Şimdi Ara

Tokatlı Var Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: punısher17

Tokatlı değilim ama orada doğdum

Bizim buralarda Nereliyim diye sorarsalar "abey daha evlenmedim yav" diye cevap verirler genelde. Yani insan nereden evliyse oralı olur

Yinede Sende halis muhlis Tohatlısın nede olsa doğunca siftah buranın suyunu içmişin yemişin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 21 Mayıs 2008; 19:35:15 >
  • valla en yuharı çıhdığı eyce olmuş biliyon mu dayımın oğlu. da biz şimdi böyle gonuşuyoz deyin Türkçemizi gatlettin diyen arhadaşlar çıhacahdır. en iyisi sede tohatta gonuşah böyle.. zaten tokatta k harfi g ye kendiliğinden dönüştüğü için pek bi zolluk çıkmiyi.. off özledim ha tokatı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lethero

valla en yuharı çıhdığı eyce olmuş biliyon mu dayımın oğlu. da biz şimdi böyle gonuşuyoz deyin Türkçemizi gatlettin diyen arhadaşlar çıhacahdır. en iyisi sede tohatta gonuşah böyle.. zaten tokatta k harfi g ye kendiliğinden dönüştüğü için pek bi zolluk çıkmiyi.. off özledim ha tokatı...

Ağız farklılığı,niye Türkçe'yi katladelim.
  • Merkez
  • Tokatta 9 oğuz boyundan çoğundan gelme köyler vardır. Öz Türkçenin izlerini hala süren Üniversite hocaları var.

Geçen bir kitapta Tokatta köylerdeki yaşlılara hikayeler iş güç gibi şeyler anlattırmışlar. Aynı konuştukları gibi yazmışlar. Çok güzel bir kitaptı, adını unuttum şimdi, öğrenirsem yazarım. Kitapta geçmişte yaşanan hikayeler, efsaneler, olaylar anlatılmış. Çok güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hidden

quote:

Orjinalden alıntı: punısher17

Tokatlı değilim ama orada doğdum

Bizim buralarda Nereliyim diye sorarsalar "abey daha evlenmedim yav" diye cevap verirler genelde. Yani insan nereden evliyse oralı olur

Yinede Sende halis muhlis Tohatlısın nede olsa doğunca siftah buranın suyunu içmişin yemişin.

Çok değil doğduktan 4 ay sonra İstanbul'a getirmişler beni ama olsun ya insan nerede doğduysa yarısı ordadır.Daha yarıyıl tatilinde gittim Tokat'a.Fazla değişmemiş aynı Tokat...

D.N:Tokat Sümer'de bile çalışmışlığım var

• NiksarLı olanlar neresindendiR?
  • tokat merkez karsıyaka hemserilerime saygılar
  • Benimde çok sevdiğim bi arkadaşım vardı zileliydi. Ona, Zileli işlerinin % 90 ı hileli, diye takılırdık
  • bi siirtli göremedik
  • Zileli yok mu başka
  • tokatlı hemşerilerim bize bi takım şart oldu ne dersiniz takım kuralım mı tohatlılar :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: W

Tokatlı çok arkadaşım var. Ama asıl Tokat diyince aklıma gelen Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Niksar/ Kızıldere' dir ..

arkadas o niksar degil almus kızıldere

bende tokatlıyımmmm!!!!!!!
  • I am here....
    Tokatlıların kralı burada çerkezim tokatlıyım taşlık köyü ama istteyim...
  • Bİ KONU AÇALIM TOKATLILAR İLE İLĞİLİ NE DERSİNİZ ARKADAŞLAR
  • Ben de eş durumundan Niksarlı sayılım

Zileli çok arkadaşım var...
  • Tokat Merkez ama yaru Turhal lı sayılırım
  • Amasya var olurmu Samsunlular topicinede aynısını sordum.. amasyalı yok burda sahipsiz kaldık
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafasefa

tokatlı hemşerilerim bize bi takım şart oldu ne dersiniz takım kuralım mı tohatlılar :)

YAPABİLİYORSAN DESTEKELEMEK DÜŞER BİZEE BİR TOHATLI OLARAK
  • Tokat/Niksar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.