Şimdi Ara

Tıraş Olmak Yüzümü Mahvediyor (Yardım!) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
28.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -PiToN-

Yok olmuyor en güzelini yaptım cildi hassas olanlar için çare yok ama ben buldum çaresini normal saç traş makinası 0 ile alıyorum ya traş derdim var ya kızarıklık hatta şekil bile oluyor sakal tavsiye ederim önemli düğünün vb varsa 3 bıçakla alırsın ben traş makinasi ile alıyordum 2-3 hafta sonra 1 gün 3 bıçaklı jiletle aldım parladı yüzüm ama kabarmaya başladı ve sakal dönmesi bile oluyor boyun altı en güzeli traş makinası ile almak erkek adamın sakalı olmazmı

devlet dairesinde çalışırsam ne olacak ?

• Aynı sorun bende de var yaw. Ne biçim bir kıl hormonu varsa artık. İllallah ettirdi resmen. 3 günde bir traş olmak zorundayım. 3. günün sonunda traş olurken Gilette Blue 3 tıkanıyor bile. Traş olmadan önce yüzümü sıcak suyla yıkıyorum. Bazen yıkarken şampuan ve sabun kullanıyorum yumuşasın diye. Sakallarım gerçekten sert ama yaa :/ Ne yapacağım bilmiyorum. Bir de yanaktaki kılları traştan sonra cımbızla alıyorum. Traş olmak normal biri için 10 dakika ise benim için en az 30 dakika.

Askere gidince ne yapacağım bilmiyorum...

• Traştan sonra yüzüne sıcak havlu sar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler hiç sinekkaydı traş yapan bir traş makinesi yok mu ?

• Fiend kullanıcısına yanıt
    Sakalların çıkış yönüne doğru al jiletle. Çıkış yönünden farklı olan yerlerden alırsan kızarıklık, acı, tahriş olur. Banada çok olduğundan ben dikkat ettim ve sonuç başarılı oldu en azından %50 diyebilirim. Aksi halde alerjin olabilir jiletin hamaddesi neyse. Bu yaşadığın durum babam ve banada oluyor. Bu sebepten dolayı 3 senedir 3 kere jilet vurmamışımdır.
  • Makine kullan hocam ilk sakal tıraşımdan beri makine kullanırım daha hiç bir sorununu görmedim . Braun 330s tavsiye ederim f/p çok iyi . 1 defa jiletle almak zorunda kaldım hemen yüzüm tahriş oldu. Bu makinenin favori düzeltme bölümüyle sinekkaydıda yapabilirsin . Modelli sakal bırakmak istiyorsanda onun için ayrı makina lazım ben cruzer kullanıyorum keçi sakalına şekil vermek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 19 Mayıs 2014; 14:35:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zexial
    Beyler hiç sinekkaydı traş yapan bir traş makinesi yok mu ?

Ben 2013 Temmuz'dan beri Philips QG3371/16 kullanıyorum. Birkaç aparatı var. Önce sıfır numaralı başlık ile tıraş oluyorum. Çoook az bir sakal kalıyor; çok hafif. Bu şekilde bırakıyorum genelde. Hafif kirli sakal kıvamında. Ama daha da inceltmek istersen, inceltme aparatı var. Sıfır numaralı başlıktan sonra bunu kullanman gerekir. Bunu kullandıktan sonra pürüzsüz oluyor. Ama jilet kadar mı dersen, jilet %100 yok ediyorsa; sıfır numaralı başlık + inceltme aparatı %80-90 yok ediyor diyebilirim.
    Genel olarak tavsiye ederim. Artık yüzüm hiç tahriş olmuyor. Ayrıca benim sakallarım çok sert. Sakalların yumuşaksa sadece sıfır numaralı başlık bile sana yetebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celaldk

Makine kullan hocam ilk sakal tıraşımdan beri makine kullanırım daha hiç bir sorununu görmedim . Braun 330s tavsiye ederim f/p çok iyi . 1 defa jiletle almak zorunda kaldım hemen yüzüm tahriş oldu. Bu makinenin favori düzeltme bölümüyle sinekkaydıda yapabilirsin . Modelli sakal bırakmak istiyorsanda onun için ayrı makina lazım ben cruzer kullanıyorum keçi sakalına şekil vermek için

Hocam braun 330s almayı düşünüyorum. Haftada bir falan tıraş olurum yani 1 2 haftalık sakalı alabilir mi ? Sakal boyut ayarlaması yapabilir miyiz ?

• Fiend kullanıcısına yanıt
    başkan neden traş oluyorsun ? hafif kirli sakal bırak mesela ... illa keseceksen iyi bir traş makinesi al bence jiletle bir yere kadar
  • aynı kıl sorunu bende de var traş olunca cildim mahvoluyor, çok yoğun bir sakalım yok ancak keser kesmez 18 saat sonra çıkmaya başlamakta üstelik sakalımın kıl yapısı o kadar kalın ki 1 ay bile uzatsam yatmıyor dik dik gül dikeni gibi batmakta bu yüzden sakalda bırakamıyorum, gün aşırı traş olmaktan bıktım usandım, gerçi askerden önce bu kadar sıkıntım yoktu askerde her gün traş olmaktan bu hale geldi sanırım, 3 ay önce boğaz bölgemde adem elmasının olduğu yere bir seans alexandrite lazer yaptırdım yaklaşık 1 ay sonra daha seyrek ve ince çıkmaya başladılar, artık o bölgedeki kıllar haftada bir anca uzamakta eskiden oldukça seyrek ve inceler, aynı işlemi bir kere tüm sakalıma uygulatsam mı diye düşünmeye başladım, üşenmeyip hastaneye gidip doktorla detaylıca konuşmam gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiend

quote:

Orijinalden alıntı: Zexial
    Beyler hiç sinekkaydı traş yapan bir traş makinesi yok mu ?

Ben 2013 Temmuz'dan beri Philips QG3371/16 kullanıyorum. Birkaç aparatı var. Önce sıfır numaralı başlık ile tıraş oluyorum. Çoook az bir sakal kalıyor; çok hafif. Bu şekilde bırakıyorum genelde. Hafif kirli sakal kıvamında. Ama daha da inceltmek istersen, inceltme aparatı var. Sıfır numaralı başlıktan sonra bunu kullanman gerekir. Bunu kullandıktan sonra pürüzsüz oluyor. Ama jilet kadar mı dersen, jilet %100 yok ediyorsa; sıfır numaralı başlık + inceltme aparatı %80-90 yok ediyor diyebilirim.
    Genel olarak tavsiye ederim. Artık yüzüm hiç tahriş olmuyor. Ayrıca benim sakallarım çok sert. Sakalların yumuşaksa sadece sıfır numaralı başlık bile sana yetebilir.

Ayni makinede bende var 60 tlye almistim gittigidiyordan

• Konu epey eski fakat konuyu açan arkadaş gibi (buna ben de dahil) her gün tıraş olmak zorundaysanız ve ekstra hassas bir cildiniz varsa, şimdi yazacaklarım dermatolojik olarak bir rahatsızlığınız yoksa, emin olun işe yarayacaktır. Ben de bu yöntemi aslında 1 ay önce falan keşfettim ve o günden bu yana yaşadığım rahatlamayı anlatamam.

Birinci kural; eski tip tıraş bıçaklarınızdan ya da tıraş makinelerinizden kurtulup, yaprak jilet kullanan traş makinelerinden almak. Bir zamanlar dedelerimizin kullandığı bu icatlar meğersem aslında en son teknoloji tıraş bıçaklarından ya da tıraş makinelerinden bile daha iyiymiş. Bunu kuru tip ve jelli tip olmak üzere iki çeşit tıraş makinesi ve her türlü tıraş bıçağını deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum. Bu traş makinelerine takacağınız yaprak jiletler ile her bir tarafı ile en az iki en fazla 3er defa, sakal durumunuza ve cildinizin hassasiyet seviyesine göre tıraş çıkartabilirsiniz. Ben, wilkinson'un siyah tıraş makinesini kullanıyorum. Cihaz mild, yani yumuşak tip makine sınıfında. Yani cildiniz benim gibi hassassa, başlangıç için gerçekten çok güzel bir makina.

İkinci kural; hazır tıraş köpükleri ve yüze sürünce el yordamı ile köpüren jellerden kurtulmak. Bu ürünler tıpkı fast food yiyecek gibidir. Size hızlı bir şekilde tıraş imkanı verir ama sonuç tatmin etmez ya da acılı olur. Almanız gereken ürün ya tıraş kremi, yurdumuzda niveanın mevcut, ya da berberlerde de gördüğünüz tıraş sabunu. Sıcak su ve fırça yardımı ile köpürtüp, yüzümüze uyguladığımız malzeme. Keyifli ve acı vermeyerek cildi daha az tahriş edecek bir tıraşın olmazsa olmazlarından. Ben niveanın mavi renkli olanını kullanıyorum şu anda ama çok yakınca yurtdışından sipraiş vermek yoluyla değişik ürünleri deneme arzusundayım.

Peki daha keyifli ve daha az can yakarak daha az tahriş veren bir tıraş nasıl olmalı. Bu konuyu 3 ana başlık altında dile getirecek olursak, tıraş öncesi, tıraş ve tıraş sonrası olarak sınıflandırabiliriz.

Tıraş öncesi : İyi bir tıraşa nasıl hazırlık yapılabilir? Eğer imkanınız varsa, tıraştan önce duş alın. Alacağınız duş esnasında sakallarınızla etkileşime geçecek olan sıcak su size çok keyifli bir tıraş sunacak ilk adımdır. Peki duş almaya imkan yoksa ne yapmalı. Onun içinde basit bir çözüm var. Tıraştan önce, en azından otuz saniye yüzünüzü yakmayacak sıcaklıkta bir su ile yıkayın. Bu da sakallarınızı yumuşatacak bir yöntemdir. Bu işlemden sonra tıraş kreminiz ya da tıraş sabununuzu güzelce köpürttükten sonra yüzünüzü fırça yardımı ile güzelce sabunlayın. Sabunlama işlemi bittikten sonra yüzünü yeniden sıcak su ile yıkayın ve aynı köpürtme işlemini ikinci defa uygulayın. Köpürtme işlemi bittikten sonra yüzünüzü sıcak su ile yeniden yıkayın ve üçüncü defa yüzünüzü köpürttüğünüz sabun ya da krem ile fırçalayın. Bu aşamadan sonra tıraş başlayabilir.

Tıraş esnası : En önemli hususlardan birisi cildinize uygun olan tıraş makinesini ve jiletini seçmiş olmak. Bu tamamen sizin tecrübe ederek bulabileceğiniz bir şey ama ben yine de tıraştan sonra işkence çeken bir insan olarak deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Benim sakallarım yumuşak ve çok sık değil, buna rağmen tıraş olmak benim için gerçekten büyün bir eziyetti. Wilkinsonun tıraş makinesini bilmeden almıştım ve şu an için en doğru tercihi yaptığımı düşünüyorum. Burada önemli olan tıraş makinesine ne kadar para ödediğiniz değil, sizin yüzünüzde nasıl bir tepki vereceği. Örneğim mühle markasının 250 liralık agresif olarak adlandırılan bir makinesi ile feather marka jileti birleştirip yüzünüze uyguladığınızda muhtemelen ilk tıraşın ardından en galiz küfürleri ederek kesiklerle dolu ve pancar gibi bir surata sahip olacaksınız. Onun için pahalı makine iyi makinedir felsefesi ile yola çıkmayın. Elbette kaliteye göre fiyat artmakta lakin sizin işinizi 15 liralık bir wilkinson bile görebilir, tıpkı benimkini gördüğü gibi. Jilet olayına gelecek olursak, wilkinson, perma sharp, mühle ve feather olmak üzere toplam 4 ayrı markanın jiletini denedim. Wilkinson ve mühleyi , kullandığım makine ile hiç beğenmedim. Mühle kötüdür kesinlikle demiyorum ve diyemem de ama wilkinsonun mild makinesi ile iyi bir sonuç vermiyor. Feather ve perma sharp ise wilkinson ile gerçekten mükemmel çalışan iki jilet. Feather her ne kadar perma sharptan çok daha iyi olsa da, günlük tıraş içi fiyatı ile öne çıkan perma sharp tercih edilesi. Fetherın 5li kutusu 6 lira iken, permsharpın 5li kutusu sadece 1,5 lira. Her iki jilette de jiletin her bir yüzünü 2 defa kullandıktan sonra, yani toplam 4 tıraş, jileti değiştiriyorum. Fantezi yapıp 3’üncüyü denediğimde jiletin yüzümü yakarak kestiğini hissettim. Eğer sakalınız daha sert ve sıksa, bunu 1 tıraşa bile düşürebilirsiniz. Burada dikkat edilecek konulardan bir kaçı ise; makineyi kesinlikle yüzünüze bastırmayın. Her bir bölgeden maksimum iki defa geçin ve bunu abartmayın. Çünkü yapacağınız her yeni geçiş hareketi tahrişe yol açar. Mümkün olduğunda kıllarınızı çıkış yönünde kesin ve tersten almayın. Makinenin ağzının dolmasına mahal bırakmadan, tıraş tasınızda hazır tuttuğunuz sıcak su içerisinde makinenizi temizleyin ve suratınıza yeniden sürün. Bu benim kişisel tercihim olmakla birlikte, tıraş bitiminde yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

Tıraş sonrası : Tıraştan sonra eğer yanan ve kaşınan bir cildiniz varsa, çözüm basit. Tıraş bitip, yüzünüzü yıkadıktan sonra, yüzünüzü tam kurulamadan, nemliden biraz daha ıslak olacak şekilde bırakıp berber malzemesi satan yerlerden temin edebileceğiniz, halk arasında adına kan taşı denilen şap taşını alıp suratınızın her yerine güzelce sürmek. Nemlendirilmeden sürülemediği için yüzünüzün ıslak olmasa bile en azından nemli olması gerekmekte. Ya da taşı ıslatarak da kullanabilirsiniz. Ben ZAZA markasını blok şapını kullanıyorum ve gayet memnunum. 10 lira gibi bir fiyata aldım. Şapı sürdüğünüzde yüzünüzde bir yanma ve kaşıntı hissi başlayacak. Bu his dayanılmayacak bir hale gelmediği müddetçe hafif kaşıntı ve yanmanın bir zararı yok aksine faydası var. 10 dakika kadar ya da dayanabildiğiniz kadar şapı sürdükten sonra yüzünüzde kalmasına müsaade edin ve 10 dk sonunda yüzünüzü yine soğuk su ile güzel yıkayın. Yüzünüzün fazla suyunu aldıktan sonra hafif nemli bırakın ve sırada balsam uygulaması var. Aslında tıraş sonrası içinde envai çeşit ürün var fakat şu anda niveanın beyaz kutulu, ALKOLSÜZ, burada alkolsüzü büyük yazdım çünkü kullandığınız tıraş sonrası ürünün alkolsüz olması önem arz etmekte, olanından kullanıyorum ve gayet memnunum. Elinize yeteri miktarda bu balsamdan aldıktan sonra yüzünüze güzelce, masaj hareketleri ile, bastırmadan yedirin. Yüzünüzün nemli olması balsamın cildinize daha çabuk nüfuz etmesini sağlayacaktır.

Yukarıda yazdığım bunca şey, ağmaaan, bununla kim uğraşcak, bir sürü zamanımı alır düşüncesini kafanızda oluşturmasın. Emin olun, ben her gün bu yukarıda yazdığım şekilde tıraş oluyorum. Şapı suratta bekletme ve balsam sürme kısmını dahil etmezsek, yukarıda yazdığım onca şey her gün en fazla 10 dakikamı almakta. Sizin sakalınız sık ve sert olsun, 15 dk olsun. Ama inanın değdiğini göreceksiniz.

Benim anlatacaklarım kabaca bu kadar. Bunların tamamı internetten okuduğum bilgileri kendi üzerimde uygulayıp deneyimledikten sonra elde ettiğim kısa tecrübeler. Daha iyi ve cildinize uygun ürünleri keşfetmek ise size kalmış. Herkese keyifli ve tahrişsiz tıraşlar dilerim

• Ucuz bıçak jel kullanmican hocam

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.