Şimdi Ara

Tofaşların kullanımı nasıl dır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tofaş ların kullanımı rahatmidir SLX slxie 1.6 ie ler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• direksiyonu duruken ağırdır ancak hareket ederken hidrolik kadar hafiftir
    ön camı yeni otomobiller gibi eğri olmadığı için aracın burnunu görürsün buda yeni başlayanlar için rahatlık sağlar

genel olarak kullanımı kolaydır ancak vitesleri kılçıklıdır her zaman tam yerini bulamayabiliyor ancak alışınca sorun yok

sürüşünün güzelliği kişiden kişiye değişir bende golf 5 var
    ancak şahin sürmekten daha çok zevk alıyorum

yeni arabalar sürücü similasyonu gibi sanki bir vanusta yolun üzerinde kaymak gibi

ancak şahin yol geribildirimi olsun yolu hissetmek olsun mükemmel
    şahin konforsuz bir araçtır ancak sürüşünü bu yüzden beğeniyorum sanırım

bi de yaylarını azıcık kestirdi mi bir gokart hissi yaşatıyor

şahin e konforsuz diyenler hiç bi ferrariye bindi mi merek ediyorum

sürüşü zevkli araba zaten konforsuz olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garden_tea_family -- 28 Eylül 2015; 20:29:36 >

• Nasıl kullanacağına bağlı biraz da.Kavşaklarda yanlayacaksan,ara gazı vererek gezeceksen, modifiye yapıp son ses mahallede gezeceksen yapma, kullanma, alma
    bütçen bu kadarsa kullanımı kolay, yedek parçası ucuz ve boldur.
  • Kuş serisi düşmanı bir foruma sorduğun bu soru biraz saçma olmuş. Ama bu durumu bilmediğinizi varsayarak cevaplıyorum.

Acemi iseniz alabileceğiniz en doğru araçtır. Parçası ucuz, kullanımı kolay vs.

Basit araçtır, arızası can yakmaz. Temizi alınır, binilir.
  • Asla yanaşma derim..tüplü ise ayar tutmaz..pedallar can sıkıcı..abs vesaire yok, can güvenliği yok..görüş açisi berbat..hava yastığını evde boş bir yastık alarak çöze bilirsin..fren mesafesi kötü..tek iyi tarafı corum kalörüferidir..kısaca uçan tabuttur..sanaide bolca arkadaşın olur

• quote:

Orijinalden alıntı: alkın34

Nasıl kullanacağına bağlı biraz da.Kavşaklarda yanlayacaksan,ara gazı vererek gezeceksen, modifiye yapıp son ses mahallede gezeceksen yapma, kullanma, alma

Yanlamam arabayı alınca bikaç değişiklik yapıcam oda şunları 6camı film koyu olmamak şartıyla etrafı rahatsız etmicek şekilde egzoz süspansiyon birde ses sistemi arabanın camına adımı yazıcam böyle yani Drift felan yapmam

• Ben çok memnunum, arkadaşımın aracını her seferinde alır kullanırım bana zevkli gelir, geçen gün beyaz şahinin metal oyuncağını modellerini buldum aldım, kapıları bile açılıyor

Seviyorum abi ne yalan söyleyeceğim, kuş serisine tek düşmanlığım var o da güvenliksiz olup üzerine yüksek hızlarda paramparça olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beş yıl şahin kullandım. Sürüşü zevklidir diyenlere sonuna kadar katılıyorum. Şahin duruşuyla şekliyle gidişiyle kendine has ruhu ve asaleti olan bir arabadır.

Temizini aramaya gerek yok, bi kaç bin lira masrafla zaten tertemiz ve şık bi hale getirilebiliyor. Göz çıkaran çakma zenon far takmamak şartıyla tabi.
  • Şöyle diyeyim bu aracı sürmeyi öğrenursen diğer bütün araçları kolaylıkla kullanırsın.

• Bu tür araçların (R9, Şahin v.b) sürüşü ayrı bir hoşuma gidiyor nedense. Mekanik olmalarından biraz da konforsuz ancak hissiyatlı olmalarından (Altınızdan kayan yolu hissetmek) dolayı sanırım.
    Neyse, hidrolik direksiyonluların kullanımı şehir içinde nispeten kolay. Fren hissiyatı çok kötü, frenlerin kendisi zaten kötü. Bu bir gerçek. Ha durmuyor mu? Duruyor ancak sağlam basmanız gerekiyor. Ayrıca güncel bir araç kadar kolay durmadığını da söyleyebilirim. 130 ile giderken durdurmak için sağlamca basmanız gerekiyor. 200 ile giden Avrupa arabayı durdurmak daha kolay (Örneğin 2000 model bir Focus) olacaktır. Her neyse, gaz pedalı ve debriyaj pedalı çok kısa geldi bana nedense. Ya da benim aracın pedal yolları aşırı uzun bilemiyorum.
  • Alınacaksa 96 ve sonrası doğan slx ie yada 1.6 ie modelleri tercih edilmelidir bu modeller hidrolik direksiyonludur bazılarında klima vardır motoru diğer şahin ve doğanlara göre daha teknolojiktir vitesleri daha yumuşaktır koltukları daha rahattır.
  • tofaş arabasını en zor şartlara da soksan bişey olmaz. ama yaşından ötürü bazı parçaları bozulur denge kolu gibi çürüme yapar, Distribütör bozulabilir ve sürekli yağ ekleme olayını yaşarsın. lpg siz kullanamazsın belki de ya yıllardır benzin görmemiştir görse bile benzin hortumları sertleşmekten kavrulmaktan yarılmıştır. kullanım olarak uzun yolculuklarda yorar insanı. direksiyonu hidrolik değilse parklardan çıkarkan ve dönüş yapacağın dar yerlerde kolların kaslı değilse kas yaparsın. lpg de uzun yolda 30 kuruş civarı yakar. kartal falan alma sakın 60-70 kuruş yaktırırsın. radyatör ufaklığından dolayı uzun yolda hararet yapan bir araçtır. çift radyatör taktıranlar var. araba güçlüdür arkadan itişli fazla yük atsanda gider rampa yukarı. genel açıklama yapayım dedim iyi forumlar.
  • 8 yıl bindik. Şöyle söyliyim hiçbir masraf çıkarmaz. Senede ekstra 200 tl masraf edersin bu hiçbir şey. Lpg de iken 500 km de 1 litre yağ yakar sorun olmaz. Lpg ile çok çok uyumludur. Kışın tek marşta çalışır işini bilirsen. Ön takımı zayıftır her sene rot kolu başı rulmanlar dağılma eğilimi gösterir ama sorun değil ucuz zaten. Sürüşü çok zevklidir. Verdiği ses ile m5 sürüyorum sanarsın ama gitmez sadece bağırır. 110 dan sonra Allaha emanetsin ki 110 üzerine bu araçla çıkamazsın . Yakıtı 50 - 60 kuruş değişir tüpte şehir içi. Uzun yolda 30 kuruş yakar. Kışın bu arabayı sürmek kadar zevkli bişey yoktur. Fren kullanmadan her virajı dönersin tak bire kır direksiyonu ver gazı dönsün. Frenleri çok kötü diyemem ama kötüler . Fakat şu durum var işi çözersen normal bir arabadan daha erken durursun. Arkadan itiş olduğu için motor freni çok güzel kullanılır. 100 ile giderken aniden 4 lü yol geldiğini farketmem ile frene basıp ardından vitesi 2 ye takınca tahmin ettiğimden çok çok kısa mesafede durdum. Hatta o yol ayrımına daha gelmedim az gaza basıp sonra etrafımı kontrol ettim. O an dedim ki iyi ki arkadan itiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeschütz

Alınacaksa 96 ve sonrası doğan slx ie yada 1.6 ie modelleri tercih edilmelidir bu modeller hidrolik direksiyonludur bazılarında klima vardır motoru diğer şahin ve doğanlara göre daha teknolojiktir vitesleri daha yumuşaktır koltukları daha rahattır.

Zaten öyle yapıcam 96 2002 model arası

• Tofaş hastalıktır masrafsız oluşu tamamen hikayedir dağınık bir Tofaş 3-4bin yer boya metalikse 1000 tl düz ise 700 tl kaporta 500 iç döşeme 500 ön takım 200 komple fren 450 daha motora girmedim
    tabi çürüğü fazla yoksa çürüğü çok ise kaporta 1000 tlyi geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eses26Es -- 5 Ekim 2015; 21:19:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan16vk

quote:

Nasıl kullanacağına bağlı biraz da.Kavşaklarda yanlayacaksan,ara gazı vererek gezeceksen, modifiye yapıp son ses mahallede gezeceksen yapma, kullanma, alma

Yanlamam arabayı alınca bikaç değişiklik yapıcam oda şunları 6camı film koyu olmamak şartıyla etrafı rahatsız etmicek şekilde egzoz süspansiyon birde ses sistemi arabanın camına adımı yazıcam böyle yani Drift felan yapmam

Hocam kusura bakma mesajını okuyunca yeni bir apaçi yollara çıkıyor hadi hayırlı olsun dedim kendi kendime. Belki senin niyetin öyle değildir ama; piyasada zibilyon tane alçaltılmış, patlak egzoz sesli, iğrenç krom jantlı, çakma zenonlu ve turuncu sis farlı, her tarafı acaip sticker kaplı ve bangır bangır krocan müziği ile beyaz -faça- şahinler cirit atıyor. Ve emin ol trafikteki sürücülerin bu faça şahinlere bakışı direk apaçi şeklinde, sabah akşam direk bu arkadaşları sevgi ve şefkatle (!) anıyorlar. Lütfen o araçlardan biri sende olmasın, senden tek temennim budur.

• Tofaşların sürüşü zevklidir evet.. Ta ki yokuş aşağı bir çıkmaz sokağa girene kadar..
    O anda zevk biter çile başlar, çünkü yokuşta geri geri kalkmak bazı yerlerde zor, bazı yerlerde ise imkansızdır..

Ha tabi bu durum sadece tofaşların değil tüm arkadan çekişli araçların handikapı..
    Yani aynı durumu bir BMW ile de yaşayabilirsin.. (ki yaşayanı gördüm ve "hani bunun patinaj kontrol sistemi nerede" diye düşünmeden edemedim)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arabalarda abs olsaydı fren mesafesi az olsaydı daha güzel olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vigilant

quote:

Orijinalden alıntı: ozan16vk

quote:

Hocam kusura bakma mesajını okuyunca yeni bir apaçi yollara çıkıyor hadi hayırlı olsun dedim kendi kendime. Belki senin niyetin öyle değildir ama; piyasada zibilyon tane alçaltılmış, patlak egzoz sesli, iğrenç krom jantlı, çakma zenonlu ve turuncu sis farlı, her tarafı acaip sticker kaplı ve bangır bangır krocan müziği ile beyaz -faça- şahinler cirit atıyor. Ve emin ol trafikteki sürücülerin bu faça şahinlere bakışı direk apaçi şeklinde, sabah akşam direk bu arkadaşları sevgi ve şefkatle (!) anıyorlar. Lütfen o araçlardan biri sende olmasın, senden tek temennim budur.

Bosverbe abi kim nederse desin ben yaparım ister Apaçi desinler ister sahinci ister tofaş cı zaten ilk arabam tofaş olucak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.