Şimdi Ara

Araç göstergesi ile obd 2 arasındaki hız farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın ecusuna obd 2 cihazı ile bağlandığımda gösterge hızı ile telefondan ölçtüğüm hız arasında fark olduğunu gördüm.İbre 75 de iken obd 70 gösteriyor.Hız arttıkça fark da artıyor.İbre 120 gösterirken obd 113-114 gösteriyor.Başka obd denedim o da öyle.İki cihaz da ecu dan veri alırken sizce neden bu fark oluşuyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şaşırılacak bir durum yok gösterge her zaman daha fazla gösterir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde navigasyonla deneyin. Muhtemelen OBD cihazıyla aynı gösterecektir.
  • 100 de 10 kadar sapma olabiliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

şaşırılacak bir durum yok gösterge her zaman daha fazla gösterir
    Gps ile gösterge arasında fark olduğunu biliyordum da araç beyni ile gösterge arasında fark olduğunu bilmiyordum.Demek ki fark göstergede oluşuyormuş.Araç ecusu hızı gps ile aynı ölçüyor.

• Kullandıgınız program nedir. Benim araçta da bu şekilde.
    Torque var bende. Tam emin olmamakla birlikte, o hız verisini ecu'dan değil de gps'ten de alıyor olabilir.
    Şimdi baktım programda iki çeşit hız var. Obd ve gps olarakmış. Ben muhtemelen gps i ekledim ekrana.
    Edit:
    Öğleyin deneyeyim ben de iki değeri.

Hahaha. Değerleri denedim. Hızı da sabitleyip çektim. Olaya bakın
    Her veri farklı telden çalıyor.
    Sağ üstte gps ve obs değerleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 28 Mayıs 2020; 23:16:32 >

• Araç patinaj çekerken hız göstergesi yükselir mesela. Obd acaba o zaman yükseliyor mu?
  • her zaman gösterge çok az yüksek gösterir
  • Arkadaşlar biraz önce de yol yaptım.Şimdi gösterge ile bire bir aynı hızı gösteriyor.Yukardaki mesajda arkadaşın dediği gibi gps hızını seçmiş olabilirim.

• göstergedeki değer hız arttıkça, gerçek hızdan daha fazla göstermeye başlar. en doğru sonucu gps üzerinden okuyabilirsiniz.
  • Normal çünkü her araç firması kadrana %10 gibi sapma ekleyebilir. Bunun kesin bir sebebi yok fakat çoğu kişi markaların güvenlik amaçlı hızlarını düşürdüğünü söylüyor. Eskiden kadran sapması hakkında açılmış detaylı bir konu https://forum.donanimhaber.com/ibre-kadran-sapmalari-hakkinda--21145865

Bunun yanında lastik çapı orijinal değilse o da yapabilir.
  • Arkadaşlar son mesajda söylediğim gibi ne olduysa kadran şu an gösterge ile bire bir aynı gösteriyor.Yalnız ben bu head up dısplay in anlık yakıt tüketimini bir türlü anlayamadım.Sürekli saatte aracın yakıtını gösteriyor.Bir türlü 100 km de yaktığı şekle çeviremedim.
  • %10 sapma abartı olmuş. Vag grubunda gerçek hızdan tam 4 km daha yukarıda gösteriyor. Muhtemelen diğer markalardada böyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulcrum299 -- 28 Mayıs 2020; 18:4:59 >
  • Gösterge değerleri aşağıda limitler içindeyse testi geçer ve onay verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 28 Mayıs 2020; 18:6:34 >
  • Fulcrum299 F kullanıcısına yanıt
    Gösterge gerçek hızınızdan daha düşük gösteremez. Gösteriyorsa bir arızası vardır.

• edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam yanlış yazmışım düzelttim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.