Şimdi Ara

Tofaş S motor ile Normal motoru arasındaki farklar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
32.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tofaş S motor ile Normal motoru arasındaki farklar nelerdir arkadaşlar?
    Tempra motoru denen motor ile siyah motoru arasında ne gibi bir fark vardır.?

Araba alıcamda hangi tip motorlusunu alayım? Doğan SL iyimidir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyundai Motor Company -- 10 Ocak 2011; 12:03:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tofaş S Motor ve Normal Motor Arasındaki Farklar

Tofaş araçlarında kullanılan "S" motor, düz (dizel) motordur. Normal motor ise tempra motordur ve benzinle çalışır. Bu iki motor türü arasında çeşitli farklar bulunur.

Tofaş Düz Motor (S Motor)

• Dizel yakıtla çalışır.
    • Daha fazla tork üretir, bu da daha iyi çekiş gücü sağlar.
    • Benzinli motorlara göre daha yakıt tasarrufludur.
    • Bakım maliyetleri daha düşüktür.
    • Daha gürültülü ve titreşimlidir.

Tofaş Tempra Motor (Normal Motor)

• Benzinle çalışır.
    • Daha yüksek devirlere çıkabilir, bu da daha iyi hızlanma sağlar.
    • Dizel motorlara göre daha sessiz ve titreşimsizdir.
    • Bakım maliyetleri daha yüksektir.
    • Yakıt tüketimi daha fazladır.

Motor Farklarının Özeti

| Özellik | Düz Motor (S Motor) | Tempra Motor (Normal Motor) | |---|---|---| | Yakıt Türü | Dizel | Benzin | | Tork | Yüksek | Düşük | | Yakıt Tasarrufu | Yüksek | Düşük | | Bakım Maliyetleri | Düşük | Yüksek | | Gürültü ve Titreşim | Yüksek | Düşük | | Devir Aralığı | Düşük | Yüksek |

2024 model Tofaş Şahin'de S motor kullanılmaktadır. Bu motor, daha fazla tork ve yakıt tasarrufu gibi avantajlar sunar. Ancak daha gürültülü ve titreşimli olduğu için konfor açısından bazı dezavantajları da vardır.

İhtiyaçlarına ve tercihlerine göre, hangi motor türünün senin için daha uygun olduğuna karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • s olduğu zaman 1.4 motor oluyordu diye biliyorum. diğerleride 1.6 motor , ie olduğunda enjeksiyonlu oluyordu.
  • Yok yok öyle değil şahinde 1.4 motor var benim sorduğum bu tempra motoru olan doğanlar.
  • s ler 1.4 motorlu ve 72 ps dir aynı motor uno ve tipoda da kullanıldı
  • O zaman Doğan sl 1.4 motormu ??
  • S ler 1.4 fln değildir. 1.6 motordur ateşmeleme sistemi farklıdır alttan egzantirik değil üstten egzantiriklidir.Tempra motoru diyede geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

S ler 1.4 fln değildir. 1.6 motordur ateşmeleme sistemi farklıdır alttan egzantirik değil üstten egzantiriklidir.Tempra motoru diyede geçer.

bende ona şaşırdım işte 1.4 değil diye biliyorum

ama benim sorum eski tip olan motorla şu tempra motorlusu arasındaki fark?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski motorlular karbürotörlü olup S kodu ile geçen Tempra motorlular enjeksiyonludur. Her iki motor da 1.6 dır.
  • Hayır benim bildiğim düz de 's' de 1.6. Başka fark varmı bilemem ama 's' ler üstten egzantrikli. Tempra motoru denilen motorlarda 's' motorlular. Enjektörlüler ise ayrı onlar zaten i.e. diye geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 10 Ocak 2011; 14:59:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Eski motorlular karbürotörlü olup S kodu ile geçen Tempra motorlular enjeksiyonludur. Her iki motor da 1.6 dır.

arkadaş gerekeni söylemiş zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

Eski motorlular karbürotörlü olup S kodu ile geçen Tempra motorlular enjeksiyonludur. Her iki motor da 1.6 dır.

Yanlış S motorluların hepsi enjektörlü değildir. İ.e. yazanlar enjektörlüdür. Oda tek noktalı diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

quote:

quote:

Yanlış S motorluların hepsi enjektörlü değildir. İ.e. yazanlar enjektörlüdür. Oda tek noktalı diye biliyorum.

Olabilir, İE zaten 97-98 gibi çıktı sanki. Ama S'ler enjeksiyonluydu. 95 yada 96 da çıktılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 10 Ocak 2011; 15:17:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

quote:

quote:

Olabilir, İE zaten 97-98 gibi çıktı sanki. Ama S'ler enjeksiyonluydu. 95 yada 96 da çıktılar.

92 sl de enjeksiyonlu o zaman öylemi?

• Tofaş serisinde, Şahin, Doğan, Kartal farketmeksizin, "S" ibaresi olan tüm motorlarda;

(S - SL - SLX - SLX 1.6 i.e.) Tempra motoru kullanılmıştır.

Yani, "S" ibaresi = tempra motoru.

1.4 ile, 1.6 ile alakası yok. 1.4 olanı da var, 1.6 olanı da. Doğanlarda 1.4 motor kullanılmadı. Sadece Şahinlerde kısa bir dönem 1.4 motor kullanıldı ama pek rağbet görmedi.

"i.e." ibaresi olanlarda ise; tek nokta enjeksiyon vardır.

Yani, "i.e" ibaresi = tek nokta enjeksiyon.

92 Doğan SL de karbüratörlü tempra motoru vardır ve 1.6 dır.

93 de üretime başlayan "SLX" lerde karbüratörlü 1.6 temra motoru vardır. 97 nin ikinci yarısında üretime başlanan "SLX 1.6 i.e." lerde ise yine 1.6 tempra motoru vardır fakat tek nokta enjeksiyon sistemi kullanılmıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.