|
Kaza Kusur Oranı
Bir trafik kazasına karıştığınızda, kazanın sorumluluğunu belirlemek için kaza kusur oranı önemli bir faktördür. Bu oran, sürücülerin kazaya ne ölçüde katkıda bulunduklarını belirler.
Sağdan Gelen Araç Bana Çarptı
Genellikle, sağdan gelen araçlar kavşaklarda ana yolda seyreder. Bu nedenle, sağdan gelen bir araç size çarparsa, sizin hatanız olma olasılığı daha yüksektir. Ancak, karşı aracın kırmızı ışıkta geçtiği veya aşırı hız yaptığı gibi istisnalar olabilir.
Soldan Gelen Araç Bana Çarptı
Soldan gelen araçlar, kavşaklara girerken veya şerit değiştirirken sinyal vermelidir. Soldan gelen bir araç size çarparsa, onların hatası olma ihtimali yüksektir.
Yandan Vuran Araç Suçlu Mudur?
Yandan vuran araçlar genellikle, kırmızı ışıkta geçtiği veya aşırı hız yaptığı için tali yoldan ana yola çıkarken kusurlu olurlar. Ancak, ana yoldaki aracın sinyal vermediği veya dikkatsiz sürdüğü gibi durumlar da dikkate alınmalıdır.
Tali Yoldan Çıkan Araca Çarptım
Tali yoldan ana yola çıkarken sürücülerin, ana yoldaki trafiğe yol vermesi gerekir. Tali yoldan çıkan bir araca çarparsanız, onların hatası olma ihtimali yüksektir. Ancak, ana yoldaki aracın aşırı hız yaptığı veya başka bir kusurlu davranışta bulunduğu durumlar da vardır.
Tali Yoldan Ana Yola Çıkış Kusur
Tali yoldan ana yola çıkarken sürücüler, ana yoldaki trafiğe yol vermelidir. Yol vermeyen sürücüler, kazaya neden olurlarsa kusurlu kabul edilebilirler.
Sağdan Çarpan Suçlu Mudur?
Sağdan çarpan araçlar, genellikle kavşaklarda ana yolda seyreder. Bu nedenle, sağdan çarpan bir araç size çarparsa, sizin hatanız olma olasılığı daha yüksektir. Ancak, karşı aracın kırmızı ışıkta geçtiği veya aşırı hız yaptığı gibi istisnalar olabilir.
Soldan Vuran Araç
Soldan gelen araçlar, kavşaklara girerken veya şerit değiştirirken sinyal vermelidir. Soldan gelen bir araç size çarparsa, onların hatası olma ihtimali yüksektir.