Şimdi Ara

Toggun sürekli kücümsenmesi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
4.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TOGG satılsın diye diğer elektrikli araçların vergisini arttırırsan TOGG tabiki vatandaşın gözünde küçülür gider..

Yeni üretime başlanan bir araçta herhangi bir kalite beklentisi yok zaten de, yerli ve milli dedikleri aracın fiyat üzerinden bile rekabet edememesi ayrı komedi.

• TOGG da damatın IHAsı gibi propaganda aracı olursa daha çok küçümsenir. Oh ne güzel memleket, diğer elektrikli araçlara vergiyi arttır, damatın firmasından başkasına askeri teçhizat ürettirme sonra da ağla küçümsüyorlar diye.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

dostum, tarihte benzerleri hep oldu ama bizden çok önce adım attı bu devletler.

çok büyük projelerde, şirketler işin altından kalkamayabilir, yada ticari kaygılardan dolayı kârlı bulamayabilirler yada cesaret edemeyebilirler. Bu durumda, devletin el atması işi kolaylaştırır. Devlet büyük işlerde zaten el atıyor : Eğitim, sağlık, asker, polis, sosyal hizmetler vb..

ör: Fransa - Renault,

İtalya- Fiat

Almanya - VW

bu araçlar zamanında devletin emri ile ve destekleri ile üretildi. Zamanla, marka oturunca özelleştirildi. Togg'da, devlet desteği var ama şirketler hep özel. sahipleri :Anadolu Grubu (%23) BMC (%23) Turkcell (%23) Zorlu Holding (%23) TOBB (%8)

Devlet desteği verilerek bir marka üretilmiş, bu kötü değil aksine desteklenmeli. Hükümet gider, bu marka kalır ama, kalmalı. Her ay, milyonlarca dolar araçlar için yurtdışına akıyor. Yedek parçası, taşıma ve yakıt giderleri de var.

Benim anlamadığım şey, devletin böylesine büyük projelere destek vermesinin eleştirilmesi. Devrim otomobili, bir marka olabilecekken, o dönem hükümetin destek vermemesi nedeni ile çöpe gitti.

Nuri Demirağın, Vecihi Hürkuş'un uçak projeleri o dönem hükümetin -başka devlet adamı gibi - köstekleri ile çöpe gitti. Biz de sonrasında milyarlarca dolar verdik ve halen veriyoruz F-16 ve diğer uçaklara. bu harcanan paralar aslında senin benim bizim çocuklarımızın sahip olması gereken paralar değil mi?

• TOGG Tabi küçümsenir sen gider elin yabancısının arabasından fazla fiyata millete satmaya kalkarsan kimse buna para vermez.

Ayrıca yap şöyle 390 bin tl herkes alsın binsin sürümden kazan. o aracın maliyeti taş çatlasın 100 bin tl bile değildir.

• doğru diyorsunda bence, aynı paraya sattıktan sonra küçümsenmesi de doğal. hem biz yapıcaz hem dışarıdan gelen yüzdeyüzler kat vergi giydirilmiş araç kadar pahalı olacak.

bide şu yerli milli lafı çok gereksiz algı yaratıyor.

edit: aynı muhabbeti vestel de yaptırmışti yerli telefon diye noldu venüsler çöpe gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 7 Ekim 2023; 23:32:5 >
  • Hayatimda hic binemicegim araca odedigim vergilerle destek oldular Neyine sevinicem ben bunun. Beter olsunlar. Sattiklari aracin parasini bana mi veriyorlar. Iki gun sonra gene vergilerini affedicekler.

Et yiyemeyen bi toplum neden arac yaptik die sevinir aklinizi peynirlemi yediniz siz. Fabrikayi vergilerle yapip zengin olamazsiniz yandaslari daha da zengin edersiniz. O fabrikayi siz yapmissiniz ama geliri size ait degil.

Bu kafayla bu kadar oluyor ulke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Togg küçümsenmiyor tam tersi yuceltiliyor ve takdir ediliyor .sadece ufak bir güruh tarafından AKP döneminde yapıldığı için rahatsızlık duyuluyor aynı savunma sanayinde yapılan atılımlardan rahatsızlık duyulduğu gibi.
    Yoksa Togg halk tarafindan takdir ediliyor.

• bir otomobile yerli ve milli diyebilmen için herkesin ulaşabilmesi gerekir. 1MİLYON 700 BİN TL
    avrupanın yerli ve millisine herhangi bir asgari ücretlisi ulaşabiliyor. işte onlar yerli ve milli .

Bu arad arkadaşım güngörende toptancı hayli iyi bir geliri var. çekilişte ve çıktı 600 lü sırlarda daha yeni teslim aldı. 1700 e mal oldu.
    geçen hafta İstanbul Ayvalık uzun yol testi yaptık.
    toplamda 4 kez şarj ettik. 3 ü hızlı şarjdı.
    şarj istasyonları kesinlikle yetersiz. her dinlenme tesisinde sadece 1 adet var, sanırım oksijen ve vestel parsellemişler. sıraya girmeniz gerekiyor uzun bekleyişlere hazır olun. hele birde o tek istasyonu biri rezerve etmişse boş bile olsa beklemek zorunda kalıyorsunuz. çok kavga çıkar burdan.
    elektrikli araçları malum dayılar kullanamaz. karışık biraz. telefon bile kullanamayan adamlar hayatta kullanamaz. bu sadece togg için değil tesla da aynı. şarj etmek için bile eğitim almalılar. örneğin bizim araç tesislerde iki kez kitlendi. çalışmadı. biraz karışık işlemlerle açtık.
    teslası olan biri ile tanıştık istasyonda yeni almış. adam oğlunuda yanında taşıyor çünkü halen çözememiş aracı. para vr ama IQ düşük.
    kısaca şarj yönünden ülkemiz pek te hazır değil bu teknolojiye.

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Burda eleştirilecek nokta, yüksek vergiler. Yoksa ortaya çıkarılan ürün değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • jubeii kullanıcısına yanıt

Bugün et yemezsin , yarın senin çocuğun torunun bu mirası devr alır gelecek belki değişir

• Batarya değişim zamanı gelice anlarsınız araçtan pahalı batarya   Gerçekten 1 araba bize 2 araba devlete alın sonrada Toğu sevin ne diyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno moomce -- 8 Ekim 2023; 10:5:13 >
  • gerçek hayatta gördüğünüz gibi öyle işlemiyor ama. hükümet bu yaptığı vergi seçimi ile dolaylı olarak togg u da aynı sepete koyuyor.

• Öncelikle belirtmek isterim ki herhangi bir siyasi parti mensubu değilim. Cumhurbaşkanı yıllarca iş adamlarına çağrı yaptı gelin yerli ve milli arabamızı yapalım diye. Kimse kulak asmadı babayiğit arıyorum dedi kimse kulak asmadı. Gelinen noktada insanları organize ederek girişimin başlamasına ön ayak oldu. Araç pahalı diyenler var. Halkın erişemeyeceği bir fiyattan satılıyor diyen var. Bugün için evet öyle ancak doğru stratejiler ile ilerlenir ise bir kaç yıl sonra halkın erişebileceği seviyeye gelmesi mümkün olacak. Araç milli değil melez diyenler var. Teknoloji artık dünyadan toplanıyor. Almanyanın mikrocip fabrikası yok gidip başka ülkelerden alıyor o halde alman arabaları da melez. Uluslararası literatürde bir malın yerli ve milli olması için %50 üzeri yurtiçinde yapılıyor olma şartı var ki togg bu oranı da karşılıyor. Ben 3-5 seneye togg un yeni modeller üreteceğini ve halkın erişebileceği bir seviyeye geleceğini ve bu projenin gerçek bir başarı olduğunu düşünüyorum.

• 1.6 milyona Nissan qashqai E-Power aldık 2023 model hemde

Aynı fiyata TOGG satıyorlar. Yerli milli diyerek.

Üstelik bu nissanlar benzini elektrik gücüne çeviriyor bataryalara aktarıyor. öyle bataryası azalınca benzincide 1saat-2saat şarj dolmasını beklemene gerekte yok.

Yani böyle birşeyi bizimkiler toggda yapsaydı alınırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 8 Ekim 2023; 12:25:22 >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Aynen miras olarak borçları devralacak. Merak etme senin çocuğunda torununda bu mirastan yeterli payını alacak...

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Ya ya babanda aynisini soledi.

• TOGG u küçümsemiyorlar, Değişen, üreten, güçlenen Türkiye'yi küçümsüyorlar..

• Geçen gün elektrikli otomobil fuarında tanıtılan hızlı şarj olan pil firması türkiyede üretim tesisi gösteriyordu ve togg pillerinin tedarikcisi olacak denildi. İnanın pil yatırımı sayesinde ciddi bir para kazanımı sağlanabilir. Pil sadece araba olarak düşünmemek lazım her sektörde inanılmaz bir payı mevcut. Pil üretimi ve ihracatı sayesinde otomobilden kazanılıcak kardan daha yüksek meblağlar kazanabilir ülke ekonomisi.

Buda TOGG un bir yan getirisi olarak görüyorum. Elektrikli araçtaki ortak malzemeleri üreten firmaların açılıp büyümesini destekliyorum. Sektörde güzel yer edinmemiz gereklidir.

• Blok blok turba 1.0 motorları dökeydik iyi olacağdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.