Şimdi Ara

TM mi MF mi seçmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene 11 oldum geçen sene mf'ydim ama fiziği kimyayı zar zor geçtim tmye geçmek istiyorum ancak tm bölüm olarak sınırlı ve açıkcası bir hedefim yok neyi önerirsiniz bana ne yapmalıyım ?

• İstediğin bisi yoksa TM de MF de kendini zorlucaksın mecbur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MF yi secme soyliyeyim. Perisan olursun,zaten yapamamissin 2 sene. Simdi mi yapacaksin ? Gaza gelirsin yaparim ama yil sonu yine donup kalirsin.TM yi sec ama yapip yapamayacagini en iyi kendin bilirsin tabii..

• Mfde kal düşük puanları zaten üni. İyi kotu denk gelir bir yer.

• Amacına göre hareket et,eğer bir hedefin yoksa TM daha kolaymış.
  • okulda öğrendiğin bilgi hiçbir işe yaramaz. üniversiteye hazırlanırken iş senin evde ders çalışmaya ne kadar zaman ayırdığına bakıyor. Kazanmak istediğin bölüm ister TM ister FM ister TS puanıyla alsın, sen lisede TM seç. FM seçersen hem ortalaman kötü olur hemde alakasız zor konulara çalışmaktan zaman kaybedersin yorulursun. FM ciler okuldaki aptal işe yaramaz deneyle öğretilmesi gereken şeyleri formül ezberletip sınav yaparak öğrencini kafasına sokmaya çalışan eğitim sistemiyle mücadele ederken TM ciler sosyoloji psikoloji dersi alıp bu derslerde deneme filan çözerler.

eskiden TM seçen biri FM puanıyla tercih yaparsa puanı mı ne düşüyodu o kaldırıldığından beri lisede FM okumak çok saçma. ben bu hatayı yaptım başkaları yapmasın.
  • Mf de barajı geç kazanırsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BÖTE Mİ? PDR Mİ?
    14 yıl önce açıldı
    DGS mi yoksa sözel mi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sözel oku knk en iyisi
  • up lütfen tavsiye
  • Kendin neyi iyi yapıyorsun ona göre bir hedef belirle. Sonra da o hedefe göre mf ya da tm seç. Çoğu okulda sözel yoktur o yüzden sözeli geçtim. Matematik ve Geometri iyiyse tmde çok iyi şeyler yaparsın. Değilse de iyileştirmek senin elinde.

• Matematik geometriyi iyi yapman gerek zaten onlae iyi olursa fizik kimya iyi olur mf de kal ama yazi iyi değerlendir.

• 10 da MF dim. Bu sene 11'im ve TM'ye geçtim. Fen'i yapıp yapamama ile alakası yok yapıyorum ama geçen sene pek meslek araştırması yapmadan seçmiştim bu sene araştırdım ve TM'de ki bölümlerin bana daha uygun olduğunu gördüm.
  • okumak istediğin bölüme göre hareket et.
  • Tm de 250 puan al amelesin mf de 230 puan al mühendissin

• quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

Mf de barajı geç kazanırsın

Tam tersine Tm de barajı geç kazanırsın 500 bin kişi var 260 bininci bile olsan akdeniz vs bir üniversitede işletme falan okursun ikinci ögretim.Zaten derslerin çok kötü değilse 300 bin olursun en kötü hiç çalışmadan.Tmde 200 bininci olan adam Mf de barajı bile geçemeyebilir Ve mf de Barajı geçtiğin takdirde anca Sütçü İmama gidersin
    80 bininci ol 70 bininci ol Sakarya gibi yerlerde okursun anca.
    Bir arkadaşda yazmış tmde 250 puan al amelesin Mf de 230 al mühendissin diye Tm de 250 puan alırsan çalışıp amelesin tabi.Mf de 180 le anca barajı geçiyorsan yine amelesin ama 230 alıyorsan Eğer tm olup kassan gene bir tmde 300 e yakın puan alırsın.Tecrübe etmemiş adamların Yorumları Bunlar.
    Not:İki puan türündede o kadar düşük puanlar almadım

• quote:

Orijinalden alıntı: JanBaV

quote:

Tam tersine Tm de barajı geç kazanırsın 500 bin kişi var 260 bininci bile olsan akdeniz vs bir üniversitede işletme falan okursun ikinci ögretim.Zaten derslerin çok kötü değilse 300 bin olursun en kötü hiç çalışmadan.Tmde 200 bininci olan adam Mf de barajı bile geçemeyebilir Ve mf de Barajı geçtiğin takdirde anca Sütçü İmama gidersin
    Bir arkadaşda yazmış tmde 250 puan al amelesin Mf de 230 al mühendissin diye Tm de 250 puan alırsan çalışıp amelesin tabi.Mf de 180 le anca barajı geçiyorsan yine amelesin ama 230 alıyorsan Eğer tm olup kassan gene bir tmde 300 e yakın puan alırsın.Tecrübe etmemiş adamların Yorumları Bunlar.

Valla tmyim tm den kazandım mf olmak isterdim zor olsada.
    gerçi insanın ıstedıgı unıversıteye gore değişir.
    anadoludaki makine inşaat pc hariç diğer mühendislikler dolmamış durumda çevre orman vs işletme iktisat okumaktansa bunları okumayı tercih ederdim

• MF metaya uygun değil TF seç

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JanBaV

quote:

Valla tmyim tm den kazandım mf olmak isterdim zor olsada.
    gerçi insanın ıstedıgı unıversıteye gore değişir.
    anadoludaki makine inşaat pc hariç diğer mühendislikler dolmamış durumda çevre orman vs işletme iktisat okumaktansa bunları okumayı tercih ederdim

dolmamış derken tercih edilmediği açısındanmı.Çevredir ormandır bu bölümler beş para etmez gene iktisat işletme okusan bir şansın olur o kadarda değil .D

• TT hep yeniliyo DP seç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mf yi seç. Çünkü mf den puanın düşük gelirse tm ye yönelebilirsin ve ordan tercih yaparsın. Fakat tm yi seçersen mf den tercih yapman çok güç. Zira görmeden fizik, kimya sorularında başarı gösteremezsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.