Şimdi Ara

KAZA KUSUR ORANI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben giderken sağdaki daracık sokaktan cıkan arac hic durmadan sag kapıma çarptı. yalnız iki sokak da sokak diye geçiyor cadde diye geçmiyor. kim kusurlu cıkar? sağdan gelene yol verme muhabbeti falan varmıs da benim sokagım gidis gelis bir sokak adamın cıktıgı tek yön bir sokak görüslerinizi bekliyorum.Fotografları ekliyorum



  • Karşıda girilmez yazan sokaktan cıkan araç çarptı ben de o gri araç gibi düz karşıya gidiyordum
    KAZA KUSUR ORANI
  • KAZA KUSUR ORANI

    KAZA KUSUR ORANI




  • fotograflardan goruldugu kadariyla suclusunuz.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    sebep?
  • bu fotoğrafta çarpan var ve de çarpılan var. aslında iki taraf da bu işi nasıl başarmış diyebiliriz. yine de beyaz araç direkt önden çarptığı için %100 kabahatli. soldan gelen arabayı dikkate almamış ve gazı köklemiş.


    yalnız gazı kökleme olayını diğer araç için de biri söyleyebilir. bu durumda ise nezaketen beyaz aracın yol vermesi gerekirdi diye düşünüyorum. sanki fifti fifti sonuçlanabilir gibime geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 13 Mayıs 2023; 17:15:4 >
  • ekremteksen kullanıcısına yanıt

    Aksi yönde trafik levhası ve tali yol-ana yol durumu olmadığı sürece geçiş üstünlüğü sağdaki araca aittir. İkiniz de sokaktasınız. Sağdaki araca yol vermeniz gerekiyordu. Ama hasara bakılırsa sağdan gelen de biraz hızlıymış.

  • ya %100 size ya da fifti fifti verirler de dacia tam sığırmış adam bi yavaşlar sağa sola bakar

  • bbqhe B kullanıcısına yanıt
    hocam haklısınız bir şey demiyorum da , benim sokak çift şerit gidiş geliş bir sokak. adamın cıktıgı sokak tek yön daracık tek aracın bile zor gectigi bir sokak bu dikkate alınmıyor mu
  • ekremteksen kullanıcısına yanıt

    yazdiginiz sebep. gidis gelis ya da genis olmasi onemli degil, tabela ile ya da cadde/sokak olarak ayrilmasi lazim.

    yani pratikte haklisiniz kimse o yolda yavaslayip/durup oradan gelen varmi diye bakmaz, ancak kural olarak oyle...

    bu sekildeki kontrolsuz kavsaklarda sag kurali zaten cok sacma, DUR gercekten tabelasinin uygulanmasi ve ilk gelen once gecere gecilmesi lazim. amerikada gayet guzel calisiyor.

  • adam tam idiotmuş. o kadar çıkmış ama yine de sizi görmemiş. baktım etrafta parkeden araba var mı ondan mı goremedi . o da yok.


    bu arada yol sokak yol cadde trafik kanununda fark yok. sadece bölünmüş yol ve normal yol var.

    burda sizi haklı çıkartacak konu, siz kavşağa girmişsiniz çıkmak üzere iken , vatandaş kavşağa girmiş. evet geçiş üstünlüğü sağdaki araca aittir ancak bu kavşağa girmemiş 2 aracın karşılaştıgı durumda geçerlidir. bu yuzden 100% karşı tarafa verilmesi gerekmekte. bir de adamın cıktıgı tali yol (yani mevcut yoldan daha az trafik akan daha önemsiz yol).


    eğer tutanakta, "kavşağa girdim çıkmak üzereyken sağdan kavşağa giren araç bana çarptı" yazdıysanız 100% karşı taraf hatalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 15 Mayıs 2023; 18:18:11 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    %100 bana verildi itiraz edip ekleme yapılabiliyormuş sanırım. itiraz edeceğim
  • ekremteksen kullanıcısına yanıt

    Itiraz edin sokagin resmini cekin. Yolun darligi ve tasit giremez tabelasi gozuksun. Oranin tek yon ve dar yol oldugunu gosterin. Tali yoldan ciktigini belirtin. Siz kavsaga girdikten sonra cikmak uzereyken carptigini da ekleyin. Yani sizin araci gorsukten sonra basmaniz ve durabilmeniz imkansiz olurmus ki bassaydiniz da on camurluktan vururdu. Bunu belirtin. Ciktigi yolun resminin altina burdan gelecek araci gorebilmemin imkani yoktu diye de belirtin.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    bulvar seklindeki yolda ilerlerken sokaktan cikan arac arka lastikten carpti. adam tutanaga gormedim carptim yazdi, kavsakta gecis onceligine uymamak asli kusurunu isaretledi. yine de bana verdiler.

    ustelik komisyon karari...

    detayli itiraz dilekcesi yazdim, carpan adama da imzalattim ekstra fotograf ekledim. hazine bakanliginda calisan bir burokrata ilettim. verdikleri tek cevap dava acin oldu. o kadarini yapmadim, kaskodan yaptirip gectim.

    buralarda bir yerde konusu bile vardir.

    bu olay olali 10 seneyi gecti, degisen bir sey yok kavsak oldumu soldakine yapistirip geciyorlar.

    buldum: https://forum.donanimhaber.com/acil-kusur-orani-itiraz-yorum--44527234




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 16 Mayıs 2023; 8:5:18 >
  • Yaralanma vs. olup polis gelseydi kavşakta yavaşlama kuralına uyulmadığından %25 karşıya (tali kusur) %75 size verirlerdi. Kendi aranızda tutulan tutanaklarda öyle bir seçenek yok 0-50-100 var. Eşit öncelikli yollarda herkes sağındakine yol vermesi gerektiğinden otomatiktan size %100 kusur çıkmıştır.

  • görüldüğü kadar adam tali yoldan çıkıyor. ana yol sizin orası gözüküyor. oraya diğer aracın çıktığı yerde DUR levhası koyulması gerekli. durmadan çıkılacak yer değil. dursaydı da size çarpmazdı, o hale çarpsaydı da o suçlu olurdu. sizin şu halde ordan bi araba çıkacak diye durup kontrol etmeniz saçma. onun ara sokaktan çıkarken dikkat etmesi gerek.

  • ekremteksen kullanıcısına yanıt

    Sizin güzergahında anayol-tali yol kavşağı olduğunu gösterir tabela yoksa;

    Beyaz aracın çıkış yaptığı noktada o sokaktan gelenler için Dur tabelası yoksa;


    O sokağın dar-geniş olduğuna, tek yön-çift yön olup olmadığına da bakılmaz.

    Sağdan gelene öncelik vermediğiniz için %100 kusurlu çıkmanız normaldir.

    Sağdan gelenin süratli olduğunu ispat etseniz dahi sadece tali kusurlu sayılabilir. Bu durumda aslı kusurlu olarak yine %75 size çıkar. O da en iyi ihtimal.


    Kesişim noktalarındaki kazalarda araçların gerisinden de fotoğraf çekilir ki tabelalar görünsün.

  • O ara sokaktan çıkanda teorik olarak %100 hatalı. Hangimiz öyle bir sokaktan çıkarken bodoslama dalarız? Ne sağın ne solun belli. Yavaş yavaş burnunu çıkarta çıkarta bakıp geçersin. Size arka kapıdan vurmuş olsa idi o suçlu çıkardı.


    Gerçek şu ki: Bu kazada kimse %100 kusur almayacak orası kesin bence. Bu kazada %50-50 verme oranı yüksek. En kötü vuran araçta %25 alacak eşit olmasa bile.

  • Stones S kullanıcısına yanıt
    hocam maalesef mavi araca yani bana %100 verildi. fakat kontrol ettigimde karayolları trafik kanununun 57b5. maddesine göre sonuçlndırıldı yazıyor. bu maddeye baktıgımda, tali yoldan ana yola çıkarken kontrol etmek gerektigi yazıyor. yani bu durumda iki ihtimal var ya beyaz aracın cıktıgı yol ana yol benimki tali yol olarak değerlendirildi ya da plakalar karıştı ve hata bana verildi ama tutanak dogru tutulmus. itiraz ettim sonucu bekliyorum. sağdan gelene yol verilir kuralına göre yüzde yüz bana verseler gam yemeyecegim de bu kurala göre değerlendirilip hatanın bana verilmesi gercekten koydu
  • ekremteksen kullanıcısına yanıt

    Her ne şekilde olursa olsun, dur, kontrol et geç kararı o yolda geçerli olması gerekir.


    Ana yolda normal hızda giderken, sağdan gelen araç hızla bana vurmuştu. Sürücü alkollü idi. Alkolden ayrı ceza aldı o ayrı. Bana %25 verdiler.


    Gerekçe: Durup kontrol edip geçmeliymişim. Ambulans çıkabilirmiş, itfaiye çıkabilirmiş. Saçma sapan gerekçe. Her sokak başı durup yolu mu kontrol edeyim ben ana yolda? Ama sizin yola bakacak olursak bu kesinlikle geçerli bence. Dedim ya: Teoride size vuran hatalı. İşte kural böyle diyor yapacak bir şey yok.


    Madem öyle itirazınızda sizde belirtin. Kontrolsüz bir şekilde durmadan geçtiğini, ambulans, itfaiye çıkabileceğini bu sebeple kontrolsüz çıkışla kusurun %25'inin karşı tarafa verilmesini talep edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 17 Mayıs 2023; 0:25:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.