Şimdi Ara

Togg T10F Ana Konu - İlk inceleme videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
8
Favori
7.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknik veriler

Togg T10F uzun menzil kaç dolardan satışa sunulur sizce beyler ? Almayı düşünenler var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 11 Mayıs 2025; 22:46:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önceden elektrikli araçlarda uzun menzili savunan birisiydim. Mesela en az yüzde 20-80 arası 700-800 km yapmalı. O zaman içten yanmalılarin işi bitecek derdim. Bende uzun menzil kafasında olan birisiydim ama Kia ev3 ile bunu biraz tecrübe edince anladım.

Artısı olduğu gibi eksisi de çok fazla oluyor. Araca ekstra en az 300 kilo ekliyor.

Batarya öldüğü zaman değişim ve tamiri daha pahalı tutuyor.

Menzil uzun olduğu için batarya büyük olunca fiyata daha fazla yansıtıyorlar.

Geldiğimiz noktada aslında 700 km yapan pahalı uzun menzil yerine maks 400 km yapan bir araçta yeterli aslında. Sadece şarj sürelerine ağırlık vermeleri gerekiyor. Yani 300-400 km yapan bir elektrikli 30 dakikada şarj yerine 5 dakikada şarj olsa daha düşük maliyetli araçlar ortaya çıkacaktır. İlerleyen seneler elektrikli araçların maliyetlerini düşürmek için büyük batarya yerine daha da hızlı şarj teknolojisine yoğunlaşacaklar. Bu yüzden togg un kendi batarya teknolojisini üretmeye bir an önce başlaması ve şarj hızına yoğunlaşması gerekli.

Mevcut durumda 900bin - 1.2milyon arası satılacak ucuz maliyetli 20-80 arası maks 5 dakikada şarj olacak kısa menzilli bir araba bile satış rekorları kıracaktır.
  • Uzun menzil 40bin dolardan satışa çıksa f/p aracı olabilir.

• Suv modeli T10X kadar rağbet duyulacağını sanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Carascast kullanıcısına yanıt

Bence güzel bir fiyat ile gelirse güzel iş yapar. Açıkçası bataryası sağlam ve güzel menzilli bir batarya olursa ve fiyatı iyi bir fiyat olursa ben almayı düşünüyorum.

• Araç T10x'in birebir altyapısında. bildiğimiz T10x skateboard tabanında sedan/liftback gövde gibi, bir alt segment bir araç falan değil yani. dolayısı ile önemli bir fiyat avantajı beklemeyin T10x'e göre, zaten bu otomobillerin fiyatı gayet uygun.

Benim tahminim kur ve enflasyon bazlı artışlara alan açmak için %10 olan Ötv, %20-25 dolaylarına çekilir, T10x 2200 civarı gibi, T10f'de 2000 gibi satılacaktır.

• Matrah değişikliği olmazsa, Baz versiyon 1700000 TL olacağını düşünüyorum. T10X'den %3 daha ucuz olur yani. Full dolu olanı da 1850000 TL olur. Matrah değişirse, ÖTV artarsa o zaman ciddi farklı fiyatlar olur.

• Önceden elektrikli araçlarda uzun menzili savunan birisiydim. Mesela en az yüzde 20-80 arası 700-800 km yapmalı. O zaman içten yanmalılarin işi bitecek derdim. Bende uzun menzil kafasında olan birisiydim ama Kia ev3 ile bunu biraz tecrübe edince anladım.

Artısı olduğu gibi eksisi de çok fazla oluyor. Araca ekstra en az 300 kilo ekliyor.

Batarya öldüğü zaman değişim ve tamiri daha pahalı tutuyor.

Menzil uzun olduğu için batarya büyük olunca fiyata daha fazla yansıtıyorlar.

Geldiğimiz noktada aslında 700 km yapan pahalı uzun menzil yerine maks 400 km yapan bir araçta yeterli aslında. Sadece şarj sürelerine ağırlık vermeleri gerekiyor. Yani 300-400 km yapan bir elektrikli 30 dakikada şarj yerine 5 dakikada şarj olsa daha düşük maliyetli araçlar ortaya çıkacaktır. İlerleyen seneler elektrikli araçların maliyetlerini düşürmek için büyük batarya yerine daha da hızlı şarj teknolojisine yoğunlaşacaklar. Bu yüzden togg un kendi batarya teknolojisini üretmeye bir an önce başlaması ve şarj hızına yoğunlaşması gerekli.

Mevcut durumda 900bin - 1.2milyon arası satılacak ucuz maliyetli 20-80 arası maks 5 dakikada şarj olacak kısa menzilli bir araba bile satış rekorları kıracaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık 100 bin kadar ucuz olur diye düşünüyorum her versiyonda.

F = X - 100 diyorum kısaca :)

Satış olarak passat boşalan ciddi bir boşluk var ve bu alanda sedan talebi olacıktır ki superb benzeri liftback tasarım daha da rağbet görür. Tek soru işareti problemsiz bir üretim olabilecek mi. Model yeni sorunlarla adının lekelenmemesi gerekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel fiyattan çıkarsa beklemedeyim

• Dexter Morgan kullanıcısına yanıt

Aynen ilk çıkışta bir tık lansman fiyatı uygun olur diye düşünüyorum. Sonradan fiyati artabilir.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Max 1.2-1.3 olmalı

• bu da mı ptc li

• Aynı donanım seviyesinde T10X’ den yaklaşık 200-250 bin tl daha uygun fiyatlı olacaktır.

• Dexter Morgan kullanıcısına yanıt

Offf çok güzel fiyat olur. İns.

• citms kullanıcısına yanıt
    T10X 2.200-2300 arası bir fiyata çıkacak gibi. Boşuna kredi için düzenleme yapmadılar. Bu düzenleme T10X e hem zam hemde T10F’in fiyatlandırılması için yapıldı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Moon Star Turkey kullanıcısına yanıt

Valla kaç olur bilmiyorum ben aradaki farkı söyledim.

• citms kullanıcısına yanıt

250bin fark çok uygun ve iyi bence.

• Kovalenko kullanıcısına yanıt

Ptc li derken ?

• Firma her zamanki gibi kapalı kutu, doğru dürüst bir bilgi akışı yok kamuoyuna..bu aracın bir an önce çıkması lazım ama ne aşamada ne zaman çıkacak belli değil. Tedarik ve kapasite sıkıntılarını aşamadılar büyük ihtimalle...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Birşeyleri erkene çekmeye çalışıyorlar bence. İstenilen tarihlerde yetişmiyor. Bence hala daha aracın eksikleri var. Herşeyini deniyorlar galiba. Togg t10x Nisan kampanyası bile açıklanmadı. Acaba T10F ile birlikte mi duyuru yapacaklar. Yarın nisan kampanyası açıklanır muhtemelen.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.