Şimdi Ara

Tıraş Olmak Yüzümü Mahvediyor (Yardım!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
28.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 5-6 senedir jiletle tıraş oluyorum. Şu ana kadar sakallarım çok gürleşti. Şimdi tıraş olsam 24 saat sonra sakallarım çıkmaya başlıyor. Ben de 3-4 günde 1 tıraş oluyorum ama yüzüm mahvoluyor. Tıraş olduktan sonra yüzümden kanlar akıyor ve yüzüm pullaşmaya başlıyor, acıyor. Berbat bir görüntü yani. Kullandığım tıraş bıçakları kaliteli de değil yani.

Sizlerden öneri istiyorum? Yüzümü tahriş etmeyecek bir şeyler önerin arkadaşlar. Bu sorun çıldırttı beni.
    Tıraş bıçağı veya tıraş makinesi önerebilirsiniz (ya da başka bir çözüm varsa)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 3 Mayıs 2011; 9:34:34 >

• Sen neyle yüzünü traş ediyorsun yav? Yaralar falan...

Kardeşim iyi bir traş jeli (ben Arko kullanıyorum, Türk Malı en azından) alıyorsun, ardından en ucuz ve kaliteli traş bıçağı olan Gilette Blue 2 vb alıyorsun, ya da Mach 3, Fusion benzeri bir bıçak alıyorsun ve traş oluyorsun. Traş sonrasındaysa nemlendirici balsam sürüyorsun yüzüne ki kuruyup pul pul olmasın. Ben her gün traş oluyorum, ama sendeki sorunların hiçbirini yaşamıyorum. Cildin aşırı kuruysa günlük bakım kremi de kullanabilirsin.
  • Tamam kardeşim. Az sonra bu dediklerini alıp deniyorum. Sonuçları yazarım.
  • Şimdi öncelikle sakallarının gürleşmesi ve hızlı uzamasıyla jilet'in falan hiç alakası yok. Yapısı böyle olduğu için sakalların öyle. Çok büyük meblağlar gerekmiyor, kaliteli bir tıraş jeli ve tıraş bıçağı alırsan benzeri sorunlar yaşamazsın sanırım. Tıraştan önce yüzünü sıcak suyla yıkayabilirsin, sürdüğün jel iyice ovalayıp sakallarını yumuşatabilirsin, bunlar az da olsa işe yarayacak yöntemler.
  • Az önce tıraş oldum. Gillette Fusion Power, Gillette Fusion Hydra Gel (Hassas Ciltler İçin) ve Arko'nun tıraş sonrası bir ürününü kullandım. Tıraş sonrası acı hissi ve kesikler (kanama) olmadı. Fakat tıraş sonrası yüzüm yine kızardı. Kızarıklık için bir çözüm var mı?
  • Şöyle bir ihtimal olabilir. Ya yüzünü bu zamana kadar çok tahriş ettiğin için böyle oluyor ya da genel olarak hassas bir cilde sahipsin. Normal zamanlar için nemlendirici bakım kremleri kullanabilirsin. Ama en kolay ve güzel yolu bir cildiye hekimine görünmen.
  • Aynı sorun bendede var.Sakallarının çıkış yönünün tersine doğru alma sakallar ne yöne çıkıyorsa o yöne doğru kes.Alkollü kremler traş losyonları kullanma.Traş olmadan önce 5 dakika sıcak havluyla yüzüne masaj yap haftada bir kere buhar ile yüzünü temizle.Cildi rahatlatıcı şeyler kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar. Dediklerinizi uyguluycam.
  • Hocam Gillette'nin 3 bıçaklı tıraş bıçaklarını öneririm ucuz ve kaliteli.Kızarıklı için ise tıraş sonrası nemlendirici kremler faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgzTonY

Hocam Gillette'nin 3 bıçaklı tıraş bıçaklarını öneririm ucuz ve kaliteli.Kızarıklı için ise tıraş sonrası nemlendirici kremler faydalı olabilir.

Bende onu kullanıyorum.Jel olarakta Gillette ve ya Nivea Hassas Ciltler için bulabilirsem kullanıyorum.
    +Tersten felan kesmiyorsun dimi?Kılı terse doğru kesersen büyük problemler yaratır.
  • Dün Gillette Fusion Power almıştım. Bu 5 bıçaklı. Gillette Fusion Hydra Gel (Hassas Ciltler İçin) de almıştım. Şu an sorun yok gibi (kızarıklık dışında). Ayrıca Gillette Fusion Power ile sinekkaydı tıraş olamadım.
    Sakalı bazen tersten de alabiliyorum çünkü düz almaya çalıştığımda bazen iyi almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 4 Mayıs 2011; 12:27:08 >
  • 5 bıçak tıkanabiliyor, aslındamach3 alsaymışsın daha iyi olurmuş ama almışsın artık. Tıraştan önce sakallarını sıcak suyla yunuşat ve kurulama, sabun, köpük ya da jeli ıslal sakallara uygula, tıraş bıçağını da ıslat ve sakallarını her zaman tek yöne dpğru fazla bastırmadan tek seferde kes. Sakal kalırsa kalsın, bıçağı ters vurman tahriş eder. Tıraştan sonra da losyo kullanırsan ğek sorun olmaz.
  • Tamam arkadaşlar. Hepinize teşekkür ediyorum.
  • Aynı sorun bende de var.3 yıldır traş oldukça yüzüm dayak yemiş gibi kızarıyor.
  • Sürekli bir traş bıçağına para vermek yerine iyi bir traş makinesi almak daha mantıklı. Önerim ise Braun Cruzer. Biraz tuzlu, fakat uzun vadede hem kaliteli, bu tip sorunlara yol açmaz, hem de fiyatı dengeler.
  • aynı sorun bende de var her traş sonrası yüzüm haşat oluyor..
  • Ayrıca hassas ciltler için şap diye bir sabun türü var hani şu askerde yemeklere katılan malzeme :).

Şap la traş benzersiz yumuşaklıkta bir konfor sunuyor.

Ayrıca benim sakallarım öyle çok gür fırça gibi değil ama braun crusier 4 diye bir traş makinası kullanıyorum. Susuz kuru olarak traş yapıyor ve jiletle olmuş kadar muhteşem kesiyor. Traş başlıklarını ve jiletini değiştirmek çok pahalı değil 6 ay da bir değiştiriyorum 50 lira falan tutuyor. Baya bi rahatım tavsiye ederim.
  • Yok olmuyor en güzelini yaptım cildi hassas olanlar için çare yok ama ben buldum çaresini normal saç traş makinası 0 ile alıyorum ya traş derdim var ya kızarıklık hatta şekil bile oluyor sakal tavsiye ederim önemli düğünün vb varsa 3 bıçakla alırsın ben traş makinasi ile alıyordum 2-3 hafta sonra 1 gün 3 bıçaklı jiletle aldım parladı yüzüm ama kabarmaya başladı ve sakal dönmesi bile oluyor boyun altı en güzeli traş makinası ile almak erkek adamın sakalı olmazmı
  • Bende jilet kullandımı suratım çok kötü oluyo acayip derecede tahriş oluyo. Fakat geçenlerde braun'un cruzer 3 mü ne 199tl'ye ondan aldık abimle birlikte makinanın 0 yeri resmen jiletten bile daha iyi alıyo hemde hiç tahriş felan olmuyo cillop gibi oluyo yemin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: NidderuN

quote:

Orijinalden alıntı: OgzTonY

Hocam Gillette'nin 3 bıçaklı tıraş bıçaklarını öneririm ucuz ve kaliteli.Kızarıklı için ise tıraş sonrası nemlendirici kremler faydalı olabilir.

Bende onu kullanıyorum.Jel olarakta Gillette ve ya Nivea Hassas Ciltler için bulabilirsem kullanıyorum.
    +Tersten felan kesmiyorsun dimi?Kılı terse doğru kesersen büyük problemler yaratır.

Yok bende problem de..Konuyu açan arkadaşa demiştim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.