sürü ufak değişken var ve kullandığınız her ufak avantaj oyunu kazanmanıza yardımcı oluyor.

Konuyu rehin almamak için yazmadığım ama yazmak istediğim bir husus vardı. Kulaklığı aldıktan sonra Night Mode kullanmaya devam ettiğim dönemlerde k/d oranım aleyhime 285 idi. Yani öldürdüğümden 285 fazla kere ölmüştüm. 6 gündür Hi-Fi ve stereo kullanıyorum, bu fark 6 günde 118'e düştü. Yani 6 günde 167 adam vurup hiç ölmemişim gibi arayı kapatmışım. Günde iki üç saat kadar oynuyorum, hafta sonları bu süre dört beş saat oluyor. Bu başarının tamamını kulaklığa bağlamak olmaz, neticede ben de oyunu daha çok öğreniyorum ve hâlâ yeniyim, her geçen gün uğraşlarımın sonucunu görmem ve daha iyi oynamam normal. Fakat kulaklığın bu performansa etkisi %60 civarındadır gibi geliyor.

Beş kulaklık tavsiyesi verecek olsam bir tanesi Hyperx Cloud II olurdu. Dediğim gibi en çok kullanılan kulaklık bu. Bendekini 8-10 tane pro kullanıyor. Beyerdynamic, Audio Technica markaları ile Astro A50'yi de tavsiye ederim ama fiyatları çok çok yüksek. A50'yi almak istiyorum, bakalım iki üç ay sonra alırım herhalde.

• Cümleten iyi akşamlar.Starter edition alarak araniza katilmis bulunmaktayim.

Daha az para kazanip operatorleri daha zor acacagimin farkindayim.Eve gidince oyunu oynamaya basliyacagim ama oncesinde tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Para olayi kisitli oldugu icin hangi operatorleri acmaliyim.

Son olarakda baslangic için her türlü tavsiyelerinize acigim

Şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar

• Oyundan kaç ping alıyorsunuz arkadaşlar ? Takımda bir tek ben 130 ping alıyorum geri kalan arkadaşlarım hep 80-90 ping ve hepimizde 16 mb net var
  • jacquer kullanıcısına yanıt
    60
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertAndc

Cümleten iyi akşamlar.Starter edition alarak araniza katilmis bulunmaktayim.

Daha az para kazanip operatorleri daha zor acacagimin farkindayim.Eve gidince oyunu oynamaya basliyacagim ama oncesinde tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Para olayi kisitli oldugu icin hangi operatorleri acmaliyim.

Son olarakda baslangic için her türlü tavsiyelerinize acigim

Şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar

Atak: Thermite, Thatcher, Sledge veya Ash , Hibana

Defans: Rook, Mute, Bandit, Jager, Kapkan

Bunlar benim tavsiyem kişiye göre değişebilir ama içlerinde Thermite, Thatcher, Mute, Bandit ve Jager alınması şart olanlardan.
    Rook bence oyuna yeni başlayan herkeste olmalı, tek yapması gereken yere zırh çantası bırakmak. Takım bu zırhı aldığında %20 daha az hasar alıyor, headshot yemediği sürece ölmeyip yere düşüyor, yere düştüğünde 2 kat daha uzun yaşıyor. Zırh aşırı faydalı ve tek yapması gerek 4'e veya mouse çarkına basmak.
    Thatcher + Thermite zaten standart güçlendirilmiş duvar açıcı. İleride duruma göre Thermite, Hibana ile Thatcher da Twitch ile yer değiştirebiliyor ama yine de tamamen kullanım dışı kalmıyor.
    Sledge, Ash, Buck, Zofia bunlar duvar açmada önemli karakterler. Buck ve Zofia 25k olduğundan Ash veya Sledge daha cazip başlarda.
    Mute ve Bandit güçlendirilmiş duvarlar açtırmamak için çok önemli.
    Jager odaya atılan bombaları engelliyor özellikle Secure Area modunda şart.
    Kapkan hem özelliği hem de silahı güzel olan bir karakter. Düşük-orta seviyelerde bol bol iş yapar.

• 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.